Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@activex

Τσεκαρισμένο αυτό που λέω με latest drivers. Η 5970 είναι ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Έστω και για 7-12%.

Τώρα τα περί dual gpus και τα λοιπά είναι γνωστά. Δεν τα σχολίασα. Απλά σε raw performance η μετάβαση σε GTX580 είναι υποβάθμιση. Και αν είναι να συμπληρώσει και ποσό, βράσε ρύζι.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για δοκίμασε και καμία έκδοση linux(εγκατάσταση και πέρασμα driver-έστω και παλαιότερους αν δεν υπάρχουν οι νεότεροι) και δες πως είναι σε idle και σε load

Δημοσ.

@activex

Τσεκαρισμένο αυτό που λέω με latest drivers. Η 5970 είναι ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Έστω και για 7-12%.

Τώρα τα περί dual gpus και τα λοιπά είναι γνωστά. Δεν τα σχολίασα. Απλά σε raw performance η μετάβαση σε GTX580 είναι υποβάθμιση. Και αν είναι να συμπληρώσει και ποσό, βράσε ρύζι.

Σύμφωνοι, έκτους του τελευταίου, από skroutz βλέπω ότι παίζει ποιο χαμηλά η τιμή της 580 και μάλιστα με -100Ε

οπότε αν υποθέσουμε ότι του μένει πιστωτικό (αν φυσικά το δεχτούν) τότε και πάλι τον συμφέρει.

Δημοσ.

Παιδιά για να μη το ταλαιπωρούμε, αποφασίζω για ένα από τα παρακάτω PSUs για αγορά:

http://www.pixmania.gr/gr/gr/06798192/art/cooler-master/onioiaiosa-pc-silent-pro-.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTMxNDE5NTAxMjs

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Professional-Series-Gold-AX1200-1200W-Full-Modular-PSU-CMPSU-1200AXEU.htm

Και μάλλον καταλήγω στο "απόλυτο" Corsair!! Για το οποίο τα reviews το λένε σχεδόν τέλειο και χωρίς τα AC voltage rippling που έχουν αναφερθεί για το Cooler Master.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=189

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1009/pg7/corsair-ax1200-power-supply-review-conclusion.html

http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-ax1200-power-supply-review/5/

http://www.overclock3d.net/reviews/power_supply/corsair_ax_1200w_atx_psu_review/6

Πέστε μου αν συμφωνείτε.

Δημοσ.

Πες μας λιγο τις θερμοκρασιες που βαραει η καρτα καλοκαιριατικα υστερα που παιζεις crysis 2 καμια ωρα.Την εχεις ξεσκονισει ποτε?

Εχεις κανει καθαρη εγκατασταση των drivers?Γιατι παιζει να ειναι και θεμα εγκαταστασης drivers.

Δημοσ.

Πες μας λιγο τις θερμοκρασιες που βαραει η καρτα καλοκαιριατικα υστερα που παιζεις crysis 2 καμια ωρα.Την εχεις ξεσκονισει ποτε?

Εχεις κανει καθαρη εγκατασταση των drivers?Γιατι παιζει να ειναι και θεμα εγκαταστασης drivers.

Φίλε μου διάβασε όλα τα posts παραπάνω καθώς και τα αρχικά που περιγράφω το πρόβλημα και θα καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα και ότι μάλλον δεν φταίνε ούτε drivers, ούτε θερμοκρασίες τελικά, όπως αποδεικνύεται μέσα από την συζήτηση και από το ψάξιμο τελευταία. Γιατί μιλάμε για πρόβλημα μέσα στα Windows και όχι για πρόβλημα όταν παίζω παιχνίδι, που είναι παράξενο να συμβαίνει.

Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας στο mode/profile για τα Windows, όταν είχα την 5870 ήταν μια χαρά, με το που έβαλα την 5970 έχω το πρόβλημα. Και απ'όσα γράφει και στο link της AMD/ATI, μάλλον κάποιο θέμα υπάρχει με το τροφοδοτικό, αφού όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει και κυρίως έχω κάνει clean install.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/powersupplysysteminstability.aspx

Ιδίως αυτό το έχω παρατηρήσει: "Display corruption: Dots, lines, flashes on the screen"

... Και μετά μου κάνει restart το Display driver.

Οπότε παίρνω καλό τροφοδοτικό. Και αν το πρόβλημα επιμείνει, τότε θα προσπαθήσω να αλλάξω την κάρτα, αφού είναι μέσα στην εγγύηση. Και τότε πάω για GTX580, ASUS αυτή τη φορά αν βρω για την αλλαγή.

Δημοσ.

Φίλε μου διάβασε όλα τα posts παραπάνω καθώς και τα αρχικά που περιγράφω το πρόβλημα και θα καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα και ότι μάλλον δεν φταίνε ούτε drivers, ούτε θερμοκρασίες τελικά, όπως αποδεικνύεται μέσα από την συζήτηση και από το ψάξιμο τελευταία. Γιατί μιλάμε για πρόβλημα μέσα στα Windows και όχι για πρόβλημα όταν παίζω παιχνίδι, που είναι παράξενο να συμβαίνει.

Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας στο mode/profile για τα Windows, όταν είχα την 5870 ήταν μια χαρά, με το που έβαλα την 5970 έχω το πρόβλημα. Και απ'όσα γράφει και στο link της AMD/ATI, μάλλον κάποιο θέμα υπάρχει με το τροφοδοτικό, αφού όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει και κυρίως έχω κάνει clean install.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/powersupplysysteminstability.aspx

Ιδίως αυτό το έχω παρατηρήσει: "Display corruption: Dots, lines, flashes on the screen"

... Και μετά μου κάνει restart το Display driver.

Οπότε παίρνω καλό τροφοδοτικό. Και αν το πρόβλημα επιμείνει, τότε θα προσπαθήσω να αλλάξω την κάρτα, αφού είναι μέσα στην εγγύηση. Και τότε πάω για GTX580, ASUS αυτή τη φορά αν βρω για την αλλαγή.

Να πω οτι δεν το εκανα.......

Τεσπα.εαν δεν σου ειναι κοπος πες μας τις θερμοκρασιες.εαν σου ειναι κοπος ασ'το.χαλαρα.

Το τι φταιει....πολλα μπορει να ειναι.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μανία με τις θερμοκρασίες... Δεν είμαι και χθεσινός και εγώ, χρόνια ασχολούμαι με ότι έχει σχέση με hardware. Μπορεί να με πείτε τρελό, αλλά μπορώ κάπου να πω ότι συνήθως "μυρίζομαι" το πρόβλημα, οπότε αυτή τη φορά μου φαίνεται πως κάτι τρέχει με την τροφοδοσία της κάρτας στο mode/profile για τα Windows, δεν έχει κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό μου, αλλά για κάποιο λόγο η τροφοδοσία του σε αυτό το mode/profile δεν είναι επαρκής μάλλον, με αποτέλεσμα τα προβλήματα. Φυσικά ξέρω και καταλαβαίνω ότι εννοείται τίποτα δεν είναι σίγουρο και ότι όντως πολλά είναι τα "μπορεί" στο τι μπορεί να φταίει και παρουσιάζεται το πρόβλημα που βλέπω στα Windows (μόνο) και κρασάρει ο driver και κάνει restart. Και αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια είναι όντως ποτέ να μην λέω ποτέ για τίποτα στους υπολογιστές! Ακόμη και αν κάτι ακούγεται/φαίνεται "κουφό".

Για παράδειγμα παλιότερα, αν θυμάμαι καλά με Windows XP, είχε παρουσιαστεί πρόβλημα με την ταχύτητα εκκίνησης του λειτουργικού! Και είχα ψάξει πάλι πραγματικά τα πάντα και μάλιστα πολύ επίμονα. Τι επαναγκαταστάσεις Windows, τι re-install σε drivers, τι uninstall προγραμμάτων, τι cleanup σε Registry, DLL, και πολλά άλλα, αλλά τίποτα, δεν διορθωνόταν με τίποτα το πρόβλημα της αργής εκκίνησης των Windows (και μάλιστα με βασανιστικό HDD inactivity για περίπου 2 λεπτά!). Να μην τα πολυλογώ, το πρόβλημα το βρήκα σε ένα ξένο forum. Και τι έλεγε;!;;... "Just turn off PC, remove your RAM from the DIMM slots and put them back in, then turn on PC". Και το κάνω και πιάνει!!!! Τρελάθηκα!!! Τα Windοws έκαναν ταχύτατη εκκίνηση, χωρίς καθόλου inactivity (κόλλημα και αναμονή στην οθόνη φόρτωσης των Windows, χωρίς να φορτώνει τίποτα ο δίσκος για 1-2 λεπτά) στον σκληρό!! Ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω τι είχε συμβεί, αλλά ο τύπος αυτός πραγματικά σε μία πρόταση μου έδωσε την ΛΥΣΗ!!!

Οπότε ακούω τους πάντες και τα πάντα πλέον. Απλά η εμπειρία μου με έχει βοηθήσει συνήθως να καταλαβαίνω τα περισσότερα προβλήματα και να εντοπίζω τη λύση. Αν δεν την βρίσκω, ψάχνω παντού, ποστάρω εδώ, .... και τελικά συνήθως βγάζω κάποιο καλό συμπέρασμα από το συνδυασμό των πληροφοριών που μαζεύω.

Τώρα για το θέμα που έχω... πραγματικά και εδώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Απλά κάτι μου λέει να ξεκινήσω με το τροφοδοτικό.

Πάντως έτρεξα και το Furmark για περίπου 15-20 λεπτά και μου έδωσε: min: 60, max: 89, για 1920x1080, χωρίς MSAA. Και με MSAA 8x μου έδωσε: min: 70, max: 90.

Και χωρίς κανένα artifact στην οθόνη, ούτε κολλήματα.

Όταν το σταμάτησα, μου έβγαλε κάποια artifacts στο παράθυρο του Furmark, καθώς πήγαινα το mouse pointer πάνω, τα οποία έφευγαν όταν ενάλλασσα παράθυρα ή όταν έβγαζα το παράθυρο από την οθόνη και το ξανάβαζα μέσα. Περίεργα πράγματα, αλλά τι να πω...

Άλλη μια παρατήρηση: Με ATI Overdrive όταν έτρεξα MKV (Media player) έβγαλε πολλά artifacts μέσα στο παράθυρο του Media player. Όταν απενεργοποίησα το ATI Overdrive όλα μια χαρά, έπαιξε το MKV μια χαρά ο Media player.

Αν μπορείτε εσείς να βγάλετε ασφαλές τελικό συμπέρασμα από όλα αυτά, πέστε μου και μένα. Εγώ δεν μπορώ, απλά κάνω υποθέσεις.

Αν πάντως πάρω το καινούριο τροφοδοτικό και δεν διορθωθεί η κατάσταση, τότε θα πάω πίσω την κάρτα σίγουρα.

Αυτά.

Δημοσ.

Για δοκίμασε και καμία έκδοση linux(εγκατάσταση και πέρασμα driver-έστω και παλαιότερους αν δεν υπάρχουν οι νεότεροι) και δες πως είναι σε idle και σε load

Για να μην πάρεις τζάμπα το τροφοδοτικό

Δημοσ.

Φίλε αν η 5970 έχει εγγύηση γυρισέτην πίσω....να ξέρεις πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε 5970 και 6870.Μια λύση είναι να πας σε 6970 αν τελικά δεν έχει εγγύηση η 5970 αλλά και πάλι η 5970 είναι αρκετά πιο δυνατή...με λίγα λόγια η 5970 είναι η 2η δυνατότερη κάρτα γραφικών της Ati μετά την 6990,κ εγώ αυτήν έχω...

Δημοσ.

Αν αναγκαστώ να φύγω από 5970, δεν πρόκειται να ξαναπάρω dual-GPU κάρτα. Οπότε μάλλον θα πάω για nVidia GTX580, που είναι σχεδόν ισάξια μάλλον με την 5970. Απ΄ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει ισάξια single GPU λύση τώρα από ΑΤΙ. Πίστευα ότι θα είναι η 6870 ή η 6950, αλλά δεν την φτάνουν, ούτε κοντά μάλλον.

Δημοσ.

Η Nvidia έχει τα ηνία στις επιδόσεις τόσο σε single-GPU (GTX580>6970) όσο και σε dual (GTX590>6990). ΑΛΛΑ κοστίζουν αρκετά περισσότερο απ' ότι δικαιολογεί η διαφορά αυτή. Με άλλα λόγια η ΑΤΙ έχει πολύ καλύτερο VFM, γιαυτό και την προτείνουμε περισσότερες φορές.

Σκέψου και την λύση CF. 2x6870 (ή ακόμα 2x6950) είναι πιο φθηνές από μία GTX580 και πιο γρήγορες. Εκεί βέβαια έχεις άλλα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα, οπότε αν "έχεις καεί στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι". Οπότε πας στην GTX580 που λες

Και μάλλον καταλήγω στο "απόλυτο" Corsair!! Για το οποίο τα reviews το λένε σχεδόν τέλειο και χωρίς τα AC voltage rippling που έχουν αναφερθεί για το Cooler Master.

...

Πέστε μου αν συμφωνείτε.

Για το τροφοδοτικό τώρα που λες. Είναι λίγο πρώιμο να πεις με την μία αλλάζω τροφοδοτικό. Κι αν δεν φταίει αυτό αλλά μια μ...σμένη ασυμβατότητα στο σύστημα/drivers/software σου? Τζάμπα τα χρήματα? Τώρα δικά σου είναι, άμα θες τα καις κιόλας, αλλά είναι κρίμα. Και εννοείται πως ΔΕΝ χρειάζεσαι τροφοδοτικό 1200W με 300+ κόστος!!! Οποιοδήποτε τροφοδοτικό της Corsair +700 Watt των σειρών (ΤΧ/ΗΧ/ΑΧ) ή TT Toughpower XT/Grand σου φτάνει και σου περισσεύει. Και άλλα φυσικά κι ακόμα καλύτερα (Seasonic, Enermax, PC P&C κλπ) αλλά ας το περιορίσουμε. Εγώ στην θέση σου AN θα έπαιρνα, θα έπαιρνα αυτό TT Toughpower-ΧΤ 775.

Και κάτι γενικό. Δεν ξέρω πόση εμπειρία έχεις πάνω στα PC και τα προβλήματά τους, αλλά προσωπικά έχω δει τα πιο κουλά πράγματα. Και δεν θα μιλήσω για κάποια άλλη περίπτωση, παρά για του δικού μου υπολογιστή (ενός από τους 4 που έχω στο σπίτι μόνο). Αν παίξω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ παιχνίδι και έχω συγχρόνως τoν FF ανοικτό τότε τρώω BSOD σε λιγότερο από 5 λεπτά. Πίστεψέ με, για να βρω ότι έφταιγε ο FF και όχι κάποιο HW, άλλαξα και την τελευταία βίδα στο PC και ήμουν έτοιμος να το πετάξω από το παράθυρο, αφού η λογική έλεγε είτε Θερμοκρασία, είτε PSU. Μόνο τα τροφοδοτικά που δοκίμασα ήταν 3 και όλα γαιδούρια. Λογικά φταίει ένα add-on του, αλλά έχω κουραστεί να το ψάχνω. Απλά τον κλείνω και παίζω με την ησυχία μου.

Τα λέω όλα τα παραπάνω γιατί το πιθανότερο, κάτι ανάλογο αντιμετωπίζεις κι εσύ. Όχι με τον FF αλλά με οτιδήποτε μικρό και ανόητο μέσα στα Windows. Γιατί όπως σου ξαναείπα, ένα PC που παίζει CRYSIS στα ultra ΔΕΝ έχει HW πρόβλημα (έτσι πιστεύω εγώ). Και γνώμη μου, ότι δεν πρέπει να κακολογούμε την Microsoft γιαυτό (πλέον). Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε HW/SW που είναι αδύνατο να μην βγουν ασυμβατότητες. Στο MacOS είναι αλλιώς τα πράγματα, αφού το HW είναι συγκεκριμένο, οπότε όλο το SW γράφεται πάνω σε αυτό. Δεν γίνεται να μην σου "κάτσει" ο driver, αφού είναι μόνο... ένας! Στο linux είναι αλλιώς τα πράγματα. Εκεί ότι HW και να έχεις μπορείς να κάνεις compile τον driver πάνω του και σύμφωνα με τα υπόλοιπα parts του PC σου. Τα πάντα εκεί είναι σαν πλαστελίνη και ένας καλός τεχνίτης (user) τα κάνει ότι θέλει. Και πάλι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από HW που δεν υποστηρίζεται.

Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς ή ευτυχώς πήρα ένα καινούριο τροφοδοτικό (το ήθελα καιρό είναι αλήθεια), το AX1200, όχι μόνο για το θέμα με την κάρτα γραφικών, αλλά κυρίως για να μπορώ να φορτώσω τα πάντα πάνω με μηδέν προβλήματα. Δυστυχώς δεν φταίει το τροφοδοτικό, τα προβλήματα συνεχίζουν. Οπότε ξέθαψα την παλιά μου 5870, που την είχα κρατήσει γιατί δεν(!) βρήκα να την πουλήσω, και την έχω βάλει πάνω τώρα να δω τι θα γίνει.

Διαπίστωσα πάντως στα τελευταία κολλήματα, ότι είχε πρόβλημα με σελίδες όπως το Google Maps (ανοιγμένο στον Chrome), και ακόμη περισσότερο με τον ΙΕ9, οποιαδήποτε(!) σελίδα, μάλλον για το λόγο ότι ο ΙΕ9 κάνει και GPU rendering!

Μέχρι στιγμής πάντως και τρέχοντας οτιδήποτε στα Windows, με ΙΕ9 και Chrome και στις σελίδες που πριν είχα κολλήματα, τώρα, με την 5870, ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα!!

Από αύριο, μεθαύριο θα πάω την 5970 πίσω στο my-shop και θα ζητήσω αλλαγή με καινούρια, ή κατά προτίμηση αλλαγή με GTX580, αν και θα βγω και χαμένος, καθώς εκτός του ότι μου είπατε ότι υπολείπεται των επιδόσεων μιας 5970, βλέπω ότι έχει και περίπου 100(!) ευρώ (και βάλε!) φθηνότερα η GTX580!!...

Τελοσπάντων, λέτε θα μου την αλλάξει με καινούρια ή με GTX580; Μήπως έχετε να μου προτείνετε να ζητήσω μια καλύτερη αλλαγή;;

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Kostas75

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...