Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread IV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• athlios

4891

• leftermann

2114

• gang

2037

• YiN

1915

Δημοσ.

Μη με δουλεύεις κ εσύ ρε στάτους είναι μια ώρα δύσκολη -_-

Σοβαρά στο λέω, έδωσα πανελλήνιες φέτος και περιμένω αποτελέσματα.

Δημοσ.

Σοβαρά δε θα υπάρχει 10 % του χρόνου ; Δε φτάνουν όλα αυτά που περάσαν τα παιδιά φέτος ( πραγματικά δε θα ήθελα να είμαι με τίποτα στη θέση τους ) , όλη αυτή η παραφιλολογία για το ποιές σχολές θα κλείσουν - ποιές όχι , το σφάξιμο στις εξετάσεις , η ανεργία πτυχιούχων στην Ελλάδα κ.λ.π. Τους καθυστερούν και τα αποτελέσματα , τα έχουν τρελάνει τα παιδιά ...

Δημοσ.

θα κατσει να χαζεψει παλια ποστς? ενταξει θα ζησει πιστευω αν δε δει την φωτογραφια μου.

... περασα θεολογια θεσσαλονικης....

deja vu

Δημοσ.

Σοβαρά δε θα υπάρχει 10 % του χρόνου ; Δε φτάνουν όλα αυτά που περάσαν τα παιδιά φέτος ( πραγματικά δε θα ήθελα να είμαι με τίποτα στη θέση τους ) , όλη αυτή η παραφιλολογία για το ποιές σχολές θα κλείσουν - ποιές όχι , το σφάξιμο στις εξετάσεις , η ανεργία πτυχιούχων στην Ελλάδα κ.λ.π. Τους καθυστερούν και τα αποτελέσματα , τα έχουν τρελάνει τα παιδιά ...

Κατά την διάρκεια των μαθηματικών είχαμε τελειώσει και είχαμε αράξει έξω απ το σχολείο και τα λέγαμε με τους συμμαθητές μας, και έβγαιναν τα παιδιά λες και τα βίασε το υπουργείο.

Άσε με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων τι έγινε, το τείχος των δακρύων, είναι λιγότερο υγρό απ τα ντουβάρια που είναι αναρτημένα τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Λένε ότι οι υποψήφιοι φέτος με το 10% είναι 21000!

Ας μου πει κάποιος ότι δεν είναι αλήθεια :cry:

Mε τον χαμο που έγινε περσι με τις βάσεις όλοι θα δώσουν ξανα μηχανογραφικά και ας μην τους ενδιαφέρει να αλλάξουν σχολη, μονο και μονο για να δουν αν θα περασουν καπου καλύτερα ή σε καποια πολη που τους βολευει περισσότερο. Καλη επιτυχία παντως. :-)

Δημοσ.

Σορρυ Παυλίνα αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πως προκύπτουν τα μόρια.

κατάταάλλα τραυματία, από ΄τι φαίνεται τα παιδιά των τελευταίων δύο ετών (τα οποία κάνουν 10% τώρα) πάσχουν από έλειψη επαγγελματικής σταδιοδρομίας να το πω... (αν το εκφράζω σωστά)

Ρε συ gang, ήξερες στα 17 και στα 18 σου τι ήθελες να κάνεις για την υπόλοιπη ζωή σου? Εγώ ας πούμε ήθελα να περάσω αρχιτεκτονική (δεν με χάλαγε βέβαια και η γραφιστική σαν σκέψη, ήθελα ''κάτι με σχέδιο :mad:'')

Αφού ξεσκίστηκα στο διάβασμα-άγχος και τα 3 χρόνια του λυκείου, ειδικά στην β και στη γ τάξη (έκανα 2 χρόνια σχέδιο και γραμμικό και ελεύθερο) πήγα και έκανα πατάτα στις εξετάσεις και δεν έπιασα τη σχολή.

Είπα εντάξει δεν πειράζει (μετά το +οο κλάμα εγώ το βλαμμένο) αφού μου αρέσει και η γραφιστική, θα πάω εκεί και βλέπουμε (κατατακτήριες, εξωτερικό ότι να ναι). Τελικά η γραφιστική δεν ήταν ούτε αυτό που περίμενα ούτε αυτό που έλεγε πως ήταν, άλλα μαθήματα έλεγαν ότι θα μας κάνουν, άλλα μας κάνουν. Εν πάση περιπτώσει εγώ αρχιτέκτονας θέλω να γίνω τελικά, σαν φοιτήτρια το έψαξα πιο πολύ πήγαινα στην αρχιτεκτονική και παρακολουθούσα μαθήματα, έπαιρνα ειδικευμένα βιβλία, ρωτούσα κ.τ.λ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, δεν είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί σωστά, απλά δεν έκατσε, δεν σου δίνονται και πολλά περιθώρια και είναι άπειρες οι πιέσεις και για τους "κακούς" και για τους "καλούς" μαθητές, νιώσε λίγο :P

Δημοσ.

Σιγά μωρέ.

Δημοσ.

gang 30 ειμαι ρε τι πανελληνιες :P

οχι δεν ειχα δωσει

γιαυτό ρώτησα αν έχεις περάσει το θέμα των εξετάσεων.

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Αν δεν κάνω λάθος πριν την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων (6 ή 7 μαθημάτων) ανακοινώνονται από το υπουργείο, οι διαθέσιμες θέσεις για κάθε σχολή. Σαν παράδειγμα θα σου πω ότι η σχολή μου θα δεχθεί 200 άτομα. Αυτά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Η κατηγορία του 90% και η κατηγορία του 10%. Προφανώς και από το όνομα προκείπτει ότι στην πρώτη κατηγορία θα ανατεθουν 180 θέσεις ενώ στην δεύτερη 20 θέσεις.

όσα άτομα δώσουν πανελλαδικές την χρονια αυτή, θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν την σχολή και θα μπουν σε θέση στο να καταλήψουν μια από τις 180 θέσεις (90%). Για τις υπόλοιπες 20 θέσεις (10%) δίνεται το δικαίωμα σε άτομα που έχουν δώσει τις προηγούμενες 2 χρονιές πανελλαδικές, με τον βαθμό που είχαν βγάλει τότε, να δηλώσουν την σχολή. Έτσι έχουμε ξεχωριστή Βάση Εισαγωγής για τις 2 κατηγορίες σε κάθε σχολή.

Δημοσ.

Και γιατί να μην ξαναδώσεις παρακαλώ;Αυτό που κρατούσαν τα μαθήματα πάλαι ποτέ στις δέσμες μου καθόταν στο λαιμό.

Και το 10% είναι ο,τι να ναι. Δεν έχει καμία λογική.Κόβεις θέσεις από άτομα για να πας, με περσινές βαθμολογίες , να αλλάξεις σχολή γιατί; Γιατι έκανες μαλακία στο μηχανογραφικό; Γιατι δε σου άρεσε; Να ξαναδώσεις όπως όλος ο κόσμος.

Δημοσ.

Και γιατί να μην ξαναδώσεις παρακαλώ;Αυτό που κρατούσαν τα μαθήματα πάλαι ποτέ στις δέσμες μου καθόταν στο λαιμό.

Και το 10% είναι ο,τι να ναι. Δεν έχει καμία λογική.Κόβεις θέσεις από άτομα για να πας, με περσινές βαθμολογίες , να αλλάξεις σχολή γιατί; Γιατι έκανες μαλακία στο μηχανογραφικό; Γιατι δε σου άρεσε; Να ξαναδώσεις όπως όλος ο κόσμος.

Το αυτό.

Δημοσ.

Ρε συ gang, ήξερες στα 17 και στα 18 σου τι ήθελες να κάνεις για την υπόλοιπη ζωή σου? Εγώ ας πούμε ήθελα να περάσω αρχιτεκτονική (δεν με χάλαγε βέβαια και η γραφιστική σαν σκέψη, ήθελα ''κάτι με σχέδιο :mad:'')

Αφού ξεσκίστηκα στο διάβασμα-άγχος και τα 3 χρόνια του λυκείου, ειδικά στην β και στη γ τάξη (έκανα 2 χρόνια σχέδιο και γραμμικό και ελεύθερο) πήγα και έκανα πατάτα στις εξετάσεις και δεν έπιασα τη σχολή.

Είπα εντάξει δεν πειράζει (μετά το +οο κλάμα εγώ το βλαμμένο) αφού μου αρέσει και η γραφιστική, θα πάω εκεί και βλέπουμε (κατατακτήριες, εξωτερικό ότι να ναι). Τελικά η γραφιστική δεν ήταν ούτε αυτό που περίμενα ούτε αυτό που έλεγε πως ήταν, άλλα μαθήματα έλεγαν ότι θα μας κάνουν, άλλα μας κάνουν. Εν πάση περιπτώσει εγώ αρχιτέκτονας θέλω να γίνω τελικά, σαν φοιτήτρια το έψαξα πιο πολύ πήγαινα στην αρχιτεκτονική και παρακολουθούσα μαθήματα, έπαιρνα ειδικευμένα βιβλία, ρωτούσα κ.τ.λ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, δεν είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί σωστά, απλά δεν έκατσε, δεν σου δίνονται και πολλά περιθώρια και είναι άπειρες οι πιέσεις και για τους "κακούς" και για τους "καλούς" μαθητές, νιώσε λίγο :P

Δεν μίλησα για καλούς και κακούς μαθητές, εξάλου δεν ήμουν μέσα στους καλύτερους. Όπως εσύ είχες ξεκαθαρίσει ότι θες να ακολουθήσεις σχολή που να έχει σχέδιο έτσι και εγώ είχα αποφασίσει ότι ήθελα να μπω στους μηχανικούς η/υ. Οπότε στα 18 σου ήξερες και τι ήθελες να κάνεις και σε ποια σχολή να κοιτάξεις. Από παραπληροφόρηση προφανώς ατύχησες στο να ακολουθήσεις την σχολή αυτή, αλλά πιστεύω η περίπτωσή σου είναι ψιλοσπάνια.

Όσο αφορά εμένα, ούτε εγώ κατάφερα να μπω πολυτεχνείο και απο σπόντα μπήκα στην σχολή που είμαι (στο πολύ ερίμι δήλωσα την σχολή που είμαι τώρα - τελευταία επιλογή στο μηχανογραφικό), πρώτη αντίδραση ήταν ότι θα ξαναέδινα πανελλαδικές, αλλά μόλις έμαθα για το αντικείμενο σπουδών ( ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο του πολυτεχνείου) έφυγα για Αθήνα, παρότι ήταν η μοναδική σχολή εκτός πατρών που είχα δηλώσει.

Gang υπαρχει και το 5% -_-

what the...?

Δημοσ.

Δεν κόβεις θέσεις από τη στιγμή που δεν υπήρξαν ποτέ. Η αρχιτεκτονική Αθήνας παραδείγματος χάριν διέθετε όταν έδινα εγώ 90 θέσεις σε αυτούς που έδιναν εξετάσεις και 10 σε αυτούς που δεν έδιναν. Τώρα πάλι δίνει 90 θέσεις σε αυτούς που δίνουν και 10 σε αυτούς που δεν δίνουν.

Το 10% υπάρχει επειδή τα λάθη είναι ανθρώπινα, τόσο λάθος του μαθητή όσο και λάθος του συστήματος. Εγώ πέρυσι έχασα μόρια λόγο μπερδέματος με τις βαθμολογήσεις σε ένα μάθημα, κοινώς αδικήθηκα μαζί με άλλους, όχι όμως όλους τους άλλους. Δεν φταίω σε τίποτα να ξαναδίνω πανελλήνιες, ούτε να περιμένω 4+ χρόνια για το πότε θα σταματήσουν να μπαίνουν με βύσμα (ως επί το πλείστον) μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, εγώ δεν έχω βύσμα.

Gang όντως είναι λίγο σπάνιο να αλλάζει σχεδόν εντελώς το πρόγραμμα σπουδών τη χρονιά που δίνεις εσύ εξετάσεις και μάλιστα μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών :mad:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...