Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

δηλαδη τα φωτοβολταικα ειναι μια φουσκα οπως λετε;

μου φαινεται λιγο περιεργο απο την στιγμη που μπορεις να παραγεις ρευμα μονος σου και θεωρητικα να το πουλας και στην ΔΕΗ

Προς το παρον δεν ειναι απλα φουσκα ειναι τσιχλοφουσκα της big bubble. Δε θελει μυαλο οταν η ΔΕΗ αγοραζει την κιλοβατορα ακριβοτερα απ'οσο την πουλαει. Θα μπορουσα να στο εξηγησω και πιο πολυ βαζοντας πολλους ακομα παραγοντες στην εξισωση, αλλα αυτος μονος του αρκει νομιζω!

ναι αλλα ειναι μια ανεξαντλητη πηγη ενεργειας. ο ληγνιτης και μολυνει το περιβαλλον και καποτε θα τελειωσει

Υπαρχει και το μαζουτ. Αλλα σε καθε περιπτωση, το οτι ο ληγνιτης και το μαζουτ δεν ειναι ανεξαντλητες πηγες ενεργειας, δεν καθιστουν τα φωτοβολταικα -αυτη τη στιγμη τουλαχιστον- ως συμφερουσα αντιπροταση.

Άμα ο γνωστός σου που έβαλε φωτοβολταικά, κάνει σε μερικά χρόνια απόσβεση τι θα του πεις; Ότι κακώς τα έβαλε είναι αποτυχία, είναι ακριβά, τι;

Μα θα κανει αποσβεση εφοσον εχει συμβολαιο βαση του οποιου ζημιωνει σημαντικα την ΔΕΗ για να κερδιζει αυτος. Το θεμα ειναι οτι ολη η φιλοσοφια των φωτοβολταικων οπως ειναι στημενη προς το παρον δεν οδηγει καπου παρα μονο στο μπαμ.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι αυτη η μια κεντρικη πηγη ειναι σχεδον ανεξαντλητη. υπαρχουν και υδροηλεκτρικα βεβαιως αλλα ειναι μικρο το ποσοστο της ενεργειας που παραγουν. τα φωτοβολταικα παραγουν ακομα λιγοτερη ενεργεια απο τα υδροηλεκτρικα τα οποια αποδεδειγμενα μετα απο πολλα χρονια χρησης εχουν καλη αποδοση, την καλυτερη ισως απ ολες τις πρασινες πηγες. εγω ειμαι και θα ειμαι υπερ της πυρηνικης ενεργειας. αν εβαζαν πυρηνικα στην ελλαδα τοτε θα βλεπαμε σημαντικη συμβολη στην παραγωγη ενεργειας, αλλα τα πυρηνικα ειναι δαιμονοποιημενα παντου γτ οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν εχουν ιδεα απο φυσικη και γτ εχουν γινει μερικα ατυχηματα σε απαρχαιωμενα συστηματα ή εξαιτιας εξαιρετικα σπανιων φυσικων καταστροφων.

Απάντηση, φάση, είδα φως και μπήκα :-D . Αλλά ναι, το λάθος είναι δικό μου που απάντησα σε άλλο thread :-)

Δημοσ.

Άμα ο γνωστός σου που έβαλε φωτοβολταικά, κάνει σε μερικά χρόνια απόσβεση τι θα του πεις; Ότι κακώς τα έβαλε είναι αποτυχία, είναι ακριβά, τι;

μακαρι να κανει

ναι αλλα ειναι μια ανεξαντλητη πηγη ενεργειας. ο ληγνιτης και μολυνει το περιβαλλον και καποτε θα τελειωσει

ολο τον πλανητη να καλυψεις με φωτοβολταικα δεν θα βγαλεις τοση ενεργεια οση βγαζουν οι ανθρακες. δεν ειναι η λυση τα φωτοβολταικα στην πεπερασμενη ποσοτητα των ορυκτων καυσιμων.

Απάντηση, φάση, είδα φως και μπήκα :-D . Αλλά ναι, το λάθος είναι δικό μου που απάντησα σε άλλο thread :-)

το σχεδον σημαινει οτι εσυ κι εγω δεν θα δουμε το τελος ουτε του λιγνητη αλλα ουτε και του πετρελαιου.

Δημοσ.

Προς το παρον δεν ειναι απλα φουσκα ειναι τσιχλοφουσκα της big bubble. Δε θελει μυαλο οταν η ΔΕΗ αγοραζει την κιλοβατορα ακριβοτερα απ'οσο την πουλαει. Θα μπορουσα να στο εξηγησω και πιο πολυ βαζοντας πολλους ακομα παραγοντες στην εξισωση, αλλα αυτος μονος του αρκει νομιζω!

Υπαρχει και το μαζουτ. Αλλα σε καθε περιπτωση, το οτι ο ληγνιτης και το μαζουτ δεν ειναι ανεξαντλητες πηγες ενεργειας, δεν καθιστουν τα φωτοβολταικα -αυτη τη στιγμη τουλαχιστον- ως συμφερουσα αντιπροταση.

Μα θα κανει αποσβεση εφοσον εχει συμβολαιο βαση του οποιου ζημιωνει σημαντικα την ΔΕΗ για να κερδιζει αυτος. Το θεμα ειναι οτι ολη η φιλοσοφια των φωτοβολταικων οπως ειναι στημενη προς το παρον δεν οδηγει καπου παρα μονο στο μπαμ.

Από την στιγμή που πχ ο γείτονάς μου, θα κάνει όντως απόσβεση, τότε δεν πρόκειται για φούσκα τουλάχιστον για τον ίδιο και για τον κάθε έναν που έκανε αυτήν την επένδυση. Το αν θα μπει μέσα η δεη είναι άλλο θέμα και δεν αφορά σε πρώτη φάση το καταναλωτικό κοινό.

Το ότι πουλάει η δεη φθηνότερα απόσο αγοράζει (όπως λες) ίσως θα έπρεπε να υποψιάζει κάποιον ότι πρόκειται για κόλπο-δόλωμα και στο μέλλον θα αλλάξουν οι τιμές

μακαρι να κανει

Δεν μου απάντησες όμως, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αποτυχία τα φωτοβολταικά(όπως είπες πριν) ως προς τον επενδυτή;

Δημοσ.

Από την στιγμή που πχ ο γείτονάς μου, θα κάνει όντως απόσβεση, τότε δεν πρόκειται για φούσκα τουλάχιστον για τον ίδιο και για τον κάθε έναν που έκανε αυτήν την επένδυση. Το αν θα μπει μέσα η δεη είναι άλλο θέμα και δεν αφορά σε πρώτη φάση το καταναλωτικό κοινό.

Το ότι πουλάει η δεη φθηνότερα απόσο αγοράζει (όπως λες) ίσως θα έπρεπε να υποψιάζει κάποιον ότι πρόκειται για κόλπο-δόλωμα και στο μέλλον θα αλλάξουν οι τιμές

εεεεεελα δεν σε πιστευω. ποιος θα σκεφτοταν κατι τετοιο;

επισης αλλη κομπινα το φυσικο αεριο. ναι ειναι πιο καθαρο απο το πετρελαιο σιγουρα. αλλα πιο ακριβο. οσοι το βαλαν για οικονομια τωρα κλαινε.

Δημοσ.

Ειπα, το συστημα των φωτοβολταικων οπως εχει στηθει, γενικα, και οπως λειτουργει αποτελει φουσκα. Δεν μιλαω για το αν θα ζημιωθει ο Μπαμπης ο Λαρισαιος που εκανε το χωραφι με τα καπνα φωτοβολταικα παρκο.

Στα λογια μου ερχεσαι :)

Παρεμπιπτοντως ηδη αλλαξε/ειναι στα σκαρια η αλλαγη τιμης, αυτο που δεν εχω κανει σιγουρακι ακομα ειναι αν επηρεαστουν και αυτοι που εχουν ηδη συμβολαια. Αλλα αυτο ακουγεται.

Δεν μου απάντησες όμως, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αποτυχία τα φωτοβολταικά(όπως είπες πριν) ως προς τον επενδυτή;

Πολλα μαζι.

Αρκετα προκαταβολικα εξοδα (εκτος απο τα ευρω για μελετες/αγορα των προιοντων/εγκατασταση κλπ, μην ξεχνας το οικοπεδο αν μιλαμε για παρκο), μεγαλος χρονος αποσβεσης ακομα και με τις ιδανικες τιμες πωλησης, γραφειοκρατια, αβεβαιοτητα για πολλους λογους, φθορες συστηματος, μειωση αποδοσης, ΕΝ ΤΕΛΕΙ οταν πλησιαζεις στην αποσβεση το φωτοβολταικο σου θα εχει χασει ηδη ενα σημαντικο ποσοστο αποδοσης (ενδεχομενως στο μεσοδιαστημα να σου παρουσιασει και βλαβες οι οποιες απλως θα παρατεινουν τον χρονο αποσβεσης) και τελικως θα σου αποφερει μικροτερα εσοδα απο αυτα που περιμενεις για να διαπιστωσεις οτι 5-6 χρονια τραβιεσαι για το τιποτα. Παραλληλα ο χρονος ζωης τους ειναι αντιστοιχος με ενος ΙΧ, πραγμα που σημαινει οτι ανα 15ετια περιπου θα θελει φτου κι απτην αρχη.

Α και μη μου απαντησει καποιος με τη φραση κλισε και που να επενδυσει καποιος που εχει χρηματα? Διοτι δεν ειμαι συμβουλος επενδυσεων ουτε και επενδυτης (αλλα και να ημουν σιγουρα δε θα μοιραζομουν τις γνωσεις μου μεσα σε φορουμς).

• Like 1
Δημοσ.

εεεεεελα δεν σε πιστευω. ποιος θα σκεφτοταν κατι τετοιο;

Πάλι δεν μου απάντησες όμως.

Μιντι, λαμβάνεις υπόψην σου τις χειρότερες δυνατές περιπτώσεις, και νομίζω ότι είναι υπερβολή να το λες φούσκα χωρίς ενδοιασμούς.

Όπως είπα και πριν, αρκεί να κάνει απόσβεση ο γείτονάς μου για να σας διαψεύσει(εκτός άμα συμβεί καμιά ριζική αλλαγή(κόλπο)).

Όπως και νάχει θα το μάθουμε σε 5-6 χρόνια το πολύ

Δημοσ.

Πάλι δεν μου απάντησες όμως.

Μιντι, λαμβάνεις υπόψην σου τις χειρότερες δυνατές περιπτώσεις, και νομίζω ότι είναι υπερβολή να το λες φούσκα χωρίς ενδοιασμούς.

Όπως είπα και πριν, αρκεί να κάνει απόσβεση ο γείτονάς μου για να σας διαψεύσει(εκτός άμα συμβεί καμιά ριζική αλλαγή(κόλπο)).

Όπως και νάχει θα το μάθουμε σε 5-6 χρόνια ο πολύ

ρε αγορι μου ειλικρινα βλακας εισαι; εχεις προβλημα να καταλαβεις την ειρωνια ή δεν βλεπεις εκει που λεω οτι ο μιντι με προλαβενει στις απαντησεις;

κι επειδη παντα το παιζεις ειδημων και μου πας κοντρα, μπορω να μαθω επιτελους τι επαγγελεσαι η τι εχεις σπουδασει εστω;

Δημοσ.

ρε αγορι μου ειλικρινα βλακας εισαι; εχεις προβλημα να καταλαβεις την ειρωνια ή δεν βλεπεις εκει που λεω οτι ο μιντι με προλαβενει στις απαντησεις;

κι επειδη παντα το παιζεις ειδημων και μου πας κοντρα, μπορω να μαθω επιτελους τι επαγγελεσαι η τι εχεις σπουδασει εστω;

relax...

Δημοσ.

Μια απλή ερώτηση σου έκανα την οποία απέφυγες 3 φορές να απαντήσεις και τώρα πιάνεσαι από επιχειρήματα άλλων

οταν θα σκασει να δουμε τι θα κανουν ολοι αυτοι που επενδυσαν στα φωτοβολταικα. εχω και γνωστο που εριξε πολλα λεφτα να βαλει φωτοβολταικα να πουλαει ρευμα στην δεη και δεν ξερω πως να του το φερω μαλακα μην παθει τπτ.

Αυτό σε ρώτησα και 2 φορές δεν απάντησες, και μετά έχεις και το θράσος να αποκαλείς τους άλλους βλάκες, γιατί έτσι.

Το τι είπε ο μιντι και συμφώνησες μαζί του δεν έχει σχέση εγώ εσένα ρώτησα.

Υ.γ, πως στον πούτσο τα κατάφερες πάλι να κάνεις τον διάλογο καβγά; (ρητορική)

Υ.γ2 Το έπαιξα έστω και ελάχιστα "ειδήμων" σε αυτόν τον διάλογο το κέρατό μου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...