YiN Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Στην Ελλάδα δεν έχω άποψη για τις πρακτικές, εγώ μιλάω πολύ συγκεκριμένα για Αμερική. Για εδώ πάω πάσσο, δεν γνωρίζω.
gang Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Στην πρακτική είσαι αγγαρειομάχος όπως και να έχει. Δε σε θέλουν για κάτι μόνιμο έτσι ώστε να κόπτονται σου μάθουν τη δουλειά. Τους αρκεί να κάνεις τη δουλειά που βαριούνται οι μόνιμοι να κάνουν. Οου γες, το πιστεύω αυτό και έχει επικρατήσει. Αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν μόνο αγγαρεία, επειδή έτυχε να βρεθώ για 3 εβδομάδες να δουλεύω εκεί μέσα και γνώρισα τον τρόπο δουλειάς και πόσες αγχώδεις διαδικασίες περιλαμβάνουν ένα λογιστήριο και πρώτα από όλα το έβλεπες στο πρόσωπο του προιστάμενου. Και ευτυχώς για την αδερφή μου, έμαθε πράγματα μέσα από την πρακτική της αφού εκτός της 6μηνης έμεινε για άλλο 1 χρόνο περίπου που είχαν ένα κενό...
apd453 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Κάνεις λάθος. Αναλόγως πάντα και το είδος τις πρακτικής συχνότατα σε βλέπουν ως τζάμπα προσωπικό και λίαν εκμεταλλεύσιμο - τους έχεις ανάγκη για συστατικές, βιογραφικό κοκ πολύ περισσότερο απ'οσο σε έχουν εκείνοι. Άρα σε φορτώνουν όλη τη σκατοδουλειά και μη βγάλεις κιχ. Ακριβώς αυτό την κάνει δύσκολη. Βρίσκεσαι με ευθύνες που είναι πάνω από το πόστο σου γιατί αυτοι που θα έπρεπε να τις αναλάβουν βαριούνται. Το ίδιο ισχυεί και για όσους μπαίνουν μόλις στην αγορά εργασίας και δεν πληρώνονται πολλά. Και μόνο που δεν έχεις το άγχος, την ευθήνη, τον κίνδυνο ότι ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει την εργασία σου κλπ, κλπ φτάνει για να κάνει μια δουλειά εύκολη. Όσο για τη συστατική επιστολή δε ξέρω επίσης κανέναν που να ζήτησε και να μη του δώσανε όπως επίσης δε ξέρω και κανένα εργοδότη που έλαβε σοβαρά υπόψιν του μια συστατική επιστολή από πρακτική άσκηση.
YiN Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Και μόνο που δεν έχεις το άγχος, την ευθήνη, τον κίνδυνο ότι ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει την εργασία σου κλπ, κλπ φτάνει για να κάνει μια δουλειά εύκολη. Εκεί όμως το λάθος σου στοιχίζει συστατική, και είναι βαρύνουσας σημασίας.
Toufas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Ακομα και συστατικη επιστολη απο δασκαλο μετραει ρε συ, ποσο μαλλον απο πρακτικη. Σε σοβαρες δουλειες λεμε τωρα.
Chrisxxx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Εσύ ζεις μόνος? Δε μιλάς με άλλους? Δε βρέθηκες με άλλους που έκαναν πρακτική? Δεν έχεις άποψη και γνώμη για το τι παίζει? Στη ζωή μου έχω μιλήσει με δεκάδες που έκαναν πρακτική και ποτέ κανείς δε μου είπε ότι τον κούρασαν (σε σύγκριση πάντα με μια "αληθινή" εργασία). Τώρα αν έχεις μάθει φράπα και άγιος ο θεός αν ξαφνικά σου φέρουν ένα πάκο χαρτομάνι και σου πούνε αρχειοθέτησε τότε μπορεί να ζοριστείς. Το ότι τα βρήκες σκούρα είναι λόγο της προηγούμενης πιο χαλαρής ζωής που πιθανών να είχες και όχι λόγο του ότι σε ζόρισαν και πολύ στη πραγματικότητα. Και εγω έχω μιλήσει με πολλους που ψαχνουν ή δουλευουν σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάφορες θεσεις και ειδα οτι τα πραγματα ποικίλουν. Αλλου ειναι δυσκολα, αλλου πολύ δυσκολα αλλου μπορεί να κάθονται, καπου μπορει να πληρώνουν καλά, καπου αλλού να οχι, καποιοι εργοδότες να ειναι τελείως μαλάκες αλλοι να ειναι και γαμω τα ατομα, καποιοι μπορεί να ηταν χαβαλέδες και να ζοριστηκαν, αλλοι να γουσταραν τόσο πολύ που να μην υπολόγιζαν τον κοπο, σε αλλους να τους ξύνισε το μηχανημα του καφε που τον βγάζει καπως νερουλο.. Προφανώς δεν μπορω για πουθενα να κανω γενικευσεις και ακομα περισσότερα όταν μιλάμε για μια πρακτικη στη ΝΥ, μια χειρονακτικη εργασια καπου στην Ευρωπη κλπ.. Αν εσυ με ολες τις συζητησεις που έχεις κανει μπορεις να βγαλεις συμπερασματα μεταξυ πρακτικης, απλης εργασιας σε ολα τα μερη του κοσμου τοτε οκ, αυτο ομως δε σημαινει ότι θα εγω τουλαχιστον θα δώσω ιδιαιτερη βαρυτητα στην αποψη σου πανω στο συγκεκριμενο θεμα.
salliara Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Εμένα δεν μου δώσανε, οχι για κανέναν αλλο λόγο, απλά βαριόντουσαν.
apd453 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Είναι κοινή λογική. Μια επιχείρηση παίρνει άτομα για πρακτική για να κάνουν τις αγγαρείες ή για να πάρει την όποια επιδότηση ή φορολογικό όφελος μπορεί να έχει από μια τέτοια κίνηση. Εξαιρείται το δημόσιο κλπ που παίζουν και άλλοι λόγοι. Αν μια επιχείρηση χρειαζόταν πραγματικά ένα άτομο ακόμη στην επιχείρηση απλά θα προσλάμβανε έναν και τέλος. Καμία επιχείρηση παγκοσμίως δεν έχει λεφτά για πέταμα και περισσότερο δεν έχει το χρόνο για να ασχοληθεί με κάποιον που θα φύγει σε ένα 6μηνο.
Toufas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Αντε να αρχισω παλι δουλεια, βαριεμαι την ζωη μου
Chrisxxx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Για δώστε μια βοηθεια, πρεπει να παω σε ενα γαμο σε λίγες μερες και πρεπει να παρω ρουχα δεν θελω ομως να παρω κοστουμι ή κατι που να θυμιζει κοστουμι.. Σκεφτομουν κατι πιο λαιτ, με πουκαμισάκι μονο από πανω κατα προτίμηση να βγαινει και εκτος παντελονιου Παιζει να βρω ή θα συμβιβαστω; Οποιος εχει καποιο μαγαζι στη Θεσσ ή κατι στο ιντερνετ ας μη διστασει.. Μαμω τις κοινωνικές υποχρεώσεις μου μαμω.
apd453 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Εγώ πάντα παίρνω άδεια σπαστά γιατί βαριέμαι απίστευτα να κάθομαι ένα μήνα συνεχόμενα (ένα μήνα λέμε τώρα, δεν έχω πάρει ποτέ ένα μήνα άδεια συνολικά σε ένα χρόνο).
Toufas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Για δώστε μια βοηθεια, πρεπει να παω σε ενα γαμο σε λίγες μερες και πρεπει να παρω ρουχα δεν θελω ομως να παρω κοστουμι ή κατι που να θυμιζει κοστουμι.. Σκεφτομουν κατι πιο λαιτ, με πουκαμισάκι μονο από πανω κατα προτίμηση να βγαινει και εκτος παντελονιου Παιζει να βρω ή θα συμβιβαστω; Οποιος εχει καποιο μαγαζι στη Θεσσ ή κατι στο ιντερνετ ας μη διστασει.. Μαμω τις κοινωνικές υποχρεώσεις μου μαμω. καλο τζιν, καλο tshirt και σακακι. πουκαμισο απο εξω = no no
gang Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Για δώστε μια βοηθεια, πρεπει να παω σε ενα γαμο σε λίγες μερες και πρεπει να παρω ρουχα δεν θελω ομως να παρω κοστουμι ή κατι που να θυμιζει κοστουμι.. Σκεφτομουν κατι πιο λαιτ, με πουκαμισάκι μονο από πανω κατα προτίμηση να βγαινει και εκτος παντελονιου Παιζει να βρω ή θα συμβιβαστω; Οποιος εχει καποιο μαγαζι στη Θεσσ ή κατι στο ιντερνετ ας μη διστασει.. Μαμω τις κοινωνικές υποχρεώσεις μου μαμω. λινό πουκαμισάκι, και ένα παντελόνι που να μπορείς να το συνδυάσεις ξερωγω. Πας σε κατάστημα να σε βοηθήσουν. Και που ξέρεις, τι μπορεί να γνωρίσεις μέσα σε τέτοιες κοινωνικές υποχρεώσεις...
gang Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 καλο τζιν, καλο tshirt και σακακι. πουκαμισο απο εξω = no no με τέτοια ζέστη σακάκι δεν το επιλέγουν πολά άτομα. Γενικά είναι θεμιτό παντελόνι - πουκάμισο
Προτεινόμενες αναρτήσεις