Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμός ΔΕΗ, μετά από την αίτηση διακοπής

zinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Τον Μάρτιο που μας πέρασε μετακόμισα από το Μαρούσι στο Γέρακα. Τέλη Φλεβάρη είχα πάει στη ΔΕΗ που άνηκε το σπίτι στο Μαρούσι, είχα κάνει την αίτηση διακοπής, πήγα στο ταμείο και μου βγάλαν ένα τελικό ποσό, πλήρωσα και έφυγα. Μετακόμισα στο Γέρακα, σπίτι στο οποίο η ΔΕΗ μέχρι και σήμερα δεν είναι στο όνομά μου, αλλά στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Σήμερα, περίπου 6 μήνες μετά, μου ήρθε στο Γέρακα (!!) λογαριασμός της ΔΕΗ για το σπίτι του Αμαρουσίου, συνολικά 110,7 ευρώ. Ο λογαριασμός είναι εντελώς κενός. Δεν αναφέρει ούτε περίοδο κατανάλωσης, ούτε συνολική κατανάλωση, ούτε τίποτα άλλο. Γράφει ανεξόφλητο ποσό 136,68 και Μεταφορά Επισφαλούς -24,98.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν.

1) Που βρήκαν τη νέα μου διεύθυνση? (ίσως από την εφορία, μέσω ΑΦΜ?)

2) Τι είναι αυτό το ποσό. Και γιατί μου έρχεται τώρα ο λογαριασμός και όχι νωρίτερα?

3) Τι θα γίνει αν δεν πληρώσω?

Αν είχε κανείς αντίστοιχη εμπειρία, θα ήθελα να ακούσω τι έγινε

Δημοσ.

προφανώς πρόκειται για εκκαθάριση , και απ' ότι ξέρω αυτή γίνεται λογικά κατά την τακτική έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ,

και υπολογίζονται τα φαπ-παπ-τσαπ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο για τις μέρες μέχρι τη διακοπή (και ιερτ, δημοτικά τέλη κλπ κλπ.) που δεν αφορούν κατανάλωση..

Και στο γκισέ μάλλον πλήρωσες μόνο για την κατανάλωση (αυτό το ποσό μπορούν να σου πουν εκείνη την ώρα) και λογικά και τη διαφορά εγγύησης (την οποία πρέπει να σου επέστρεψαν)..

Το πιο πιθανό είναι ότι βγήκε πριν καιρό ο λογαριασμός και αφού έγινε ληξιπρόθεσμος τον έδωσαν σε καμιά εταιρία για να σε βρει ..

Αν ο λογαριασμός τώρα δεν είναι στο όνομα σου δεν έχουν δικαίωμα να σου κόψουν το ρεύμα.

Αλλά πολύ πιθανό , αν είναι ή γίνει ληξιπρόθεσμο να ακολουθήσει διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης (διαταγές πληρωμής - κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κλπ.)..

Δεν ξέρω τι κάνει η δεη για τα μικροποσά, αλλά τελευταία όλο λένε ότι θα αρχίσουν να τα κυνηγάνε όλα γιατί έχουν μαζευτεί πολλά..

Και δεν ξέρω αν δικαιούται να κινήσει διαδικασίες για οφειλές προς τρίτους (δεν αφορά κατανάλωση ρεύματος αυτό)..

Δε χάνεις τίποτα να πας να τους ρωτήσεις πάντως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...