Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

Ρε Εύα, άντε να δεχτούμε ότι από την μία έχεις ένα λαό που "προσφέρει" ευκαιρίες για διαφθορά.

Από την άλλη έχεις την γαμημένη, θεσμοθετημένη, ορκισμένη, νομιμοποιητικά ελεύθερη ΠΟΛΙΤΕΙΑ! Και θες να μοιράσουμε 50-50 τις ευθύνες επειδή το είπε ο χοντρός;! Εννοείται ότι έχει ευθύνες ο λαός, αλλά το "μαζί" - που υπονοεί "εξ' ίσου" - είναι μεγάλη μπανανόφλουδα και μην την πατάς.

δεν ξερω αν ηταν 50-50, το θεμα ειναι οτι οταν ο αγροτης επαιρνε επιχορηγιση για το χωραφι και την εκανε τζιπ και νυχτες στα μπουζουκια με βουλγαρες, τον θεωρω εξισου υπευθυνο για την σημερινη καταντια.

• Like 2
Δημοσ.

δεν ξερω αν ηταν 50-50, το θεμα ειναι οτι οταν ο αγροτης επαιρνε επιχορηγιση για το χωραφι και την εκανε τζιπ και νυχτες στα μπουζουκια με βουλγαρες, τον θεωρω εξισου υπευθυνο για την σημερινη καταντια.

Εεε ναι - αυτό που η "εμπάθεια" για τον αγρότη με το Jeep νομιμοποιεί στα μάτια σου τον Πάγκαλο να λέει ότι έφαγε και να κυκλοφορεί ελεύθερος, λέγεται συμψηφισμός. Και να το λένε οι πολιτικοί πάει στο διάολο, την δουλειά τους κάνουν.

Αλλά να τσιμπάνε ενοχικά και οι πολίτες... πάντα μου φαινόταν αστείο. Εξ ου και το "πλάκα" @ #41596.

Anyhow...

Δημοσ.

Εεε ναι - αυτό που η "εμπάθεια" για τον αγρότη με το Jeep νομιμοποιεί στα μάτια σου τον Πάγκαλο να λέει ότι έφαγε και να κυκλοφορεί ελεύθερος, λέγεται συμψηφισμός. Και να το λένε οι πολιτικοί πάει στο διάολο, την δουλειά τους κάνουν.

Αλλά να τσιμπάνε ενοχικά και οι πολίτες... πάντα μου φαινόταν αστείο. Εξ ου και το "πλάκα" @ #41596.

Anyhow...

Anyhow...

To αγαπώ αυτό το παιδί, το αγαπώ.

Δημοσ.

Anyhow...

δεν το θεωρω σωστο να κυκλοφορει ελευθερος ουτε ο παγκαλος ουτε κανενας παγκαλος. απλα να μπαινουν τα πραματα στην θεση τους. αν ειναι να μπουν φυλακη να μπουν ολοι.

Δημοσ.

Σημερα πηγα για φαγητο σε ενα μαγαζι που μου αρεσει.

Μεχρι και χτες επαιρνα take away απο εκει. ΕΙχα καλες σχεσεις με τον ιδιοκτητη/chef την μια σερβιτορα. Πριν απο 4 βδομαδες ειχα δει μια αλλη σερβιτορα ενα σαββατο και ερωτευτηκα τρελλα. Πριν απο μια βδομαδα ξαναπηγα με μια φιλη για να παρουμε φαγητο/δω την κοπελα και να κανω ονειρα για το μελλον μας. Χτες εκατσε να παω με μια αλλη φιλη και να κατσω για φαγητο, και τις μιλησα και λιγο, την πειραζα επειδη ειχε ξεχασει το πως με λενε. Σημερα θα πηγαινα ετσι και αλλιως (το χτεσινο ηταν εκτακτο) και ειχα κλεισει τραπεζι.. Ειχε και γαματο καιρο (30) αρα ολα τελεια. Με το που φτανω ειδα το τραπεζι μου να ειναι πιασμενο. Η σερβιτορα μου ειπε αν θα ηθελα να μοιραστω το τραπεζι μου με την κυρια που ειχε κατσει ηδη. Επειδη ξερω οτι θα ηταν μαλακια να πω οχι δεχτηκα Μαλιστα ειπα στην κυρια αν θελει να κατσει μονη της και να παω πιο μετα για να ειμαι ευγενικος. Τελικα κατσαμε, πιασαμε την κουβεντα και περασε νερο 1μιση ωρα. Εγω εφαγα μια σαλατα με συκα, μαρουλι, φυστικια αιγινης και κατσικισιο τυρι και εκεινη το ιμαμ που ειχα φαει χτες. Πηραμε και γλυκα στο τελος, και σε μια φαση επειδη ειχε ραντεβου για τα μαλλια της, πηγε τουαλετα, ηρθε μου ειπε οτι θα εφευγε, αφησε 5 λιρες tip στην κοπελα, και bye. Εγω εφαγα το γαματο μου cheesecake με κανταιφι, τυρι, μελι, τα πιο μικρα ροδακινα που εχω δει ποτε μου, και δυοσμο, μετα μιλαγα με την μελλουσα γυναικα μου λιγο, και ειπα να πληρωσω... Τελικα η κυρια Claire, ειχε πληρωσει και το δικο μου γευμα! Επιασα την κουβεντα και λιγο με το αφεντικο, μου ειπε αν θελω να παω για trial μετα τις διακοπες μου, και την εκανα σκεφτοντας την γλυκια σερβιτορα και ποσους ποντους κερδισα σημερα. Την δευτερα θα παω παλι να πιασω κουβεντα με την αλλη σερβιτορα και να μαθω περισσότερα. Τριτη ελλαδισταν για 20 μερες.

money first

women second

Anyhow...

ακομα χρωσταει ο αγροτης τις βουλγαρες...

Δημοσ.

δεν το θεωρω σωστο να κυκλοφορει ελευθερος ουτε ο παγκαλος ουτε κανενας παγκαλος. απλα να μπαινουν τα πραματα στην θεση τους. αν ειναι να μπουν φυλακη να μπουν ολοι.

Συμφωνώ απόλητα δεν δέχομαι όμως να στοχοποιούνται οι πολίτες όταν οι πολιτικοί την βγάζουν καθαρή ας ξεκινήσουν πρώτα από τους πολιτικούς και μετά θα τρέξω να βοηθήσω στην σύληψη. Μέχρι τότε και εφόσον έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο απένταντι στην κοινωνία πέρνοντας μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά τότε είναι υποχρέωσή μου να σταθώ απέναντι τους (έστω και από τον καναπέ μου).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσείς πιστεύετε δηλαδή ότι όταν οι αγρότες πήραν τις επιδοτήσεις, είχαν την απαραίτητη ικανότητα να κρίνουν σωστά, ώστε να τις αξιοποιήσουν σωστά; Αν ναι τότε γιατί τις σκόρπισαν; Δεν έπρεπε να αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο, πριν πάρει ο αγρότης τα λεφτά, ότι ΞΕΡΕΙ τι ακριβώς θα τα κάνει;;; Και μετά από αυτό, να γίνονται έλεγχοι, να ζητούνται αποδείξεις ότι οι επενδύσεις γίνονται σωστά κλπ. κλπ.;;; Μη γελιόμαστε. Το ότι οι αγρότες δε θα αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις σωστά, ήταν δεδομένο. Δεν υπήρχε κανείς που να μην το ξέρει. Η δουλειά δεν έγινε όπως έπρεπε και δεν έγινε όπως έπρεπε, επειδή χέστηκαν οι πολιτικοί για το τι θα τα έκαναν τα λεφτά οι αγρότες. Και μια ερώτηση, φοβάμαι, πιθανώς σχετική μ'αυτό. Ξέρει κανείς αν πήγαν όλα τα λεφτά από τις επιδοτήσεις στις τσέπες των αγροτών που ήταν προορισμένα να πάνε;

Κάτι δεν κολλάει εδώ πάντως. Δεν νομίζω ότι καμία κυβέρνηση που θα την ενδιέφερε να επενδύσει στον πρωτογενή τομέα, θα κινούνταν με αυτόν τον τρόπο. Μήπως δηλαδή δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα και να μη βιαζόμαστε να τα ρίχνουμε στα τζιπ και στις βουλγάρες;

Στο κάτω κάτω έστω να δεχτούμε ότι ο λαός είναι ηλίθιος (που εγώ δεν το δέχομαι -όχι εξ ολοκλήρου τουλάχιστον-, αλλά για χάρη του επιχειρήματος). Ακόμα και ηλίθιος να είναι λοιπόν,

Ο λαός ΤΥΠΙΚΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχει καμία άμεση ευθύνη όταν γίνονται λάθος χειρισμοί. Αυτοί που οφείλουν όταν κάτι πάει στραβά (πόσο μάλλον εξ αρχής), να κόψουν το κεφάλι τους να το διορθώσουν είναι οι πολιτικοί. Αυτοί είναι ακόμα και τυπικά (ευθέως) υποχρεωμένοι να υπηρετούν τη χώρα και να λύνουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι όχι εγώ. (εγώ όχι τυπικά τουλάχιστον)

Όχι όμως να αναλαμβάνεις την ευθύνη να με διαχειριστείς και μετά να μου παραπονιέσαι ότι η κουλτούρα μου δε σε αφήνει επειδή "κι εγώ τα τρώγω". Τι αναλαμβάνεις τότε να διαχειριστείς; Αφού την ήξερες την κουλτούρα μου. Αυτό είναι από μόνο του ανήθικο.

Αυτά τα καθιζήματα λοιπόν μας κυβερνάνε, και όχι μόνο πάμε και τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε, αλλά τους πιστεύουμε κιόλας, με αποτέλεσμα να τα ρίχνει η κάθε κοινωνική ομάδα στην άλλη. Πέταξε την ατακούλα του ο χοντρός και καθόμαστε και φαγωνόμαστε από τότε. Θα γελούσα πολύ στη θέση του.

Επεξ/σία από ennoeitai
Δημοσ.

οι αγροτες επαιρναν δανεια

επειδη πηγαιναν στο βουλευτη και κλαιγοντουσαν

και ο βουλευτης [τοπικος αρχοντας] εκανε ενα τηλεφωνακι στην αγροτικη και τσουπ το δανειο που θα γινοταν κοκκινο μετα απο καποια χρόνια

και τσουπ πανω απο τα μισα δανεια της αγροτικης ηταν κοκκινα

τσουπ μερες

Δημοσ.

οι αγροτες επαιρναν δανεια

επειδη πηγαιναν στο βουλευτη και κλαιγοντουσαν

και ο βουλευτης [τοπικος αρχοντας] εκανε ενα τηλεφωνακι στην αγροτικη και τσουπ το δανειο που θα γινοταν κοκκινο μετα απο καποια χρόνια

και τσουπ πανω απο τα μισα δανεια της αγροτικης ηταν κοκκινα

τσουπ μερες

Ναι όλα αυτά έγιναν και κακώς τα έκαναν οι αγρότες. Αλλά το γεγονός ότι τα έκαναν, σημαίνει από μόνο του ότι δεν είχαν την νοητική ικανότητα να σκεφτούν λίγο διαφορετικά, το μέλλον π.χ., το γενικότερο καλό κλπ. Δεν έχουμε πει ότι είμαστε υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων; Ε δες το έτσι. Ήταν αδύναμοι νοητικά, σ'αυτό το θέμα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπορείς όμως να τους κατηγορήσεις γι'αυτό. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα απ'τον πολύ κόσμο. Για κάποιους λόγους-συγκυρίες έφτασαν στο σημείο όταν πήραν κάποια λεφτά να πουν "αυτά θα τα κάνω αμάξι". Αν το δεις λίγο πιο απομακρυσμένα λοιπόν, θα πας στον άλλο στο χωριό να τον κατηγορήσεις για τι; Που δε μορφώθηκε; Μα αν δεν είχε κανένα ερέθισμα να μορφωθεί, από πού κι ως πού θα τον κατηγορήσεις γι'αυτό; Μπες στη θέση του.

Το άλλο. Καταλαβαίνω ότι δε χρειάζεται να έχεις το μυαλό του Ωνάση για να σου κόψει να επενδύσεις τα λεφτά σου στη δουλειά σου και να μην πας να τα ρίξεις στα μπουζούκια. Θα σου φανεί στοιχειώδης λογική. Ε αυτή τη στοιχειώδη λογική δεν την είχαν. Αλλά όταν το καταλαβαίνεις αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορείς. Πρέπει να είσαι μαζί τους. Αρχίζω και ακούγομαι σαν να νιώθω ανώτερος κλπ. που δεν το νιώθω. Απλά ρε παιδί μου δεν είναι σωστό να κατηγορείς αυτούς τους ανθρώπους. Η δουλειά δεν έγινε σωστά. Αυτό. Ακόμα και στα ρουσφέτια που λες, κότσο τους έπιασαν. Δεν είναι για να τους κατηγορείς. Αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα κάνε ότι μπορείς για να το αλλάξεις με θετικό τρόπο. Γιατί είμαστε όλοι απέναντι πλέον. Ο ένας μισεί τους αγρότες που σπατάλησαν τις επιδοτήσεις, ο ταξιτζής μισεί τους φοιτητές που του κλείνουν το δρόμο με τις πορείες, ο ένας μισεί την τάδε κοινωνική ομάδα, ο άλλος την άλλη.

Και ακόμα και ποσοτικά να το πάρεις κάτι μου λέει ότι τα χοντρά λεφτά πήγαν αλλού. Ακόμα και απ'τις επιδοτήσεις, πολλά θα τσεπώθηκαν πριν φτάσουν στους αγρότες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...