Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, τα γαλλικά είναι η πιο άχρηστη γλώσσα που κάποιος μπορεί να μάθει.-

Αχώνευτα είναι , δεν το έχω και καθόλου με την προφορά , γενικά δεν το έχω . Πήρα το Delf πριν καμία δεκαριά χρόνια με πολύ τύχη και...αντιγραφή. Είχα πέσει και πάνω στην αλλαγή της ύλης ανά ενότητα και ψαχνόμασταν.

Μου την έσπαγε απίστευτα που έπρεπε να θυμάσαι με ποιά λέξη πάει le , ποιά λέξη πάει la κ.λ.π. Και αν θυμάμαι καλά αυτό το σπαστικό με τα άρθρα το έχουν και τα Γερμανικά!

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

Ποια γλώσσα έχει κανόνες για τα γένη της; Μη μου πείτε αγγλικά.

Τα γαλλικά δεν ξέρω αν είναι αχώνευτα, η γαλλική κουλτούρα είναι μία χαρά, αλλά ως γλώσσα επιμένω πως είναι άχρηστη. Δε θυμάμαι τι ακριβώς έχω, πρέπει να μου λείπει το Β2 (Dalft) και να έχω Β3 και Β4 και στην εποχή μου υπήρχαν και τα sorbonne που πήρα Ι και ΙΙ. Γενικά ένα μάτσο μαλακίες, 10 εξετάσεις για να πάρεις επάρκεια ή 2-3 για να πας στη γαλλική φιλολογία στο παρίσι. Καλά έπαθε και φαλίρισε και κλείνουν τα IF το ένα μετά το άλλο...

Δημοσ.

Μπραχαμιώτισσα είσαι;

Σε κάθε περίπτωση, τα γαλλικά είναι η πιο άχρηστη γλώσσα που κάποιος μπορεί να μάθει.-

αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι μιλιούνται σε δεκάδες χώρες.

Eιμαι πολυ περιεργη πως θα μιλαει καποιος ανδρας την γαλλικη :P

με σωστή προφορά. αυτά περί gay γλώσσας μονο οι έλληνες τα λένε. αν ακούσεις κάναν άραβα/αφρικανό να μιλάει γαλλικά θα σου φύγει αμέσως αυτή η κλισέ ιδέα.

Μικρός δεν ήθελα να μάθω Γαλλικά γιατί φοβόμουν ότι θα με έλεγαν ντίγκι....

Τώρα που όλοι ξέρουν τι βαρβάτος που μαι, δεν μασάω :-D

αφού σου αρέσει μην ακούς τις βλακείες του καθενός.

Δημοσ.

αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι μιλιούνται σε δεκάδες χώρες.

Εκτός από.. την Γαλλία, τα λοιπά κρατίδια γύρω απ αυτήν και τις χώρες τις αφρικής ( συνήθως χώρες μοντέρνων πειρατών..) ποιοι άλλοι λαοι; :Ρ

Δημοσ.

Πιο αχωνευτη γλωσσα απο τα γερμανικα δεν υπαρχει.

Α και καλημερα κιολας ^_^

Άκουσε γάλλους να τσακώνονται αναμετάξυ ντων και μετά πες μου για τα γερμανικά. ;ρ

Δημοσ.

Εκτός από.. την Γαλλία, τα λοιπά κρατίδια γύρω απ αυτήν και τις χώρες τις αφρικής ( συνήθως χώρες μοντέρνων πειρατών..) ποιοι άλλοι λαοι; :Ρ

το μονακό το λες κρατίδιο, το λουξεμβούργο το λες, το βέλγιο και την ελβετία όμως δεν τα λες κρατίδια.

a ναι βρε ούτε και τον καναδά, και την μιση αφρική

Δημοσ.

Άκουσε γάλλους να τσακώνονται αναμετάξυ ντων και μετά πες μου για τα γερμανικά. ;ρ

Ευτυχως δεν ειχα αυτη την χαρα.. αντιθετα θελω να μαθω γερμανικα για να σουρω μερικα 'γαλλικα' στην Μερκελ :P

Δημοσ.

Πιο αχωνευτη γλωσσα απο τα γερμανικα δεν υπαρχει.

Α και καλημερα κιολας ^_^

τα ολλανδικά είναι πιο βαρβαρα πίστεψε με. εγώ ποτε θα μάθω ολλανδικά?

Δημοσ.

το μονακό το λες κρατίδιο, το λουξεμβούργο το λες, το βέλγιο και την ελβετία όμως δεν τα λες κρατίδια.

Το Μονακό είναι μονακό του, δεν είναι κράτος είναι πριγκιπάτο, καμιά σχέση με κράτος, είναι πόλη χώρα.

Λουξεμβούργο = λιγότεροι από 500.000 λαός, κρατίδιο είναι, σε λίγο θα μας πεις ότι το Λίχτενσταιν είναι το ίδιοι με τις ΗΠΑ..

Το Βέλγιο ποιος το γαμεί ακριβώς; :Ρ

Ο Καναδάς έχει πλέον (στο περίπου) μια μίξη γαλλικών και αγγλικών, δεν πιάνεται..

Άρα σου μένουν μόνο οι Αφρικανοί ;ρ

Επίσης γαλλικά μιλάνε όσοι στο 2ο παγκόσμιο παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση ή έκαναν το κορόιδο (βλέπε ελβετία.);ρ

τα ολλανδικά είναι πιο βαρβαρα πίστεψε με. εγώ ποτε θα μάθω ολλανδικά?

Ολλανδικά; Πανεύκολο, είναι γερμανικά με μιά φιάλη ουίσκι. ;ρ

Δημοσ.

Το Μονακό είναι μονακό του, δεν είναι κράτος είναι πριγκιπάτο, καμιά σχέση με κράτος, είναι πόλη χώρα.

Λουξεμβούργο = λιγότεροι από 500.000 λαός, κρατίδιο είναι, σε λίγο θα μας πεις ότι το Λίχτενσταιν είναι το ίδιοι με τις ΗΠΑ..

Το Βέλγιο ποιος το γαμεί ακριβώς; :Ρ

Ο Καναδάς έχει πλέον (στο περίπου) μια μίξη γαλλικών και αγγλικών, δεν πιάνεται..

Άρα σου μένουν μόνο οι Αφρικανοί ;ρ

Επίσης γαλλικά μιλάνε όσοι στο 2ο παγκόσμιο παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση ή έκαναν το κορόιδο (βλέπε ελβετία.);ρ

Ολλανδικά; Πανεύκολο, είναι γερμανικά με μιά φιάλη ουίσκι. ;ρ

και τα γερμανικά που μιλιούνται? στην γερμανία, στην austria, στην ελβετία, στο λουξεμβούργο που αλλου έξω από την ευρώπη?

Δημοσ.

Ελα μωρε, 970 εκατομμυρια και κατι ψιλα μιλανε Γαλλικα σε ολο τον κοσμο.Τα Γερμανικα που τα μιλανε 10 φορες λιγοτερα ατομα ειναι απειρως χρησιμοτερα...

http://en.wikipedia.org/wiki/La_Francophonie

http://en.wikipedia.org/wiki/German_language_in_Europe

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...