FilipposMD Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Έχουν γίνει όλα τα επιχειρήματα ένας αχταρμάς. Μια εθνική κουζίνα μπορεί να κριθεί ως προς τα εξής (μπορεί και ως προς άλλα, αλλά αυτά συζητούνται): 1. Πόσο καλή είναι για την υγεία. 1.1. Πόσο υγιεινό κάνει ένα συγκεκριμένο φαγητό. 1.2. Τι αναλογίες τροφίμων περιέχει η καθημερινή διατροφή. 2. Πόσο γευστικά είναι τα φαγητά. 3. Πόσο πρωτότυπα είναι και αν είναι αντιγραφή από άλλες κουζίνες. Για παράδειγμα, ακόμα και η σύγχρονη ελληνική διατροφή, που έχει αποκλίνει από το μεσογειακό πρότυπο, είναι απείρως πιο υγιεινή από την γερμανική πχ και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές. Κυρίως ως προς το (1.2), γιατί έχουμε την μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικώνσ την Ευρώπη. Οι Γερμανοί, ακόμα και τέλεια να το μαγειρεύουν το κρέας, έχουν σκατά διατροφή γιατί τρώνε υπερβολικά πολύ κόκκινο κρέας. Για τη γεύση δεν εκφράζω άποψη. Είναι και θέμα γούστου και διαφοράς στην ιδιοσυγκρασία. άλλος δεν αντέχει τα αλμυρά, άλλος τα ξινά κτλ. Για την πρωτοτυπία, είναι αστείο να λέμε ότι ένα φαγητό είναι τούρκικο ή λιβανέζικο ή ελληνικό. Επί χιλιάδες χρόνια οι λαοί της περιοχής ζούσαν μαζί. Είναι φυσικό να έχουν κοινές συνταγές. Τέλος, όποια κουζίνα και να κρίνεται ως ανώτερη, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τον λαό που την ανέπτυξε. Εξαρτάται πάρα πολύ από τα προϊόντα που υπήρχαν σε αφθονία, από το κλίμα, από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Είναι απολύτως φυσικό να θέλεις να φας άλλα πράγματα όταν είσαι στη Μόσχα των -20 και άλλα όταν είσαι στη Νιγηρία. Γι' αυτό, χαλαρώστε και λίγο.
pappous_soulis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ρε όποτε ποστάρει ο Φίλιππος ο κέρσορας κολλάει αυτόματα στο + κάτω δεξιά. Καινούριο bug.
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 ενω το οτι συγκριναμε την Ελληνικη κουζινα με τη Σκανδιναβικη ηταν... Σου εδειξα κατι πολυ συγκεκριμενο που εχει μιμητες παντου αυτη την στιγμη. Δεν αερολογισα. Συγκεκριμενα μιλησα. Έχουν γίνει όλα τα επιχειρήματα ένας αχταρμάς. Μια εθνική κουζίνα μπορεί να κριθεί ως προς τα εξής (μπορεί και ως προς άλλα, αλλά αυτά συζητούνται): 1. Πόσο καλή είναι για την υγεία. 1.1. Πόσο υγιεινό κάνει ένα συγκεκριμένο φαγητό. 1.2. Τι αναλογίες τροφίμων περιέχει η καθημερινή διατροφή. 2. Πόσο γευστικά είναι τα φαγητά. 3. Πόσο πρωτότυπα είναι και αν είναι αντιγραφή από άλλες κουζίνες. Για παράδειγμα, ακόμα και η σύγχρονη ελληνική διατροφή, που έχει αποκλίνει από το μεσογειακό πρότυπο, είναι απείρως πιο υγιεινή από την γερμανική πχ και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές. Κυρίως ως προς το (1.2), γιατί έχουμε την μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικώνσ την Ευρώπη. Οι Γερμανοί, ακόμα και τέλεια να το μαγειρεύουν το κρέας, έχουν σκατά διατροφή γιατί τρώνε υπερβολικά πολύ κόκκινο κρέας. Για τη γεύση δεν εκφράζω άποψη. Είναι και θέμα γούστου και διαφοράς στην ιδιοσυγκρασία. άλλος δεν αντέχει τα αλμυρά, άλλος τα ξινά κτλ. Για την πρωτοτυπία, είναι αστείο να λέμε ότι ένα φαγητό είναι τούρκικο ή λιβανέζικο ή ελληνικό. Επί χιλιάδες χρόνια οι λαοί της περιοχής ζούσαν μαζί. Είναι φυσικό να έχουν κοινές συνταγές. Τέλος, όποια κουζίνα και να κρίνεται ως ανώτερη, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τον λαό που την ανέπτυξε. Εξαρτάται πάρα πολύ από τα προϊόντα που υπήρχαν σε αφθονία, από το κλίμα, από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Είναι απολύτως φυσικό να θέλεις να φας άλλα πράγματα όταν είσαι στη Μόσχα των -20 και άλλα όταν είσαι στη Νιγηρία. Γι' αυτό, χαλαρώστε και λίγο. Φιλιππε, οταν μεγαλωσει η γενια του delivery και του fast food, θα μπορουμε να τα λεμε αυτα? Ποσα ατομα απο 18-30 ξερεις να τρωνε λαχανικα και ψαρια και οχι σουβλακια πιτσες μακαροναδες? Επισης, μου αρεσει που τα πιο πολλα ατομα που σου βαλανε + παλι νομιζουν οτι εχουν δικιο γιατι νομιζουν οτι εβαλες την ελληνικη κουζινα πανω απο τις αλλες. Εγω την συγκριση την εκανα με την γειτονια μας, οχι με τους γερμανους. τι λές ρε, υπολόγισες τον χρόνο που θες να πλύνεις μετά όλα τα κατσαρολικά? Φυσικα, clean as you work το λενε στα εστιατορια και να δουλευεις μεθοδικα.
Aplostra Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Έχουν γίνει όλα τα επιχειρήματα ένας αχταρμάς. Μια εθνική κουζίνα μπορεί να κριθεί ως προς τα εξής (μπορεί και ως προς άλλα, αλλά αυτά συζητούνται): 1. Πόσο καλή είναι για την υγεία. 1.1. Πόσο υγιεινό κάνει ένα συγκεκριμένο φαγητό. 1.2. Τι αναλογίες τροφίμων περιέχει η καθημερινή διατροφή. 2. Πόσο γευστικά είναι τα φαγητά. 3. Πόσο πρωτότυπα είναι και αν είναι αντιγραφή από άλλες κουζίνες. Για παράδειγμα, ακόμα και η σύγχρονη ελληνική διατροφή, που έχει αποκλίνει από το μεσογειακό πρότυπο, είναι απείρως πιο υγιεινή από την γερμανική πχ και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές. Κυρίως ως προς το (1.2), γιατί έχουμε την μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικώνσ την Ευρώπη. Οι Γερμανοί, ακόμα και τέλεια να το μαγειρεύουν το κρέας, έχουν σκατά διατροφή γιατί τρώνε υπερβολικά πολύ κόκκινο κρέας. Για τη γεύση δεν εκφράζω άποψη. Είναι και θέμα γούστου και διαφοράς στην ιδιοσυγκρασία. άλλος δεν αντέχει τα αλμυρά, άλλος τα ξινά κτλ. Για την πρωτοτυπία, είναι αστείο να λέμε ότι ένα φαγητό είναι τούρκικο ή λιβανέζικο ή ελληνικό. Επί χιλιάδες χρόνια οι λαοί της περιοχής ζούσαν μαζί. Είναι φυσικό να έχουν κοινές συνταγές. Τέλος, όποια κουζίνα και να κρίνεται ως ανώτερη, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τον λαό που την ανέπτυξε. Εξαρτάται πάρα πολύ από τα προϊόντα που υπήρχαν σε αφθονία, από το κλίμα, από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Είναι απολύτως φυσικό να θέλεις να φας άλλα πράγματα όταν είσαι στη Μόσχα των -20 και άλλα όταν είσαι στη Νιγηρία. Γι' αυτό, χαλαρώστε και λίγο. λοιπον ε! Εισαι ο νεος μου εχθρός!!!! μου πηρες τα +!!!!!! ποτε είπαμε περνάς κτεο;
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Τον μαγειρεψες 40 λεπτα οπως λεει η σωστη ελληνικη κουζινα? Ετσι για να κραταμε ολες τις βιταμινες. 40 λεπτα ο αρακας; πουρε θες να φτιαξεις;
gang Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ρε όποτε ποστάρει ο Φίλιππος ο κέρσορας κολλάει αυτόματα στο + κάτω δεξιά. Καινούριο bug. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Φυσικα, clean as you work το λενε στα εστιατορια και να δουλευεις μεθοδικα. Δεν την παλεύω με τίποτα. Το χειρότερό μου...
FilipposMD Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Φιλιππε, οταν μεγαλωσει η γενια του delivery και του fast food, θα μπορουμε να τα λεμε αυτα? Ποσα ατομα απο 18-30 ξερεις να τρωνε λαχανικα και ψαρια και οχι σουβλακια πιτσες μακαροναδες? Επισης, μου αρεσει που τα πιο πολλα ατομα που σου βαλανε + παλι νομιζουν οτι εχουν δικιο γιατι νομιζουν οτι εβαλες την ελληνικη κουζινα πανω απο τις αλλες. Εγω την συγκριση την εκανα με την γειτονια μας, οχι με τους γερμανους. Από το κακό στο χειρότερο πάμε, δεν διαφωνώ. Αλλά θεωρώ ότι μιλάμε για την ελληνική κουζίνα, όχι για τον Έλληνα καταναλωτή. Και ο Φινλανδός μπορεί να έχει διαβάσει πέντε πράγματα και να τρώει κάθε μέρα σαλάτες και όχι σαλάμια, αλλά αυτό δεν λέει κάτι για την κλασική φινλανδική κουζίνα γενικά. Επίσης, άλλο ο φοιτητής στην Αθήνα και άλλο ο κάτοικος της επαρχίας. Πήγα τις προάλλες στο χωριό μου και όλοι είχαν μπαξεδάκια με βιολογικές τομάτες, καρπούζια και πιπεριές και ελαιόλαδο αβέρτα. Και έτρωγαν κάθε μέρα, για να μην χαλάσουν. Πώς να τον συγκρίνω τον συγχωριανό μου με τον κάτοικο του Λονδίνου που το λαχανικό και το λάδι του κοστίζει 10 φορές πιο ακριβά, ενώ το σούσι 5 φορές πιο φθηνά; Δεν γίνεται.
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μακαρι να εχεις δικιο. Εχει πολυ νοστιμα πιατα σαν κουζινα, σαν τεχνικη θελει πολυ δουλεια ακομα. Για παραδειγμα, οσο καλα και να ηταν τα λαχανικα, αν τα βρασεις μια ωρα δεν εχουν διαφορα με αυτα του θερμοκηπιου.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Τούφα γίνεται μια προσπάθεια από τα σχολεία να μάθουν τα παιδιά την μεσογειακή διατροφή.Οι φοιτητές δεν είναι εύκολο να τρέφονται σωστά.Οι περισσότεροι νιώθουμε ενοχές όταν καταλάβουμε ότι έχουμε μέρες να φάμε φρούτα,να φάμε σαλάτα κ.λ.π. Η επέλαση του φαστ- φουντ άφησε παχύσαρκους και διαβητικούς.Τώρα έχουμε το σουσι, noodles,spring rolls,κ.α. Μόδα; δεν τρωνε ολοι οι φοιτητες σκατα. το να μαγειρεψεις και να φας σπιτι σου ενα υγειηνο φαγητο ειναι πιο γρηγορο και πιο φτηνο απο ενα ντελιβερι. ενα φιλετο ψαριου και μια σαλατα θελουν 10 λεπτα για να γινουν και στοιχιζουν ελαχιστα. ενα ντελιβερι θα κανει 30 λεπτα να ερθει και θα σου παει 10 ευρω. το καλυτερο φιλετο ψαριου να παρεις δεν θα κανει πανω απο 5 ευρω. ειναι θεμα διαπαιδαγωγισης (πισω παλι στους γονεις)
Adon1s Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 και δεν θα χορτάσεις επίσης ειδικά για τις παλστικούρες απο τα goody's
YiN Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αλλάξτε σερβιέτα ρε κορίτσια και πάρτε το από την αρχή. Όλοι οι καλοί χωράνε. Και το ταρτάρ καλό και ο μουσακάς δενκακός.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Από το κακό στο χειρότερο πάμε, δεν διαφωνώ. Αλλά θεωρώ ότι μιλάμε για την ελληνική κουζίνα, όχι για τον Έλληνα καταναλωτή. Και ο Φινλανδός μπορεί να έχει διαβάσει πέντε πράγματα και να τρώει κάθε μέρα σαλάτες και όχι σαλάμια, αλλά αυτό δεν λέει κάτι για την κλασική φινλανδική κουζίνα γενικά. Επίσης, άλλο ο φοιτητής στην Αθήνα και άλλο ο κάτοικος της επαρχίας. Πήγα τις προάλλες στο χωριό μου και όλοι είχαν μπαξεδάκια με βιολογικές τομάτες, καρπούζια και πιπεριές και ελαιόλαδο αβέρτα. Και έτρωγαν κάθε μέρα, για να μην χαλάσουν. Πώς να τον συγκρίνω τον συγχωριανό μου με τον κάτοικο του Λονδίνου που το λαχανικό και το λάδι του κοστίζει 10 φορές πιο ακριβά, ενώ το σούσι 5 φορές πιο φθηνά; Δεν γίνεται. τα βιολογικα δεν εχουν υψηλοτερη θρεπτικη αξια απο τα συμβατικα προιοντα. εχουν σιγουρα καλυτερη γευση αλλα αυτο μονο. ειναι μια μεγαλη κομπινα τα βιολογικα. το σουσι παντως δεν ειναι ανθυγειηνο για να βαζουμε τα πραματα στην θεση τους. και δεν θα χορτάσεις επίσης ειδικά για τις παλστικούρες απο τα goody's σωστο κι αυτο, ειναι τροφιμα χαμηλης θρεπτικης αξιας και υψηλης θερμιδικης. λιπη και υδατανθρακες στα υψη και κρεας κακης ποιοτητας, για να μην αναφερω το ποσο αλατι εχουν, δεν ειναι τυχαιο οτι συνοδευονται παντα απο γλυκα αναψυκτικα ολα αυτα. αν φτιαξεις ενα μπεργκερ στο σπιτι σου με καλα υλικα που τα εχεις διαλεξει εσυ θα δεις την τρομακτικη διαφορα.
kuzko21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές. Οι βιολογικοί καλλιεργητές βασίζονται σε αμειψισπορά (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών, αγρανάπαυση, ζωικά λιπάσματα (κοπριά) και μηχανική καλλιέργεια για τη διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των ζιζανίων, εντόμων και παράσιτων. τα φυτοφαρμακα μαλλον δε σε πειραζουν. εχει βαση.
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Αλλάξτε σερβιέτα ρε κορίτσια και πάρτε το από την αρχή. Όλοι οι καλοί χωράνε. Και το ταρτάρ καλό και ο μουσακάς δενκακός. Μα ειναι ωμο κρεας κλπ. Το να ανοιξει καποιος το μυαλο του να μαθει τιποτα καινουριο ειναι το πιο δυσκολο. Γιατι δεν βγαζουν τεφλον για το μυαλο γαμωτο...
YiN Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μα ειναι ωμο κρεας κλπ. Το να ανοιξει καποιος το μυαλο του να μαθει τιποτα καινουριο ειναι το πιο δυσκολο. Γιατι δεν βγαζουν τεφλον για το μυαλο γαμωτο... Κοίτα και το "στην Ελλάδα όλα σκατά" είναι το ίδιο πράγμα από την ανάποδη ε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις