Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

Ελα πολιτικε μηχανικε, ενα λαθος εκανες, δεν θα σε δειρουμε.. αστο :-D :-D :rolleyes:viper στειλε ενα τσουρεκι με σοκολατα ρε..

δεν ειμαι πολ. μηχαν =P

Toufas η σωστη παρασταση για να σου βγαλει 2 ειναι

48 / (2*(9+3))

Δημοσ.

Στο σχολειο παντως μου μαθανε πως οι πραξεις μεσα σε παρενθεση προηγουνται, αν εχει καποια σχεση αυτο.

Ποσοι υποστηριζουν το 2 ? :-D

Δημοσ.

48/(2*(9+8))

αυτο λυνεις εσυ κθουλου

Και αφού έσβησες το c/p παραμυθάκι με τις σειρές κλπ βάζεις αυτό.

Αυτό είναι που λύνεις εσύ και βγάζει 2, και είναι διαφορετικό με αυτό που μπήκε αρχικά και βγάζει 288

και ομως ηταν παραπανω απο ενας...

Ε καλά όσοι ήταν

Δημοσ.

Στο σχολειο παντως μου μαθανε πως οι πραξεις μεσα σε παρενθεση προηγουνται, αν εχει καποια σχεση αυτο.

Ποσοι υποστηριζουν το 2 ? :-D

το 2*(9+3) δεν εινια σε παρενθεση ομως

το (9+3) ειναι

Δημοσ.

1.  
  2. εκφράσεις μέσα σε παρενθέσεις
  3. δυνάμεις και ρίζες
  4. πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις (με τη σειρά που εμφανίζονται στην έκφραση, αριστερά προς δεξιά)
  5. προσθέσεις και αφαιρέσεις (με τη σειρά που εμφανίζονται στην έκφραση, αριστερά προς δεξιά)

Πολλαπλασιασμος ΚΑΙ διαιρεση εχουν την ιδια βαρυτητα για την σειρα που λυνονται. Το πως εμφανιζονται στην πραξη ειναι η σειρα που λυνονται.

Δημοσ.

το 2*(9+3) δεν εινια σε παρενθεση ομως

το (9+3) ειναι

Αυτο υποστηριζω που ειπε ο Τουφας :

48 / 2(9+3)

48 / 2(12)

48/ 24

2

Δημοσ.

Αυτό είναι που λέω τόση ώρα αλλά δεν το καταλαβαίνεις:

[*] πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις (με τη σειρά που εμφανίζονται στην έκφραση, αριστερά προς δεξιά)

Και αυτό είναι κάτι που δεν βγάζει νόημα:

Πολλαπλασιασμος ΚΑΙ διαιρεση εχουν την ιδια βαρυτητα για την σειρα που λυνονται. Το πως εμφανιζονται στην πραξη ειναι η σειρα που λυνονται.

Αυτο υποστηριζω που ειπε ο Τουφας :

Κακώς

Δημοσ.

Ναι, Μαρία αυτό λέει ο άλλος, αν πολλαπλασιασμός και διαίρεση πάνε με τη σειρά που εμφανίζονται, τότε στην δεύτερη γραμμή πρώτα πάει το 48/2 και μετά το αποτέλεσμα*12.

*Εγώ σας το είπα από την αρχή ότι αυτό που βγάζω εγώ είναι το λάθος =ρ

Δημοσ.

Βασικά η σκατοσχέση που έβαλες ρε τουφ έχει αμφισημία.

Εξαρτάται το αν θα θεωρήσεις παρονομαστή του κλάσματος ολόκληρη τη σχέση δεξιά από το / η μόνο τον πρώτο τελεστή -->2

Με προτεραιότητα αριστερά, με προτεραιότητα δεξιά δεν έχει σημασία στον πολλαπλασιασμό. Έχει να κάνει με το πως θα μεταφράσει ο λεκτικός και ο συντακτικός αναλυτής τα πρωτεύοντα στοιχεία(elements).

Αμφισημίας υπαρχούσης you are both right.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...