Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η αισθητή θερμοκρασία δηλαδή πως υπολογίζεται;

Συνυπολογίζουν ταχύτητα ανέμου, υγρασία και τέτοια. Αν φυσάει βοριάς, το νιώθεις πιο κρύο.

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

η αισθητή θερμοκρασία δηλαδή πως υπολογίζεται;

ιδεα δεν εχω αλλα εδω λεει οτι εχουμε -6 και το νιωθεις σαν -14 :fear: γι αυτο δεν ενιωθα τα ποδια μου πριν που πηγα σουπερμαρκετ.

Δημοσ.

καλα ολα τα αλλα το καλσον ομως;

το καλυτερο ειναι οταν εχεις σχεση και φορας οτι θες χωρις ο αλλος να εχει ασχημη εκπληξη στο τελος της βραδιας. ξερει πως εισαι και το push up δεν θα παιξει ρολο.

ναι εγραψα λαθος, αυτα που φορατε για να σας κανουν πιο αδυνατες λεω

Δημοσ.

ναι εγραψα λαθος, αυτα που φορατε για να σας κανουν πιο αδυνατες λεω

γαμανε αυτα! ολο λεω να παρω spanx αλλα ολο το αναβαλω γτ λεω οτι αμα παρω θα ειναι η ευκολη λυση και θα ξεφυγω. οι κορσεδες δυστυχως δεν ειναι πολυ ανετοι.

Δημοσ.

Πω, τι παπλαμούδες μου λέτε; Πετάω σε λίγες ώρες για Αλεξανδρούπολη και για την ώρα που θα προσγειωθώ, το meteo προβλέπει -8 και αισθητή θερμοκρασία -17. Μείον 17;;; Κι από εκεί θα πάω σε χωριό στους πρόποδες της Ροδόπης. Εκεί δηλαδή πόσο θα έχει; Μέιον 25; Θα κατουράω και θα πέφτει χιόνι κάτω; Ρε κρυώσαμε ρεεεεε.

Aν και το έχω ξαναποστάρει, τι να πουμε και εμεις που εχουν παγώσει τα παντα από τις 22/12...

111acr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

και πως το βαθμολογούν δηλαδή; ποιο είανι το μέτρο σύγκρισης;

You ask for it:

Η αισθητή θερμοκρασία είναι η θερμοκρασία όπως την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα, λογου της μεταβολής της ικανότητάς του να αποβάλει θερμότητα.

1. Για υψηλές θερμοκρασίες >27C λαμβάνεται υπόψη η υγρασία και η θερμοκρασία. Αν η υγρασία είναι μεγαλύτερη από 40% τότε υπολογίζεται ο δείκτης θερμότητας (heat index) κ έτσι βγαίνει η αισθητή θερμοκρασία.

Και εδώ οι πίνακες υπολογισμού

http://www.eurometeo.com/english/read/doc_heat

2. Για χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών με ταχύτητα του ανέμου πάνω από τα 5 km/h, τότε υπολογίζεται ο δείκτης ψυχρότητας (wind chill)

Να και ο πίνακας που δείχνει τις αισθητές θερμοκρασίες ανάλογα με την ταχύτητα του ανέμου (σε κόμβους) και την θερμοκρασία του αερα: http://www.eurometeo.com/english/read/doc_windchill

(δεν πιστεύω να θες και τους τύπους.....)

:mrgreen:

Δημοσ.

είσαι μεγάλος παίχτης!

αυτό και μόνο με κάλυψε (όσον αφορά τη θεωρία, ή μάλλον το σκεπτικό):

Η αισθητή θερμοκρασία είναι η θερμοκρασία όπως την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα, λογου της μεταβολής της ικανότητάς του να αποβάλει θερμότητα.

και τα άλλα βέβαια στο τεχνικό θέμα!

Δημοσ.

ευχαριστω

νομιζω με ειπε κοντη, δεν ειμαι σιγουρη ομως.

Νομίζω ότι σε είπε πηδιόλα.

Γιν και λεφτερ, υποφέρω λέμε. Δε γουστάρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...