Προς το περιεχόμενο

αγορα ram

FOLIAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω μπορώ να βάλω αυτήν την μνήμη ειναι συμβατο με το pc μου?Link

εχω αυτην την μνήμη:

Chipset

Northbridge Intel P35/G33/G31 rev. 10

Southbridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1

Graphic Interface PCI-Express

PCI-E Link Width x16

PCI-E Max Link Width x16

Memory Type DDR2

Memory Size 2048 MBytes

Channels Dual, (Symmetric)

Memory Frequency 333.3 MHz (1:1)

CAS# latency (CL) 5.0

RAS# to CAS# delay (tRCD) 5

RAS# Precharge (tRP) 5

Cycle Time (tRAS) 15

Row Refresh Cycle Time (tRFC) 36

Command Rate (CR) 2T

MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000

MCHBAR I/O Size 4096

και μητρικη G31M-ES2L

Δημοσ.

φιλε η μνημες που εχεις βαλει στο λινκ ειναι DDR 3 και δικια σου μητρικη

παιρνει DDR 2 οποτε εισαι εδω ddr2 800mhz

μπορεις βεβαια και να βρεις και αλλες φθηνοτερες η και ακριβοτερες αλλα μεχρι

1600mhz ταχυτητα ριξε και μια ματια παρακατω στο λινκ και να προσεξεις και λιγο

τα βολτ μεχρι 1.8 να ειναι

skroytz

αυτα απο μενα!!

Δημοσ.

Για να δεις αν είναι συμβατή πρέπει να είναι συμβατός ο τύπος της κάρτας με την μητρική(η δικιά σου είναι συμβατή με DDR2) και να είναι συμβατά τα ΜΗΖ (η δικιά σου είναι συμβατή με 800 MHz, 1066 MHz, 1333 MHz, 1600 MHz ).

Σημείωση: Αν έχεις κάρτα 800ΜΗΖ και προσθέσεις και άλλη μία 1600MHZ για μεγαλύτερη ταχύτητα η κάρτες θα πέσουν και πάλι στα χαμηλότερα (δλδ 800). Γι αυτό ή βάζεις ίδια MHz ή Αφαιρείς την παλιά και βάζεις τελείως καινούρια...

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σας οπότε κοιτάω σε αυτά που είπατε κάτι άλλο υπάρχει πρόβλημα με υποστήριξη 32 bit αν βάλω 4giga τι μάρκα προτείνεται? τι διαφορα εχει η DDR2 SDRAM με την SO DIMM DDR2?

Link

The Twin2X4096-6400C5 G is a 4096MByte matched pair of DDR2 SDRAM DIMMs. This part delivers outstanding performance in the latest generation of dual-channel DDR2-based motherboards. It has been tested extensively in multiple DDR2 motherboards to ensure compatibility and performance at its rated speed. This memory has been verified to operate at 800MHz at the low latencies of 5-5-5-18. Corsair’s line of 4GB memory kits are designed for PCs featuring 64-bit operating systems. Please note: Installing 4GB onto PCs with 32-bit operating systems is not advised since 32-bit operating systems do not support 4GB of system memory.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σας οπότε κοιτάω σε αυτά που είπατε κάτι άλλο υπάρχει πρόβλημα με υποστήριξη 32 bit αν βάλω 4giga τι μάρκα προτείνεται? τι διαφορα εχει η DDR2 SDRAM με την SO DIMM DDR2?

SODIMM είναι μνήμες που μπαίνουν κατά βάση σε laptop, και δεν κάνουν για σένα. Εσύ χρειάζεσαι "απλές" DDR2.

Για μάρκα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πάρε ό,τι βρεις που να συμφέρει από τιμές. Όλες οι μνήμες έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής.

Δεν θα συνιστούσα να βάλεις πάνω από 2GB σε 32 bit λειτουργικό -- ένα ποσό από τη μνήμη σου θα πάει χαμένο με το καλημέρα σας κι επίσης καμία εφαρμογή δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από 2GB κάθε φορά (αν δεν πειράξεις την εγκατάσταση των Windows) ή το πολύ 3GB (αν την πειράξεις).

Δημοσ.

οπότε τι κάνω τις αφήνω ως έχει?η να πάρω καλύτερες από αυτές?

Τι;; Απλά βρίσκεις κάρτες DDR2 στα mhz που θέλεις και απλά πριν τις αγοράσεις στείλε link να στο σιγουρέψουμε μην έκανες κάποιο λάθος...

YG. Κοίτα για κάρτες desktop και όχι laptop! :D:P

Δημοσ.

ψάχνω για 4 giga αλλά λειτουργικό 32bit και κάπου δεν είμαι σίγουρος για συμβατότητα 4giga στα 32 bit κατά την γνώμη σας επειδή τα έχασα λίγο από αυτές που έχω τι θα ήταν το καλύτερες να βάλω?βρηκα αυτες τι λετε?

kingston

Δημοσ.

ψάχνω για 4 giga αλλά λειτουργικό 32bit και κάπου δεν είμαι σίγουρος για συμβατότητα 4giga στα 32 bit κατά την γνώμη σας επειδή τα έχασα λίγο από αυτές που έχω τι θα ήταν το καλύτερες να βάλω?βρηκα αυτες τι λετε?

kingston

Αν βάλεις 4 στα 32 θα πάρεις 3,20

Δημοσ.

Τα 3.25 που λέτε είναι το limitation που είχαν τα chipset παλαιότερα του P965 (δεν θυμάμαι το αντίστοιχο σε AMD).

Τα 32bit βλέπουν ένα νούμερο μεταξύ του 2.5 και 3.6GB και εξαρτάται από το Hardware που έχει το κάθε PC. Έχει να κάνει με το MMIO (Μemory Μanagement I/O) όπου στα 32 bit πρέπει να κανει allocate την μνήμη στα πρώτα 4 GB. Ιδιαίτερη σημασία έχει η VGA. Αν πχ έχεις VGA με 1GB (physical όχι shared) τότε χάνεις αμέσως το 1GB. Έτσι από Vista SP1 και μετά, στο SYSINFO βλέπεις ένα 4GB installed (3.6 usable). Αν δεις 3.25 installed είναι chipset-limitation.

Λεπτομέριες βέβαια όλα αυτά, αλλά να λέμε και καμιά βλακεία εμείς που ακόμα δεν έχουμε πάει διακοπές :mrgreen:

Micsrosoft MSDN

Microsoft Answers

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...