Darky Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Για σας! Εχω ενα προβλημα με τον δισκο μου,οπως θα δειτε και στην φωτο ο σκληρος μου ειναι χωρισμενος σε αρκετα partition αποτελεσμα πολλων εγκαταστασεων ubuntu linux (απο δικο μου λαθος).Τωρα εδω και μηνες εχω εγκατεστημενα τα xp αλλα δεν μπορω να τα χρησιμοποιήσω (σχεδόν 30gb) μιας και ειναι πιασμενα.Δεν εχω σκοπο να χρησιμοποιήσω πια ubuntu οποτε αυτος ειναι ενα (υπερ)πολυτιμος πιασμενος χωρος στον ηδη μικρο σκληρο μου. Εαν κανω format σε ntfs στα partitions μεσα απο windows θα ειμαι οκ να τα αξιοποιησω? Το ειχα κανει και στο παρελθον σε partition απο ubuntu(χωρις να το αξιοποιησω) και μετα ξαναπερασα ενα ubuntu εκει,δεν ξερω αν ακουγεται χαζη απορια αλλα με ενα format απο την διαχειρηση των windows θα εχω καποιο προβλημα επιδοσης ή ειναι οκ? Και η σημαντικοτερη ερωτηση μου ειναι πως να τα ενώσω ολα αυτα γιατι πολλα κομματια ειναι των 500mb (απο τα swap partitions,μα καλα δεν μπορουσε να αξιοποιηση το υπαρχων?Ηθελε καινουργιο σε καθε εγκατασταση?).Γινεται μηπως μεσα απο windows? Ευχαριστω για της απαντησεις σας!
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Διαγνωστικό πρόγραμμα σε Linux και να κάνεις Zero όλον τον δίσκο.Θα είναι σαν μόλις τώρα τον αγόρασες.Μετά ζωγραφίζεις πάνω του άμα θέλεις πάντα με το partition manager του λειτουργικού που θα εγκαταστήσεις. Θα τα βρεις σε Γνωστά BootTools
profi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 με zero fill θα χάσεις όλα τα δεδομένα σου όμως ανεπιστρεπτί
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 με zero fill θα χάσεις όλα τα δεδομένα σου όμως ανεπιστρεπτί Μάλλον αυτό ακριβός θέλει..
Darky Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Ξεχασα να βαλω και την εικονα οποτε εκανα ενα edit. Δεν θελω να χασω δεδομενα αλλιως απλα θα εκανα ενα format στον δισκο να τελειωνα εκτος αν λετε για τα δεδομενα απο εγκαταστασεις του linux που δεν με ενδιαφερουν καν.Με το acronis υποθετω θα μπορεσω να τα κανω ενα format και ενωση?Προφανως να κανω και ενα backup πρωτα ετσι? Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο το zero fill που λετε...
Cham Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Ξεχασα να βαλω και την εικονα οποτε εκανα ενα edit. Δεν θελω να χασω δεδομενα αλλιως απλα θα εκανα ενα format στον δισκο να τελειωνα εκτος αν λετε για τα δεδομενα απο εγκαταστασεις του linux που δεν με ενδιαφερουν καν.Με το acronis υποθετω θα μπορεσω να τα κανω ενα format και ενωση?Προφανως να κανω και ενα backup πρωτα ετσι? Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο το zero fill που λετε... Φορματ σε ολο τον δισκο ? η φορματ σε μερος του δισκου ? Γιατι στην πρώτη περίπτωση χάνεις οτι και στον μηδενισμό του δισκου.
Darky Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Φορματ σε ολο τον δισκο ? η φορματ σε μερος του δισκου ? Γιατι στην πρώτη περίπτωση χάνεις οτι και στον μηδενισμό του δισκου. Εγω θελω να κανω format μονο τα εξτρα partitions
TheELF Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Εκτός από το acronis που προτάθηκε υπάρχουν και άλλα προγράμματα για partition π.χ EaseUS Partition Master Home Edition το τρέχεις, επιλέγεις και σβήνεις(delete) όλα τα διαμερίσματα που δεν θες(προσοχή εδώ) και έπειτα μεγαλώνεις το κεντρικό σου διαμέρισμα ώστε να καλύψει ολόκληρο των δίσκο. Καλό είναι να έχεις πρόχειρο το dvd των windows αφού εάν το διαμέρισμα εκκίνησης δεν είναι το πρώτο στην σειρά διαμέρισμα ίσως να έχεις πρόβλημα και να χρειαστεί επισκευή. Και η σημαντικοτερη ερωτηση μου ειναι πως να τα ενώσω ολα αυτα γιατι πολλα κομματια ειναι των 500mb (απο τα swap partitions,μα καλα δεν μπορουσε να αξιοποιηση το υπαρχων? Αυτό σου επιτρέπει η εγκατάσταση να το ορίσεις εσύ,στο αυτόματο το ξανά φτιάχνει γιατί δεν μπορεί να ξέρει αν θες να μείνει απείραχτο το swap από την άλλη εγκατάσταση,αν επιλέξεις configure manual μπορείς να του υποδείξεις να χρησιμοποιήσει κάποιο υπαρκτό διαμέρισμα,μπορείς να δουλεύεις και χωρίς καθόλου swap,αυτά είναι προβλήματα λόγου άγνοιας(σόρρυ κι'όλας) και όχι του λειτουργικού.
Darky Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Εκτός από το acronis που προτάθηκε υπάρχουν και άλλα προγράμματα για partition π.χ EaseUS Partition Master Home Edition το τρέχεις, επιλέγεις και σβήνεις(delete) όλα τα διαμερίσματα που δεν θες(προσοχή εδώ) και έπειτα μεγαλώνεις το κεντρικό σου διαμέρισμα ώστε να καλύψει ολόκληρο των δίσκο. Καλό είναι να έχεις πρόχειρο το dvd των windows αφού εάν το διαμέρισμα εκκίνησης δεν είναι το πρώτο στην σειρά διαμέρισμα ίσως να έχεις πρόβλημα και να χρειαστεί επισκευή. Αυτό σου επιτρέπει η εγκατάσταση να το ορίσεις εσύ,στο αυτόματο το ξανά φτιάχνει γιατί δεν μπορεί να ξέρει αν θες να μείνει απείραχτο το swap από την άλλη εγκατάσταση,αν επιλέξεις configure manual μπορείς να του υποδείξεις να χρησιμοποιήσει κάποιο υπαρκτό διαμέρισμα,μπορείς να δουλεύεις και χωρίς καθόλου swap,αυτά είναι προβλήματα λόγου άγνοιας(σόρρυ κι'όλας) και όχι του λειτουργικού. Θα ριξω μια ματια και στο προγραμμα που μου προτινεις και θα εχω υποψην και για το αν χρειαστει επισκευη (καλα που μου το πες γιατι μπορει να ψαχνομουν κιαλλο) Οσο για την εγκατασταση του linux θα συμφωνησω πως ειναι λογο αγνοιας μιας και ειμαι αρχαριος σε αυτα αλλα οταν εκανα την εγκατασταση πραγματικα καθε φορα νομιζα πως θα τα καταφερνα και θα το εκανε απο πανω (δεν το εκανα στο αυτοματο) Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.