Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το 88.29% είναι για όλες της εκδόσεις windows στο σύνολο όχι μόνο για τα xp(τα οποία άντε στην γωνίτσα τους να ψοφήσουν σιγά-σιγά :devil: ).

δεν καταλαβες. λεω οτι ο δημητρης εχει κανει λαθος στα ποσοστα.

Δημοσ.

Το linux δερνει σε καθε ειδους συσκευη απο media players, TV, δεκτες, ψυγεια, καφετιερες και οχι μονο...

Γιατι νομιζετε οτι η MS εσκασε 100 εκατομμυρια δολλαρια στη SUSE?

http://www.suse.com/company/press/2011/7/microsoft-and-suse-renew-successful-interoperability-agreement.html

The joint Microsoft-SUSE collaboration has served more than 725 customers worldwide across a range of industries, such as manufacturing, oil and gas, healthcare, and financial services.

Δημοσ.

Κριμα για το Linux. 20 χρόνια ψωλοβαράνε κανοντας ο καθε κακομοιρης τη δικη του διανομη με 100 διαφορετικα γραφικα περιβαλλοντα αντι να ενωθουν ολοι μαζι θετοντας κοινη δομη και πρωτοκολλα. Μονο ετσι θα δημιουργηθει το απολυτο σταθερο λινουξ που θα τσακισει τους υπολοιπους.

Τεσπα, το pc θα εχει πεθανει σε κανα 10-15 χρόνια οποτε τι συγχυζομαι αδικα!

Όλα αυτά που περιγράφεις έχουν όνομα: FreeBSD! Σφιχτοδεμένο base system αλλά και όλη η δύναμη που απορρέει από την στιβαρότητα και την ελευθερία του Unix. Ports system με πάνω από 23.000 εφαρμογές, περιμένοντας μια απλή εντολή για να κατέβουν και να εγκατασταθούν... Κι όμως, ούτε καν φαίνεται σαν ποσοστό... Από την άλλη, καμιά 100αριά διανομές Linux με ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας με τόσο πειραγμένους πυρήνες που καθεμιά στο τέλος θέλει ξεχωριστό manual... Μόνο 2 μειονεκτήματα στο FreBSD: To απαρχαιωμένο περιβάλλον εγκατάστασης (το ξέρω, εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς αλλά θα μπορούσε να υπάρχει σαν ξεχωριστή επιλογή στην εκκίνηση και όχι σαν defacto) και η μη ύπαρξη native εφαρμογής για VST καθώς και μη native Sagemath (αν και με αυτό, κάτι κινείται τώρα τελευταία).

Δημοσ.

Όλα αυτά που περιγράφεις έχουν όνομα: FreeBSD! Σφιχτοδεμένο base system αλλά και όλη η δύναμη που απορρέει από την στιβαρότητα και την ελευθερία του Unix. Ports system με πάνω από 23.000 εφαρμογές, περιμένοντας μια απλή εντολή για να κατέβουν και να εγκατασταθούν... Κι όμως, ούτε καν φαίνεται σαν ποσοστό...

Το οποίο δυστυχώς πάσχει απο απαρχαιωμενο γραφικο υποσυστημα (X.org), χαλια προγραμμα εγκαταστασης οπως ειπες, και χαλια υποστηριξη συσκευων. Και το χειροτερο, δεν υπάρχουν λεφτα και διαθεση να διορθωθει η κατάσταση. Αν θες unix, αξιζει να δωσεις λεφτά να παρεις OS X.

Οσον αφορά το linux ενας ειναι ο τροπος να ξεκολλησει απο τον πάτο:

1) Φτιάξτε ενα κοινο API και περιβάλλον, ωστε να μην ξανακούσουμε ατάκες "βγάλε το pulseaudio γιατι η εφαρμογη ειναι σε ALSA", "οχι εγω την εφαρμογη την θελω σε phonon", "κάτι σε KDE έχουμε;", "κατι σε gnome έχουμε, να μην κατεβαζω dependencies;" "τι rpm ρε; εγώ το θέλω σε deb", "τι deb ρε; εγώ το θέλω σε rpm", (προγραμματιστής) "παρτε το tarball και κάντε οτι θέλετε, με ζαλίσατε!"

2) Μην σπάτε συμβατότητα με υπάρχοντα προγράμματα καθε φορα που βγαινει ενα καινουριο X.org και glibc. Αλλιώς games και productivity software δεν θα δειτε ποτε. Μην αλλάζετε κατι που δουλευει (ALSA), με κατι που δεν δουλευει και σπάει συμβατότητα με υπάρχοντα προγράμματα (Pulse Audio).

3) Βγάλτε μια λιστα με το ποιες συσκευές τρέχουν χωρις την αναγκη για binary blobs και χωρίς προβλήματα. Δεν λεω καλα τα binary blobs για να δουλευουν οι συσκευες του κοσμάκη, και οι reverse-enginnered drivers, αλλα πρέπει να υπάρχει μια κατηγορια (open) συσκευων που θα παιζει χωρίς binary blobs ή reverse engineered drivers, ωστε να ξερουν τι να κανουν οι OEMs.

Προς το παρον η μονη διανομη που προσεγγίζει ολα αυτα ειναι το MeeGo, και προσωπικά νομιζω οτι εκει βρίσκεται η μονη ελπιδα του linux, ειτε μας αρέσει είτε οχι. Και η μακραν χειροτερη διανομη ειναι το Ubuntu, οπου σε καθε update σπάει συμβατοτητα με οτι θέλει και οπως θέλει. Δεν λεω, μουράτη διανομη το Ubuntu, αλλα στην ουσία καταδικάζει το linux στο 1%.

Υ.Γ. Το Android δεν ειναι linux ουτε gnu/linux. O πυρήνας του ειναι fork του linux, δηλαδη διαφορετικος πυρήνας πλεον. Δεν εχει καθολου GNU utilities μεσα, οποτε δεν ειναι ουτε gnu/linux. Στα στατιστικα εμφανιζεται ως "android".

Δημοσ.

Το linux δερνει σε καθε ειδους συσκευη απο media players, TV, δεκτες, ψυγεια, καφετιερες και οχι μονο...

Γιατι νομιζετε οτι η MS εσκασε 100 εκατομμυρια δολλαρια στη SUSE?

http://www.suse.com/company/press/2011/7/microsoft-and-suse-renew-successful-interoperability-agreement.html

The joint Microsoft-SUSE collaboration has served more than 725 customers worldwide across a range of industries, such as manufacturing, oil and gas, healthcare, and financial services.

αν το linux ειναι suse τοτε πασο. αυτη η συμφωνια εγινε λογω συμφεροντων οχι λογω του linux

οχι η microsoft ειναι ο καλος σαμαρειτης που πεταει 100 εκατομμυρια ετσι

Δημοσ.

Μήπως στο άλλο εννοούvε εκδόσεις Windows 98, Millennium... γιατί όσο και αν φαίνεται κουλό έχω δει κάμποσα pc με 98αρια

Δημοσ.

Μήπως στο άλλο εννοούvε εκδόσεις Windows 98, Millennium... γιατί όσο και αν φαίνεται κουλό έχω δει κάμποσα pc με 98αρια

Είπαμε το άλλο ειναι mobiles και embedded λειτουργικά (psp κλπ). Για να μπεις καπως αξιοπρεπώς στο internet με τα 98/Millennium πρέπει να βάλεις KernelEx και Firefox. Αλλα μαλλον χλωμο το κοβω να το κανουν αυτο οι περισσοτεροι χρηστες. Τα περισσοτερα 9x μηχανάκια ειναι γραφομηχανες και customer databases που δεν μπαίνουν στο internet.

Δημοσ.

Και linux ρε παιδια ποιος να φτιαξει; Εννοω που δε σας αρεσουν οι διανομες,αφου το λειτουργικο ειναι ανοιχτου κωδικα και το παιρνει οποιος θελει τοτε φτιαχνει και ο καθενας οτι θελει,να μαζευτουν ολοι οι developers των διανομων σε ενα φυσικα δε γινεται,γενικα δεν μου φαινεται εφικτη η ολη φαση,δεν ξερω και πολλα για να αιτιολογησω την θεση μου!

Δημοσ.

Το Linux θα παραμεινει οπως ειναι και στα επομενα 10 χρονια με μεριδιο 1%, και παλι εξαιτιας του ασυγκρατητου αυνανισμου που τους διατρεχει.

Νομιζω οτι σε 15 χρονια οι υπολογιστες θα εχουν μεταφερθει σε smartphones, σε πανισχυρα tablets ή ακομα και σε hitech τηλεορασεις με φωνητικες εντολες κλπ.

Το πι-σι οπως το ξερουμε τωρα θα αποτελει μεγαλη μειοψηφια και λόγω προτιμησης του κοσμου αλλα και των πολυεθνικων που παντα στοχευουν σε ότι πουλαει. Δειτε προσφατες ειδησεις που λενε για μεγαλο μεριδιο των gamers σε κινητα και ταμπλετς, τεραστιες πωλησεις smartphones κλπ. Φαινεται επισης και απο την μελλοντικη εξελιξη των OS που στοχευουν πια σε smartphones και tablets.

Δημοσ.
Το πι-σι οπως το ξερουμε τωρα θα αποτελει μεγαλη μειοψηφια και λόγω προτιμησης του κοσμου αλλα και των πολυεθνικων που παντα στοχευουν σε ότι πουλαει. Δειτε προσφατες ειδησεις που λενε για μεγαλο μεριδιο των gamers σε κινητα και ταμπλετς, τεραστιες πωλησεις smartphones κλπ. Φαινεται επισης και απο την μελλοντικη εξελιξη των OS που στοχευουν πια σε smartphones και tablets.

Ναι ρε τρελός είσαι..??

Ποιος θα κάτσει να παίξει παιχνίδια σε pc σε 10 χρόνια..!!

όλοι θα βγάζουμε τα μάτια μας στις οθονούλες των tablet και των smartphone...!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...