VasPolys Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Και οταν την παρεις με το καλο οτι και να παρεις κανε και ενα μικρο oc στον επεξεργαστη γιατι stock οπως τον εχεις πρεπει να εχεις τρομερο bottleneck.δεν χρειαζεται να κανεις πολλα fsb 400 multi 8 και φτανεις αμεσως στα 3,2 χωρις αλλη παρεμβαση.Αν δεις οτι δεν ειναι σταθερο σηκωσε και λιγο το ρευμα και θα εισαι κομπλε!
Kostas75 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Και οταν την παρεις με το καλο οτι και να παρεις κανε και ενα μικρο oc στον επεξεργαστη γιατι stock οπως τον εχεις πρεπει να εχεις τρομερο bottleneck.δεν χρειαζεται να κανεις πολλα fsb 400 multi 8 και φτανεις αμεσως στα 3,2 χωρις αλλη παρεμβαση.Αν δεις οτι δεν ειναι σταθερο σηκωσε και λιγο το ρευμα και θα εισαι κομπλε! Ενδιαφέρον αυτό! Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με OC, αλλά γίνεται με το Asus Maximus Formula; Δεν έχω κοιτάξει αν μπορώ να αλλάξω το multiplier σε 8 καθώς επίσης και τo Voltage του CPU. Αν το ανεβάσω το CPU Voltage, ποιά ελάχιστη τιμή προτείνεις;; (... χωρίς βέβαια να διακινδυνέψουμε να το κάψουμε! )
ninos30 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Σιγά-σιγά... ακόμα δεν άρχισες το OCing, τα ρεύματα θες να πειράξεις Το multiplier του επεξεργαστή σου είναι κλειδωμένο. Οπότε, ξέχνα το. Το FSB σου είναι στα 667 κι αφού οι μνήμες σου είναι 800αρες προσπάθησε να το φτάσεις όσο πιο κοντά στο 800 γίνεται χωρίς να ανεβάσεις VCORE. Δώστου μια στα 740 κι από εκεί ανέβαζε 5 κάθε φορά. Πρόσεχε το ratio του FSB CPU:DDR να είναι στο 1. Γιατί αν έχεις ήδη τίποτα διαιρέτες όπως πχ 1,33 η μνήμη θα φύγει πολύ ψηλά και λογικά δεν θα το σηκώνει. Τώρα δες που ανεβαίνει stable χωρίς ρεύματα κι αν δεν σου φτάνει το ξανασυζητάμε να τα σηκώσουμε και αυτά λίγο.
Kostas75 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Πως μπορώ να βλέπω, να κάνω monitor, ότι το ratio του FSB CPU:DDR είναι στο 1;
Kostas75 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 ΟΚ. Και το OC μπορώ να το χειρίζομαι μέσα από Windows (και όχι από BIOS); Σχετικά με το θέμα της κάρτας γραφικών μου, εντέλει θα μου την αλλάξουν με μια Asus GTX580. Αρχικά μου πρότειναν μια 6970, αλλά τους είπα ότι είναι πολύ κατώτερη και πρέπει τουλάχιστον να πάμε σε GTX580, αν όχι σε 6990. Το έψαξαν και για 6990 (ίσως να πλήρωνα και μια διαφορά), αλλά δεν έχουν καθόλου σε στοκ. Οπότε, μετά από καιρό, γυρίζω σε nVidia! Τι λέτε, καλά/σωστά έπραξα;; Δυστυχώς τα περισσότερα benchmarks πάντως δείχνουν την 5970 πιο ισχυρή από την GTX580!
jordan23 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2011 κάνε παιχνίδι με αυτήν και αν δεν σου φτάνει παίρνεις ελικόπτερο. τα bencmark είναι για τους υπερχρονιστές. σε καθημερινή χρήση και βάση των εμπειριών σου δεν θα δεις καμιά διαφορά. με μια gtx470 είμαι στο crysis2 όλα ultra , με όλα τα patch σε ανάλυση 1920χ1080 , 37-55 fps. τα ίδια και στην 6870 , βέβαια αφού άλλαξα drivers (έχει η amd θεματάκι με τους drivers.) h 580 θα σε υπερκαλύψει.
ninos30 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 OCing CPU από BIOS. Της VGA από Windows. Και όπως προείπαν, εννοείται πως η 580 θα σε υπερκαλύωψει
Kostas75 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά με την GTX580 της Asus όλα μια χαρά μέχρι στιγμής. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι όταν έπαιξα Crysis 2 όλα στο Ultra, ενώ έπαιζα άνετα, χτύπησε συναγερμός από το PC Probe II (Asus Maximus Formula SE Motherboard monitoring tool), για μεγάλη θερμοκρασία στο CPU και στο Motherboard. Έχω βάλει Threshold values για Alert το MB γενικά στους 55 βαθμούς Κελσίου, το CPU στους 70 βαθμούς και το Northbridge στους 70. Μου χτύπησε πρώτα alert για το CPU και λίγο μετά για το MB. Πως βλέπετε τις θερμοκρασίες;; Πάντως για να το αποφύγω στο μέλλον, εγκατέστησα και ένα tool της κάρτας γραφικών ώστε να μπορώ να ρυθμίσω τα rpms στα 2 ανεμιστηράκια, σε περίπτωση που δω πάλι να συμβαίνει το ίδιο, οπότε και η κάρτα γραφικών μάλλον θερμαίνεται πολύ με αποτέλεσμα να θερμαίνει πολύ και το MB, ακόμη και το CPU ίσως, που δεν είναι και πολύ μακριά. Περιμένω τη γνώμη σας για τα παραπάνω και αν έχετε να κάνετε και κάποια πρόταση. Άσχετο (αλλά και σχετικό εν μέρει): Με άλλο ΜΒ πιστεύετε ότι οι θερμοκρασίες του ΜΒ θα ήταν καλύτερες, λόγω ανώτερης ψύξης από τα heatsinks στο ΜΒ και λόγω μικρότερης θερμότητας στο CPU, π.χ. του Socket 1155;;
ninos30 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Όλα παίζουν ρόλο, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι το airflow του κουτιού σου. Ποιο είπαμε έχεις? Μην ξεχνάς ότι η GTX580 είναι ζεστή καρτούλα.
Kostas75 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω το Coolermaster Cosmos S, είναι πολύ άνετο μέσα και έχει 3 ανεμιστήρες 120mm, έναν μπροστά στους δίσκους, έναν πίσω κοντά στο CPU και ένα πάνω δίπλα στο τροφοδοτικό. Επίσης υπήρχε και ένας μεγάλος 230mm ανεμιστήρας στο πλάϊ, ο οποίος θα βοηθούσε μάλλον λίγο στην ψύξη στης κάρτας, αλλά δυστυχώς πριν καιρό είχα κάνει ένα λαθάκι και ακούμπησα τα πτερύγια όταν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να σπάσουν 2 από αυτά και έτσι ο ανεμιστήρας να είναι άχρηστος πλέον. Για αυτό το λόγο τον έχω αφαιρέσει εδώ και πολύ καιρό. Όμως, δυστυχώς στο Ellada δεν μπορώ να βρω με τίποτα replacement του 230mm fan, παρά μόνο κάτι άσχετους ανεμιστήρες 230mm με χρώματα κατά την περιστροφή, σε ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη! Οπότε απλά δεν έχω πάρει replacement. Αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί που έχει πέστε μου.
Thanos1972 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχει τρυπες για να μπει 200αρις αντι για 230? Και στο κατω κατω τι να κανεις,βαλε καποιον με Led.απο το να μην εχει καθολου... BitFenix Spectre White Led Fan 230mm 17.50€
Kostas75 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν εχει τρυπες για να μπει 200αρις αντι για 230? Και στο κατω κατω τι να κανεις,βαλε καποιον με Led.απο το να μην εχει καθολου... BitFenix Spectre White Led Fan 230mm 17.50€ Το ίδιο έχω βρει και εγώ, είναι στην Πάτρα (όχι Θεσσαλονίκη, λάθος έκανα), όπως είπα παραπάνω. Στην Αθήνα δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα. Αν γνωρίζετε κάτι διαφορετικό γράψτε μου εδώ. Ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας δεν ξέρω και αν ταιριάζει και από αισθητικής άποψης με το Case που έχω.
stm00192 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Βαση αυτου http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6456 σου κάνουν και αυτοί!! http://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?keyphrase=megaflow http://hac.gr/view.php?id=118998
Kostas75 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Με το cpuz στη καρτέλα memory Κοίταξα στο CPU-Z και βλέπω να υπάρχει μόνο FSB:DRAM, το οποίο είναι 5:6. Δεν υπάρχει CPU:DDR ή CPU:DRAM. Κοιτάζω κάτι λάθος; Αν είναι το σωστό, τότε είναι εντάξει που είναι 5:6, ή (μάλλον) είναι λάθος, αφού θα έπρεπε να είναι 5:5 ή 6:6 που θα σήμαινε 1; Βρήκα και ένα σχετικό site: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?179580-The-Maximus-Formula-Thread-Help-OCing-Guide-Rampage-conversion Στο οποίο βρίσκονται και μερικές ολοκληρωμένες προτάσεις για Manual configuration με σκοπό το OC, όπως η: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?160945-ASUS-Maximus-Formula-SE&p=2575077#post2575077 Τι λέτε να ακολουθήσω το τελευταίο;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα