digekas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Κάτι θυμάμαι που είχε συζητηθεί στην e-G8, κάτι αργότερα σχετικά με την ηλεκτρονική πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών που τελικά βαπτίστηκε ηλεκτρονική διακυβέρνηση (???), κάτι αργότερα για ένα σχέδιο νόμου που αφορούσε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοψηφίσματα τα οποία και θα γινόντουσαν με νόμο πλέον δημοσκοπήσεις, ευτυχώς όμως που αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το μέσο, το διαδίκτυο και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, ευτυχώς που δεν αναφέρονται σε κουκουλοφόρους, αφού για την προστασία των πολιτών από αυτούς τους προβοκάτορες τελικά ψέκαζαν τον κόσμο για να φύγει από την πλατεία συντάγματος... για την ασφάλεια του κόσμου πάντα, για αυτό και τώρα θα μας κλείσουν τα στόματα και τα αυτιά μας για το καλό μας, που έλεγε και ο Μηλιώκας, τουλάχιστον αποποινικοποιούν την χρήση των ναρκωτικών, κάτι είναι και αυτό, αν ο κόσμος δεν βρίσκει αλλού διέξοδο, τουλάχιστον να ξεσπά στον ίδιο του τον εαυτό βαρώντας ενέσεις... ΕΥΤΥΧΩΣ!!! Ευτυχώς που πάμε από το καλό στο καλύτερο διαρκώς!!!
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Αααυτά είναι. κάποιο πρόβλημα με τη γραφή μου? μάλλον εσύ είσαι αντίθετος στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου (χωρίς πολλά πολλά). αν κάτι από αυτά σε πειράζουν τότε καλύτερα να δεις μέσα σου. μπουχτίσαμε πια με ανθρώπους (στην τιβί, στη βουλή (μέσα και έξω στην πλατεία)) που ξέρουν μόνο να ασκούν κριτική και δεν δέχονται ούτε μια νέα ιδέα η σκέψη. και που αυτά? στη χώρα που δημιουργούσε σκέψεις και ιδεές από το μηδέν (ορισμός της φιλοσοφίας). με τσιτάτα και κραυγές δεν βγαίνει τπτ. το ξέρουμε 20-30 χρόνια τώρα (Αλλαγή, Αλλαγή στην αλλαγή, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει: δεξιά, αριστερά κλπ κλπ). όποιος έχει θέμα με τους νόμους υπάρχουν πολύ όμορφα μέιλ υπουργών που απόσο διαβάζω όλοι τους έχουν δικό τους πισί και δική τους γραμματέα (ελπίζω με ΑΣΕΠ...) και θα έχουν την χαρά (ή την λύπη) να τα διαβάσουν (είτε διαβάζονται είτε όχι). έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και ο διάλογος και μέσω ιντερνετ. να φανταστώ ότι στις συζητήσεις του φόρουμ του ΥΠΟΙΚ περί νέου φορολογικού, απελευθέρωση κλειστών, γραφειοκρατειά ούτε ένα ποστ... εδώ όμως χιλιάδες... ...αυτά κι αν είναι.
hyperspaced Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Καλά θα κάνει ο κ. Παπαϊωάννου να περιοριστεί ακριβώς σε αυτά που γράφονται στο νομοσχέδιο. Διότι ασυδοσία υπάρχει και από τις 2 μεριές: και από το τη μεριά της λασπολογίας και συκοφαντίας αλλά και από τη μεριά του φόβου έκφρασης. Τα ζητήματα αυτά χρήζουν πολύ προσεκτικών χειρισμών διότι διακυβέβεται η ουσία της δημοκρατίας. Καλό θα είναι να παραδειγματιστούν από το γερμανικό νομικό πλαίσιο σχετικά με τις ελευθερίες στο διαδίκτυο (π.χ. η γερμανική κυβέρνηση έκρινε παράνομη τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων του facebook) Φτάνει που θα κάνει την Ελλάδα έναν ατέλειωτο τεκέ. Προσοχή λοιπόν.
pournaras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Πειτε μου απλα, γιατι πρεπει στο ραδιο, στην τηλεοραση και στις εφημεριδες, ο αρθρογραφος να λεει το ονομα του (και να δειχνει και τη φατσα του), ενω στο ιντερνετ, ο ιδιος πολλες φορες αρθρογραφος να μην υπογραφει αυτα που λεει.
Nomedor Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 pournaras δεν νομίζω ότι αυτοί που υποστηρίζουν την ανωνυμία το κάνουν επιλεκτικά μόνο για το internet. Τώρα αν το λες από θέμα ανισότητας είναι σαν να λες: Αυτός κακώς παίρνει περισσότερα λεφτά από εμένα, να πάρει όσα κι εγώ αντί να λες να πάρω κι εγώ όσα κι αυτός
pournaras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 pournaras δεν νομίζω ότι αυτοί που υποστηρίζουν την ανωνυμία το κάνουν επιλεκτικά μόνο για το internet. Τώρα αν το λες από θέμα ανισότητας είναι σαν να λες: Αυτός κακώς παίρνει περισσότερα λεφτά από εμένα, να πάρει όσα κι εγώ αντί να λες να πάρω κι εγώ όσα κι αυτός Λεω γιατι το δεχομαστε εμεις, θα δεχομασταν να δουμε ειδησεις (εστω οτι υπηρχε τηλεοπτικο καναλι που να εμπιστευομασταν), απο την τηλεοραση, και ο φημοσιογραφος να μας ειχε γυρισμενη την πλατη, τα ρεπορταζ να εγραφαν απο κατω "Ρεπορταζ: Nomedor" και αν γινοταν καμμια στραβη, να μην ειχαμε το δικαιωμα να βρουμε ποιος ειναι πισω απο τον Nomedor; Αν δεχτουμε αυτου του ειδους την ενημερωση απο ολα τα MMM τοτε ναι, ας συνεχισει και στο ιντερνετ το ιδιο.
saya Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Πειτε μου απλα, γιατι πρεπει στο ραδιο, στην τηλεοραση και στις εφημεριδες, ο αρθρογραφος να λεει το ονομα του (και να δειχνει και τη φατσα του), ενω στο ιντερνετ, ο ιδιος πολλες φορες αρθρογραφος να μην υπογραφει αυτα που λεει. Δεν υπαρχουν ανυπογραφα αρθρα σε εφημεριδες η περιοδικα ;
digekas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Κώστα δες εδώ, πιστεύω θα σε καλύψει. Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
gotham7878 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Πειτε μου απλα, γιατι πρεπει στο ραδιο, στην τηλεοραση και στις εφημεριδες, ο αρθρογραφος να λεει το ονομα του (και να δειχνει και τη φατσα του), ενω στο ιντερνετ, ο ιδιος πολλες φορες αρθρογραφος να μην υπογραφει αυτα που λεει. Γιατι, δεν μπορει καποιος να φτιαξει ενα πειρατικο σταθμο και ανωνυμα να λεει οτι θελει? Απλα καταφευγει στο μπλογκ το οποιο μπορει να ειναι και εντελως δωρεαν καθως και με την μεγαλυτερη καλυψη. Τωρα στο οτι δεν υπαρχει ανωνυμια στα παραπανω που λεει ο φιλος ειναι επειδη εμεις ξερουμε τα επισημα. Αν παμε και στο διαδικτυο λοιπον, και εκει ξερουμε ποιος ειναι στο zoogla.gr, στο newsbomb.gr κλπ. Ρε παιδια ολοι ασχολειστε με το αν ειναι σωστη η οχι η αρση και κανεις δεν ασχολειτε με το κειμενο που παραθετω, το οποιο ο φιλος με προλαβε γιατι ακριβως αυτα, ηθελα να γραψω και εγω. Πως θα μας κλεισουνε το στομα δηλαδη? Ανεβαζω ενα blog σε server στα νησια φιτζι, και μετα παω με το ipad στο ελευθερο wifi του "δημου" μου και ανεβαζω οτι γουσταρω. Με αυτο το τροπο πως θα μπορουσε καποιος να με φιμωσει? Εξακολουθω να επιμενω ομως και σε αυτο το ερωτημα γιατι μεχρι τωρα δεν βλεπω καμια απαντηση. Ειλικρηνα το εχω πραγματικη απορια. :|
pigeon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δεν υπαρχουν ανυπογραφα αρθρα σε εφημεριδες η περιοδικα προσανάμματα για το τζάκι ; Στο διόρθωσα λίγο καθόσον στο ανυπόγραφο άρθρο και την πραγματική δημοσιογραφία υπάρχει ασυμβίβαστο
saya Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Προφανως δεν απαγορευεται ομως το να γραφει καποιος αρθρα χωρις ονομα.Τωρα γιατι να υπαρχει ανωνυμια στα μπλογκ .Εγω μπορει να θελω να φτιαξω ενα μπλογκ που να γραφω τι εφαγα χτες,τι συναιβει στην ζωη μου και να σχολιαζουν ασχετοι.Τι σε νοιαζει ποιος η ποια ειμαι;Αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει για εκβιασμους και τετοια .. Επισης αν μπει καποιος στο ιντερνετ και ρωτησει εναν γιατρο για ψωριαση πχ .Θα μπορει ο καθενας να βρει ποιος ρωτησε;Η αν πω την αποψη μου οτι η ταδε σταρ ειναι αφωνη ,η δεβν μου αρεσει στην τηλεοραση θα μπορει να βρει ποιος η ποια ειμαι;Καποια πραγματα ειναι προσωπικα δεδομενα .Οχι απλως ελευθερια εκφρασης .Τι παει να πει το δημοσιευσες .Το δημοσιευσα ανωνυμα .Αρα δεν θελω να βγει αν εχω ψωριαση η αν μου αρεσει αυτη η σταρ η οχι . Επισης με την ιδια λογικη μπορεις να θεωρησεις τα ανωνυμα μπλογκς σκουπιδια ,οχι ομως να τα απαγορευσεις .Αλλα αυτο που σου ειπα και θεωρω πιο σοβαρο ειναι τα προσωπικα δεδομενα .
pigeon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δεν νομίζω οτι ο νόμος θα μας απαγορεύει να γράφουμε οτι θέλουμε για όποιον θέλουμε. Θα δίνει όμως το δίκαιο δικαίωμα -και την δυνατότητα που τώρα δεν υπαρχει- στον κάθε θιγόμενο από τις απόψεις μας να κινηθεί νομικά εναντίον μας. Καλό/κακό, εξαρτάται από ποιά μεριά της όχθης βρίσκεσαι τη στιγμή που το κρίνεις. Απλα, με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει ο τρόπος αποτύπωσης της άποψής μας στο κάθε μέσο, δηλαδη, ενώ τώρα γίνεται εύκολα και σε στυλ "κράζω σαν μανάβης στη λαική", αργότερα θα απαιτείται να υπάρχει κόσμια άποψη με επιχειρηματολογία και με ενδεχομένως πιο ψαγμένο/έμμεσο και δημιουργικό τρόπο. Σ'αυτη την περίπτωση θεωρώ πως θα έχουμε πρόοδο εφόσον οι μανάβηδες θα γυρίσουν στις λαικές, οι πανελίστες στα πάνελ και τα πρωκτικά όπου ανήκουν τέλος πάντων. Oλοι θα συνεχίσουν να έχουν άποψη, δεν καταργείται. Παραδείγματος χάριν στην περίπτωση Λιακόπουλου, η επιχειρηματολογία και η έξυπνα τοποθετημένη προσωπική άποψη θα υπερίσχυε της υβρεολογίας που έδωσε το πάτημα στον κ.Βιβλιοπώλη να κινηθεί νομικά εναντίον των blogs. Ο Ιος της Ελευθεροτυπίας έχει γράψει βαρύτερα πράγματα για τον bodybuilder και την ιδεολογική ομάδα του, πλην όμως, τεκμηριωμένα και στα δημοσιογραφικά πλαίσια. Αν και όπως έγραψα αρχικά, πιστεύω πως ο νόμος αρχικά φωτογραφίζει κομματικά μέλη και πολιτικούς medioγράφους που λιβελογραφούν παντού χωρίς όνομα επί χρόνια. Αυτοί τους κάνουν σαφώς μεγαλύτερη ζημιά από κάποιες ανώνυμες αναρτήσεις του πρωκτικού για το σουβλατζίδικο του κυρ Θωμά που πουλάει γάτες αντί για τιμημενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ χοιρινό...
jhony685 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Ελένχουν τηλεώραση εφημερίδες, σιγά μην αφήσουν τα blogs να τους ξεφτιλίζουν.
chris_ap Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Ο νόμος γράφει και για όσους αναδημοσιεύουν μια ανώνυμη είδηση ή για περιπτώσεις που κάποιος έχει ένα blog στο οποίο αφήνουν comments ανώνυμοι/επώνυμοι/ψευδώνυμοι χρήστες; Είναι δύσκολο να ελέγξεις κάτι τέτοιο και για το λόγο αυτό δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο τόσα χρόνια. Ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις είναι να κάνεις το μπαμπούλα και να γίνεις σα τη Κίνα που η λογοκρισία είναι καθημερινότητα. Η δύναμη του web είναι οι χρήστες και το περιεχόμενο που δημιουργούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού αυτής της δυνατότητας είναι κακό για το Web!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα