Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως πριν από λίγο σταμάτησα να παίζω Crysis 2 με όλα στο Full και DX11 Tesselation + Textures και όλα μια χαρά!!! Ούτε μια φορά δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα!

Πως το εξηγείτε να υπάρχει πρόβλημα σχετικά συχνά όταν είμαι μέσα στα Windows και να κρασάρει ο driver, ενώ όταν παίζω ένα τέτοιο παιχνίδι με όλα στο Ultra και DX11 στο full να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα;!;;;

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.......

Επίσης σήμερα στο Πλαίσιο που πήγα για κάτι άλλο, μου είπαν ότι η 6970 είναι πολύ καλύτερη της 5970! Αληθεύει αυτό εντέλει;;..

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επίσης σήμερα στο Πλαίσιο που πήγα για κάτι άλλο, μου είπαν ότι η 6970 είναι πολύ καλύτερη της 5970! Αληθεύει αυτό εντέλει;;..

Πολλα μαργαριταρια τωρα τελευταια οι πωλητες του πλαισιου!!

Οχι βέβαια σε απολυτες επιδοσεις η 5970 ειναι σαφως καλυτερη!!

Δημοσ.

Φίλε κώστα η 6870 δεν έχει καμία επαφή με τη δικιά σου, και αυτό φαίνεται εύκολα και από την τιμή... η 6870 κάνει το 1/3 μιάς 5970. Μπορεί η 6870 να ανήκει στην επόμενη γενιά(το υποδηλώνει το πρώτο ψηφίο 5970 vs 6870) αλλά η 5970 ανήκει στην πιο high end σειρά της radeon ενώ η 6870 ανήκει στην αμέσως προηγούμενη(δεύτερο ψηφίο 5970 vs 6870). Σαν να συγκρίνεις ας πούμε audi a3 τελευταίας γενιάς με a4 προηγούμενης γενιάς. Το a4 ακόμα είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο.

Δημοσ.

φιλε μου, δεν αναφερεις και το υπολοιπο συστημα απο τι αποτελειται?

μητρικη-επεξεργαστη........?

Δημοσ.

Πάντως πριν από λίγο σταμάτησα να παίζω Crysis 2 με όλα στο Full και DX11 Tesselation + Textures και όλα μια χαρά!!! Ούτε μια φορά δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα!

Πως το εξηγείτε να υπάρχει πρόβλημα σχετικά συχνά όταν είμαι μέσα στα Windows και να κρασάρει ο driver, ενώ όταν παίζω ένα τέτοιο παιχνίδι με όλα στο Ultra και DX11 στο full να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα;!;;;

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.......

Δοκίμασε ένα clean install, και βάλε όσο πιο λίγα progs μπορείς προτού αρχίσεις τις δοκιμές. Λογικά κάποιο SW conflict έχεις.

Στο 2ο ερώτημά του, 6970 είπε ο φίλος και όχι 6870 όπως στην αρχή του topic.

ΑΛΛΑ και πάλι ΟΧΙ (σαν αυτό του Βενιζέλου). Η 5970 είναι dual GPU κάρτα ενώ η πιο καινούρια 6970 single. Την έχει για πλάκα :devil: Εδώ δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν και η 6990 (dual-GPU) είναι πιο γρήγορη από την 5970 (τρόπος του λέγειν). Βέβαια αν cloclareis λίγο την 5970 στα ρολόγια της 5870 (5970=2x5870 σε ένα PCB) τότε θα δεις θαύματα...

Θεωρώ περιττό να σχολιάσω τις γνώσεις των υπαλλήλων του Πλαισίου... Είμαι σίγουρος πως ΑΝ τελικά πας πίσω την κάρτα σου ως προβληματική θα σου προτείνουν την 6950 και βαριά-βαριά την 6970 ως ανταλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ (ο νόμος είναι με το μέρος σου) να πάρεις πιστωτικό και μετά να πάρεις ότι θες. Όπου με τα χρήματα θα πάρεις άνετα την 6990 :) Ή παίρνεις μια 6970 αφού θες single-κάρτα, και με τα ρέστα καναν SSD!

Πριν ένα μήνα και εμένα τις ίδιες μαγκιές μου κάνανε, και θέλανε να μου αλλάξουν μια 5850 με μια 6770. Με το πρώτο "Κόψε τις λαλακίες, computeras είμαι κι αν θες ανοίγουμε 30 reviews να δούμε αν είναι ισάξιες" μου δώσανε το πιστωτικό. Να ξέρεις πάντως ο νόμος μιλάει για αλλαγή με ίδιο ακριβώς προϊόν ΕΙΔΑΛΛΩΣ για πιστωτικό, κι ας τραγουδάνε αυτοί ότι θέλουνε.

Δημοσ.

Δοκίμασε ένα clean install, και βάλε όσο πιο λίγα progs μπορείς προτού αρχίσεις τις δοκιμές. Λογικά κάποιο SW conflict έχεις.

Φίλε μου σε ευχαριστώ καταρχήν για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου και τις πληροφορίες που μου δίνεις. Να σημειώσω πάντως ότι πρόσφατα είχα κάνει clean install των Windows 7 x64 Ultimate, SP1. Και δυστυχώς, όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα είναι ακριβώς το ίδιο με πριν το clean install.

Δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα πολύ παράξενο ή "εξεζητημένο", εκτός από ίσως κάποια Κ-Lite codecs για να μπορώ να βλέπω όλα τα video formats, και ιδίως τα mkv. Παλιότερα είχα εγκαταστήσει και τα Shark007 codecs (τα απεγκατέστησα και έβαλα το K-Lite γιατί είχα προβλήματα να δω κάποια βιντεάκια ενώ με τα K-Lite codecs τα βλέπω μια χαρά) και πάλι υπήρχαν τα ίδια προβλήματα.

Παραθέτω και το hardware του PC μου:

Asus Maximum Formula Extreme SE (with latest firmware)

Intel Core 2 Quad Q9450, 2.66GHz

8GB RAM DDR2-800MHz Dual Channel (OCZ)

Gigabyte ATI Radeon HD 5970 (2GB)

128GB SSD Crucial C300 HDD (Windows 7 installation drive)

Storage:

1TB SATA 2 Seagate ST31000340AS

1.5TB SATA 2 Seagate ST31500341AS

2TB SATA 2 Western Digital WD20EVDS

Bluray Recorder LG GGW-H20L

DVD RW Optiarc AD-7240S

Πιστεύω ότι ίσως είναι κάποιο θέμα που έχει να κάνει συγκεκριμένα με την 5970 και τα Windows. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει την λύση και έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος που το ψάχνω, οπότε και για αυτό κάπου βαρέθηκα να ψάχνω και σκέφτομαι την αλλαγή της κάρτας.

Η μόνη λύση που περιέγραψα παραπάνω (με το ATI Overdrive), κάπως διορθώνει λίγο την κατάσταση, αλλά όχι εντελώς, οπότε κουράστηκα να ψάχνω τι μπορεί να φταίει, αυτό θα έπρεπε να είναι δουλειά της ΑΤΙ (AMD) και της Microsoft.

Στο 2ο ερώτημά του, 6970 είπε ο φίλος και όχι 6870 όπως στην αρχή του topic.

ΑΛΛΑ και πάλι ΟΧΙ (σαν αυτό του Βενιζέλου). Η 5970 είναι dual GPU κάρτα ενώ η πιο καινούρια 6970 single. Την έχει για πλάκα :devil: Εδώ δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν και η 6990 (dual-GPU) είναι πιο γρήγορη από την 5970 (τρόπος του λέγειν). Βέβαια αν cloclareis λίγο την 5970 στα ρολόγια της 5870 (5970=2x5870 σε ένα PCB) τότε θα δεις θαύματα...

Θεωρώ περιττό να σχολιάσω τις γνώσεις των υπαλλήλων του Πλαισίου... Είμαι σίγουρος πως ΑΝ τελικά πας πίσω την κάρτα σου ως προβληματική θα σου προτείνουν την 6950 και βαριά-βαριά την 6970 ως ανταλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ (ο νόμος είναι με το μέρος σου) να πάρεις πιστωτικό και μετά να πάρεις ότι θες. Όπου με τα χρήματα θα πάρεις άνετα την 6990 :) Ή παίρνεις μια 6970 αφού θες single-κάρτα, και με τα ρέστα καναν SSD!

Πριν ένα μήνα και εμένα τις ίδιες μαγκιές μου κάνανε, και θέλανε να μου αλλάξουν μια 5850 με μια 6770. Με το πρώτο "Κόψε τις λαλακίες, computeras είμαι κι αν θες ανοίγουμε 30 reviews να δούμε αν είναι ισάξιες" μου δώσανε το πιστωτικό. Να ξέρεις πάντως ο νόμος μιλάει για αλλαγή με ίδιο ακριβώς προϊόν ΕΙΔΑΛΛΩΣ για πιστωτικό, κι ας τραγουδάνε αυτοί ότι θέλουνε.

Αν φτάσω να την αλλάξω και μπορέσω να του αποδείξω κάπως ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα ζητήσω είτε 6990 είτε πιστωτικό μάλλον. Αν μου προτείνουν nVidia, ποιά μπορεί να θεωρηθεί ισάξια της 5970 αυτή τη στιγμή (κατά προτίμηση single GPU);

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω ρε φίλε μου. Ένα μηχάνημα που παίζει Crysis χωρίς πρόβλημα, δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει HW πρόβλημα. Αν μπορούσες να βρεις κανα φίλο-γνωστό που να μπορεί να δοκιμάσει τα parts σου σε ένα άλλο PC θα ήταν ότι καλύτερο. Αν ήσουν Σαλόνικα θα το έκανα εγώ, αλλά μάλλον πέφτεις μακρυά.

Μια απορία. Memtest έχεις τρέξει ποτέ? Αν ΟΧΙ κανε το άμεσα. Και βάλε και κανα screenshot από HW monitor να δούμε θερμοκρασίες.

Η καλύτερη Nvidia single-GPU είναι η GTX-580

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Τι να σου πω ρε φίλε μου. Ένα μηχάνημα που παίζει Crysis χωρίς πρόβλημα, δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει HW πρόβλημα. Αν μπορούσες να βρεις κανα φίλο-γνωστό που να μπορεί να δοκιμάσει τα parts σου σε ένα PC θα ήταν ότι καλύτερο. Αν ήσουν Σαλόνικα θα το έκανα εγώ, αλλά μάλλον πέφτεις μακρυά.

Μια απορία. Memtest έχεις τρέξει ποτέ? Αν ΟΧΙ κανε το άμεσα. Και βάλε και κανα screenshot από HW monitor να δούμε θερμοκρασίες.

Η καλύτερη Nvidia single-GPU είναι η GTX-580

Φίλε μου δεν έχω ούτε τον εξοπλισμό (εναλλακτικά parts) ούτε τον χρόνο να τεστάρω τα parts ένα ένα.

Παλιότερα είχα την 5870 και το σύστημα πήγαινε μια χαρά, δεν είχα το πρόβλημα που έχω τώρα. Με το που έβαλα την 5970 άρχισε να παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Οπότε η RAM ή οποιοδήποτε άλλο part δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα, μάλλον είναι κάτι που έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών και κάποιο conflict που ίσως δημιουργείται με τα Windows και τον Driver της κάρτας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο λογικό.

Να σημειώσω επίσης ότι εκτός από το παραπάνω hardware, έχω και:

MS Keyboard Wireless Laser 7000

Logitech MX Performance wireless mouse

Avermedia Volar HD (H830) Hybrid (DVB-T + Analogue) USB stick

Creative X-Fi Audio PCI-X card

Zalmann 850W PSU

Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι άλλο.

Σχετικά με την GTX 580 της nVidia, είναι ισάξια με την 5970;

Δημοσ.

Βρες καποιο φιλο , συγγενοι ή κάποιον φίλο που δουλέυει σε κατάστημα με υπολογίστες μύπως μπορείς να κάνεις δοκιμή με άλλο τροφοδοτικο .

Τρέξε μια το Furmark μην παίζει κανα πρόβλημα εκεί .

Είναι από τα ποιό καλά προγράμματα strees για την κάρτα γραφίκων .

Άστω να τρέχει 2-3ώρες.

Μετά πόσταρε εδώ ένα screenshot και τι θερμοκρασίες έπιασε .

Δημοσ.

Βρες καποιο φιλο , συγγενοι ή κάποιον φίλο που δουλέυει σε κατάστημα με υπολογίστες μύπως μπορείς να κάνεις δοκιμή με άλλο τροφοδοτικο .

Τρέξε μια το Furmark μην παίζει κανα πρόβλημα εκεί .

Είναι από τα ποιό καλά προγράμματα strees για την κάρτα γραφίκων .

Άστω να τρέχει 2-3ώρες.

Μετά πόσταρε εδώ ένα screenshot και τι θερμοκρασίες έπιασε .

Γενικά και εμένα το πρώτο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν το θέμα του τροφοδοτικού. Αλλά αν το καλοσκεφτούμε όλοι, σχεδόν αποκλείεται να φταίει το τροφοδοτικό για τους εξής λόγους:

1) Όταν παίζω Crysis 2 με όλα στο Ultra(!!) και DX11 στο Full για πάνω από 1-2 ώρες δεν παρουσιάζεται ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα! Μόνο στα Windows παρατηρείται το πρόβλημα και μου βγάζει το μήνυμα: "ATI driver stopped responding and has recovered" και μετά κάνει restart το driver.

2) Χρησιμοποιώντας το ATI Overdrive για να ξεπεράσω το πρόβλημα (σύμφωνα με το link: http://www.overclock.net/amd-ati/771055-ati-display-driver-stopped-responding-has.html), το οποίο στην ουσία ανεβάζει τις συχνότητες λειτουργίας, οπότε λογικά και τις απαιτήσεις από το τροφοδοτικό μου σε Watt και Ampere, η κατάσταση βελτιώνεται!! Αν, όπως προτείνετε, έφταιγε το τροφοδοτικό, τότε το ATI Override (όπως και όταν τρέχω Crysis 2 με όλα στο Ultra) δεν θα έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη;

Παρ'όλα αυτά, επειδή όλα αυτά τα περίεργα ξεκίνησαν να συμβαίνουν όταν αντικατέστησα την 5870 μου με την 5970, μπορεί και να φταίει και το τροφοδοτικό όντως, να μην είναι επρακές δηλαδή σε κάποια mode λειτουργίας μέσα στα Windows, ενώ όταν τρέχω παιχνίδια και όσο παράξενο και αν είναι ότι όταν τρέχω Crysis 2 με όλα στο Ultra, δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα. Οπότε θέλω να μου προτείνετε ένα πολύ καλό και επαρκέστατο ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ για αγορά, ανεξαρτήτως κόστους. Δηλαδή ας είναι και 800-1000-1200W και να παρέχει και καλά Ampere. Αλλά θα ήθελα να μην είναι και θορυβώδες αν γίνεται, δεν θέλω με τίποτα να ακούω θόρυβο. Προσωπικά έχω καταλήξει σε κάποια Cooler Master, δεν ξέρω αν συμφωνείτε.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-M850-RS-850-AMBA-J3-850W-Modular-PSU.htm

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0577156&catid=020500

Περιμένω τις προτάσεις σας!!

Σχετικά με το Furmark, κάποια στιγμή θα το τρέξω και θα σας πω. Αλήθεια πως μπορώ να παραθέσω εδώ μέσα screenshot; Και όμως, δεν το έχω κάνει τόσα χρόνια που ποστάρω στο forum!..

Δημοσ.

Πατάς το πλήκτρο στο πληκρολόγιο που λέει PrtScr . Ανοίγεις ζωγραφίκη και κάνει επικόληση , αποθηκεύεις στην επιφάνεια εργασίας .

Μετά μπαίνεις στο φόρουμ -> Χρήση πλήρους επεξεργαστή κειμένου , κάτω αριστερά -> επισυνάψεις -> Browse επιλέγεις την εικόνα και Επισύναψη Αρχείου.

:-D :-D

Με αυτό είσαι άρχοντας για πολλά...χρόνια .

Δημοσ.

( η GTX580 είναι πιο αδύναμη από την 5970 )

Δε νομίζω να τον απασχολήσει βαριά ένα +10% και αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Από τα 10 τεστ του guru3d σε 2-3 ισχύει οριακά αυτό που λες, κατά τα άλλα το αντίθετο βλέπω...

και μάλλον περισσότερο κονταροχτυπιούνται σε επίπεδο driver παρά σε επάρκεια.

Συν ότι θα γλυτώσει από το βραχνά του crossfire και ότι άλλο συνεπάγεται η διπλή κάρτα.

Υ.Γ Ας σημειωθεί ότι και ο q9450 στα 2.66 δεν είναι και τέρας αρμονίας με μια 5970

Χαμπάρι δε θα πάρει αν την αλλάξει με gtx580 αλλά λέμε τώρα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...