orotoi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 YAAAAAAAAAAAAAAAYYYY BABYYYYYY!!!!!! Θα χεστουμε στο ταληρο!!!!! Ειμαι ετοιμος να ανοιξω coffee shop, ενδιαφερεται κανεις για συνεταιρο? με προσλαμβάνεις στρίφτη? ;-ρ Αυτό το οτι η κάνναβη οδηγεί στην ηρωίνη πως σας ήρ8ε? Είναι λογικό κάποιος που κάνει ηρωίνη να χει πιεί τσιγάρα.. αλλά δεν είναι όλα τα θηλαστικά άνθρωποι... Αν ήταν έτσι.. τότε φταίει το γάλα της μάνας του που είπιαν πρώτη φορά και τα fake τατουάζ απο τις τσίχλες που κόλλαγαν στα χέρια τους μικροί (που ως γνωστόν ήταν ναρκωτικά). Και τι λογική είναι αυτή απο κάποιους? Είναι οκ να πίνεις ξύδια και να καπνίζεις... αλλαααα όοοχι.. "το χόρτο σε κάνει φυτό"... Οτι να ναι.
deesnider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Υπάρχουν εξαρτήσεις και εξαρτήσεις. Ας μη τα κάνουμε όλα ίσωμα. Φυσικά και η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση, αλλά: 1) Πολύ πιο δύσκολα απ' ότι η πρέζα (προσωπική πείρα ανθρώπου, ο οποίος για 5 χρόνια έπινε σε καθημερινή βάση - ο κανόνας - τουλάχιστον ένα λίτρο αλκοόλ, αλλά δεν έτρεχε και τίποτα αν πέρναγε ακόμα και μια εβδομάδα - η εξαίρεση - χωρίς να βάλει γουλιά στο στόμα του. Κάποτε δε, αποφάσισε να το σταματήσει - λόγω έλκους στομάχου - και το έκανε πολύ απλά και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, χωρίς "στερητικά" και χωρίς - αν υπάρχουν - υποκατάστατα.) και με τελείως διαφορετικές συνέπειες για τους γύρω (βλ. παρακάτω). 2) Σχετικά με όσα ειπώθηκαν περί του "ό,τι κάνω, το κάνω για τον εαυτό μου και στον εαυτό μου, δεν πειράζω κανέναν κ.τ.λ.): - Ζω (τα τελευταία 3,5 χρόνια) σε μια χώρα όπου ο αλκοολισμός αποτελεί μάστιγα, αδιακρίτως ηλικίας. Βλέπω καθημερινά, διαλυμένους από το ποτό ανθρώπους, να σουλατσάρουν διασχίζοντας πεζοί δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς επαφή με το περιβάλλον και να σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα σα γατιά. Κλαίω για το κατάντημά τους και τους λυπάμαι, ειλικρινά. Κανένας όμως απ' αυτούς, ποτέ, δεν "ενόχλησε" κανένα περαστικό, ζητώντας του φορτικά λεφτά για να πάρει ποτό. Ζω σε μια χώρα, πολύ φτωχή, πολύ μικρή, η οποία βρίσκεται δεκαετίες πίσω συγκριτικά με το δικό μας "πολιτισμό", όπου όμως γίνονται κάθε τρεις και λίγο αλκοτέστ στους οδηγούς από την αστυνομία, ακόμα και χωρίς συγκεκριμένη αφορμή και, αυτός που διαπιστώνεται ότι οδηγούσε μεθυσμένος, εκτός του ότι πληρώνει "τ' άντερά του" σε πρόστιμα, χάνει το αυτοκίνητό του (κατάσχεση) και το δίπλωμά του δια βίου (αν δε, προκαλέσει το θάνατο ανθρώπου, επειδή μέσα στη σούρα του τον έκανε αλοιφή με το αυτοκίνητο, αντιμετωπίζει κατηγορία ανθρωποκτονίας χωρίς ελαφρυντικά και εκτίει ανάλογη ποινή). Ζω σε μια χώρα, όπου ο νόμος αντιμετωπίζει ως "έμπορο" τον οποιονδήποτε πουλάει ναρκωτικά (είτε πουλήσει 10 γραμμάρια, είτε πουλήσει 10 κιλά) και η ποινή που του επιβάλει είναι, απλά και καθαρά, να ξεχάσει το χρώμα του ουρανού για 20 (τουλάχιστον) χρόνια (όχι, δε δικαιούται άδεια για να πάει για καφέ, αρκεί να ...υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει...) - Ζούσα σε μία χώρα, όπου δεν τολμούσα να βγω απ' το σπίτι μου (στο κέντρο της πρωτεύουσας) μετά τη δύση του ηλίου, επειδή φοβόμουν και αυτά που είχα ακούσει και αυτά που είχα ζήσει: Τελειωμένα πρεζάκια με χαμένο βλέμμα, που (αν και είχαν μείνει ...20 κιλά άνθρωποι...) όταν διασταυρωνόταν με το δικό μου, το αίμα μου πάγωνε (πριν καν δω το μαχαίρι που είχαν τραβήξει, στο άκουσμα της απάντησης "δεν έχω ψιλά φιλαράκο"). Μπορεί να στάθηκα τυχερός που πρόλαβα να τραβήξω ένα σουτ σε έναν απ' αυτούς και να τον αφήσω ανάσκελα, με το στιλέτο στο χέρι, αλλά η γιαγιούλα στην τότε γειτονιά μου, που έκανε το λάθος να πεταχτεί μέχρι το ψιλικατζίδικο στις 9:00 το βράδυ, δεν είχε την τύχη μου, ούτε το "προνόμιο" να αφήσει το μάταιο κόσμο μας από γεράματα. Τον άφησε, μαζί με όλο της το αίμα, στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι της. Ήταν το τίμημα, επειδή δε σκέφτηκε να βγάλει από το λαιμό της πριν βγει, ένα χρυσό σταυρουδάκι που φορούσε... Τα εύκολα λόγια λοιπόν, περί του "ποιον αφορά άμα εγώ γουστάρω να τρυπιέμαι;", τα ακούω βερεσέ. Είναι κάτι ανάλογο με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κάθε "τζάμπα μάγκα", που επαναστατεί επειδή του επιβάλλουν να φοράει κράνος στη μηχανή και ζώνη στο αυτοκίνητο, αντί να τον αφήσουν να ασκήσει το δικαίωμά του να σπάσει το κεφάλι του, που στο κάτω κάτω δικό του είναι. Σύμφωνοι μάγκα μου! Μόνο που τη "μαγκιά" σου δε θα τη δείξεις με τις δηλώσεις σου. Ξέρεις πότε θα τη δείξεις; Όταν στουκάρεις χωρίς κράνος ή ζώνη και δεν έχεις την τύχη να πεθάνεις αμέσως, αλλά θα κρέμεται η ζωή σου από μια τρίχα. Όταν λοιπόν θα έχεις τ' αρχίδια, εκείνη τη στιγμή, να πεις "Όχι! Να μην έρθει ασθενοφόρο για 'μένα! Να διατεθεί για κάποιον άλλο φουκαρά που δεν ήθελε να πεθάνει και τώρα είναι στο τσακ. Εγώ έπαιξα στα ζάρια το κεφάλι μου. Δικό μου ήτανε και το έκανα ότι γούσταρα!", τότε θα κερδίσεις το δικαίωμα να λέγεσαι "μάγκας". Διότι, εκ του ασφαλούς, όλοι "μάγκες" είμαστε...
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 H πλανη στην λογικη σου ομως ειναι στο οτι εξισωνεις ολες τις ουσιες. Γιατι δεν εξισωνεις και ολα τα φαρμακευτικα? Επισης, απο τα στερητικα του αλκοολ (οπως και τα στερητικα απο τις βενζοδιαζεπινες) μπορει να πεθανεις, . Απο την ελλειψη ηρωινης δεν πεθαινεις οσο και θα θελατε ολοι. Και προφανως δεν γνωριζεις τι ειναι ο αλκοολισμος γιατι δηλωσεις "δεν επινε αμα ηθελε για μια βδομαδα" απλα δεν στεκουν. Δεν γινεται ετσι απλα, το σωμα σου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργησει χωρις αλκοολ αποτομα, και αντιδραει ασχημα. Και δεν σημαινει οτι ολοι θελουμε να παρουμε ηρωινη νομιμα, ή δεν εχουμε το ψυχικο σθενος να μην κυλησουμε σε αυτη. Να κανουμε παρανομο το bungee jumping επειδη ειναι επικινδυνο? Αναρωτιεμαι ωρες ωρες, οι πολεμιοι των ουσιων (αυτων που λεει ο νομος φυσικα, οχι των νομιμων) εχετε κατσει να διαβασετε το 1/10 απο οσα εχετε σαν αποψη και ασπαζεστε? Εχετε μελετισει τι πως και γιατι για τις βασικες/γνωστες ουσιες τουλαχιστον?
deesnider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 H πλανη στην λογικη σου ομως ειναι στο οτι εξισωνεις ολες τις ουσιες. Γιατι δεν εξισωνεις και ολα τα φαρμακευτικα? Δεν εξισώνω τίποτα! Απλά αναφέρθηκα στο αλκοόλ, επειδή έγινε λόγος γι' αυτό (όπως και για τα τσιγάρα) νωρίτερα στο συγκεκριμένο thread. Τα "φαρμακευτικά" δεν αναφέρθηκαν πουθενά (θα μπορούσα να ασχοληθώ και μ' αυτά, αν το έκρινα σκόπιμο.) Απο την ελλειψη ηρωινης δεν πεθαινεις Μπορεί να μην πεθαίνεις, αλλά σκοτώνεις πολύ εύκολα ανθρώπους που δε φταίνε ούτε στο ελάχιστο για τη μαλακία που σε δέρνει... αυτό για 'μένα είναι πολύ πιο σημαντικό. Και προφανως δεν γνωριζεις τι ειναι ο αλκοολισμος γιατι δηλωσεις "δεν επινε αμα ηθελε για μια βδομαδα" απλα δεν στεκουν. Δεν γινεται ετσι απλα, το σωμα σου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργησει χωρις αλκοολ αποτομα, και αντιδραει ασχημα. Επίτηδες χρησιμοποίησα τρίτο πρόσωπο, στην αναφορά μου αυτή: ήξερα ότι κάποιος θα "τσιμπήσει" και θα μου πει "δεν ξέρεις" και τα σχετικά. Λοιπόν, το σωστό πρόσωπο, είναι το πρώτο. Εγώ ήμουν αυτός, οπότε το αν "ξέρω" ή όχι, το αν "γίνεται" ή "δε γίνεται" και το αν "στέκουν" αυτά που λέω ή όχι, άσε να το κρίνω ο ίδιος. Να κανουμε παρανομο το bungee jumping επειδη ειναι επικινδυνο? Αυτό δεν είναι επικίνδυνο. Ακόμα δε και στο ελάχιστο ποσοστό ρίσκου που ενέχει, κινδυνεύει μόνο αυτός που κάνει το άλμα, όχι όσοι παρακολουθούν. Αναρωτιεμαι ωρες ωρες, οι πολεμιοι των ουσιων (αυτων που λεει ο νομος φυσικα, οχι των νομιμων) εχετε κατσει να διαβασετε το 1/10 απο οσα εχετε σαν αποψη και ασπαζεστε? Εχετε μελετισει τι πως και γιατι για τις βασικες/γνωστες ουσιες τουλαχιστον? Άρχισε να αναρωτιέσαι καλύτερα, για πράγματα στα οποία είναι δυνατόν να λάβεις τεκμηριωμένη απάντηση, την οποία αν μη τι άλλο θα κρατήσεις στο μυαλό σου, έστω και σαν πιθανότητα. Αν δε θέλεις να δεχτείς το ότι κάποιος έχει διαβάσει, έχει μελετήσει και έχει συζητήσει πάμπολλες φορές με ειδικούς (γιατρούς π.χ.), από προσωπικό ενδιαφέρον και μόνο, όσες φορές και αν στο πει, θα συνεχίσεις να μη το δέχεσαι (και εκείνον να μη τον απασχολεί φυσικά, το αν το δέχεσαι ή όχι...)
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Για καθε πρεζακι που σκοτωνει για την δοση του, ποσοι θανατοι απο το αλκοολ και το τσιγαρο αντιστοιχουν? Και παλι, δεν ξερεις τι θα γινοταν αν ηταν νομιμα, στην πορτογαλια πως επεσε η χρηση? Μηπως ο καθε τριμαλακας δεν το εκανε πλεον για μαγκια οπως πριν? Σωστη ενημερωση θελει, οχι "πεθανε απο τσιγαριλικι" που ειχαμε στις ταινιες του 80. Το οτι σταματησες να πινεις αποτομα και ησουν οκ, να ξερεις σε κανει πολυ τυχερο. Εισαι μια απο τις ελαχιστες εξερεσεις που δεν ειχανε κανενα φυσικο συμπτωμα. Πιο πολλα ατομα πεθαινουν απο ορειβασια και απο ιππασια παρα απο το mdma. Να τα κανουμε παρανομα?
-nick- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 dee, καταρχην οπως ξεχωριζεις το αλκοολ απο αλλες ουσιες, ετσι ξεχωριζουν και πολλες ουσιες (παρανομες η νομιμες) μεταξυ τους. Δες αυτο αν δεν βαριεσαι : http://www.fridge.gr/zb/18210/drugs/ Οντως στην ηρωινη εθιζεσαι πολυ γρηγοροτερα απο οτι στο αλκοολ( στην ηρωινη παιρνει λιγους μηνες, στο αλκοολ χρονια) αλλα ΑΝ καταφερεις κ εθιστεις στο αλκοολ ειναι ακομα δυσκολοτερο να το κοψεις (Γυρω στο 15%+ των χρηστων ηρωινης καταφερνει να ξεκοψει πληρως και οριστικα, στο αλκοολ δεν ξερω ποσο ειναι το ποσοστο αυτο δε νομιζω να ειναι μεγαλυτερο ομως). Εσυ προφανως για να μπορουσες να το κοψεις για μια βδομαδα σημαινει οτι ΔΕΝ ησουν αλκοολικος ή εθισμενος με την κλινικη σημασια του ορου. Το να σε ληστευουν τα πρεζακια για τη δοση τους ειναι ενα προβλημα, το οποιο ομως πως λυνεται? 1) Παιδεια ωστε να υπαρχουν λιγοτερα πρεζακια 2) Παροχη στα ηδη πρεζακια της δοσης τους ωστε να μην χρειαστει να προβαινουν σε τετοιες πραξεις, και μετεπειτα βοηθεια τους απεξαρτησης.. Και τωρα λιγο για να ταραχτουν τα νερα, κειμενακι που κυκλοφορει στο διαδικτυο και το χα πετυχει πριν χρονια (ΠΗΓΗ απο esoterica) Conclusion and Commentary:#Ibogaine could represent a truly novel approach to addiction treatment. Very loosely, ibogaine seems to "reset" the neural pathways and behavioral phenomena that comprise substance addiction, directly addressing the etiology of the disorder. Though the specific pharmacological actions of ibogaine are not yet clear, the evidence thus far seems to suggest such a hypothesis, at least in its broadest sense, and clearly warrants further investigation. This notion is also reflected in the theme of rebirth seen in the religious use of the iboga root by the indigenous peoples of western Africa. While it is fortuitous that serious scientific inquiry into ibogaine's potential has begun, it is unfortunate that it took such a length of time from the initial discovery of its therapeutic properties. It is unfortunate that politics continue to impede the progress of science. There is a great need for a return of objectivity to science, as far too often today biases and self-serving interests are the driving forces behind scientific exploration. EDIT#: Περι ιμπογκαίνης ο λόγος λοιπόν... Ώρα να ταράξουμε κάποια "βολεμένα" μυαλά,να σοκάρουμε μερικούς φανατικούς της "Δίωξης Ναρκωτικών" και να αντιπαραθέσουμε μια "Αντίναρκωτική ουσία" που το κράτος την κατατάσει στα "Ναρκωτικά του Πίνακα 1" (Μαζί με την Ηρωίνη παρακαλώ!) απέναντι στην Ηρωίνη και σε εθισμούς απο σωματικά εθιστικές ουσίες. Η ιμπογκαίνη είναι ένα βαρέως υποκατεστημένο αλκαλοειδές που βασίζετε πάνω στον ινδολικό δακτύλιο όπως "κλασσικά ενθογενή" σαν την Ψιλοκυβίνη,την διμεθυλοτρυπταμίνη και ενδοκρινείς ουσίες όπως η σεροτονίνη...Το χημικό της όνομα είναι ,πιο σωστά, 12-μέθοξυιμπογκαμίνη Εδώ το πολύπλοκο μόριο της οπου φαίνετε καθαρά η τρικυκλική μορφή της,δηλαδή ενας κλειστός τρυπταμινικός δακτύλιος Η ιμπογκαίνη βρίσκεται στην ρίζα του φυτού Tabernanthe iboga που μπορεί να βρεθεί στην κεντρική Αφρική και επίσης έχει αναφερθεί η ύπαρξη της όπως και παρόμοιων αλκαλοειδών στον κορμό του φυτού [iVoacanga African][/i].Το πρώτο εκ των δύο φυτών έχει μεγάλο εθνοβοτανολογικό υπόβααθρο μιας που χρησιμοποιούταν εκτενώς στην Gabon και στο Κονγκό απο διάφορες φυλές στις τελετές ενηλικίωσης.Οι προς μύηση νέοι λάμβαναν σχετικά μεγάλες ποσότητες της ρίζας σε διαδοχικές δόσεις αφού πρώτα είχαν βάψει τα πρόσωπά τους λευκά για να συμβολίσουν τον θάνατο τους απο την μορφή του νεαρού αγοριού και την ανάστασή τους ώς άνδρες. Οι γυναίκες έβαφαν και αυτές τα πρόσωπά τους με την ρίζα του φυτού και την προετοίμαζαν για κατάποση ,χωρίς όμως να επιδίδωνται και οι ίδιες σε αυτό.Περιγραφές αυτόχθονων μας λένε οτι με αυτό το φυτό επισκέπτονταν τον κόσμο των νεκρών και μιλούσαν με προγόνους τους οι οποίοι τους έκριναν για την ζωή που ζούσαν,τους μάθαιναν μυστικά του κυνηγιού και τους μεταβίβαζαν την σοφία της φυλής τους (Ακασικά αρχεία ,ακούω μερικούς απο εσάς να λέτε...) Η εμπειρία που προσφέρει η Ιμπογκαίνη δεν θυμίζει τα "κλασσικά ψυχεδελικά".Σε μικρές δοσολογίες του καθαρού αλκαλοειδούς (300-500 mg) παρατηρείτε διέγερση του KΝΣ (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος) και καταστολή της πείνας,πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο για φυλές που βασίζωνταν στο κυνήγι για να επιζήσουν...Σε μεγαλύτερες δοσολογίες (1 γραμμάριο καθαρού αλκαλοειδούς!!!) η εμπειρία γίνετε πολύ σύνθετη,με τα αρχικά της στάδια να θυμίζουν αυτά των μικρώτερων δοσολογιών και αργότερα ένα πλήρες "παραισθησιακό/ψευδαισθησιακό" καταληπτικο στάδιο (έτσι θα το χαρακτήριζε η Ιατρική μας,με παθολογικούς "άρρωστους" όρους) κατα το οποίο ο μυούμενος παραμένει ακινητοποιημένος και βιώνει...τα ανομολόγητα! Κεντρικό θέμα η επαναξιολόγηση της ζωής του μυούμενου με "βασανιστικό" "επαναληπτικό" τρόπο μέχρι να "χωνέψει" για τα καλά τα λάθη του τα σωστά του κτλ κτλ. Η δράση αυτού του αλκαλοειδούς είναι μεγάλη απο 12 ώρες εώς και 1 ημέρα,έχουν αναφερθεί όμως και περιπτώσεις σε τελετές οπου η όλη επίδραση διήρκησε 2 ημέρες! Η φαρμακολογική της επίδραση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και άκρως πολύπλοκή μιας που εμπλέκετε σε πολλά συστήματα νευροδιαβιβαστών και όχι μόνο σε ένα.Η αντιεθιστική της δράση φαίνετε να οφείλετε στην δράση αυτής της ουσίας πάνω σε NMDA υποδοχείς του εγκεφάλλου ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12921910'>http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=12921910) που είναι υποομάδα των υποδοχέων γλουταμάτης.Μέσω αυτών τον υποδοχέων μια και μόνο θεραπεία με ιμπογκαίνη μπορεί να διακόψει το στερητικό σύνδρομο για περίπου μια βδομάδα,και η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί (απο φαρμακολογικής απόψεως) με μία μικρότερη "αναμνηστική" δόση μια βδομάδα έως και έναν μήνα μετά. Απο τις γνώσεις που έχουμε ώς τώρα φαίνετε οτι ο εθισμός απο όλες τις ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σωματικό εθισμό ακολουθούν το ίδιο "νευροχημικό μοτίβο" οπότε αν η ιμπογκαίνη κριθεί ώς κατάλληλο υποστιρικτικό μέσω απεξάρτησης τότε με αυτή θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και εθισμοί πέραν των οποιοειδών όπως της κοκαίνης,του αλκοόλ,μερικών αμφεταμινών κ.α. Η μεγάλη διάρκεια της ιμπογκαίνης και εξαλείψεως του στερητικού συνδρόμου δεν οφείλετε στην ιμπογκαίνη αυτή καθεαυτή αλλα σε έναν μεταβολίτη της (12-ύδροξυιμπογκαμίνη γνωστή και ώς νοριμπογκαμίνη) η οποία είναι 10 φορές πιο ενεργή απο την πρώτη και έχει τρομερά μεγάλο χρόνο ημιζωής (μερικές μέρες νομίζω) (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=11303040 ) (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=11085335) Απο ότι φαίνετε φαρμακολογικώς η ιμπογκαίνη και η νοριμπογκαίνη δεν έχει πεί ακόμα την τελευταία της λέξη,η ενεργή της δοσολογία είναι πολύ μεγάλη και έχω υποψίες οτι θα μπορούσε να γίνει σύνθεση τεχνητών αναλόγων της με μεγαλύτερη ημιζωή,μικρότερη ενεργή δοσολογία (1 γραμμάριο καθαρού αλκαλοειδούς είναι ΠΟΛΥ,ίσως ένα ανάλογω να δείχνει την ίδια δράση στα 50 mg) και να είναι με λιγότερες σωματικές παρενέργιες (περισσότερα για αυτό σε λίγο). Φυσικά πολύ λίγοι ασχολούντε με την ιμπογκαίνη,είναι οικονομικώς πιο εποφελής για τις εταιρίες να χορηγούν μεθαδόνη όπως επίσης και στην καλύτερη περίπτωση μπλοκαριστές των οποιοειδών υποδοχέων που απλά κάνουν τον χρήστη ηρωίνης να (για να το που και στην αργκό) "βαράει άσφαιρα" ,δηλαδή να μην τον πιάνει η ηρωίνη αν την χορηγήσει ενδοφλεβίως αφότου του έχει χορηγηθεί ο μπλοκαριστής. Η σύγχρονη χρήση ιμπογκαίνης με ένα ψυχολογικό υποστηρικτικό πλαίσιο θα μπορούσε να κάνει θαύματα κατα την άποψή μου με πολύ μικρό κόστος και καλύτερα ποσοστά απεξάρτησης απο τα σημερινά.Θέλεις να μάθεις αν έχουν γίνει προσπάθειες απόκρυψης αυτών τον δεδομένων? Αυτό θα στο αφήσω να το σκεφτείς μόνος σου ,αρχίζωντας με βάση το οτι δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο οπου η ζωή του συνάνθρωπού μας κοστίζει απλά μερικα κατοστάευρα (αν και στην "αγορά" ακούγωνται και πολύ χαμηλότερες τιμές για την ανθρώπινη ζωή).Οι εταιρίες έχουν συμφέρωντα και...να δείς πως το έλεγε η ταινια ¨" Είναι πολλά τα λεφτά ,Στάθη" ή κάτι ανάλογο. Θα μπορούσε η ιμπογκαίνη να ξεφύγει απο το εργαστήριο,το νοσοκομείο και την θεραπευτική κοινότητα και να καταλήξει στα χέρια του Παυλάκη,του Γιώργου ,του Μήτσου που δεν μπορεί να βρεί τα χάπια του ,το LSD του ή το χόρτο του και να αποτελέσει "εναλλακτική οδό φτιαξίματος".Όχι,έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει (και εδώ οφείλετε η εμπειρική ανακάλυψη των αντιεθιστικών ιδιοτήτων της).Ένας (αν δεν κάνω λάθος) γιατρός μορφινομανής είχε ακούσει για "το καινούργιο High,την ιμπογκαίνη" και ψάχνωντας νέες συγκινήσεις αποφάσισε να φτιαχτεί με αυτή.Τον περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη:εμετοί,διάροια,πυρετός,ρίγος και μια πολύ πολύ δυσάρεστη και συνάμα κολασμένη επιστροφή στο παρελθόν του και όλα αυτά για ένα 12ωρο!!!! Όταν συνήλθε διαπίστωσε οτι μέσα σε όλο αυτό τον χαμό είχε ξεχάσει να κάνει την ένεση μορφίνης αλλα....δεν ένιωθε καθόλου το στερητικό σύνδρομο,κάτι το οποίο συνεχίστηκε για μερικές μέρες ακόμα!!! Έτσι λοιπόν η ιμπογκαίνη δεν θα μπορούσε να γίνει η καινούργια συγκινηση του Παυλάκη,Γιωργάκη,Μητσάρα επειδή πολύ απλά δεν θα μπορούν υπο την εππίρειά της να ακούνε τον αγαπημένο τους Dj χορεύωντας στο κλάμπ ώντας (ας μου επιτραπεί και εμένα μια φορά η έκφραση) χεσμένοι ώς τα μπούνια με διάρροια,ξερνωβολώντας,ιδρώνωντας,ριγώντας ανεβάζωντας πυρετό και περνώντας μια "μισή μέρα στην κόλαση" Τέλος το βιβλίο το οποίο σε ενδιαφέρει το έχω ξεφυλλίσει (δυστηχώς δεν μπόρεσα να το δανειστώ ,ούτε να το αγοράσω) και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.... Ας δούμε μερικά Link Η "είσοδος" του Dr Shulgin πάνω στην ιμπογκαίνη στο βιβλίο Tihkal: http://www.erowid.org/library/books_online/tihkal/tihkal25.shtml Η κρύπτη του Erowid πάνω στην ιμπογκαίνη: http://www.erowid.org/chemicals/ibogaine/ibogaine.shtml Φάκελος Ιμπογκαίνη: http://www.ibogaine.org/ Ψάξτε την ιατρική βασή δεδομένων και έρευνας του Pubmed (National Library of medicine,δώστε βάση είναι κυβερνητικός φορέας!) : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi μπείτε εδώ και βάλτε ώς λέξη κλειδί Ibogaine . Σας προειδοποιώ οτι η πληθώρα αποτελεσμάτων που θα σας επιστραφούν είναι ικανή να προκαλέσει νυκτερινές εκσπερματώσεις και στον πιό ορεξάτο φαρμακολόγο,με άλλα λόγια "Πολύ Πράμα αδερφέ μου!". Επειδή όμως η ενημέρωση πρέπει να είναι αμφίπλευρή (όχι σαν ορισμένα κόμματα που σου πασάρουν βιβλιογραφεία που έχει εγκριθεί απο αυτούς και υπερθεματίζει τα θετικά της φιλοσοφίας τους "θαβωντας" τους αντιπάλους και τα αντίπαλα βιβλία) θα σας παραθέσω και ιστοσελίδες που είναι πολέμιες των ψυχοενεργών.Όταν λέω πολέμιες δεν εννοώ "απλά ενοχλημένες" απο τα ψυχοενεργά,εννοώ ορκισμένες να τα εξαλείψουν και να βάλουν αλήτες σαν και εμένα εκεί που τους αξίζει (μαζί με παιδεραστές,βιαστές και κατα συρροήν δολοφόνους) επειδή τολμάμε να μην συμφούμε μαζί τους και να παρέχουμε πηγές τις οποίες αυτοί δεν εγκρίνουν.Απολαύστε! Δίωξη Ναρκωτικών της Αμερικής ( Oι Jedi της υπόθεσης) : http://www.dea.gov/ Το πρόγραμμα D.A.R.E για να σώσει τους νέους απο τα "ναρκωτικά" (το οποίο είναι υποχρεωτικό στα αμερικάνικα σχολεία,πρέπει για να περάσουν την τάξη να απαντήσουν και σε τέστ που τους βάζει "ειδικός αστυνόμος"): http://www.dare.com/home/default.asp Είπα για αρχή να παραθέσω τους πιο σκληροπυρινικούς αντίπαλους των ψυχοενεργών.Αυτές οι σελίδες τουλάχιστον είναι προσεγμένες,σε αντίθεση με αντίστοιχες Ελληνικές οι οποίες δυστηχώς (για αυτούς) είναι γεμάτες λάθη απο πλευράς φαρμακολογίας,δοσολογίας και "επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία".Αν θέλετε θα τις παραθέσω και αυτές,φοβάμε μόνο μην είναι τόσο έκδηλο το πόσο λανθασμένα είναι τα στοιχεία τους ακόμα και στον μή γνώστη που προκαλέσω...δυσπιστία απέναντι σε αυτούς τους...κοινοφελείς οργανισμους [] Αυτά για σήμερα,χωνέψτε και επανέρχομαι. (Υπενθυμίζω πως ερωτήσεις και διευκρινίσεις είναι πάντα ευπροσδεκτες,υπο ειδικές συνθήκες δέχομαι γιαουρτώματα όπως επίσης και πάτημα με γόβα στιλέτο ) Πηγη: Εσοτερικα φορουμ
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=2EXtP1afi18 http://www.youtube.com/watch?v=DxpNpvCFgAI
deesnider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Προς Toufas: Για καθε πρεζακι που σκοτωνει για την δοση του, ποσοι θανατοι απο το αλκοολ και το τσιγαρο αντιστοιχουν? Δε γνωρίζω, αλλά όσοι κι αν είναι (περισσότεροι ή λιγότεροι), δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο αυτό που διευκρίνισα πριν: Ο αλκοολικός και ο καπνιστής, αργά ή γρήγορα σκοτώνουν τον εαυτό τους και μόνο. Δε σκοτώνουν κάποιον που δε φταίει καθόλου για το κατάντημά τους. Δεν είναι λοιπόν ζήτημα στατιστικής, αλλά "ψυχρής" και "ανελέητης" πραγματικότητας. Και παλι, δεν ξερεις τι θα γινοταν αν ηταν νομιμα, στην πορτογαλια πως επεσε η χρηση?...Σωστη ενημερωση θελει, οχι "πεθανε απο τσιγαριλικι" που ειχαμε στις ταινιες του 80. Όντως δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήταν νόμιμα. Όπως και δε μπορώ να πω με βεβαιότητα (ούτε και να το αποκλείσω φυσικά...), αν το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία, οφείλεται στην αποποινικοποίηση, ή σε κάποια άλλη συγκυρία. Α! Στα όσα είπα στο post μου, προφανώς και εξαιρούνται τα "τσιγαριλίκια" και ζητώ συγνώμη αν δεν το διευκρίνισα: Το χασίς φυσικά και δε σκοτώνει, ούτε είναι απαραίτητα "προθάλαμος" για τη μετάβαση στην πρέζα και τα υπόλοιπα σκατά. Η πρέζα όμως σκοτώνει αβέρτα, σκοτώνει για πλάκα, ακόμα κι αν δεν είναι νοθευμένη (απλά τότε, το κάνει πιο αργά) και μάλιστα, όπως είπα και πριν, δεν παίρνει μαζί της μόνο τη ζωή του χρήστη αλλά και άλλων, οι οποίοι δε φταίνε. Το οτι σταματησες να πινεις αποτομα και ησουν οκ, να ξερεις σε κανει πολυ τυχερο. Εισαι μια απο τις ελαχιστες εξερεσεις που δεν ειχανε κανενα φυσικο συμπτωμα. Τι να σου πω; Μπορεί να είναι κι έτσι! Πάντως το ποτό το έκοψα χωρίς κανένα ζόρι, ενώ το τσιγάρο δε μπορώ να το κόψω (ούτε με ζόρι, ούτε χωρίς!). Αυτό προς υπενθύμιση του ότι υπάρχουν "εξαρτήσεις" και "εξαρτήσεις". Πιο πολλα ατομα πεθαινουν απο ορειβασια και απο ιππασια παρα απο το mdma. Να τα κανουμε παρανομα? Δεν είδες την απάντηση που σου έδωσα, για το παράδειγμά σου με το b.j.; Η ίδια είναι και γι' αυτό, ας μη τα ξαναγράφω... Προς -nick- : Εσυ προφανως για να μπορουσες να το κοψεις για μια βδομαδα σημαινει οτι ΔΕΝ ησουν αλκοολικος ή εθισμενος με την κλινικη σημασια του ορου. Πιθανότατα ναι, αν και είχα το χαρακτηριστικότερο από τα συμπτώματα του αλκοολισμού: Την "άκουγα" από το πρώτο ποτό της ημέρας. Αν τελικά κατάφερα, όντας "σουρωμένος" τις 1750 από τις 1825 μέρες (αντιστοιχία των 5 ετών), να μην εθιστώ, τι να πω; Ήμουν όντως τυχερός! Το να σε ληστευουν τα πρεζακια για τη δοση τους ειναι ενα προβλημα, το οποιο ομως πως λυνεται? 1) Παιδεια ωστε να υπαρχουν λιγοτερα πρεζακια Σήμερα, αυτός που αρχίζει την πρέζα, για 'μένα είναι άξιος της μοίρας του. Ακούγεται σκληρό το ξέρω, αλλά πίστεψέ με, δεν είμαι άκαρδος. Ρεαλιστής είμαι. Δεν υπάρχει άνθρωπος (όχι μόνο σήμερα, αλλά τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια), ο οποίος δεν ξέρει ότι η πρέζα σε στέλνει να κοιτάς τα ραδίκια ανάποδα, άσχετα αν το παραδέχεται ή όχι. Όποιος λοιπόν την αρχίζει, στρέφει ένα γεμάτο πιστόλι στο κεφάλι του και πιέζει τη σκανδάλη. Η μόνη διαφορά είναι ότι, στην περίπτωση της πρέζας, η "σφαίρα" κινείται πιο αργά. Κάνει όμως την ίδια "τρύπα". Δεν είναι πια ζήτημα έλλειψης παιδείας, δυστυχώς. Ζήτημα ανοησίας είναι. Η δικαιολογία "παρασύρθηκα", "δεν "ήξερα" και τα σχετικά, δεν υφίσταται πλέον. 2) Παροχη στα ηδη πρεζακια της δοσης τους ωστε να μην χρειαστει να προβαινουν σε τετοιες πραξεις, και μετεπειτα βοηθεια τους απεξαρτησης.. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι απεξάρτησης, μέσω συγκεκριμένων μορφών θεραπείας. Απαιτούν - πολλά - λεφτά για άριστα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Απαιτούν επίσης αποφασιστικότητα και θέληση από την πλευρά της πολιτείας. Στην Ελλάδα αυτά, απλά δεν υφίστανται (το "γιατί", είναι άλλο καπέλο και δεν είναι της παρούσης). Οπότε, επανερχόμενος στην ερώτησή σου: "Το να σε ληστευουν τα πρεζακια για τη δοση τους ειναι ενα προβλημα, το οποιο ομως πως λυνεται?" σου απαντώ απλά: "Δε λύνεται αν δεν αλλάξει εκ βάθρων η νοοτροπία και ο τρόπος αντιμετώπισης της πολιτείας, αφ' ενός προς τους χρήστες (οι οποίοι, αν και ανόητοι, όπως προείπα, δεν παύουν να είναι ασθενείς) και αφ' ετέρου προς τους εμπόρους. Για να αλλάξουν δε αυτά, πρέπει να γίνουν αποφασιστικές κινήσεις... ...Ξέρεις που βρίσκομαι εγώ; Στη Γεωργία. Ξέρεις γιατί μια από τις ισχυρότερες αλλοδαπές "μαφίες" στην Ελλάδα (και όχι μόνο εκεί), είναι η Γεωργιανή; Διότι εδώ πλέον, τους έχει πάρει ο διάολος και δεν έχουν τόπο να σταθούν. Βλέπεις εδώ, σ' αυτή την "υποανάπτυκτη", φτωχή και μικρή χώρα, η αστυνομία είναι αστυνομία (και όχι μαλακισμένα ανεκπαίδευτα πιτσιρίκια, που ...πυροβολούν τα πόδια τους, όταν προσπαθούν να βάλουν το πιστόλι στη θήκη). Εδώ, σ' αυτή την "υποανάπτυκτη", 'φτωχή και μικρή χώρα, ο νόμος είναι νόμος (και όχι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε") και όταν προβλέπει 20 χρόνια φυλάκιση για τον έμπορο ναρκωτικών, αυτό μεταφράζεται σε 20 χρόνια μέσα (και όχι σε "ελαφρυντικά", "καλές διαγωγές" - ούτε στο δημοτικό να ήμασταν! - και άδειες εξόδου στους εγκληματίες. Όταν έγραψα σε προηγούμενο post τη φράση "ξεχνάει το χρώμα του ουρανού", κυριολεκτούσα.) Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα - είτε παράνομη, είτε νόμιμη - όσο και να θες, δε βρίσκεις, άρα δεν παίρνεις. Απλά πράγματα. Και εδώ που ζω καλέ μου φίλε δεν υπάρχει διαθεσιμότητα πρέζας, ή κόκας, ή όποιου άλλου σχετικού, ΠΟΥΘΕΝΑ. Εντάξει, στα χωριά τα σκαρφαλωμένα επάνω στα βουνά, χασισάκι "παίζει" (αυτοφυές ως επι το πλείστον, το οποίο τιμάται δεόντως από τους ...fans του σπορ, αν όχι με την άδεια, σίγουρα πάντως με τα "στραβά μάτια" της αστυνομίας. Αυτό βέβαια, μέχρι να κάνει κανένας τη μαλακία, να διανοηθεί να το μαζέψει προς πώληση... αυτόν, τον τρώει το μαύρο σκοτάδι!
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Εκανα λαθος με το αστοχο παραδειγμα του bungie. Η απαντηση σου δεν στεκει για την ιππασια και την ορειβασια. Πιο πολλα ατομα πεθαινουν απο αυτα καθε χρονο παρα απο τους χρηστες mdma. Ξαναλεω, mdma. Οχι ηρωινη, κοκαινη κλπ. Επισης δεν υπαρχει μονο η ηρωινη και το μαυρο, υπαρχουν αμετρητες ουσιες. Και γιατι εσενα σου φενεται λογικο να πεις "τα πρεζακια θα σφαξουν για την δοση τους" ενω με το αλκοολ και το τσιγαρο(!) κανουν κακο μονο στον εαυτο τους. Τοτε ο καπνιστης καπνιζει παντα γυρω απο αλλους, και ο μεθυσμενος παντα θα οδηγησει. Και για να απαντησω σοβαρα, πες μου ποσες ιστοριες ακους για πρεζακια που σφαζουν και ποσα ατομα οδηγανε μεθυσμενα και σκοτωνουν κοσμο. Και για το τσιγαρο ξερουν οτι σκοτωνει, πιο σιγουρα απο οτι η ηρωινη (μιας και η ηρωινη δεν σημαινει οτι θα σε σκοτωσει 100%, μην λεμε βλακειες) και δες ποσοι καπνιζουν. Δες επισης αυτο: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Έχει πλάκα το συμπέρασμα << ..χρειάζεται παιδεία..>> Λες και οι χρήστες είναι όλοι αμόρφωτοι/αγράμματοι/φτωχοί/άβγαλτοι ή διανοητικά καθυστερημένοι (οι τελευταίοι σίγουρα δεν είναι χρήστες! ) Πριν κανά δυό μέρες είδα thread του στυλ <<τσιγάρο και με ποιό να αρχίσω>> ή κάπως έτσι. Έχει γαμηθεί το σύμπαν για το τι ανοησία είναι το κάπνισμα, ο άλλος θέλει να το αρχίσει.. Άντε και εις ανώτερα..
deesnider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Εκανα λαθος με το αστοχο παραδειγμα του bungie. Η απαντηση σου δεν στεκει για την ιππασια και την ορειβασια. Πιο πολλα ατομα πεθαινουν απο αυτα καθε χρονο παρα απο τους χρηστες mdma. Ξαναλεω, mdma. Οχι ηρωινη, κοκαινη κλπ. Ξεχνάς όμως (ή αποφεύγεις) να επισημάνεις το βασικότερο στοιχείο, το οποίο καθιστά αυτές τις δύο, εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις: Οι θάνατοι αυτών που ασχολούνται με την ορειβασία και την ιππασία, οφείλονται ΠΑΝΤΑ σε ατύχημα (δεν του την έδωσε ξαφνικά του ορειβάτη να βουτήξει στο κενό, έτσι για την εμπειρία.) Αντίθετα οι θάνατοι (όσοι κι αν είναι, πολλοί ή λίγοι, δεν έχει σημασία) από τη χρήση σκατολοϊδίων τύπου mdma, είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής των χρηστών, να πάρουν ένα σκεύασμα το οποίο, ακόμα κι αν δεν τους σκοτώσει άμεσα, μόνο κακό μπορεί να τους προκαλέσει και ποτέ καλό (όπως π.χ. η ορειβασία και η ιππασία, τα οποία στην τελική, είναι άθληση και άσκηση.) Επισης δεν υπαρχει μονο η ηρωινη και το μαυρο, υπαρχουν αμετρητες ουσιες. ...και η σημασία αυτού; Φυσικά και υπάρχουν αμέτρητες ουσίες! Απλά η ηρωίνη είναι μία εκ των ευρύτερα διαδεδομένων (συμπτωματικά δε και μία εκ των πλέον επικίνδυνων), οπότε ...μονοπωλεί τη συζήτηση. Είπα πουθενά εγώ, ότι και οι υπόλοιπες εκ των ...αμέτρητων, δεν είναι τα ίδια σκατά; Και γιατι εσενα σου φενεται λογικο να πεις "τα πρεζακια θα σφαξουν για την δοση τους" Διότι (όπως έγραψα νωρίτερα, αλλά ίσως δε το διάβασες...), είναι κατάσταση την οποία έχω ζήσει τόσο ως αυτόπτης μάρτυρας, όσο και ως παρ' ολίγον θύμα. Δεν είναι λοιπόν κάτι το οποίο "μου φαίνεται λογικό να το πω", είναι ένα συγκεκριμένο γεγονός. ενω με το αλκοολ και το τσιγαρο(!) κανουν κακο μονο στον εαυτο τους. ...σχεδόν απολύτως! Τοτε ο καπνιστης καπνιζει παντα γυρω απο αλλους, Ισχύει (από τη στιγμή που ο νόμος δεν εφαρμόζεται) αλλά τώρα, αν κατάλαβα καλά, παραλληλίζεις το μέγεθος της απειλής του να σου δώσουν τ' άντερα στο χέρι, με εκείνης που αντιμετωπίζει ο παθητικός καπνιστής από τον καπνό του ενεργητικού; Αν αυτά που λέγονται για το παθητικό κάπνισμα ίσχυαν στο βαθμό που τα παρουσιάζουν (ακόμα και μέσω επίσημων μελετών και ερευνών), τότε ο ενεργητικός καπνιστής θα ...πέθαινε αμέσως μόλις κατέβαζε την πρώτη ρουφηξιά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα. Σοβαρά, συγκρίνεις αυτά τα δύο μεγέθη;;; και ο μεθυσμενος παντα θα οδηγησει. Στο κωλοχανείο όπου ζούσα μέχρι πρότινος - και όπου συνεχίζεις να ζεις εσύ και πολλοί άλλοι - φυσικά και θα το κάνει! Τι θα τον εμποδίσει; Όπου όμως οι νόμοι εφαρμόζονται και οι ποινές "τσεκουρώνουν", όχι φίλε μου! (αναφέρθηκα και σ' αυτό πριν. Το διάβασες; ) Και για να απαντησω σοβαρα, πες μου ποσες ιστοριες ακους για πρεζακια που σφαζουν και ποσα ατομα οδηγανε μεθυσμενα και σκοτωνουν κοσμο. Πολλές και για τις δύο περιπτώσεις, αλλά πλέον μόνο από τις ειδήσεις που παρακολουθώ για τα τεκταινόμενα στη μαμά πατρίδα - βοήθειά σας - και όταν αποφασίζω να την επισκεφθώ μια με δυο φορές το χρόνο, οπότε τα ξαναζώ από κοντά! Για το "γιατί", μπορείς να ανατρέξεις στην απάντησή μου στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο... Και για το τσιγαρο ξερουν οτι σκοτωνει, πιο σιγουρα απο οτι η ηρωινη (μιας και η ηρωινη δεν σημαινει οτι θα σε σκοτωσει 100%, μην λεμε βλακειες) και δες ποσοι καπνιζουν. Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ: να μη λέμε βλακείες... ούτε το τσιγάρο σκοτώνει στο 100% των περιπτώσεων. Πόσο μάλλον "πιο σίγουρα". Βλαβερό του κερατά είναι, αλλά η καθημερινότητα ξέρεις τι έχει δείξει; Ότι όσοι προσβάλλονται από καρκίνους ή από άλλες ασθένειες των πνευμόνων π.χ. (οι οποίες σαφώς και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο κάπνισμα), χαιρετάνε τα εγκόσμια πολύ αργότερα και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, απ' ότι τα τρία φιλαράκια που έχω χάσει από την πρέζα (όπως και άλλων πολλών γνωστοί και φίλοι), που τα αποχαιρέτησα στα 19, στα 22 και στα 27 τους. Σαφώς και δεν υπερασπίζομαι το κάπνισμα (αν και είμαι καπνιστής). Αλλά δε μπορώ να κάνω τέτοιους αστείους παραλληλισμούς (διάσταση απόψεων, τι να πω;...) Δες επισης αυτο: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210 και ξαναλέω: "more harmful" για τον αλκοολικό, όχι γι' αυτούς που δε φταίνε για τη μαλακία που δέρνει τον καθένα!
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Sorry αλλα έδωσες την απάντηση που περίμενα. Από mdma καθαρό ζήτημα είναι να έχει πεθάνει κάποιος. Από καθαρή ουσία με σωστή ενημερωμένοι χρήση (είπαμε δεν είναι για όλους οι ουσίες), δεν θα σφάζεις κόσμο (άκουσον!) ούτε θα πεθάνεις. Λυπάμαι για του φίλους σου, αλλα θα έπρεπε μονο και μονο για να ενημερωθείς ο ίδιος να ψαχτείς με το θέμα "γιατί πέθανε ο τάδε" Όταν αγοράζεις κάποια ουσία από τον κάθε μαλάκα που άπλα θέλει να βγάλει λεφτά, και θα σου κάνει τα 100 γραμμάρια από μια καθαρή ουσία 1000, καταλαβαίνεις για το αν θα πρέπει να μιλάμε για την ουσία που σκοτώνει η το ότι βάζει μέσα ο κάθε μπάσταρδος. Και θα έπρεπε να διαβάσεις για την ιστορία του mdma και ποσο καλο έκανε στην ψυχανάλυση ατόμων με βαριά κατάθλιψη. Ξαναλέω, το mdma δεν είναι μια τυχαία ουσία που αναφέρω και δεν στην αναφέρω χωρίς λόγο. H απόσταση που χωρίζει το να είναι νόμιμα τα ναρκωτικά μέχρι το να γίνεις πρεζάκι τις ομόνοιας και να σφάζεις κόσμο είναι άπειρος πιο μεγάλη, από το να πιει κάποιος και να οδηγήσει μεθυσμένος που είναι συνηθισμένο γεγονός. (και lol που δεν υπαρχει παθητικο καπνισμα, εδω εξεταζουν το οτι μπορει να εισαι στο ιδιο χωρο με ενα τασακι που εχει σταχτη ισως κανει κακο ή σε σπιτι που ο προηγουμενος καπνιζε) Ειλικρινά αυτά που γραφεις μου θυμίζουν αντιδράσεις ατόμων που δεν έχουν ψάξει καν το θέμα. Επισης, more harm to others λεει. Ξαναδιαβασε το αρθρο.
The_Judas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Είναι προφανές ότι προκαλούνται πολλοί περισσότεροι θάνατοι από το αλκοόλ, πολύ απλά γιατί είναι τελείως ελεύθερο! Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και με άλλες ουσίες αν αυτές απελευθερώνονταν. Οι περισσότερες ουσίες που περιγράφονται στο παραπάνω σχήμα έχουν θανατηφόρο δόση πολύ λίγα milligram. Δεν προκαλούνται πολλοί θάνατοι, γιατί είναι δυσεύρετες ή και αρκετά ακριβές. Ούτε νομίζω ότι υπάρχει χρήστης τέτοιων ουσιών που να θεωρείται υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Οπότε τα επιχειρήματα σου, τείνουν να αποδείξουν ότι το αλκοόλ πρέπει να απαγορευτεί και αυτό και όχι ότι πρέπει να γίνει νομιμοποίηση
-nick- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Ούτε νομίζω ότι υπάρχει χρήστης τέτοιων ουσιών που να θεωρείται υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Hofmann
deesnider Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Προς Toufas: "Ειλικρινά αυτά που γραφεις μου θυμίζουν αντιδράσεις ατόμων που δεν έχουν ψάξει καν το θέμα." Είπα νωρίτερα ότι: "Αν δε θέλεις να δεχτείς το ότι κάποιος έχει διαβάσει, έχει μελετήσει και έχει συζητήσει πάμπολλες φορές με ειδικούς (γιατρούς π.χ.), από προσωπικό ενδιαφέρον και μόνο, όσες φορές και αν στο πει, θα συνεχίσεις να μη το δέχεσαι" Το αν και πόσο έχω ασχοληθεί ή έχω ψάξει το θέμα, είναι κάτι που δε μπορεί να το γνωρίζει κανένας εκτός από 'μένα. Όσες φορές κι αν πω ότι το έχω ψάξει, ότι - λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος και μόνο - έχω συζητήσει ώρες ολόκληρες και για μεγάλες χρονικές περιόδους, με ειδικούς, με γιατρούς και τα σχετικά, είναι αδύνατον να το "αποδείξω", οπότε απλά λέω αυτό που - υποστηρίζω ότι - γνωρίζω και όποιος το δεχτεί το δέχτηκε. Όποιος το απορρίψει ...δικαίωμά του! Όσο για το: "Από καθαρή ουσία με σωστή ενημερωμένη χρήση, δεν θα σφάζεις κόσμο ούτε θα πεθάνεις" η απάντηση είναι απλή: 1) Στο σημείο αυτό (να σφάζεις κόσμο) σε οδηγεί η στέρηση και όχι η καθαρότητα ή μη της "ουσίας". Το λεγόμενο "σύνδρομο στέρησης", παρουσιάζεται όταν στερηθεί ο οργανισμός ένα συστατικό (όχι απαραίτητα "ναρκωτικό") του οποίου η λήψη σε συγκεκριμένη ελάχιστη δοσολογία, του έχει γίνει "απαραίτητη" ή, με άλλα λόγια, όταν έχει καταστεί "εξαρτημένος" από αυτό. Η δε πιθανότητα "εξάρτησης", δε διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο αν η πρέζα (για να επιστρέφουμε στο συγκεκριμένο θέμα) είναι "καθαρή" ή "κομμένη". Ακόμα κι αν είναι 100% pure, πάλι δημιουργείται εξάρτηση στον οργανισμό και μάλιστα ταχύτερα. Όταν λοιπόν ο οργανισμός την "αναζητήσει" και δε τη βρει, ερχόμαστε στην περίπτωση του στερητικού συνδρόμου, για το οποίο λέγαμε πριν. Τότε είναι που αρχίζουν τα αγγούρια (αρχικά για τον ίδιο το χρήστη και εν συνεχεία για τους άλλους που δε φταίνε, στους οποίους αναφέρθηκα πολλάκις νωρίτερα). 2) "Σωστή και ενημερωμένη χρήση" (ή για να το θέσω ορθότερα "ελεγχόμενη χρήση", δεν κάνει κανένας χρήστης ηρωίνης, απλά διότι ...δε μπορεί! Αν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί από τον ίδιο το χρήστη η λήψη και η "δοσολογία", θα μπορούσε σταδιακά να αποφευχθεί και η εξάρτηση, πράγμα το οποίο - κακά τα ψέματα - έχει συμβεί σε ελάχιστες περιπτώσεις, οι οποίες απλά αποτελούν την εξαίρεση του θλιβερού κανόνα... και ο κανόνας είναι ότι, όσο πιο βαθιά μπαίνεις και όσο περισσότερο καιρό "παίρνεις", τόσο περισσότερο ζητάς (το "γιατί", στον επίλογο)...και τότε: 3) Ακόμα και από την "καθαρή", πεθαίνεις φίλε μου. Βλέπεις, ξεχνάς (ή αγνοείς, αν και δεν το πιστεύω) κάτι βασικό: η ηρωίνη, έστω και καθαρή, είναι τοξική, οπότε η - αναγκαστικά αυξανόμενης δοσολογίας - λήψη της, κάποια στιγμή θα σε στείλει για βρούβες! Είναι σα να μιλάμε για αγνό, καθαρό και ανόθευτο ... υδροκυάνιο. Σαφώς λοιπόν και "θα πρέπει να μιλάμε και για την ουσία που σκοτώνει" και όχι μόνο για το "ότι βάζει μέσα ο κάθε μπάσταρδος". Στο mdma, όπως είδες, δεν αναφέρομαι καθόλου. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: 1) Σαφώς και δε μπορεί να παραλληλιστεί η χρήση του με αυτή της πρέζας και 2) Μίλησες για περιπτώσεις ατόμων με βαριά κατάθλιψη, τα οποία βοηθήθηκαν από αυτό. Θεωρώ δεδομένο ότι το πήραν κατόπιν συμβουλής γιατρού και απολύτως νόμιμα, έτσι; Γιατί αν το πήραν από μόνοι τους (όπως μπορεί ο καθένας να αγοράσει zoloft, το οποίο δεν προϋποθέτει συνταγογράφηση, από οποιοδήποτε φαρμακείο, ασχέτως του αν είναι ασφαλές ή όχι), το αν βοηθήθηκαν ή όχι, δε μου λέει προσωπικά, απολύτως τίποτα... Επίλογος (Μιλώντας για το ποιος, πόσο και μέσω ποιων πηγών έχει ψάξει ο καθένας): Σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει, ζήτησε από ένα γιατρό - μη μου ζητήσεις να σου το πω εγώ, προκειμένου να μη μπλέξουμε σε ατέρμονο κύκλο αμφισβητήσεων οι οποίες δε θα οδηγούσαν πουθενά - να σου εξηγήσει με απλά λόγια το λόγο για τον οποίο η ηρωίνη (αλλά και η καφεΐνη, η νικοτίνη, η ...αδρεναλίνη - μη γελάς - καθώς και πλήθος ακόμα εις "-ίνη" ουσιών) είναι ουσία εξαρτησιογόνος, καθώς και το γιατί δημιουργείται πρόβλημα όταν τη χορηγούμε οι ίδιοι στον οργανισμό μας. Εγώ το έμαθα από γιατρό - από πολλούς γιατρούς, για να είμαι ακριβής - και ενώ αρχικά εξεπλάγην, στη συνέχεια εντυπωσιάστηκα από το πόσο απλή και ευνόητη ήταν η απάντηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.