Προς το περιεχόμενο

The official off topic thread -women only-


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tην ευα ή που θα την σκοτώσω ή που θα την...

 

ευτυχως ειμαι παρα πολυ για να μου κανεις οτιδηποτε

 

Τι έκανε;

 

ξερω απο καλο φαγητο αυτο εκανα.

  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εύα θα συμφωνήσω με τον Αθλιο.Οι άνθρωποι τρώγανε ωμό το κρέας στην αρχή για να καταλήξουν ότι ψημένο είναι καλύτερο και πιο υγιεινό.

 

αναλογως το κρεας. εχω φαει και τελειως αξητο,καρπατσιο, αυτη την νοστιμια και την απαλοτητα δεν την εχει το ψημενο κρεας. και δεν ειναι κατ αναγκη πιο υγειηνο.

Δημοσ.

Εύα θα συμφωνήσω με τον Αθλιο.Οι άνθρωποι τρώγανε ωμό το κρέας στην αρχή για να καταλήξουν ότι ψημένο είναι καλύτερο και πιο υγιεινό.

Η πλειοψηφια του πλανητη δεν τρωει κρεας λογω τιμης. Πιο πολλοι τρωνε εντομα παρα μοσχαρι πχ. Μηπως να αναθεωρησεις αυτο που ειπες? Συν οτι θα επρεπε να κανεις καποια ερευνα πρωτα (για να δεις ποσο λαθος εισαι), πριν πεις οτιδηποτε ασχετα με αυτο που επισημανα εγω.

Δημοσ.

επισης, δεν γινεται ολοι να τρωνε το υπερ-φιλετο απο το μοσχαρι-χοιρινο (που ειναι και υγιεινο και ωμο) και να πεταμε ολο το υπολοιπο, καποια κομματια προφανως και χρειαζονται ψησιμο, αλλα καλο , αλλα μετριο.

 

και στην τελικη αμα δεν αρεσει σε καποιον που ''και καλα ξερει απο γευσεις και κουζινα'' , δε σημαινει οτι δεν πρεπει να αρεσει σε ολο τον κοσμο.

το θεμα γευση ειναι καθαρα υποκειμενικο.

 

αιντε γιατι το πολυ το μαστερ-σεφ εχει χαλασει κοσμο.

Δημοσ.

επισης, δεν γινεται ολοι να τρωνε το υπερ-φιλετο απο το μοσχαρι-χοιρινο (που ειναι και υγιεινο και ωμο) και να πεταμε ολο το υπολοιπο, καποια κομματια προφανως και χρειαζονται ψησιμο, αλλα καλο , αλλα μετριο.

 

και στην τελικη αμα δεν αρεσει σε καποιον που ''και καλα ξερει απο γευσεις και κουζινα'' , δε σημαινει οτι δεν πρεπει να αρεσει σε ολο τον κοσμο.

το θεμα γευση ειναι καθαρα υποκειμενικο.

 

αιντε γιατι το πολυ το μαστερ-σεφ εχει χαλασει κοσμο.

 

 

το χοιρινο τρωγεται καλοψημενο. το μοσχαρι εχει διαβαθμισεις.

 

αλλο το υποκειμενικο γουστο οταν τα εχεις δοκιμασει αυτα που κραζεις κι αλλο να βγαινεις να λες οτι το tartare/filet americain ειναι αηδια ενω δεν ξερεις καν τι ειναι.

 

btw ουτε ο τουφας ουτε εγω ζουμε στην ελλαδα για να βλεπουμε μαστερ σεφ. αυτα που σας λεμε τα τρωμε κανονικα στην καθημερινη ζωη μας.

Δημοσ.

Η πλειοψηφια του πλανητη δεν τρωει κρεας λογω τιμης. Πιο πολλοι τρωνε εντομα παρα μοσχαρι πχ. Μηπως να αναθεωρησεις αυτο που ειπες? Συν οτι θα επρεπε να κανεις καποια ερευνα πρωτα (για να δεις ποσο λαθος εισαι), πριν πεις οτιδηποτε ασχετα με αυτο που επισημανα εγω.

Θα αναφέρω το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό την σαλμονέλα.Τι σχέση έχει η πείνα στον πλανήτη με το γεγονός ότι προτιμώ το φαι μου ψημένο;Να αναθεωρήσω τι;Δεν επιδίωξα να αλλάξω τα γούστα κάποιου,την γνώμη μου είπα.

Επίσης το αλάθητο μόνο στον πάπα.

Δημοσ.

επισης, δεν γινεται ολοι να τρωνε το υπερ-φιλετο απο το μοσχαρι-χοιρινο (που ειναι και υγιεινο και ωμο) και να πεταμε ολο το υπολοιπο, καποια κομματια προφανως και χρειαζονται ψησψιμο αλλα καλο , αλλα μετριο.

 

αιντε γιατι το πολυ το μαστερ-σεφ εχει χαλασει κοσμο.

Τα φιλετα ειναι μαλακα, αλλα δεν εχουν γευση.

Υπαρχουν αλλα κομματια που θελουν ελαχιστο ψησιμο, και αλλα που θελουν ωρες. Προς το παρον εχουμε κατσει στο ψητο κρεας. Αν δωσεις πολλα λεφτα για να παρεις μοσχαρισιο φιλετο (φιλετο κανονικο, οχι απλα κομμενο ομοιομορφα οπως εχω δει να βαφτιζουν τα φιλετα στην ελλαδα) και το πανω δεξια στην φωτο, εχεις πεταξει τα λεφτα σου. Εχει αλλα κομματια που δεν κοστιζουν τοσο και δεν εχουν διαφορα αφου θα μαγειρευτουν τοσο πολυ.

 

23513441770142828bz.jpg

 

for the record, απο πανω δεξια clockwise εχουμε: well done, medium, blue, rare. Επισης ειναι σημαντικο το μοσχαρι να ειναι καλης ποιοτητας γιατι αν δοκιμασεις rare μοσχαρι και δεν ειναι καλης ποιοτητας σου αφηνει μια γευση "σιδηρου".

Δημοσ.

το χοιρινο τρωγεται καλοψημενο. το μοσχαρι εχει διαβαθμισεις.

 

αλλο το υποκειμενικο γουστο οταν τα εχεις δοκιμασει αυτα που κραζεις κι αλλο να βγαινεις να λες οτι το tartare/filet americain ειναι αηδια ενω δεν ξερεις καν τι ειναι.

 

btw ουτε ο τουφας ουτε εγω ζουμε στην ελλαδα για να βλεπουμε μαστερ σεφ. αυτα που σας λεμε τα τρωμε κανονικα στην καθημερινη ζωη μας.

 

το θεμα ειναι οτι κραζετε λεγοντας οτι ξερετε απο ''καλη κουζινα''.

δηλαδη οι υπολοιποι που δεν εχουν δοκιμασει tartare, τι τρωνε; σκατα;

 

οπως ειπα , ειναι θεμα γουστου ρε τουφα.

δε μπορεις να κρινεις εαν εχω πεταξει το λεφτα μου , εαν σου ζητησω ενα φιλετο μοσχαρισιο καρβουνο.

εμενα μπορει ετσι να μου αρεσει.

Δημοσ.

Θα αναφέρω το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό την σαλμονέλα.Τι σχέση έχει η πείνα στον πλανήτη με το γεγονός ότι προτιμώ το φαι μου ψημένο;Να αναθεωρήσω τι;Δεν επιδίωξα να αλλάξω τα γούστα κάποιου,την γνώμη μου είπα.

Επίσης το αλάθητο μόνο στον πάπα.

Η σαλμονελα ειναι στο κοτοπουλο... Επισης εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να παθεις κατι σχετικο με σαλμονελα απο τα αυγα που εσπασες για να τηγανισεις (απο το τσοφλι και μονο). Στο μοσχαρι τα βακτηριδια ειναι επιφανειακα, και με το ψησιμο που θελουμε για να γινει η αντιδραση maillard (το βαθυ καφε χρωμα που παιρνει το κρεας εξωτερικα) δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Η γνωμη σου βασιζεται σε λαθος δεδομενα, δεν γινεται να ειναι σωστη και να λες Α ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ενω δεν εχεις δωσει καν την ευκαιρια σε αυτο που λεμε εμεις. Παω στοιχημα οτι με κλειστα τα ματια (ωστε να μην μεροληπτησεις) θα διαλεγες το "ωμο".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...