Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

πληρώνω όποιον μου βρει βίντεο απο προχτές, ολυμπιακούς αγώνες, ποδήλατα πίστας, τύπος χάνει τη σέλλα και κάθεται πάνω στο παλούκι.

Ηθικό δίδαγμα:Σε είδα στο ποδήλατο και γέλαγες με τρέλλα και ύστερα κατάλαβα πως έλλειπε η σέλα.

• Like 3
Δημοσ.

Μ'αρέσει το sushi αν και δεν έχω φάει ποτέ.

Δεν έχω φάει σκατά αλλά λέω ότι δεν μαρέσουν και πριν δοκιμάσω.

Άμα φάω και μαρέσουν, θα αναθεωρήσω, αλλά την θεωρώ μικρή πιθανότητα για να την λάβω υπόψην μου τώρα

Δημοσ.

ennoeitai απαντάω εδώ γιατί όντως ο Thresh έχει δίκιο. Δεν μου απάντησες όμως πως, μόνο 2 παράγραφοι αοριστολογία "όχι αυτό" και μια κωμική υποτίθεται φωτογραφία. Ανεμογγενήτριες όχι, φωτοβολταικά όχι, πυρηνικά μπα, πετρέλαιο και λιγνίτη τα λουστήκαμε, το μόνο που έμεινε είναι η πυρηνική σύντηξη

Δε λέω, καλή ιδέα, άλλωστε που ξανακούστηκαν φωτοβολταικά και ανεμμογενήτριες σε νησί με 365 μέρες το χρόνο ήλιο κι αέρα, αποκομμένο ενεργειακά από την mainland και μόνη κύρια παραγωγή ένα εργοστάσιο ορυκτών καυσίμων.

Τέλος και από μένα και μελλοντικά όταν ειρωνεύεσαι τουλάχιστον να ψάχνεις αν ο άλλος ίιιισως ξέρει λίγο περισσότερα για το πρόβλημα που quotάρεις. Σόρρυ για το εμβόλιμο offtopic στο offtopic.

Δημοσ.

ennoeitai απαντάω εδώ γιατί όντως ο Thresh έχει δίκιο. Δεν μου απάντησες όμως πως, μόνο 2 παράγραφοι αοριστολογία "όχι αυτό" και μια κωμική υποτίθεται φωτογραφία. Ανεμογγενήτριες όχι, φωτοβολταικά όχι, πυρηνικά μπα, πετρέλαιο και λιγνίτη τα λουστήκαμε, το μόνο που έμεινε είναι η πυρηνική σύντηξη

Δε λέω, καλή ιδέα, άλλωστε που ξανακούστηκαν φωτοβολταικά και ανεμμογενήτριες σε νησί με 365 μέρες το χρόνο ήλιο κι αέρα, αποκομμένο ενεργειακά από την mainland και μόνη κύρια παραγωγή ένα εργοστάσιο ορυκτών καυσίμων.

Τέλος και από μένα και μελλοντικά όταν ειρωνεύεσαι τουλάχιστον να ψάχνεις αν ο άλλος ίιιισως ξέρει λίγο περισσότερα για το πρόβλημα που quotάρεις. Σόρρυ για το εμβόλιμο offtopic στο offtopic.

εμβολημα σε κουοταρω.

τα φωτοβολταικα ειναι η μεγαλη κοροιδια των τελευταιων χρονων. πανακριβα με ελαχιστη αποδοση, πολυ μεγαλα απορρηματα μετα τον μικρο χρονο ζωης τους και απαιτουν τρομερα ποσα ενεργειας για να κατασκευαστουν. μονο οικολογικα δεν ειναι. μολις κοπουν οι επιδοτησεις τα φωτοβολταικα θα μας αφησουν χρονους.

• Like 1
Δημοσ.

μονο οικολογικα δεν ειναι. μολις κοπουν οι επιδοτησεις τα φωτοβολταικα θα μας αφησουν χρονους.

Κι αυτό το γνωρίζω, μου το έχουν αναφέρει φίλοι μηχανικοί που κάνουν εγκαταστάσεις. Ειδικά με τις επιδοτήσεις θα κλάψουν πολλοί τα λεφτά τους. Όπως έγραψα όμως και στο άλλο thread δεν είναι μόνο θέμα οικολογίας. Είναι ΚΑΙ θέμα αυτάρκειας ΚΑΙ απεξάρτησης από μία μόνο κεντρική πηγή ΚΑΙ μείωσης του προβλήματος στα Λινοπεράματα.

Δημοσ.

Μέχρι να μπουν οι γνωστοί γλύφτες και πι-εμ-άρουν στην εξουσία να το σβήσει,εδώ σας έχω με την πράσινη ενέργεια:

Είναι ένας εύσχημος τρόπος να τα δαγκώσουν ομαδικά.Κοσκωτάς,χρηματιστήριο,διεφθαρμένη κυβέρνηση,μίζες,οικοδομή,ραντιέρηδες και πρόσφατα φωτοβολταϊκά,σουπερμάρκετ,μνημόνια,καλασνικοφόροι,ο καλός ο μύλος όλα τ´ αλέθει.

Πως είναι δυνατόν να επιδοτούνται από μια χώρα κάτω από κρίση,σε ένδεια έως πτώχευση,τα σταφιδοστράγαλα;

Γυρνάω συχνά την Ελλάδα,όσο έχω ακόμα για βενζίνη,απλώς γιατί μπορώ.

Και βλέπω στη Καρδιά και στο Αμύνταιο τα φουγάρα να ντουμανιάζουν το κουμπαρά του παρελθόντος (λιγνίτη) τζάμπα παρακαταθήκη και δίπλα το βλαχοδήμαρχο που πήρε δάνειο και περιμένει να βγάλει λ7 απ´ τη δαφορά της λιανικης σε σχέση με την επιδοτησή του κι περιμένει ο μπαγλαμάς οτι θάναι ες αεί,χωρίς να νοιώθει ότι ο φρίτσης τρίβει τα χέρια του από πίσω,που ο λιγνίτης εν μιά νυκτί θα βαφτιστεί καθαρή ενέργεια,θα κοπούν ως διά μαγείας ολα τα προστίματα με το που θα εκχωρηθεί αβρόχοις ποσίν στα ποδαράκα του(ναι,ποδαράκια,ντόϋτσε σβάϊν είναι).

Με το που εκχωρηθη η ενέργεια στους επενδυτές (τρομάρα τους),θα σκάσει η φούσκα.

Τέλος.

Δημοσ.

Κι αυτό το γνωρίζω, μου το έχουν αναφέρει φίλοι μηχανικοί που κάνουν εγκαταστάσεις. Ειδικά με τις επιδοτήσεις θα κλάψουν πολλοί τα λεφτά τους. Όπως έγραψα όμως και στο άλλο thread δεν είναι μόνο θέμα οικολογίας. Είναι ΚΑΙ θέμα αυτάρκειας ΚΑΙ απεξάρτησης από μία μόνο κεντρική πηγή ΚΑΙ μείωσης του προβλήματος στα Λινοπεράματα.

το θεμα ειναι οτι αυτη η μια κεντρικη πηγη ειναι σχεδον ανεξαντλητη. υπαρχουν και υδροηλεκτρικα βεβαιως αλλα ειναι μικρο το ποσοστο της ενεργειας που παραγουν. τα φωτοβολταικα παραγουν ακομα λιγοτερη ενεργεια απο τα υδροηλεκτρικα τα οποια αποδεδειγμενα μετα απο πολλα χρονια χρησης εχουν καλη αποδοση, την καλυτερη ισως απ ολες τις πρασινες πηγες. εγω ειμαι και θα ειμαι υπερ της πυρηνικης ενεργειας. αν εβαζαν πυρηνικα στην ελλαδα τοτε θα βλεπαμε σημαντικη συμβολη στην παραγωγη ενεργειας, αλλα τα πυρηνικα ειναι δαιμονοποιημενα παντου γτ οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν εχουν ιδεα απο φυσικη και γτ εχουν γινει μερικα ατυχηματα σε απαρχαιωμενα συστηματα ή εξαιτιας εξαιρετικα σπανιων φυσικων καταστροφων.

Μέχρι να μπουν οι γνωστοί γλύφτες και πι-εμ-άρουν στην εξουσία να το σβήσει,εδώ σας έχω με την πράσινη ενέργεια:

Είναι ένας εύσχημος τρόπος να τα δαγκώσουν ομαδικά.Κοσκωτάς,χρηματιστήριο,διεφθαρμένη κυβέρνηση,μίζες,οικοδομή,ραντιέρηδες και πρόσφατα φωτοβολταϊκά,σουπερμάρκετ,μνημόνια,καλασνικοφόροι,ο καλός ο μύλος όλα τ´ αλέθει.

Πως είναι δυνατόν να επιδοτούνται από μια χώρα κάτω από κρίση,σε ένδεια έως πτώχευση,τα σταφιδοστράγαλα;

Γυρνάω συχνά την Ελλάδα,όσο έχω ακόμα για βενζίνη,απλώς γιατί μπορώ.

Και βλέπω στη Καρδιά και στο Αμύνταιο τα φουγάρα να ντουμανιάζουν το κουμπαρά του παρελθόντος (λιγνίτη) τζάμπα παρακαταθήκη και δίπλα το βλαχοδήμαρχο που πήρε δάνειο και περιμένει να βγάλει λ7 απ´ τη δαφορά της λιανικης σε σχέση με την επιδοτησή του κι περιμένει ο μπαγλαμάς οτι θάναι ες αεί,χωρίς να νοιώθει ότι ο φρίτσης τρίβει τα χέρια του από πίσω,που ο λιγνίτης εν μιά νυκτί θα βαφτιστεί καθαρή ενέργεια,θα κοπούν ως διά μαγείας ολα τα προστίματα με το που θα εκχωρηθεί αβρόχοις ποσίν στα ποδαράκα του(ναι,ποδαράκια,ντόϋτσε σβάϊν είναι).

Με το που εκχωρηθη η ενέργεια στους επενδυτές (τρομάρα τους),θα σκάσει η φούσκα.

Τέλος.

οταν θα σκασει να δουμε τι θα κανουν ολοι αυτοι που επενδυσαν στα φωτοβολταικα. εχω και γνωστο που εριξε πολλα λεφτα να βαλει φωτοβολταικα να πουλαει ρευμα στην δεη και δεν ξερω πως να του το φερω μαλακα μην παθει τπτ.

Δημοσ.

δηλαδη τα φωτοβολταικα ειναι μια φουσκα οπως λετε;

μου φαινεται λιγο περιεργο απο την στιγμη που μπορεις να παραγεις ρευμα μονος σου και θεωρητικα να το πουλας και στην ΔΕΗ

Δημοσ.

ειναι δυστυχως αλλα αυτο το ξερουν ελαχιστοι. το ρευμα που παραγεις ειναι πιο ακριβο απ αυτο που βγαζει ο λιγνητης.

Δημοσ.

Άμα ο γνωστός σου που έβαλε φωτοβολταικά, κάνει σε μερικά χρόνια απόσβεση τι θα του πεις; Ότι κακώς τα έβαλε είναι αποτυχία, είναι ακριβά, τι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...