Kostas75 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα. Επειδή η κάρτα μου ΑΤΙ Radeon 5970 φαίνεται να τα έχει παίξει και γενικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, σκέφτομαι να αγοράσω καινούρια. Συγκεκριμένα παρ'όλο που έχω κάνει format και έχω βάλει πάλι από την αρχή τα Win 7 x64 SP1, έχω διάφορα περίεργα προβλήματα με την κάρτα. Καταρχήν κολλάει σε κάποιες φάσεις (παγώνει η οθόνη) και τα Windows κάνουν μόνα τους restart το Driver για να ξεκολλήσει (γίνεται λευκή η οθόνη και επαναφέρεται το σύστημα στην κανονική λειτουργία μετά την επανεκκίνηση του driver). Και αυτό γίνεται συχνά. Έχω εφαρμόσει ένα tweak που έχω βρει κάπου, για να λειτουργεί η κάρτα σε μεγαλύτερη συχνότητα και να μην κολλάει λόγω χαμηλού χρονισμού (μέσω ATI Overdrive) και κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα, κολλάει πολύ σπάνια. Χθες προσπάθησα να ξεκινήσω το Crysis 2 και ενώ την πρώτη φορά μπήκα κανονικά και το παιχνίδι έδειξε την εισαγωγική του οθόνη μετά με το που επέλεξα να ξεκινήσει το κυρίως παιχνίδι, τότε κόλλησε και χρειάστηκε να κάνω reset αφού είχε "παγώσει" το σύστημα. Μετά και από τότε, προσπαθώντας να ξεκινήσω το παιχνίδι, παγώνει πριν καν φορτώσει η αρχική εισαγωγική οθόνη! Γενικά πολλά προβλήματα και δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το σύστημα και τα παιχνίδια μου. Οπότε επειδή η φάση είναι περίεργη και δεν μπορώ εύκολα να αποδείξω ότι η κάρτα γραφικών μου έχει πρόβλημα (Gigabyte 5970), σκέφτομαι να την αντικαταστήσω με μια καινούρια μετά από 2 χρόνια περίπου που την έχω, και συγκεκριμένα με μια 6870, αλλιώς με κάποια nVidia. Γενικά η 6870 είναι πιο γρόγορη από την 5970; Αν όχι, ποια είναι μια αρκετά γρήγορη και με καλή σχέση τιμής προς απόδοση (σε αυτό το επίπεδο απόδοσης και πάνω) ΜΟΝΟΠΥΡΙΝΗ κάρτα γραφικών;; Η νέα κάρτα δεν θέλω να είναι multi-GPU. Ευχαριστώ πολύ.
drentas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Αν εχει εγγυηση στειλτην πισω. Η 6870 ειναι πανω κατω μια 5850, οποτε θελεις 6970 για να χεις ιδιες επιδοσεις
pano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Kostas75 είσαι 1000% σίγουρος ότι η κάρτα έχει πρόβλημα και ότι δεν στην αλλάζουν (δηλ. έχεις δοκιμάσει διάφορους drivers,έκανες διάφορα test για να δεις τις θερμοκρασίες της,την έχεις δοκιμάσει σε κανένα pc φίλου σου,την έχεις πάει στο κατάστημα που την αγόρασες,έχεις στείλει e mail στην κατασκευάστρια εταιρεία);; Σου τα λέω αυτά γιατί έδωσες πολύ χρήμα για την αγορά της και για να πάρεις μια ισάξια περίπου μονοπύρηνη http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx580 πρέπει να ρίξεις πάλι πολύ χρήμα,και είναι κρίμα.
caution Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δεν υφίσταται καν VS - μια 5970 δέρνει άνετα και δύο 6870 Λύσε το πρόβλημα και κράτα την καρτάρα σου, κρίμα να κάνεις τέτοια υποβάθμιση
Kostas75 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Καλά τόσο μάπα είναι η 6870;; Εγώ περίμενα σαν κάρτα επόμενης γενιάς να είναι τουλάχιστον περίπου ισάξια με την 5970. Παρεμπιπτόντως την 5970 δεν την αγόρασα ακριβώς, είχα παλιότερα μια 9800GX2 η οποία παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα, ήταν μέσα στην εγγύηση και την έδωσα για service. Αποφασίστηκε η αντικατάστασή της, αλλά λόγω του ότι 9800GX2 δεν υπήρχαν πλέον στην αγορά το my-shop τότε μου πρότεινε αντικατάσταση με την συγκεκριμένη και εγώ φυσικά δέχτηκα. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πρόβλημα, σας περιέγραψα όμως τι συμβαίνει και είναι ενοχλητικό τουλάχιστον. Δεν καίγομαι να την αλλάξω, ιδίως αυτή την περίοδο δεν θα ήθελα να δώσω πολλά χρήματα για νέα αγορά, αλλά αν είναι να μην μπορώ να ευχαριστηθώ το PC μου και ιδίως τα games μου, που άλλωστε για αυτό το λόγο ήθελα και τόσο καλή κάρτα να έχω στο σύστημα μου, για να παίζω και games σε καλές αναλύσεις στην 24-άρα μου (οθόνη) και με όσα περισσότερα effects ενεργοποιημένα, τότε ποιος ο λόγος να την κρατάω;; Είναι σχεδόν σαν να μην την έχω. Αυτά σκέφτομαι και θέλω να την αλλάξω.
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ελπίζω να φοράς αυτους τους Drivers http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx καθως και τα profiles. Επισης έτσι για την ιστορία πες μας μαρκα και μοντελο τροφοδοτικου!!
Kostas75 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εννοείται ότι χρησιμοποιώ τους τελευαίους drivers της ATI/AMD. Σχετικά με τα profiles, τι ακριβώς είναι αυτά; Κάτι σαν το profile που έχω φτιάξει εγώ για να μην υποχρονίζεται η κάρτα και κολλάει ο driver στα Windows;; Τροφοδοτικό έχω το Zalmann 850W.
stm00192 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τα profiles ειναι ουσιαστικα βελτιστοποιήσεις για multigpu συστήματα όπως το δικό σου!!
Kostas75 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Τελικά εγκαθιστώντας πάλι τους τελευταίους drivers καθώς και όλα τα άλλα (Profiles, Hydravision, codec pack) φαίνεται ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν. Θα σας πω αν τις επόμενες μέρες παραμένει σταθερό το σύστημα (να μην έχει "παγώματα" πάλι) και αν συνεχίζω να μπορώ να παίζω χωρίς προβλήματα το Crysis 2 και τα άλλα games μου. Σχετικά με τα profiles, κάνω κάτι εγώ για να επιλέξω profile, ή ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που ξεκινάω κάποιο application/game; Και ένα off-topic: Για να παίξω Full το Crysis 2, σε ένα από τα menu γράφει να κατεβάσω το DX11 Tesselation pack. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται (όπως και όλα τα σχετικά με DX11) στο patch 1.9 του παιχνιδιού;; Σας ευχαριστώ και sorry για το off-topic!
ninos30 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 To ότι τρως κολλήματα, δεν σημαινει απαραίτητα ότι φταίει και η VGA σου. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα μεγάλης θερμοκρασίας και μπορεί να οφείλονται στην CPU σου (ή και στην VGA σου φυσικά). Κατέβασε λοιπόν το Hardware Monitor και βάλε μας screens σε idle αλλά και σε stress για να δούμε. Η κάρτα που έχεις (5970) είναι από τις πιο δυνατές τις αγοράς ακόμα και σήμερα. Έχει για πλάκα και την GTX580 και την 6970. Οι μόνες πιο δυνατές κάρτες από αυτήν είναι οι καινούριες multi-GPU κάρτες όπως οι GTX590 και 6990. Οπότε συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όταν την βάζεις δίπλα στην 6870... Και ΟΧΙ το DX11 Tesselation pack δεν συμπεριλαμβάνεται στο 1.9 patch
Kostas75 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 To ότι τρως κολλήματα, δεν σημαινει απαραίτητα ότι φταίει και η VGA σου. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα μεγάλης θερμοκρασίας και μπορεί να οφείλονται στην CPU σου (ή και στην VGA σου φυσικά). Κατέβασε λοιπόν το Hardware Monitor και βάλε μας screens σε idle αλλά και σε stress για να δούμε. Η κάρτα που έχεις (5970) είναι από τις πιο δυνατές τις αγοράς ακόμα και σήμερα. Έχει για πλάκα και την GTX580 και την 6970. Οι μόνες πιο δυνατές κάρτες από αυτήν είναι οι καινούριες multi-GPU κάρτες όπως οι GTX590 και 6990. Οπότε συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όταν την βάζεις δίπλα στην 6870... Και ΟΧΙ το DX11 Tesselation pack δεν συμπεριλαμβάνεται στο 1.9 patch Δεν νομίζω ότι φταεί η CPU, έχω δει hardware monitor και φαίνεται μια χαρά η θερμοκρασία της. Παλιότερα είχα 5870 και το σύστημα δεν κόλλαγε ποτέ. Αν διαβάσεις παραπάνω, από τότε που έβαλα την 5970 τρώω αυτά τα κολλήματα και ακόμη και μέσα στα Windows, ακόμη και idle(!), κολλάει ο driver, παγώνει το σύστημα και η οθόνη γίνεται λευκή μέχρι να κάνει restart ο driver και μετά κάνει resume, οπότε κάτι συμβαίνει με την 5970, είτε software θέμα (ελπίζω), είτε hardware. Αλλιώς δεν θα χτύπαγε και ο driver και μόνο στην 5970. Όταν έβαλα custom profile (ATI Overdrive), τότε τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά. Μπορούμε να το βρούμε το DX11 Tesselation pack; (PM please).
ninos30 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μπορούμε να το βρούμε το DX11 Tesselation pack; (PM please). Νομίζω free είναι. Οπότε δεν λέμε κάτι παράνομο: Crysis 2 DX11 Tessellation Pack Διάβασα το topic από την αρχή οπότε τα είδα αυτά που λες. Θα δοκίμαζα και κάτι ακόμα στην θέση σου. Το τροφοδοτικό που έχεις, σίγουρα δεν είναι της σειράς, αλλά δεν είναι και από τα κορυφαία της αγοράς. Η Zalman μπορεί να διακρίνεται σε διάφορα πράγματα, αλλά σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι τα τροφοδοτικά της. Από την άλλη έχεις ένα "τέρας" σαν την 5970 που είναι πολύ "απαιτητική". Όχι τόσο στα Watt που υπερκαλύπτεσαι αλλά στα (A). To τροφοδοτικό σου είναι multi rail, αλλά απ' ότι βλέπω δεν έχει ισοκατανομή στα rails. Έχει 4 12αρες με 18Α η κάθε μία και άλλες 2 από 28. Πάρα πολλές για 850αρι PSU. Τα παραπάνω με κάνουν να πιστεύω πως τα (Α) τα κρατάει σταθερά ανά γραμμή και δεν τραβάει αναλόγως από εκεί που χρειάζεται. Πιστεύω πως ρεύμα στις κάρτες δίνει από τις 28αρες γραμμές, οι οποίες θα ήταν αρκετές για τις περισσότερες VGA, ίσως όχι όμως για την 5970. Οπότε αν μπορείς να δανειστείς κανα PSU από φίλο με solid 12αρα κοντά στα 60Α θα ήταν ότι καλύτερο για μια δοκιμή.
The__Blade Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει πρόβλημα, στείλτη στο service. Μέχρι να βγάλουν ακρη πάρε μια 6950 να παίζεις σαν ανθρωπος, και χωρίς προβλήματα. αν σου δώσουν καινούρια πούλα την. οι dual-gpu λύσεις δεν είναι για αυτούς που θέλουν να παίζουν παιχνίδια είναι για αυτούς που θέλουν να παίζουν με το PC.
Kostas75 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μάλλον τείνω να πιστέψω και εγώ ότι η κάρτα έχει πρόβλημα. Συνεχίζει να κρασάρει ο driver και να κάνει restart ενώ είμαι μέσα στα Windows! Δεν παίζω κανένα απαιτητικό game για να σκεφτώ ότι ίσως φταίει το τροφοδοτικό που δεν δίνει αρκετά Ampere (A) στις γραμμές που εξυπηρετούν την κάρτα γραφικών. Η κάρτα μου είναι στην εγγύηση (Gigabyte 5970, 3 χρόνια) και μπορώ μάλλον να την αλλάξω, εφόσον όμως μπορέσω να αποδείξω ότι όντως έχει πρόβλημα. Έχετε καμιά ιδέα τι να πω στο κατάστημα (my-shop) για να τους πείσω ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και δεν λέω ότι μου κατέβει;;...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα