Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτόμουν, υπάρχει περίπτωση το PCIe 16x slot του motherboard που έχω (ASUS Maximus Formula SE), στην περίπτωση της "απαιτητικής" 5970 να μην έδινε σωστό voltage από μόνο του (αυτόματα);; Μήπως θα έπρεπε χειροκίνητα να αυξήσω λίγο το voltage; Δεν είχα κάνει OC την κάρτα, αλλά λέω μήπως...

Γενικά μπορώ κάπως να ελέγξω την συμβατότητα της 5970 με το δικό μου motherboard;;

Προσπαθώ να σιγουρέψω ότι δεν φταίει κάτι άλλο εκτός από την κάρτα, πριν μπω στην "φασαρία" της RMA διαδικασίας που μου ζητάει το my-shop.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η κάρτα σου έχει εξωτερική τροφοσοσία. Οπότε ο δίαυλος του PCI-X είναι μόνο για μεταφορά data και όχι ρεύματος. Άρα μην σε απασχολεί αυτό που λες.

Καλά έναν φίλο δεν έχεις που να έχει ένα ανθρώπινο PC (PSU κυρίως) να την δοκιμάσεις?

Αν θες στειλ' την σε εμένα να της βγάλω το λάδι :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

Σήμερα παρέδωσα την κάρτα στο service του My-shop για να εξεταστεί το πρόβλημα. Ελπίζω να βρουν κάτι, να μην μου την επιστρέψουν χωρίς να μου δίνουν λύση και πληρώσω και τα 10 ευρώ τσάμπα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά υπάρχει περίπτωση, εφόσον μου απαντήσουν θετικά ότι υπάρχει πρόβλημα, να μου προτείνουν αντικατάσταση με άλλη, καθώς μάλλον δεν έχουν πλέον 5970! Οπότε τι να περιμένω και τι να απορρίψω σαν πρόταση;

Πιστεύω θα πρέπει να μου προτείνουν τουλάχιστον GTX580, αλλιώς 6990. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Προφανώς ΔΕΝ θα πρέπει να δεχτώ ούτε καν 6970. Ούτε κατώτερη της GTX580 αν πάω σε nVidia. Σωστά;;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ.

Για επιστροφή χρημάτων χλωμό το βλέπω, και επειδή στο παρελθόν με εξυπηρέτησε άψογα, αν πάλι δεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα και μπορεί να μου την αντικαταστήσει, θα ήθελα καλύτερα να του ζητήσω άλλη κάρτα ισάξια. Η 5970 ήταν πάλι από αλλαγή μιας 9800GX2 (είχε χοντρό πρόβλημα εκείνη, πολύ χειρότερο από την 5970), όπως περιγράφω και στο αρχικό post. Οπότε, αν θυμάμαι καλά, είχε κοστίσει γύρω στα 500 ευρώ (ή λίγο περισσότερα, ή λίγο λιγότερα, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς).

Εκτός και αν αρνείται να μου δώσει ισάξια, ή δεν έχει να μου δώσει. Οπότε τότε εννοείται θα ζητήσω πιστωτικό και βλέπουμε. Αλλά αρχικά δεν θέλω να διαπραγματευτώ "σκληρά", αν δεν είναι αναγκαίο, παρά μόνο αν τελικά χρειαστεί.

Δημοσ.

Εντέλει σήμερα με ενημέρωσαν ότι θα έρθει αλλαγή της κάρτας με ίδια, δηλαδή Gigabyte 5970. Μάλλον καλό νέο θα έλεγα, αν και προσωπικά θα προτιμούσα να την αλλάξω με άλλη, γιατί θέλω να ξεφύγω από τις dual GPU. :mellow:

Ρώτησα επίσης μήπως γίνεται να μου φέρουν Asus αντί για Gigabyte, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται... :(

Τέλοσπάντων, ας λέμε και τα καλά: Τουλάχιστον βρήκαν πρόβλημα και μου την αλλάζουν! Πάλι καλά που δεν μου την επέστρεψαν και να μου λένε ότι είναι OK!... :-)

Δημοσ.

Από όσο ξέρω αν απενεργοποιήσεις το Catalyst AI, η κάρτα θα τρέχει ως 'μονή' gpu. Τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ παλιά με την 4870χ2 που είχα. Όσο για τα προβλήματα των dual gpu που αναφέρονται συχνά, αυτά είναι τα γνωστά καραγκιοζιλίκια των forum που μεγαλοποιούν και δραματοποιούν πάντα τα πράγματα, μή μασάς. Κατέβασε την εφαρμογή radeonpro και βάλε forced triple buffering στις directx εφαρμογές, και τα κολληματάκια που αναφέρεις θα ελαχιστοποιηθούν.

Δημοσ.

Αφού είναι ακόμη καλύτερη από μια GTX580, ας δω τι θα γίνει με την καινούρια κάρτα που θα μου δώσουν, που ελπίζω να είναι όλα εντάξει, και βλέπουμε. Αν και εφόσον δουλέψουν όλα σωστά, τότε δεν θα έχω κανένα λόγο μάλλον να αλλάξω κάρτα γραφικών, τουλάχιστον μέχρι και το νέο έτος. Αν έχει πάλι προβλήματα, θα απαιτήσω τότε να μου δώσουν είτε άλλη 5970 (ASUS), είτε GTX580, είτε πιστωτικό, με αυτή τη σειρά.

Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια. Θα ξεκινήσω να την τεστάρω το βραδάκι, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Αλλιώς τους την πάω πίσω αμέσως και κάνω με τη σειρά όσα έγραψα παραπάνω.

Για να δούμε!.....

Δημοσ.

Λοιπόν, πρέπει να κάνω αγιασμό μάλλον!... Τα έχω πάρει τώρα!!... :mad:

Έβαλα την καινούρια κάρτα και για να μην σας τα πολυλογώ, γιατί δεν έχω και όρεξη, έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι της!!! Σαν να προσπαθεί να γυρίσει και δεν μπορεί. Και μην με ρωτήσετε αν βρίσκει κάπου!! Εννοείται πως έχει άπλετο χώρο, έχω το Cooler Master Cosmos S case, "πλατεία" έχει για χώρο!

Έλεος!!!!!!......

Το κατάλαβα, ακούγοντας ένα τακ τακ συνέχεια μέσα από το case!! Και ευτυχώς που το άκουσα, γιατί αλλιώς θα είχε σβήσει μόνο του το PC από την υπερθέρμανση της κάρτας, που όταν προσπάθησα να την ακουμπήσω για αν τη βγάλω ζεμάταγε!!.. Σπίθες θα έβγαζε σε μερικά λεπτά!

Αύριο πάω πάλι στο my-shop και θα απαιτήσω αλλαγή της Gigabyte με άλλη μάρκα!!! Απαράδεκτες κάρτες οι Dual GPU της Gigabyte. Αλλιώς πιστωτικό!!

I will keep you posted!........

Σημείωση: Τώρα που έχω βάλει πίσω την 5870, πάλι όλα μια χαρά!! Και το ανεμιστηράκι γυρίζει και όλα normal, κανένα πρόβλημα (και ας είναι και αυτή Gigabyte!).

Δημοσ.

κατα τα άλλα έχουν οι gigabyte το πρόβλημα... ε ρε fan boys που έχουμε γεμίσει... :P

Τι εννοείς;...

Εγώ απλά αναφέρω τα γεγονότα και αυτά δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει με τις Gigabyte 5970, τουλάχιστον αυτές που φέρνει το my-shop, εκτός και είναι καθαρά γκαντεμιά και όπως έγραψα... Θέλω αγιασμό τώρα!... :-(

Δημοσ.

Εγω στην θέση σου θα έπερνα τα λεφτά μου πίσω και άμα μου έλεγαν κάτι στο my-shop θα τους έλεγα πολυ ήρεμα "Δεν ντρέπεστε, ήθελα να ήξερα;" Λοιπόν τα λεφτά σου και πήγαινε πάρε κάποι άλλη κάρτα γιατι αυτή απο ότι φαίνεται δεν σου πάει. Παίζει να έχετε ασυμβατότητα (εσυ με την κάρτα 5970) :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...