migf1 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Άμα πω πως ξέρω τι είναι η μέθοδος runge-kutta, ψέμματα θα είναι (γκούγκλαρα και είδα, ευτυχώς που δεν ξέρω ) Στο θέμα μας, τελικά είναι απαραίτητο να περνάς συνάρτηση ως όρισμα μιας άλλης συνάρτησης; Γιατί αυτό συνήθως το κάνουμε όταν θέλουμε να καλέσουμε συναρτήσεις που ορίζονται στο runtime ή όταν έχουμε jump-tables (πίνακες από δείκτες σε συναρτήσεις, για να κάνουμε απευθείας indexing στην κατάλληλη συνάρτηση).
adamco Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Smirnov και migf1 ,έτσι ακριβώς είναι! Όντως,ασχολούμαι με προβλήματα αριθμητικής ανάλυσης(και για εξάσκηση και γιατί μας έβαζαν τέτοια προβλήματα). (και ναι θέλω να υλοποιήσω την runge-kutta) (και Smirnov ,οκ , σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου αυτές τις ημέρες!) Αν υλοποιήσεις την Runge-Kutta 4ης τάξης για την επίλυση των διαφορικών εξισώσεων θα μπορούσες να υλοποιήσεις ταυτόχρονα και την μέθοδο Gill 4ης τάξης. Η μέθοδος Gill 4ης τάξης είναι μία από τις πλέον χρησιμοποιούμενες μεθόδους. Μερικές δοκιμές που είχα κάνει σε ένα πρόγραμμα σύγκρισης των δύο μεθόδων μου έδιναν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα (μέχρι και το 8 δεκαδικό ψηφίο). Όμως έλυσα την άσκηση της Αριθμητικής Ανάλυσης με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
ggeo1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Στο θέμα μας, τελικά είναι απαραίτητο να περνάς συνάρτηση ως όρισμα μιας άλλης συνάρτησης; Δεν είναι απαραίτητο αλλά επειδή έχω διάφορες συναρτήσεις στις οποίες έχω να την εφαρμόσω,βολεύει πρακτικά δηλ. Η μέθοδος Gill 4ης τάξης είναι μία από τις πλέον χρησιμοποιούμενες μεθόδους. Οκ,απλά να σου πω την αλήθεια κάνω συγκεκριμένες ασκήσεις για την εξάσκηση,δε θέλω να το ψάξω και άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.