-nick- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Η εξαρτηση εχει να κανει με το downregulation(νομιζω,δεν το χω ψαξει πολυ) διαφορων υποδοχων (πολυ υπεραπλουστευμενα, δε νομιζω να υπαρχει τοση απλη απαντηση οσο υπονοεις deesnider). Προφανως υπαρχουν ουσιες/φαρμακα μη-εξαρτησιογονες.
Lucifer Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Η δε πιθανότητα "εξάρτησης", δε διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο αν η πρέζα (για να επιστρέφουμε στο συγκεκριμένο θέμα) είναι "καθαρή" ή "κομμένη". Ακόμα κι αν είναι 100% pure, πάλι δημιουργείται εξάρτηση στον οργανισμό και μάλιστα ταχύτερα η ηρωίνη (αλλά και η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ...αδρεναλίνη - μη γελάς - καθώς και πλήθος ακόμα εις "-ίνη" ουσιών) Άσχημο πράμα.
Toufas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Είναι προφανές ότι προκαλούνται πολλοί περισσότεροι θάνατοι από το αλκοόλ, πολύ απλά γιατί είναι τελείως ελεύθερο! Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και με άλλες ουσίες αν αυτές απελευθερώνονταν. Οι περισσότερες ουσίες που περιγράφονται στο παραπάνω σχήμα έχουν θανατηφόρο δόση πολύ λίγα milligram. Δεν προκαλούνται πολλοί θάνατοι, γιατί είναι δυσεύρετες ή και αρκετά ακριβές. Ούτε νομίζω ότι υπάρχει χρήστης τέτοιων ουσιών που να θεωρείται υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Οπότε τα επιχειρήματα σου, τείνουν να αποδείξουν ότι το αλκοόλ πρέπει να απαγορευτεί και αυτό και όχι ότι πρέπει να γίνει νομιμοποίηση Θα θελα να μου πεις ποιες απο την λιστα ειναι θανατηφορες σε μερικα mg χωρις να δεις wikipedia, και ποιες ειναι δυσευρετες. Αυτο λεω, γιατι να ειναι το αλκοολ νομιμο, αφου ειναι χειροτερο για το κοινωνικο συνολο? == $$$$$$$$$ Deesnider, σου απαντησε ο nick. Τωρα απο γιατρους, που τους ελεγα οτι η θεραπεια για το a.d.d. ειναι το ritalin και μου λεγανε μα αυτο ειναι ναρκωτικο, τι να πω? Επεσα στην περιπτωση, ναι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι οι ασχετοι γιατροι σε αυτο το φασμα ειναι πολλαπλασιοι απο τα πρεζακια που σφαζουν κοσμο... Ούτε νομίζω ότι υπάρχει χρήστης τέτοιων ουσιών που να θεωρείται υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Επισης: http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA for the record, αντιπαθω οσο τιποτα τον μπαφακια/ρασταμαν/αρχιμαλακα οπως και τον καθε ασχετο χρηστη μιας ουσιας. Αλλα η κανναβη ειναι πραγματικα απο τα πιο πολυχρηστικα φυτα εκει εξω. Σκεψου τι ειναι πιο καλο για το κρατος, να εχει φορους απο 1000 φαρμακα ή να ειναι νομιμο κατι που ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορει να μεγαλωσει, και να χασει τους 1000 φορους. Συμφεροντα...
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 "...δε νομιζω να υπαρχει τοση απλη απαντηση οσο υπονοεις deesnider)." Κι όμως υπάρχει. Αφού δε τονίσω ότι δεν "κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου" και - σαφώς - δεν "υπονοώ" το παραμικρό, προτείνω και σε 'σένα φίλε nick, να ζητήσεις την απάντηση από ένα γιατρό. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα τη θεωρήσεις ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σου έχει δοθεί ποτέ! Προφανως υπαρχουν ουσιες/φαρμακα μη-εξαρτησιογονες. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν; Όχι εγώ πάντως! Εγώ είπα "πλήθος", δεν είπα "όλες"... Υ.Γ.: Lucifer, σε "έχασα"! Που κόλλαγε η παραπομπή στο συγκεκριμένο video; (αν κόλλαγε στον τίτλο του τραγουδιού, ο.κ. Αν όχι, δεν το 'πιασα!)
-nick- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Κοιτα ηδη ψαχνομαι σε νευροεπιστημες και ειδικα νευροφαρμακολογια. Δεν χρειαζεται να ρωτησω γιατρο για να καταλαβω οτι δεν χωρανε υπεραπλουστευσεις!
Toufas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Τα οπιώδη λειτουργούν χοντρικά με την εξής δράση: το σώμα τα παράγει από μονο του, είτε γιατί χωρίς αυτά θα πεθαίναμε από τον πόνο συνεχεια, αλλα και για να σταματήσει έναν πόνο από μονο του (όσο μπορεί) Όταν τα παίρνουμε εξωτερικά, το σώμα σταματάει να τα παράγει από μονο του γιατί δεν χρειάζεται. Και άμα τα σταματήσεις γυρνάς σε πολλαπλάσια επίπεδα πόνου γιατί το σώμα δεν έχει φάει ακόμα reset ώστε να τα φτιάξει πάλι.
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Προς -nick- : Δεν υποστήριξα ότι χωράνε υπεραπλουστεύσεις! Είπα ότι η εξήγηση είναι πολύ απλή και ευνόητη. Σεβαστή η άποψή σου ότι εφ' όσον "ψάχνεσαι" για κάτι, δε χρειάζεσαι τη γνώμη του "ειδικού". Εγώ πάλι, νοιώθω ότι τη χρειάζομαι και την επιζητώ σε κάθε τομέα, ακόμα κι αν "ψάχνομαι" - πολύ γενικός και ασαφής όρος κατά την άποψή μου - πάνω σ' αυτόν. Η δε εξήγηση, είναι ακριβώς αυτή που αναφέρει ο Toufas (όσο κι αν έχω διαφωνήσει πριν σε άλλα σημεία της συζήτησης, όταν συμφωνώ σε κάτι, το λέω και μάλιστα ...φωναχτά!) Προς Toufas: "Τα οπιώδη λειτουργούν χοντρικά με την εξής δράση: το σώμα τα παράγει από μονο του, είτε γιατί χωρίς αυτά θα πεθαίναμε από τον πόνο συνεχεια, αλλα και για να σταματήσει έναν πόνο από μονο του (όσο μπορεί)" Σωστότατο! Δεν αφορούν βέβαια αποκλειστικά τη διαχείριση πόνου, αλλά είναι εύστοχο παράδειγμα. "Όταν τα παίρνουμε εξωτερικά, το σώμα σταματάει να τα παράγει από μονο του γιατί δεν χρειάζεται. Και άμα τα σταματήσεις γυρνάς σε πολλαπλάσια επίπεδα πόνου γιατί το σώμα δεν έχει φάει ακόμα reset ώστε να τα φτιάξει πάλι." Επίσης σωστό σε γενικές γραμμές. Να διευκρινίσω μόνο το εξής: Ουσιαστικά, με την εξωτερική χορήγηση, κατά μία έννοια "μαθαίνουμε" τον οργανισμό να θεωρεί δεδομένη και "φυσιολογική" (άρα και να "απαιτεί"), μεγαλύτερη ποσότητα από 'κείνη που ο ίδιος παράγει από μόνος του (αφού στην πράξη, η "δόση" που χορηγούμε είναι πάντα μεγαλύτερη) προκειμένου να μη "διαμαρτύρεται". Η διευκρίνιση έχει να κάνει απλά με το γεγονός ότι στην πράξη, η παραγωγή από τον οργανισμό δεν "σταματάει" με την εξωτερική χορήγηση. Ο οργανισμός συνεχίζει να παράγει τη φυσιολογική ποσότητα. Απλά, σταματάει να "καταλαβαίνει" ότι την έχει ήδη παράξει, αφού πλέον του είναι ανεπαρκής. "ειμαι σιγουρος οτι οι ασχετοι γιατροι σε αυτο το φασμα ειναι πολλαπλασιοι απο τα πρεζακια που σφαζουν κοσμο..." Μόνο που τον άσχετο γιατρό μπορείς να τον αποφύγεις. Το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές. Απλή λογική και ικανότητα κρίσης χρειάζεται και τίποτε άλλο. Δε χρειάζεται να αποφασίσεις ότι δε θα ξαναξεμυτίσεις απ' το σπίτι σου, χωρίς να έχεις παρέα άλλους πέντε, ή χωρίς να ...οπλοφορείς. Το αν είναι περισσότεροι από τους εν δυνάμει υποψήφιους φονιάδες σου, παραμένει ασχολίαστο, όχι διότι συμφωνώ ή διαφωνώ με τη θέση, αλλά διότι δε διαφοροποιεί ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος του προβλήματος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Προς Lucifer: Έχω βρογχίτιδα και, εδώ και δύο εβδομάδες βήχω σα γάιδαρος όλη την ώρα. Ακόμα και η εισπνοή μου προκαλεί βήχα, πόσο μάλλον το ξαφνικό γέλιο. Προς πληροφόρησή σου λοιπόν, να σου πω ότι μόλις έστειλες στον αγύριστο, όλη τη θεραπεία που έχω κάνει μέχρι τώρα... "Τιρινίνη"!!!
-nick- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Η δε εξήγηση, είναι ακριβώς αυτή που αναφέρει ο Toufas (όσο κι αν έχω διαφωνήσει πριν σε άλλα σημεία της συζήτησης, όταν συμφωνώ σε κάτι, το λέω και μάλιστα ...φωναχτά!) Ναι αυτο ισχυει για τα οποιοειδη κυριως. Εσυ ανεφερες και αλλες ουσιες! Στις οποιες οι θεωριες σχετικα με τον εθισμο ποικιλλουν
student4ever Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Τα ναρκωτικά ειναι τόσο κακά όσο και τα μαχαίρια στην κουζίνα μας.. Αμα είσαι βλάκας πέρνεις ένα μαχαίρι και κόβεις τις φλέβες σου.. Δεν φταίει το μαχαίρι απο τη στιγμή που ξέρεις τι θα γίνει μολις κοψεις τις φλέβες σου.. Οι εξαρτημένοι είναι απο τη φύση τους αδύνατα και υπερευαίσθητα άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να επιβιώνουν και να παλεύουν για τη ζωή και τα προβλήματα τους... Η ζωή μας είναι μια αδιάκοπη πάλη και αγώνας για το καλύτερο.. Οποιος δέν μπορεί ή δεν θέλει να αγωνιστεί είναι καταδικασμένος να πεθάνει με τον ένα ή τον αλλο τρόπο.. Βιολογικά ενα ποσοστό σε κάθε κατηγορία των ζωντανών οργανισμών είναι καταδικασμένο να πεθάνει.. Βασικά όλοι θα πεθάνουμε αλλα εχει σημασία για ποιο λογο και πώς θα πεθάνεις..
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Ναι αυτο ισχυει για τα οποιοειδη κυριως. Εσυ ανεφερες και αλλες ουσιες! Στις οποιες οι θεωριες σχετικα με τον εθισμο ποικιλλουν Το είπες μόνος σου: "κυρίως". Ισχύει επίσης και για τις ουσίες που ανέφερα και δεν υφίσταται καν ζήτημα ποικιλίας θεωριών. Πρόκειται για τετελεσμένη ιατρική διαπίστωση (η οποία οφείλει να ...αγνοεί τις όποιες "θεωρίες" σε κάθε περίπτωση, όχι ειδικά στη συγκεκριμένη. Δε μιλάμε για φιλοσοφικά ζητήματα εδώ...)
-nick- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Το είπες μόνος σου: "κυρίως". Ισχύει επίσης και για τις ουσίες που ανέφερα και δεν υφίσταται καν ζήτημα ποικιλίας θεωριών. Πρόκειται για τετελεσμένη ιατρική διαπίστωση (η οποία οφείλει να ...αγνοεί τις όποιες "θεωρίες" σε κάθε περίπτωση, όχι ειδικά στη συγκεκριμένη. Δε μιλάμε για φιλοσοφικά ζητήματα εδώ...) Δεν υπαρχουν τετελεσμενες διαπιστωσεις στην επιστημη , ποσο μαλλον στην ιατρικη. Για να καταλαβεις περι εθισμου θα σου αναφερω τα εξης When scientists look for "addiction genes," what they are really looking for are biological differences that may make someone more or less vulnerable to addiction.It may be harder for people with certain genes to quit once they start. Or they may experience more severe withdrawal symptoms if they try to quit. Factors that make it harder to become addicted also may be genetic. For example, an individual may feel sick from a drug that makes other people feel good. But someone's genetic makeup will never doom them to inevitably become an addict. Remember, environment makes up a large part of addiction risk. -The A1 allele of the dopamine receptor gene DRD2 is more common in people addicted to alcohol or cocaine. -Increased expression of the Mpdz gene results in mice experiencing less severe withdrawal symptoms from sedative-hypnotic drugs such as barbiturates. -Mice bred to lack the cannabinoid receptor gene Cnr1 have a reduced reward response to morphine. -Mice bred to lack the serotonin receptor gene Htr1b are more attracted to cocaine and alcohol. -Mice bred to lack the β2 subunit of nicotinic Ach-Receptors have a reduced reward response to cocaine. -Mice with low levels of neuropeptide Y drink more alcohol, whereas those with higher levels tend to abstain. -Fruit flies mutated to be unable to synthesize tyramine remain sedate even after repeated doses of cocaine. -Mice mutated with a defective Per2 gene drink three times more alcohol than normal. -Non-smokers are more likely than smokers to carry a protective gene, CYP2A6, which causes them to feel more nausea and dizziness from smoking. -Alcoholism is rare in people with two copies of the ALDH*2 gene variation. -Mice with the Creb gene "knocked-out" are less likely to develop morphine dependence http://learn.genetic...ction/genetics/ Οχι κ τοσο απλο , ετσι ? Και ον τοπικ http://www.nida.nih.gov/tib/marijuana.html 15.4- 16.7 % αυτών που χρησιμοποιουν φούντα, ειναι εθισμενοι παθολογικά ~25% αυτων που χρησιμοποιούν φούντα έχουν πιθανότητα ψυχολογικης διαταραχης (φρικαρίσματος) σαν λογο διακόπης χρήσης 100% αυτων που εχουν προδιάθεση για νευρώσεις / ψυχώσεις θα τις προκαλέσουν να εμφανιστουν με χρηση φουντας/ψυχεδελικων= δηλωνουν (τα κρυμμενα και απλυτα) της ψυχης δεν χρειαζονται ναρκωτικα και φάρμακα για να εδραιωθει/εκφραστει-ανθίσει εθιστικη συμπεριφορά: -τζογος -πορνογραφία -shopping (μεχρι πρότινος...) Απο http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=42&t=3391&start=20
anthony_88 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Ολη αυτη η συζητηση για το αν θα πρεπει να μας σερνουν στο αυτοφωρο για 2g χορτου; Μα ειμαστε σοβαροι τωρα;
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Προς -nick- : "Δεν υπαρχουν τετελεσμενες διαπιστωσεις στην επιστημη , ποσο μαλλον στην ιατρικη." Διαφωνώ απόλυτα. Το "Πρόκειται για τετελεσμένη ιατρική διαπίστωση" σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφορά κοινή θέση συγκεκριμένων γιατρών, με τους οποίους συζήτησα επανειλημμένως προσωπικά και των οποίων τα λεγόμενα δέχομαι χωρίς την παραμικρή διάθεση αμφισβήτησης, για τους δικούς μου λόγους. Από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λένε ότι "υπαρχουν τετελεσμενες διαπιστωσεις στην ιατρικη" και ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με σαφή περίπτωση τέτοιας διαπίστωσης, εγώ είμαι καλυμμένος, όπως - υποθέτω - είσαι κι εσύ καλυμμένος από τα συμπεράσματα των συγκεκριμένων φορέων, οι οποίοι αναφέρονται στις πηγές που παραθέτεις. Απόψεις, θα μου πεις, αλλά μ' αυτές πορευόμαστε... Προς anthony_88 : "Ολη αυτη η συζητηση για το αν θα πρεπει να μας σερνουν στο αυτοφωρο για 2g χορτου; Μα ειμαστε σοβαροι τωρα;" Σαφώς και είμαστε σοβαροί! Πιο σοβαροί δε γίνεται να είμαστε! Αν διαβάσεις ολόκληρο το thread και προσέξεις την εξέλιξή της κουβέντας, θα διαπιστώσεις και ο ίδιος ότι "Ολη αυτη η συζητηση, δεν γίνεται για το αν θα πρεπει να μας σερνουν στο αυτοφωρο για 2g χορτου".
anthony_88 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Ναι, αλλα τελικα αυτο δεν ειναι το θεμα; Να μη μας σερνουν στο αυτοφωρο για 2g χορτου... Ολα τα αλλα περι ουσιων, παιδειας, ενημερωσης, εθισμων, σωματικων και εγκεφαλικων βλαβων τα ακουω βερεσε. Δοξα τω Θεω ζουμε σε μια κοινωνια, οπου ο καθενας μπορει να ενημερωθει ανα πασα στιγμη για οτιδηποτε. Το ποια ουσια ειναι η πιο βλαβερη ή το αν οι πρεζακηδες κανουν εγκληματικες ενεργειες ειναι θεμα ιατρικης και ποινικου δικαιου αντιστοιχα. Το ερωτημα ειναι αν πρεπει οι χρηστες να διωκονται για κατοχη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.