mito1988 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Έχω μια απορία όσο αφορά την ανάλυση της οθόνης που πρέπει να έχουν τα laptop με ενσωματωμένο blu ray player. Τα δισκάκια απ όσο ξέρω έχουν full hd (1080) ανάλυση και όχι 720, οπότε δε πρέπει και ο υπολογιστής να υποστηρίζει την ίδια ανάλυση; Πως γίνεται σε ανάλυση 1366x768 που έχουν τα περισσότερα laptop να παίξει ένα blu ray ; Να μη προτιμήσω ένα laptop με blu ray player αν δεν έχει full hd οθόνη; Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα σύνδεσης με TV αλλά εγώ αναφέρομαι σε αναπαραγωγή στην οθόνη του υπολογιστή.
TheELF Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Τα δισκάκια απ όσο ξέρω έχουν full hd (1080) ανάλυση και όχι 720, Τα δισκάκια έχουν μέγιστη ανάλυση τα 1080p δεν είναι η μοναδική ανάλυση που επιτρέπεται,για την ερώτηση σου ναι καλύτερα θα είναι να έχει 1920x1080 η οθόνη του laptop για μέγιστη ποιότητα για να μην αλλοιώνονται δηλαδή οι κουκκίδες της ταινίας,βέβαια σε τόσο μικρές διαστάσεις αμφιβάλω πάρα πολύ αν μπορεί κάποιος να διακρίνει την διαφορά.
parsifal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Αν θέλεις να βλέπεις την πλήρη πληροφορία που έχει να σου δώσει ένα 1080p video όπως αυτό μίας ταινίας Blu-ray, τότε όντως θα πρέπει να αγοράσεις ένα laptop με ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1920x1080. Ή εναλλακτικά, ένα με μικρότερη ανάλυση οθόνης αλλά ψηφιακή έξοδο για να το συνδέεις με εξωτερικό monitor/προβολικό μέσο που μπορεί να δείξει 1080p. Ο,τι μπορεί να προβληθεί μία ταινία Blu-ray σε οθόνες μικρότερης ανάλυσης, μπορεί. Αλλά αναγκαστικά ο video renderer θα εφαρμόζει (σε πραγματικό χρόνο) downscale του καρέ στη μικρότερη ανάλυση. Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει όταν σε έναν σταθερό υπολογιστή παίζεις μία ταινία έχοντας το player software σε windowed mode και μικραίνεις το παράθυρό του.
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Blue ray = Πετάμενα χρήματα αν δεν έχεις εξειδικευμένες ανάγκες.
mito1988 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Η αλήθεια είναι πως όσες ταινίες κατεβαζω σε bdrip (720p) δείχνουν εξαιρετικά στην οθόνη, δηλαδή καταλαβαίνεις τη διαφορα με dvdrip. Αλλα πιστεύω αν δεν έχεις full hd TV να το συνδέσεις δε θα καταλάβεις τη διαφορα 720 με 1080 σε μια τόσο μικρή οθόνη.
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Ο sony που ειχα 16,κατι" είχε Full Hd Όταν νοίκιασα ενα Blue-ray απο το Videoclub της περιοχής μου με άφηνε να κάνω αναπαραγωγή ΜΟΝΟ στην οθόνη του σε HD δεν μου επέτρεπε να βγάλω το σήμα HD από το HDMI για αποφυγή αντιγραφής. Φυσικά υπάρχουν τρόποι,αλλά αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ περίμενα όταν έκανα έρευνα αγοράς και είχα δώσει τότε πολλούς πόντους στο Blue ray εγραφης κιόλας. Όταν δε πήγα να δω τιμές στα blue ray ανακάλυψα δε ότι με τα ίδια χρήματα έπαιρνα σκληρούς δίσκους. Μου έκαψε μετά και ένα pixel και ξέρετε πως κολαει το μάτι στην ατέλεια, Αποτέλεσμα μετά από ενάμιση χρόνο,ενα μηχάνημα 2000 ίδρωσα να το πουλήσω 700 και να έχω δει μόνο μια blue ray ταινία σε 16" ιντζες.
parsifal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ο sony που ειχα 16,κατι" είχε Full Hd Όταν νοίκιασα ενα Blue-ray απο το Videoclub της περιοχής μου με άφηνε να κάνω αναπαραγωγή ΜΟΝΟ στην οθόνη του σε HD δεν μου επέτρεπε να βγάλω το σήμα HD από το HDMI για αποφυγή αντιγραφής. Κάποιος από τους «κρίκους» στην αλυσίδα αναπαραγωγής (player, κάρτα γραφικών, τηλεόραση/monitor που συνέδεες μέσω HDMI) δεν πρέπει να υποστήριζε HDCP. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, δε θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.
filip123go Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ο sony που ειχα 16,κατι" είχε Full Hd Όταν νοίκιασα ενα Blue-ray απο το Videoclub της περιοχής μου με άφηνε να κάνω αναπαραγωγή ΜΟΝΟ στην οθόνη του σε HD δεν μου επέτρεπε να βγάλω το σήμα HD από το HDMI για αποφυγή αντιγραφής. Λίγο κουλό δεν είναι αυτό...?? Τότε γιατί είχε θύρα hdmi...?
Cham Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τελείως και εντελώς κουλό και ήταν της Sony ως μαμά του blue ray για να μην αντιγράφουν λέει τα δισκάκια σε HD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.