viper2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ναι όλα αυτά έγιναν και κακώς τα έκαναν οι αγρότες. Αλλά το γεγονός ότι τα έκαναν, σημαίνει από μόνο του ότι δεν είχαν την νοητική ικανότητα να σκεφτούν λίγο διαφορετικά, το μέλλον π.χ., το γενικότερο καλό κλπ. Δεν έχουμε πει ότι είμαστε υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων; Ε δες το έτσι. Ήταν αδύναμοι νοητικά, σ'αυτό το θέμα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπορείς όμως να τους κατηγορήσεις γι'αυτό. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα απ'τον πολύ κόσμο. Για κάποιους λόγους-συγκυρίες έφτασαν στο σημείο όταν πήραν κάποια λεφτά να πουν "αυτά θα τα κάνω αμάξι". Αν το δεις λίγο πιο απομακρυσμένα λοιπόν, θα πας στον άλλο στο χωριό να τον κατηγορήσεις για τι; Που δε μορφώθηκε; Μα αν δεν είχε κανένα ερέθισμα να μορφωθεί, από πού κι ως πού θα τον κατηγορήσεις γι'αυτό; Μπες στη θέση του. Το άλλο. Καταλαβαίνω ότι δε χρειάζεται να έχεις το μυαλό του Ωνάση για να σου κόψει να επενδύσεις τα λεφτά σου στη δουλειά σου και να μην πας να τα ρίξεις στα μπουζούκια. Θα σου φανεί στοιχειώδης λογική. Ε αυτή τη στοιχειώδη λογική δεν την είχαν. Αλλά όταν το καταλαβαίνεις αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορείς. Πρέπει να είσαι μαζί τους. Αρχίζω και ακούγομαι σαν να νιώθω ανώτερος κλπ. που δεν το νιώθω. Απλά ρε παιδί μου δεν είναι σωστό να κατηγορείς αυτούς τους ανθρώπους. Η δουλειά δεν έγινε σωστά. Αυτό. Ακόμα και στα ρουσφέτια που λες, κότσο τους έπιασαν. Δεν είναι για να τους κατηγορείς. Αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα κάνε ότι μπορείς για να το αλλάξεις με θετικό τρόπο. Γιατί είμαστε όλοι απέναντι πλέον. Ο ένας μισεί τους αγρότες που σπατάλησαν τις επιδοτήσεις, ο ταξιτζής μισεί τους φοιτητές που του κλείνουν το δρόμο με τις πορείες, ο ένας μισεί την τάδε κοινωνική ομάδα, ο άλλος την άλλη. δεν θα τον κατηγορησεις που τα ετρωγε με βουλγαρες και πληρωνε μαυρους μισθους πεινας σε παρανομους αλλοδαπους...?
ennoeitai Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 δεν θα τον κατηγορησεις που τα ετρωγε με βουλγαρες και πληρωνε μαυρους μισθους πεινας σε παρανομους αλλοδαπους...? Οκ άκυρο. Κατηγόρα τον. Απλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο πρώτος που το βλέπει, τώρα που δεν έχει να φάει και ότι την πιο χοντρή ζημιά την έκαναν άλλοι ρε παιδί μου (και από πλευράς υπεξαιρέσεων και από πλευράς διαχείρισης), αλλά ντάξει εγώ θα σου πω ποιόν θα κατηγορείς; Όπως θες.
μαφαλντα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 δεν ξερω αν ηταν 50-50, το θεμα ειναι οτι οταν ο αγροτης επαιρνε επιχορηγιση για το χωραφι και την εκανε τζιπ και νυχτες στα μπουζουκια με βουλγαρες, τον θεωρω εξισου υπευθυνο για την σημερινη καταντια. Ευα ο αγρότης ήταν ένας ηλίθιος, αμόρφωτος,πονηρός ,ότι θες.Η πολιτεία γιατί δεν έκανε την δουλειά της;Να ελέγξει δλδ που πάει το χρήμα;Ξαφνικά δυο χρόνια τώρα έγινε το θαύμα,η τυφλή πολιτεία βρήκε το φως της.Χωριά τυφλών, μαϊμού συντάξεις,επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι κλπ ααα και ένας πολιτικός μιζαδόρος.Το φαγοπότι έγινε επειδή κάποιοι δεν κάνανε την δουλειά τους-είχαν φυσικά τους λόγους τους. Ο μικρός αγρότης-το δέντρο-στοχοποιείται για να μην προσέξουμε το δάσος.Μεγαλοαγρότες και συνδικαλιστές που κλείνανε τους δρόμους. 3
viper2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Οκ άκυρο. Κατηγόρα τον. Απλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο πρώτος που το βλέπει, τώρα που δεν έχει να φάει και ότι την πιο χοντρή ζημιά την έκαναν άλλοι ρε παιδί μου (και από πλευράς υπεξαιρέσεων και από πλευράς διαχείρισης), αλλά ντάξει εγώ θα σου πω ποιόν θα κατηγορείς; Όπως θες. αγροτης και δεν εχει να φαει? u sure?
evabb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 δεν θεωρω σοβαρη δικαιολογια την αμορφωσια ωστε να τους δωσω αφεση αμαρτιων. δεν ειναι δυσκολο να σκεφτει καποιος οτι «αυτα τα λεφτα μου τα εδωσαν για να καλυτερεψω την σοδεια μου και το χωραφι μου κι οχι για να παιξω». κι αυτοι που λες οτι δεν καναν την δουλεια τους ποιοι ειναι; μηπως ειναι κι αυτοι υπαληλοι; φτωχομπινεδες δλδ που κοιταγαν να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω κι αυτοι.
viper2005 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 επισης απο ποτε το common sense σχετιζεται με την "ακαδημαικη" εκπαιδευση καποιου...? 1
μαφαλντα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 δεν θεωρω σοβαρη δικαιολογια την αμορφωσια ωστε να τους δωσω αφεση αμαρτιων. δεν ειναι δυσκολο να σκεφτει καποιος οτι «αυτα τα λεφτα μου τα εδωσαν για να καλυτερεψω την σοδεια μου και το χωραφι μου κι οχι για να παιξω». κι αυτοι που λες οτι δεν καναν την δουλεια τους ποιοι ειναι; μηπως ειναι κι αυτοι υπαληλοι; φτωχομπινεδες δλδ που κοιταγαν να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω κι αυτοι. Αν η αμορφωσιά είναι φτηνή δικαιολογία γι'αυτό που λες τότε το "μαζί τα φάγαμε" από μορφωμένο και καταξιωμένο άτομο θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.Οι υπουργοί,υφυπουργοί,γραμματείς,διευθυντές,νομάρχες,δήμαρχοι και όλο το κακό συναπάντημα -φτωχομπινέδες δεν τους λες.Αυτοί δεν κάνανε την δουλειά τους,αν τιμωρούσαν τον πρώτο που καταχράστηκε ή σπατάλησε ή οτιδήποτε ,αν ήταν σοβαροί και υπεύθυνοι και παρόντες- ως όφειλαν δεν θα φτάναμε εδώ. 1
evabb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Αν η αμορφωσιά είναι φτηνή δικαιολογία γι'αυτό που λες τότε το "μαζί τα φάγαμε" από μορφωμένο και καταξιωμένο άτομο θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα.Οι υπουργοί,υφυπουργοί,γραμματείς,διευθυντές,νομάρχες,δήμαρχοι και όλο το κακό συναπάντημα -φτωχομπινέδες δεν τους λες.Αυτοί δεν κάνανε την δουλειά τους,αν τιμωρούσαν τον πρώτο που καταχράστηκε ή σπατάλησε ή οτιδήποτε ,αν ήταν σοβαροί και υπεύθυνοι και παρόντες- ως όφειλαν δεν θα φτάναμε εδώ. αυτοι που επανδρωνουν τις υπηρεσιες ελεγχου κι ολοι αυτοι που λαδωνονται ειναι φραγκατοι θες να πεις; οταν ο υπαλληλος στην πολεοδομεια ζηταει λαδωμα για να σουν βγαλει μια αδεια σε ενα νορμαλ χρονικο διαστημα, προκειται για τα υψηλοβαθμα στελεχη που τον πιεζουν; 1
athlios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 να πινεις μαυρη αβανα με ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ. Απεριγραπτο.
mary Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αυτοι που επανδρωνουν τις υπηρεσιες ελεγχου κι ολοι αυτοι που λαδωνονται ειναι φραγκατοι θες να πεις; οταν ο υπαλληλος στην πολεοδομεια ζηταει λαδωμα για να σουν βγαλει μια αδεια σε ενα νορμαλ χρονικο διαστημα, προκειται για τα υψηλοβαθμα στελεχη που τον πιεζουν; προκειται για ανθρωπο που απλα και μονο επειδη γουσταρει θα σου καταχωνιασει την αδεια που θες να βγαλεις. τον νοιαζει δλδ περα απο τη δουλιτσα του να βγαλει και κανα "χαρτζιλικακι" Αυτο που ελεγε η μαφαλντα ειναι οτι πχ ενας αγροτης θελει να παρει μουφα επιδοτηση και ο ελεγκτης του τη δινει επειδη ειναι "φιλαρακι" του,αν δεν ερθει και αλλος να ελεγξει τη ζημια τοτε δε μπορεις να πεις οτι φταινε μονο οι 2 τους αλλα και ο παραπανω που αδιαφορησε για το που πανε οι επιδοτησεις... εν ολιγοις ναι ολοι μαζι τα φαγαμε,και εμεις που δε ζηταμε για ολα αποδειξεις.... 2
sargio01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 προκειται για ανθρωπο που απλα και μονο επειδη γουσταρει θα σου καταχωνιασει την αδεια που θες να βγαλεις. τον νοιαζει δλδ περα απο τη δουλιτσα του να βγαλει και κανα "χαρτζιλικακι" Αυτο που ελεγε η μαφαλντα ειναι οτι πχ ενας αγροτης θελει να παρει μουφα επιδοτηση και ο ελεγκτης του τη δινει επειδη ειναι "φιλαρακι" του,αν δεν ερθει και αλλος να ελεγξει τη ζημια τοτε δε μπορεις να πεις οτι φταινε μονο οι 2 τους αλλα και ο παραπανω που αδιαφορησε για το που πανε οι επιδοτησεις... εν ολιγοις ναι ολοι μαζι τα φαγαμε,και εμεις που δε ζηταμε για ολα αποδειξεις.... Ναι, μόνο που εγώ για παράδειγμα το έκανα γιατί αλλιώς δεν έβγαινα οικονομικά(και μιλάω για τις αποδείξεις απο οδοντίατρο ας πούμε-που κανονικά δεν θα 'πρεπε καν να πληρώνω! αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)... όχι για να αυγατίσω τα υπάρχοντα(βλ. μεγαλογιατρούς, τον γνωστό Άκη κλπ)! Συγγνώμη για τον επιθετικό τόνο, αλλά ρε παιδάκι μου, μια ζωή πλήρωνα κανονικά τις εισφορές μου, την εφορία μου κλπ και βγαίνουν τώρα και μου λένε χρωστάω(!!); Απο πού κι ως πού;
μαφαλντα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αυτοι που επανδρωνουν τις υπηρεσιες ελεγχου κι ολοι αυτοι που λαδωνονται ειναι φραγκατοι θες να πεις; οταν ο υπαλληλος στην πολεοδομεια ζηταει λαδωμα για να σουν βγαλει μια αδεια σε ενα νορμαλ χρονικο διαστημα, προκειται για τα υψηλοβαθμα στελεχη που τον πιεζουν; Το γεγονός ότι ο υπάλληλος της πολεοδομίας,της εφορίας,γιατροί κλπ λαδώνονταν το ήξερε το σύμπαν-το είχαν καταγγείλει χρόνια τώρα ο συνήγορος του πολίτη,δημοσιογράφοι,πολίτες.Τι έκανε η πολιτεία γι'αυτό;Παρακολουθούσε,επέτρεπε,αθώωνε και νομοθετούσε για να συνεχιστεί το πάρτι.Ενας να τιμωρούνταν ένας. 2
mary Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Ναι, μόνο που εγώ για παράδειγμα το έκανα γιατί αλλιώς δεν έβγαινα οικονομικά(και μιλάω για τις αποδείξεις απο οδοντίατρο ας πούμε-που κανονικά δεν θα 'πρεπε καν να πληρώνω! αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)... όχι για να αυγατίσω τα υπάρχοντα(βλ. μεγαλογιατρούς, τον γνωστό Άκη κλπ)! Συγγνώμη για τον επιθετικό τόνο, αλλά ρε παιδάκι μου, μια ζωή πλήρωνα κανονικά τις εισφορές μου, την εφορία μου κλπ και βγαίνουν τώρα και μου λένε χρωστάω(!!); Απο πού κι ως πού; Και εγω το κανω.Αλλα οταν πχ στο γιατρο που μου εκανε την επεμβαση λειζερ και με ξερει τουλαχιστον 10 χρονια,μου εκοψε ολο το ποσο εκτος απο 40 ευρω...ε ενταξει δε θα κατσω να το του πω...Με αυτη την εννοια ναι και εγω τα εφαγα. Μην ανησυχεις,δε διακρινω κανεναν επιθετικο τονο. Δικιο εχεις οσο και ο πατερας μου που ειναι 57 και ακομα δουλευει(απο 13χρονων) και συνταξη δε θα παρει ουτε 1200...και εχει ενα σωροοοοο κρατησεις σε εφορια και ικα...
sargio01 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Κοίταξε, το ότι ο πατέρας σου για παράδειγμα δεν θα πάρει τη σύνταξη που του αναλογεί, δεν θα γίνει επειδή δεν πέρναμε απόδειξη απο το ψιλικατζίδικο ή επειδή ο γιατρός έκοβε λιγότερα απ' όσο κόστιζε, αλλά επειδή όταν το ΙKA είχε χρήματα που έφταναν ώστε να καλύπτει και τα υπέρ αγνώστων ένσημα(γιατί άραγε, μήπως επειδή μια ζωή πλήρωνε η πλειοψηφία κανονικά; ), οι φωστήρες υπεύθυνοι πήγαν και έπαιξαν το κεφάλαιο του ταμείου στο χρηματιστήριο(!!!!) οι τζογαδόροι... με ποιό δικαίωμα; Με το δικαίωμα προφανώς της λαμογιάς, του αν κέρδιζαν θα επέστρεφαν τα χρήματα που "δανείστηκαν" και θα τους έμενε το κέρδος. Εύκολο χρήμα δηλαδή... χαρακτηριστικό γνώρισμα του καπιταλισμού! Αυτά όσον αφορά τα ταμεία... Ένα άλλο μέρος του χρέους, δημιουργήθηκε μέσω των δημόσιων έργων που ενώ ένα έργο είχε εκτιμηθεί σε κόστος 100ευρώ φεριπίν, αυτό έφτανε μέχρι την αποπεράτωσή του τα 8πλάσια! Για παράδειγμα, όταν έπρεπε να ανακαινισθεί το υπουργείο στο Σύνταγμα, το κόστος απο 900.000ευρώ εκτοξεύθηκε στα 5.000.000!!!! Τόσα, για να αντικατασταθούν τα μάρμαρα και τα αλουμίνια της πρόσοψης!!! Αν είναι δυνατόν... Τα χρήματα όμως που είχαν εξασφαλίσει μέσω του εθν. προυπολογισμού και των κονδυλίων της Ε.Ε., ήταν τα 900.000 και τα υπόλοιπα που χρειάστηκαν για να καλυφθεί η τρύπα, τα συμπλήρωσαν απο τα χρήματα που προορίζονταν για άλλο έργο(βλ. δημοτ. εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών) ή επιχορήγηση(βλ. παιδεία)... Παράλληλα απο την τιμή των καυσίμων(θυμίζω 1,70/lt), μόνο το 30% εισπράτει το κράτος (τα υπόλοιπα, πάνε 5%-αν δε κάνω λάθος-στον έμπορο και 64% στην εταιρία καυσίμων-πχ Βαρδινογιάννη!!!!!!! Ο οποίος φυσικά, τα βγάζει στην Ελβετία φαντάζομαι...)!! Μ' αυτή την έννοια, όχι δεν δημιούργησα εγώ το χρέος, που σημαίνει και ότι δεν χρωστάω σε κανέναν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις