christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Καλησπερα. Εχω εναν εξωτερικο σκληρο WD(WD5000BMVV) τον οποιο δεν διαβαζουν εδω και λιγες τα windows. Τον συνδεω στη usb, αναβει το λαμπακι, ακουγεται ο γνωστος ηχος απο το σκληρο οτι κατι παει να κανει αλλα τζιφος. Του εβγαλα το καπακι καθως δε με ενδιαφερει η εγγυηση για να μπορεσω μηπως τον συνδεσω εσωτερικα. Σας εχω επισυναψει μια φωτο με τις συνδεσεις του, πρωτη φορα τις βλεπω. Ειναι μικρος ο δισκος, νομιζω 2,5", συν του οτι για συνδεση με usb εχει ενα δικο του καλωδιο, δεν εχει το συνηθισμενο. Τι μπορω να κανω;
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τι έχουν παθει τις τελευτάιες μερες και πεθαίνουν ο ένας πισω από τον αλλο οι εξωτερικοι WD? Στην φωτογραφία σου δεν φένετε απολύτως τπτ!! Βγαλε μία πιο μακρυνη ... Να φανταστώ ότι ο σκληρος δεν έχει καν τις κλασσικες sata συνδέσεις??
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τα ειδα κι εγω τα μηνυματα για προβληματα με WD. Δεν ξερω μπορει να μην ειναι θεμα εταιρειας αλλα πρεπει να παιρνει πολλες αρνητικες ψηφους τελευταια, -1 απο μένα λοιπον. Δοκιμασα να αλλαξω οπτικη γωνια αλλα και παλι η εικονα ειναι αθλια, φταιει η καμερα του κινητου μου. Εκει αριστερα οπως κοιτας τη φωτο εχει 6 pins πανω και 6 pins κατω σαν κι αυτα που εχουν οι mobo για να συνδεσεις τα ext usb (αλλα με 3 pin παραπανω). Γιατι ο ηλιθιοδισκος δεν εχει τις κλασικες sata??
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Γιατι είναι η νεα μοδα στους 2,5 αριδες να μπαίνει κατευθείαν usb θύρα στην πλακέτα!! Αν δεν στον αναγνωρίζει ουτε καν στο bios τοτε δυσκολα τα πραγματα!! Εχεις σημαντικα αρχεια μεσα??
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εχει σημαντικα αρχεια γι αυτο εβγαλα και το καπακι. Δυστυχως δεν το βλεπει bios. Μπορει να εχει καποιο προβλημα η συνδεση σε usb. Δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος να τον συνδεσω εσωτερικα; Αυτα τα pin γιατι τα εχει; ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πηγα ετσι να δω την κατασταση στο Device Manager και ειδα το εξης: WD SES Device USB Device με ενα θαυμαστικο (unknown και καλα)και το βγαζει ως παιδι του κομβου Other Devices. Επισης στο MyComputer βγαζει ενα cd-drive που εχει κατι utitities της WD. Τελος εχω και ενα προγραμματακι για να βλεπω τις θερμοκρασιες των δισκων (CrystalDiskInfo) και μου τον εμφανιζει ως unknown, ενω πριν δεν τον εμφανιζε καθολου. Ολα αυτα τα εμφανισε τωρα που επαιξα λιγο το καλωδιο στην τρυπα!
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Αυτά τα πιν για καποιο άλλο λογο υπαρχουν δεν νομιζω οτι βοηθουν στην εσωτερικη σύνδεση!! Δυστυχως απο την στιγμή που δεν αναγνωριζεται καν ο σκληρος δεν υπαρχουν και πολλα που μπορεις να κανεις. 1)Να βρεις μια ακριβως ίδια πλακετα απο άλλο ακριβως ίδιο σκληρο και να την αλλάξεις μπας και φταίει αυτή. 2)Να απευθηνθείς σε καποια εταιρια ανακτησης Γτ βρε συ αφου ήταν τοσο σημαντικα τα αρχεις δεν έχεις κρατημενο κανενα back up... πως τα εμπιστεύεσαι έτσι σε ενα και μοναδικο αποθηκευτικο μεσο!!
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ναι φιλε στο εξης θα μου γινει μαθημα. Θα κραταω 2-3 backups για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ενταξει δε λεω εχει πεσει τελευταια το κοστος των αποθηκευτικων μεσων. Για ποιο λογο ομως καταστρεφονται τοσο ευκολα; Εχει νοημα να δινεις τα λεφτα σου για ενα προιον που θα κρατησει μονο 2-3 χρονια στο οποιο θα αποθηκευεις τη δουλεια σου ισων ή και παραπανω χρονων; Δεν ειναι οτι επαιζα χοκευ μες στο σπιτι με το δισκο για να πω ενταξει τα φτυσε...
Xristaras12 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ναι φιλε στο εξης θα μου γινει μαθημα. Θα κραταω 2-3 backups για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ενταξει δε λεω εχει πεσει τελευταια το κοστος των αποθηκευτικων μεσων. Για ποιο λογο ομως καταστρεφονται τοσο ευκολα; Εχει νοημα να δινεις τα λεφτα σου για ενα προιον που θα κρατησει μονο 2-3 χρονια στο οποιο θα αποθηκευεις τη δουλεια σου ισων ή και παραπανω χρονων; Δεν ειναι οτι επαιζα χοκευ μες στο σπιτι με το δισκο για να πω ενταξει τα φτυσε... πιστευω οτι αυτο δεν μπορεις να το ξερεις..δηλαδη το ποσο θα κρατησει εχω ακομα και δουλευει απο τον πρωτο μου υπολογιστη εναν quantum fireball 6GB(πρεπει να ειναι κοντα 10χρονων δισκος ν δεν κανω λαθος-δημοτικο πηγαινα οταν το αγορασε ο πατερας μου) το μονο που μπορεις να κανεις ειναι περα απο τα backup Να χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα παρακολουθησης του δισκου(πχ HD sentinel)ωστε να βλεπεις σε τι κατασταση βρισκεται.
TheELF Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τράβα προσεκτικά την μεριά με τα βύσματα,ενδέχεται να μην είναι φιξ αλλά να βγαίνει και να έχει από πίσω κανονικό SATA(μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή)
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ναι φιλε στο εξης θα μου γινει μαθημα. Θα κραταω 2-3 backups για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ενταξει δε λεω εχει πεσει τελευταια το κοστος των αποθηκευτικων μεσων. Για ποιο λογο ομως καταστρεφονται τοσο ευκολα; Εχει νοημα να δινεις τα λεφτα σου για ενα προιον που θα κρατησει μονο 2-3 χρονια στο οποιο θα αποθηκευεις τη δουλεια σου ισων ή και παραπανω χρονων; Δεν ειναι οτι επαιζα χοκευ μες στο σπιτι με το δισκο για να πω ενταξει τα φτυσε... Δυστυχώς με τους μηχανικους δισκους έτσι είναι .. μπορεί να σε αφήσουν ανα πασα ώρα και στιγμή!! Να μην μιλησουμε και για τα πιθανα ατυχήματα με τους εξωτερικούς!! Τωρα είδα αυτο που εγραψες ότι τοναναγνωρισε τελικά!! Βρες λοιπον απο τον θειο το Αctive @ File recovery και προσπαθησε να ανακτησεις τα αρχεία αμα τον βλέπει!!
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Το κατεβασα το προγραμματακι και ως εκ θαυματος βλεπει το δισκο. Τι παταω στο προγραμμα για ανακτηση αρχειων;
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 διαλεξε τον δισκο και πάτα να κανει superscan!! Θα παρει αρκετες ώρες.... οποτε υπομονη!!!
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εννοεις θα παρει αρκετες ωρες του στυλ βγαινω εξω να πιω 2-3 καφεδες και να παω και καμια τσαρκα παραλιακη, ή του στυλ να ριξω κανενα υπνακο και οταν σηκωθω να δω αν τελειωσε;
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εννοεις θα παρει αρκετες ωρες του στυλ βγαινω εξω να πιω 2-3 καφεδες και να παω και καμια τσαρκα παραλιακη, ή του στυλ να ριξω κανενα υπνακο και οταν σηκωθω να δω αν τελειωσε; Αν ο σκληρος είναι 500+ giga τοτε nubmer 1 is your option!!
christian-ago Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εχει διαβασει μεχρι στιγμης 150MB απο τα 465GB. Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες ο,τι και να γινει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.