pigeon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Ενα είναι βέβαιο: o paredwse έχει πάει διακοπες! Γιατι διαφορετικά θα το είχε κλειδώσει το θεματάκι προ πολλού, σίγουρα το εχουμε μετατρέψει σε πολιτικό καφενείο @fwtonio, αγαπητέ δεν έκανες κάτι το ιδιαίτερο για να σε χειροκροτήσω. Ηταν μια συνηθισμένη (στα fora) και πολύ παλιάς κοπής word-by-word απάντηση-αποδόμηση. Τα επιχειρήματά σου δεν στέκουν ούτε ορθολογικά αλλά ούτε νομικά, αυτό προσπάθησα να σου εξηγήσω. Οι συκοφαντικές δυσφημίσεις που ανέφερες οτι με βαραίνουν, άλλες είναι κουτσομπολιά και απλά πταίσματα -εξ'ού και το μολών λαβε- και άλλες δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία του πλέον εύθικτου. Οσο για το παράδειγμα με "την αδερφή σου", ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τι έγραψα. Σου κατέδειξα πολύ απλά ότι η ασυλία που επιθυμείς να απολαμβάνεις για τα δικά σου σχόλια, αυτομάτως "νομιμοποιεί" τα υπόλοιπα σχόλια άλλων περισσότερο ενοχλητικών αλλά εξίσου αμετανόητα ασύδοτων. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια λοιπον, αν δεν σου αρέσουν κάνε κλικ για να παρακάμψεις τις συκοφαντικές φωτογραφίες. Σωστά; Τώρα, τι να σου πω για το άλλο που λαικίζεις με το σχόλιο "παντρεμένος με παιδί" και επιμένεις να θεωρείς πως τον φάγανε γιατι έγραφε στο blog του ποιο μοντέλο πιάσανε με κόκα στο αεροδρόμιο. Το blog του ήταν όχημα εκβιασμών, το σφυράει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα και γι'αυτο δημοσιεύθηκαν κάμποσα άρθρα που αντιδρούσαν στην μετά θάνατον αγιοποίησή του. Ακου "καυτός blogger"... @digekas: Για να το λες κάτι ξέρεις αλλα δεν θυμάμαι προσωπικά να επωφελήθηκα ποτέ μου από τον όχλο, δεν είμαι πολιτικός ούτε δημοσιογράφος. Είμαι απλός πολίτης. Γνωρίζεις κάτι παραπάνω; Θα ήταν ενδιαφέρον να πέσουν οι μάσκες και δούμε το επάγγελμα, τις διασυνδέσεις και τις διαπλοκες καθενός από εμάς εδω στο insomnia. Θα υπήρχαν ωραίες εκπλήξεις, δε νομίζεις; Ψυχανεμίζομαι πως στην πραγματικότητα είμαι μίλια αθωότερος και εντελώς εκτός συστήματος από ορισμένους που αυτοπαρουσιάζονται ως "παιδιά του λαού". @all: Διαπιστώνω μετά απο τόσες σελίδες συζήτησης οτι είναι πράγματι, θαυμάσια στενάχωρο, πως οι ορκισμένοι επαναστάτες βγαίνουν εκτός εαυτού όταν η επανάσταση αγγίξει το πορτοφόλι ή την γενικότερη περίφραξή τους: Ξεχνάνε γρήγορα την ελευθερία των πολλών που ευαγγελίζονται, για την προστασία του ΕΓΩ τους και των κεκτημένων τους. Ειναι πλέον καταθλιπτικό όταν αυτοί οι ίδιοι έχουν αριστερές καταβολές και προοδευτική ιδεολογία, στα ακίνδυνα και στα ζητήματα των άλλων. (Αλλα ως γνωστόν οι περισσότεροι αριστεροί έχουν δεξιές τσέπες. ) Είναι εξίσου καταθλιπτικό να ζητάμε να ζούμε σ'ένα πολιτισμένο κράτος, να ζητάμε δικαστήρια για τους κλέφτες αλλά να ενοχλούμαστε όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, ή ακόμα χειρότερα ζητάμε να εφαρμόζονται επιλεκτικά, φυσικά αποκλείοντας εμάς τους ίδιους με πρόσχημα κάτι πτυσσόμενες ελευθερίες που όταν τις μετράμε επάνω μας τις θέλουμε τεράστιες και όταν τις μετράμε στους άλλους τις θέλουμε ελάχιστες. Θαύμα, θαύμα!
digekas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Η διαφορά φίλε Κώστα είναι ότι ο υπουργός αναφέρθηκε σε κουκουλοφόρους του δικτύου και αναφέρθηκε γενικά στα blogs, σαν να λέμε ότι αναιρείται το τεκμήριο της αθωότητας και όλοι οι bloggers (και κατ' επέκταση χρήστες του δικτύου) πλέον αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει εγκληματίες, εξάλλου για το ιδιώνυμο της κουκούλας είχαμε ξαναμιλήσει πριν μερικά χρόνια όπου πάντα το πρόβλημα είναι το τι φοράει κάποιος ή τι θεωρεί και πιστεύει και όχι το τι πράττει αφού μέρος αυτών των κουκουλοφόρων είναι οι προβοκάτορες που στα πρόσφατα επεισόδια πέρα από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει πιάστηκε κουκουλοφόρος με αστυνομική ταυτότητα. Pigeon, ξεκίνησες από μία φανταστική κατάσταση πχ εμένα να με βλέπεις ως στρουφάκι για να καταλήξεις σε μάσκες όπου θεωρείς δεδομένο ότι πίσω από αυτές και φυσικά την ανωνυμία που κρύβει ένα nickname υπάρχουν προσωπικές ή άλλες πολιτικές/κομματικές, ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, σκοπιμότητες και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να κλειδωθεί και το θέμα λες και ο άλλος Κώστας δεν μπορεί ως admin να το κλειδώσει αν αυτό χρειάζεται να γίνει... Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος κρύβεται που οπότε και δεν προβαίνω σε κυνήγι μαγισσών μα ούτε και ζητώ πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αυτό τον ρόλο άλλοι τον έχουν επωμιστεί, όχι εγώ φίλε μου. Το ποιος είναι αγαπητέ ο καθένας μας και το τι έχει κάνει στο δίκτυο εύκολα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει, ξέρεις, ακόμα και πίσω από nicknames οι πράξεις δεν κρύβονται, μα ούτε και οι σκοπιμότητες, το ποιος τώρα αρέσκεται στο να το παίζει ασφαλίτης, αυτό το ξέρω πολύ καλά, αν θέλεις μπορώ να στο απαντήσω. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι εδώ που απαγορεύονται συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα/κόμματα και ιδεολογίες βλέπουμε και ποιος τις κάνει και ποιος επιδιώκει το κλείδωμα του thread όταν εξαρχής το θέμα ήταν πολιτικό και το οποίο αφέθηκε ανοικτό σε μία προσπάθεια να μην χαρακτηριστεί φίμωση από πλευράς insomnia μια και αφορά στο σύνολό του το δίκτυο και όχι μόνο τα blogs. Το να κλειδωθεί τώρα, ως πράξη, θα αποδείξει ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα αλλά το ίδιο το μέσο μπορεί κάλλιστα να αυτοφιμωθεί και ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και ας δει τι σκοπούς εξυπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα. Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Ενα είναι βέβαιο: o paredwse έχει πάει διακοπες! Γιατι διαφορετικά θα το είχε κλειδώσει το θεματάκι προ πολλού, σίγουρα το εχουμε μετατρέψει σε πολιτικό καφενείο [...] Σε διαβεβαιώ ότι είμαι εδώ και παρακολουθώ το thread με προσοχή. Όχι τόσο για τα πολιτικά μηνύματα, τα οποία είναι ελάχιστα ευτυχώς και δεν χρειάζεται επέμβασή μου, όσο για τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Εν πολλοίς, συμφωνώ με όσα αναπτύσσεις τόσο εσύ όσο και ο pournaras και περιμένω να δω κάποια τεκμηριωμένη και δομημένη αντίθετη άποψη αλλά, φευ, δεν υφίσταται ακόμα - δεν θέλω να θίξω τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στην κουβέντα, κυρίως τους εκκολαπτόμενους νομικούς που προσπαθούν ανεπιτυχώς να αντλήσουν επιχειρήματα από βιντεάκια και αμφιβόλου ορθότητας δικαστικές αποφάσεις ενός Μονομελούς Πρωτοδικείου... Στέκομαι ιδιαίτερα στην πραγματικά εξαιρετική τελευταία σου παράγραφο και την προσυπογράφω γιατί δυστυχώς αυτή περικλείει όλο το νόημα της μέχρι τώρα κουβέντας: Είναι εξίσου καταθλιπτικό να ζητάμε να ζούμε σ'ένα πολιτισμένο κράτος, να ζητάμε δικαστήρια για τους κλέφτες αλλά να ενοχλούμαστε όταν εφαρμόζονται οι νόμοι, ή ακόμα χειρότερα ζητάμε να εφαρμόζονται επιλεκτικά, φυσικά αποκλείοντας εμάς τους ίδιους με πρόσχημα κάτι πτυσσόμενες ελευθερίες που όταν τις μετράμε επάνω μας τις θέλουμε τεράστιες και όταν τις μετράμε στους άλλους τις θέλουμε ελάχιστες. Θαύμα, θαύμα!
pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Η διαφορά φίλε Κώστα είναι ότι ο υπουργός αναφέρθηκε σε κουκουλοφόρους του δικτύου και αναφέρθηκε γενικά στα blogs, σαν να λέμε ότι αναιρείται το τεκμήριο της αθωότητας και όλοι οι bloggers (και κατ' επέκταση χρήστες του δικτύου) πλέον αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει εγκληματίες, εξάλλου για το ιδιώνυμο της κουκούλας είχαμε ξαναμιλήσει πριν μερικά χρόνια όπου πάντα το πρόβλημα είναι το τι φοράει κάποιος ή τι θεωρεί και πιστεύει και όχι το τι πράττει αφού μέρος αυτών των κουκουλοφόρων είναι οι προβοκάτορες που στα πρόσφατα επεισόδια πέρα από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει πιάστηκε κουκουλοφόρος με αστυνομική ταυτότητα. Pigeon, ξεκίνησες από μία φανταστική κατάσταση πχ εμένα να με βλέπεις ως στρουφάκι για να καταλήξεις σε μάσκες όπου θεωρείς δεδομένο ότι πίσω από αυτές και φυσικά την ανωνυμία που κρύβει ένα nickname υπάρχουν προσωπικές ή άλλες πολιτικές/κομματικές, ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, σκοπιμότητες και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να κλειδωθεί και το θέμα λες και ο άλλος Κώστας δεν μπορεί ως admin να το κλειδώσει αν αυτό χρειάζεται να γίνει... Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος κρύβεται που οπότε και δεν προβαίνω σε κυνήγι μαγισσών μα ούτε και ζητώ πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αυτό τον ρόλο άλλοι τον έχουν επωμιστεί, όχι εγώ φίλε μου. Το ποιος είναι αγαπητέ ο καθένας μας και το τι έχει κάνει στο δίκτυο εύκολα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει, ξέρεις, ακόμα και πίσω από nicknames οι πράξεις δεν κρύβονται, μα ούτε και οι σκοπιμότητες, το ποιος τώρα αρέσκεται στο να το παίζει ασφαλίτης, αυτό το ξέρω πολύ καλά, αν θέλεις μπορώ να στο απαντήσω. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι εδώ που απαγορεύονται συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα/κόμματα και ιδεολογίες βλέπουμε και ποιος τις κάνει και ποιος επιδιώκει το κλείδωμα του thread όταν εξαρχής το θέμα ήταν πολιτικό και το οποίο αφέθηκε ανοικτό σε μία προσπάθεια να μην χαρακτηριστεί φίμωση από πλευράς insomnia μια και αφορά στο σύνολό του το δίκτυο και όχι μόνο τα blogs. Το να κλειδωθεί τώρα, ως πράξη, θα αποδείξει ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα αλλά το ίδιο το μέσο μπορεί κάλλιστα να αυτοφιμωθεί και ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και ας δει τι σκοπούς εξυπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα. Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Οι κουκουλοφοροι που αναφερθηκε ο υπουργος να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαι εγω κι εσυ, που διατηρουμε ενα μπλογκ επισκεψιμοτητας 1000-2000 ατομων. Στο δικο μας ο καθε υπουργος ουτε καν εχει περασει. Το ανελυσα και πριν,το εγραψε και ο pigeon, το 90% των μπλογκς αυτη τη στιγμη αναπαραγουν ηδη δημοσιευμενες ειδησεις, δεν εχουν ουτε το προσωπικο, ουτε το ρευστο, ωστε να τρεχουν ολη μερα απο υπουργειο σε υπουργειο, ουτε απο ομαδα σε ομαδα, ουτε απο σελεμπριτι σε τραγουδιστη, ωστε να αντλησουν μεσω του ρεπορταζ την αποκλειστικοτητα.
digekas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Ακριβώς λοιπόν επειδή το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο, με προβληματίζει η αόριστη δήλωση από τον υπουργό για κουκουλοφόρους. Βασικά αυτό είναι το πρόβλημά τους, βλέπεις στο μεγάλο ειδησιογραφικό portal τους ενός εκατομμυρίου κλικ την ημέρα μπορούν να βάλουν χέρι και να ασκήσουν πίεση, στα χίλια όμως blogs των χιλίων κλικ το καθένα τι θα κάνουν;;; Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνουν, θα το δώσουν (δημοκρατικά πάντα) σε δημόσια διαβούλευση ή αξιοκρατικά θα υπερασπιστούν τον όποιο* ισχυρισμό ότι οι νομικοί έχουν σε άλλο βαθμό την αίσθηση δικαίου; *Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι οι δικαστικές αποφάσεις ενός Μονομελούς Πρωτοδικείου είναι αμφιβόλου ορθότητας, κατά τα άλλα το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4636654 http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_21/06/2011_395425 Εξάλλου όπως υποστήριξαν δεν αποτελούσε διεθνής σύμβαση (άρα τι είναι;; ούτε φυσικά παραχωρείται η εθνική μας κυριαρχία, απλά η τρόικα και το ΔΝΤ θα κάνουν κουμάντο... LoooooooL Απλά κωμικοτραγικές καταστάσεις σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Για να μας πουν λοιπόν οι νομικοί που έχουν άλλη αίσθηση του δικαίου και αμφισβητούν τις όποιες δικαστικές αποφάσεις, θα έπρεπε κατά την γνώμη τους να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ; http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD
fwtonio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @pournaras Το χρήμα δεν είναι το απόλυτο μέτρο για τα μπλογκ. Γιατί κάποιος αθώος με μικρή επισκεψιμότητα μπλογκερ, αλλά με θέση κλειδί δεν μπορεί να πέσει στα πλοκάμια της διαφθοράς και να αρχίσει τα ανταλλάγματα «για να έχει το κεφάλι του ήσυχο». Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι: «επειδή το μπλογκ μου ΔΕΝ έχει πολλούς επισκέπτες, τότε ΠΑΡΑΝΟΜΩ μεν, αλλά ο νόμος ΔΕΝ θα με αγγίξει γιατί είμαι μικρός». Επίσης συγκρίνουμε τα ασύγκριτα στο θέμα «κανάλι»-«μπλογκ». Οι καναλάρχες είναι επιχειρηματίες που συνήθως πάνε παρέα και με ένα έντυπο μέσο και ασχολούνται και με άλλους τομείς πχ πετρέλαια. Άρα τα «κυβικά» δεν είναι τα ίδια. Επίσης, μετράνε περισσότερα χρόνια ύπαρξης από τα μπλογκς, οπότε έχουν ριζώσει βαθιά μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα έχοντας πολλές άκρες που μπορούν να τους κάνουν χάρες. Επίσης, δεν συγκρίνεται, η άμεση ενημέρωση του μέσου, με πραγματική υπόσταση με αυτήν του μπλογκ που απαιτεί υπολογιστή και σύνδεση στο ιντερνετ, οπότε και αποκλείει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Άρα στην πάλη των 2, θεωρώ ότι κατά κράτος νικά το «κανάλι». Την εποχή της κασέτας την ανάφερα όχι γιατί δεν ίσχυε ο νόμος, αλλά γιατί παρόλο που υπήρχε, κανείς δεν έδινε σημασία σε αυτά τα πνευματικά. Ενώ τώρα είναι πασίγνωστα (υπάρχει και μια μούτζα που λέει ότι η πειρατεία σκοτώνει την μουσική) και άλλα, που περιλαμβάνουν διωγμούς από την RIAA εναντίων κακούργων πολιτών. Μάλλον πρέπει να μας απασχολεί και να παρακολουθούμε και τι γίνεται σε άλλα κράτη που «εφαρμόστηκαν» οι νόμοι «κατά γράμμα». @pigeon Τα παλαμάκια και τα χειροκροτήματα κράτα τα, σε παρακαλώ, για τον καλλιτέχνη που λόγω κρίσης περνά και αυτός δύσκολες στιγμές. Εγώ, αρκούμε σε επιχειρήματα νομικά στοιχειοθετημένα που ποτέ δεν είπες. Όπως, άλλωστε, παραδέχεσαι έπεσες σε παράπτωμα σε βαθμό πλημμελήματος, οπότε δεν χρειάζεται δικαστής για να πει ποιος έχει δίκιο. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι πλέον μπορεί να διωχθείς ανελέητα από τις επώνυμες φυλλάδες, που είναι γεμάτες εικασίες και άντε βγάλε άκρη. Από πού έβγαλες το συμπέρασμα, ότι επιμένω κιόλας, να θεωρώ ότι ο τρωκτικός ήταν αθώος; Ε-λ-ε-ο-ς! Απλά τον έφερα σαν παράδειγμα ότι και αυτός παρόλο που ήταν παντρεμένος και με παιδί, μπορούσε να είναι «υπερβολικά ενεργός» μπλογκερ. Άρα ο καθένας οικογενειάρχη μπορεί να γίνει «καυτός» μπλογκερ. Δεν βλέπω για ποιον λόγο η οικογένεια να είναι φρένο στην ανάπτυξη ενός μπλογκ. Τώρα, αν τα σχόλια μου στέκουν ή όχι νομικά θα μας το πει δικαστής, για το ορθολογικά δεν το σχολιάζω… @paredwse Το θέμα δεν είναι να διατυπώσουμε σωστά έναν νόμο και να συζητάμε επί θεωρητικής βάσης. Αν πάω στον παράδεισο, ναι, θα τα λέω όλα επώνυμα. Επίσης, ξέρουμε, ότι οι νόμοι σηκώνουν πολλές ερμηνείες. Νομίζω ότι είναι καλό να συζητάμε και για το τι μπορεί να γίνει στην πράξη αν ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος και ποιες οι συνέπιες του. Μάλλον μερικοί προτιμούμε να αθωώσουμε έναν ένοχο, παρά να καταδικάσουμε έναν αθώο, ενώ κάποιοι προτιμούν να καταδικάσουν έναν αθώο, παρά να αθωώσουν έναν ένοχο. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει στα σίγουρα ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος….
digekas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 fwtonio, οι περιστάσεις απαιτούν δραματικά μέτρα, shoot first, ask later... Εξάλλου όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον και η αρχή της αναλογικότητας απλά έγινε ψηφιακό τέλος...
pournaras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Ακριβώς λοιπόν επειδή το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο, με προβληματίζει η αόριστη δήλωση από τον υπουργό για κουκουλοφόρους.Βασικά αυτό είναι το πρόβλημά τους, βλέπεις στο μεγάλο ειδησιογραφικό portal τους ενός εκατομμυρίου κλικ την ημέρα μπορούν να βάλουν χέρι και να ασκήσουν πίεση, στα χίλια όμως blogs των χιλίων κλικ το καθένα τι θα κάνουν;;;Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνουν, θα το δώσουν (δημοκρατικά πάντα) σε δημόσια διαβούλευση ή αξιοκρατικά θα υπερασπιστούν τον όποιο* ισχυρισμό ότι οι νομικοί έχουν σε άλλο βαθμό την αίσθηση δικαίου; *Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι οι δικαστικές αποφάσεις ενός Μονομελούς Πρωτοδικείου είναι αμφιβόλου ορθότητας, κατά τα άλλα το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο:http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4636654http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_21/06/2011_395425Εξάλλου όπως υποστήριξαν δεν αποτελούσε διεθνής σύμβαση (άρα τι είναι;; ούτε φυσικά παραχωρείται η εθνική μας κυριαρχία, απλά η τρόικα και το ΔΝΤ θα κάνουν κουμάντο... LoooooooLΑπλά κωμικοτραγικές καταστάσεις σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.Για να μας πουν λοιπόν οι νομικοί που έχουν άλλη αίσθηση του δικαίου και αμφισβητούν τις όποιες δικαστικές αποφάσεις, θα έπρεπε κατά την γνώμη τους να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ;http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD Δε θα ασχοληθουν βρε συ οπως δεν ασχολουνται και σημερα. Θελεις ενα απλο παραδειγμα; Εχεις απο τη μια το ινσομνια, το οποιο σου απαγορευει την αναφορα σε πολιτικα προσωπα. Γιατι; Διοτι ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα φορουμς, με αποτελεσμα καθε αναφορα μαθαινεται αμεσως κι εχει αντικτυπο, αρα και σιγουρα επεσαν καποιες συστασεις στους διαχειριστες του ωστε να ειναι προσεκτικοι σε αυτο το θεμα. Θελεις τωρα να κανουμε και μια βολτα σε μικρα φορουμς οπου ολη μερα βριζουν φορα παρτιδα τους πολιτικους με τις χειροτερες λεξεις, και δεν εχουν κανενα αντικτυπο; @pournarasΤο χρήμα δεν είναι το απόλυτο μέτρο για τα μπλογκ.Γιατί κάποιος αθώος με μικρή επισκεψιμότητα μπλογκερ, αλλά με θέση κλειδί δεν μπορεί να πέσει στα πλοκάμια της διαφθοράς και να αρχίσει τα ανταλλάγματα «για να έχει το κεφάλι του ήσυχο».Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι: «επειδή το μπλογκ μου ΔΕΝ έχει πολλούς επισκέπτες, τότε ΠΑΡΑΝΟΜΩ μεν, αλλά ο νόμος ΔΕΝ θα με αγγίξει γιατί είμαι μικρός».Επίσης συγκρίνουμε τα ασύγκριτα στο θέμα «κανάλι»-«μπλογκ».Οι καναλάρχες είναι επιχειρηματίες που συνήθως πάνε παρέα και με ένα έντυπο μέσο και ασχολούνται και με άλλους τομείς πχ πετρέλαια. Άρα τα «κυβικά» δεν είναι τα ίδια.Επίσης, μετράνε περισσότερα χρόνια ύπαρξης από τα μπλογκς, οπότε έχουν ριζώσει βαθιά μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα έχοντας πολλές άκρες που μπορούν να τους κάνουν χάρες.Επίσης, δεν συγκρίνεται, η άμεση ενημέρωση του μέσου, με πραγματική υπόσταση με αυτήν του μπλογκ που απαιτεί υπολογιστή και σύνδεση στο ιντερνετ, οπότε και αποκλείει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.Άρα στην πάλη των 2, θεωρώ ότι κατά κράτος νικά το «κανάλι».Την εποχή της κασέτας την ανάφερα όχι γιατί δεν ίσχυε ο νόμος, αλλά γιατί παρόλο που υπήρχε, κανείς δεν έδινε σημασία σε αυτά τα πνευματικά. Ενώ τώρα είναι πασίγνωστα (υπάρχει και μια μούτζα που λέει ότι η πειρατεία σκοτώνει την μουσική) και άλλα, που περιλαμβάνουν διωγμούς από την RIAA εναντίων κακούργων πολιτών. Μάλλον πρέπει να μας απασχολεί και να παρακολουθούμε και τι γίνεται σε άλλα κράτη που «εφαρμόστηκαν» οι νόμοι «κατά γράμμα».@pigeonΤα παλαμάκια και τα χειροκροτήματα κράτα τα, σε παρακαλώ, για τον καλλιτέχνη που λόγω κρίσης περνά και αυτός δύσκολες στιγμές.Εγώ, αρκούμε σε επιχειρήματα νομικά στοιχειοθετημένα που ποτέ δεν είπες.Όπως, άλλωστε, παραδέχεσαι έπεσες σε παράπτωμα σε βαθμό πλημμελήματος, οπότε δεν χρειάζεται δικαστής για να πει ποιος έχει δίκιο. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι πλέον μπορεί να διωχθείς ανελέητα από τις επώνυμες φυλλάδες, που είναι γεμάτες εικασίες και άντε βγάλε άκρη.Από πού έβγαλες το συμπέρασμα, ότι επιμένω κιόλας, να θεωρώ ότι ο τρωκτικός ήταν αθώος; Ε-λ-ε-ο-ς!Απλά τον έφερα σαν παράδειγμα ότι και αυτός παρόλο που ήταν παντρεμένος και με παιδί, μπορούσε να είναι «υπερβολικά ενεργός» μπλογκερ.Άρα ο καθένας οικογενειάρχη μπορεί να γίνει «καυτός» μπλογκερ.Δεν βλέπω για ποιον λόγο η οικογένεια να είναι φρένο στην ανάπτυξη ενός μπλογκ.Τώρα, αν τα σχόλια μου στέκουν ή όχι νομικά θα μας το πει δικαστής, για το ορθολογικά δεν το σχολιάζω…@paredwseΤο θέμα δεν είναι να διατυπώσουμε σωστά έναν νόμο και να συζητάμε επί θεωρητικής βάσης. Αν πάω στον παράδεισο, ναι, θα τα λέω όλα επώνυμα.Επίσης, ξέρουμε, ότι οι νόμοι σηκώνουν πολλές ερμηνείες.Νομίζω ότι είναι καλό να συζητάμε και για το τι μπορεί να γίνει στην πράξη αν ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος και ποιες οι συνέπιες του.Μάλλον μερικοί προτιμούμε να αθωώσουμε έναν ένοχο, παρά να καταδικάσουμε έναν αθώο, ενώ κάποιοι προτιμούν να καταδικάσουν έναν αθώο, παρά να αθωώσουν έναν ένοχο. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει στα σίγουρα ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος…. Μα δεν ειναι οτι ο μικρος μπορει να παρανομει χωρις συνεπειες. Που το διαβασες αυτο; Ειπα οτι ο μικρος κατα 99% οι ειδησεις που εχει, ειναι copy paste απο καποιο αλλο λιγο πιο γρηγορο το οποιο και εχει κανει κι εκεινο copy-paste απο καποιο μεγαλυτερο και παει λεγοντας. Αρα ο μικρος εχει πλεον μια ειδηση που ειναι ηδη αναρτημενη απο καποιον μεγαλο. Ο θιγομενος, δε θα τρεξει ποτε να κυνηγησει 100 μικρα μπλογκς που αναπαραγουν μπας και τσιμησουν καμμια διαφημιση, θα κυνηγησει αυτον που εκανε το ρεπορταζ και που εβγαλε πρωτος την ειδηση. Οσον αφορα τον τρωκτικο, καταλαβε το οτι το εκανε ως επαγγελμα, ηταν μεχρι τα μπουνια δικτυωμενος δημοσιογραφικα, μπορει να ειχε δεκαδες "καρφια" σε καθε επικαιρο ποστο (με το αζημειωτο, ειχε κι αλλους "ρεπορτερ" που τους πληρωνε, και κονομαγε χοντρα λεφτα απο τις διαφημισεις του μεγαλυτερου σε επισκεψιμοτητα εκεινη την εποχη μπλογκ. Τι σημασια εχει λοιπον αν ειναι οικενειαρχης, μπακουρος, παππους με 100 εγγονια κλπ. Ολοι οι δημοσιογραφοι, ακομη κι αυτοι που δεν τους εχουμε και σε μεγαλη εκτιμηση και τους βλεπουμε καθε μερα στα καναλια, και ξερουμε τι ρολο βαραει ο καθενας, οικογενειες εχουν, τι σημασια εχει;
pigeon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @digekas: Τα δικά σου λόγια: <<Pigeon, όποιος αποκαλεί το σύνολο "όχλο", επιθυμεί να παραμείνει "όχλος" αφού ως τέτοιος χειραγωγείται ευκολότερα (..)>>. Σε ρώτησα αν ξέρεις για μένα κάτι περισσότερο, με ποιό τρόπο θέλω να χρησιμοποιήσω τον όχλο αλλά δεν απάντησες. Προτίμησες να διαμαρτύρεσαι γιατί συνεχίζω να υποστηρίζω πως την ανωνυμία την χρησιμοποιούν άνθρωποι με συμφέροντα προσωπικά, πολιτικά, οικονομικά και πως σε πιθανή αποκάλυψη των ταυτοτήτων ακόμα κι αυτής της συζήτησης θα είχαμε μεγάλες εκπλήξεις. Θα έπρεπε ως γνώστης της πραγματικότητας που αυτοδιαφημίζεσαι, ως ελευθερωτής πασών των ιδεών και ως διαρκώς θιγμένος από τα συστήματα διαπλοκής να υποστηρίξεις αντί να λοιδωρήσεις μια τέτοια -φανταστική ομολογώ- εξέλιξη. Αντίθετα -πολύ ύποπτα- ξεπέρασες όλες τις επαναστατικές ορμές σου, ξέχασες το κάλεσμα της φύσης για την προστασία των απλών ανθρώπων και προτίμησες να αναζητήσεις τη λύση στα κλειδώματα και τη φίμωση. Παραβλέπω δε την για πολλοστή φορά αυθαίρετη ταύτισή μου με τους ασφαλίτες και την κυβέρνηση. Σε ξαναρωτώ λοιπόν, γνωρίζεις κάτι περισσότερο για μένα ή απλώς εικάζεις και σπιλώνεις, ετοιμάζοντάς με για την κρεμάλα που στήθηκε για στους υποστηρικτές του αυτονόητου; Επομένως λοιπόν, όταν ορισμένοι σχηματίσατε όχλο και ψάχνετε πως με συνοπτικές διαδικασίες θα ρίξετε τον κάθε διαφωνούντα στην πίσσα και τα πούπουλα με νόμους σαλούν του φαρ ουέστ, να είστε σίγουροι πως θα βρεθεί σύντομα κάποιος λούκυ λουκ που θα σας επαναφέρει στην τάξη με τη βία. Δεν ξέρω αν τον λένε Πάγκαλο ή Παπαιωάννου, μπορεί να τον λένε και Παπαρήγα (pun intented!). Τότε θα αναπολείτε τους νόμους και τα συντάγματα αλλά θα είναι αργά για παρακάλια. Αφήστε λοιπόν την δημαγωγική παρλάτα για ελευθερία και δημοκρατία γιατί τελικά μια ιδιότυπη δικτατορία φλερτάρετε και στη δικτατορία θα φτάσετε. Κάποιοι θεωρείτε αφελώς πως λόγω προυπηρεσίας στο "αντάρτικο" θα είστε κουμανταδόροι της νέας κατάστασης αλλά δεν καταλάβατε πως αυτή η ελευθεριότητα των πάντων που ονειρεύεστε θα έχει πάλι κάποιο αφεντικό. Μερικά σκόρπια τώρα: Γιατί κάποιος αθώος με μικρή επισκεψιμότητα μπλογκερ, αλλά με θέση κλειδί δεν μπορεί να πέσει στα πλοκάμια της διαφθοράς και να αρχίσει τα ανταλλάγματα «για να έχει το κεφάλι του ήσυχο». Μα τι να ανταλλάξει, τα 50 views την εβδομάδα; Δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα και εκτίθεσαι διαρκώς σε κάθε απάντησή σου. Ειδάλλως θα εικάσω πως γνωρίζεις πολύ καλά από μέσα τα πράγματα και απλώς αποπροσανατολίζεις για να μη σας πάρουν τα σκάγια. Πραγματικά δεν θα ήθελα να είναι αληθινή η εικασία μου. Εγώ, αρκούμε σε επιχειρήματα νομικά στοιχειοθετημένα που ποτέ δεν είπες. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω σε κατηγορίες που δημιουργήθηκαν εφαρμόζοντας μια ανορθόδοξη λογική, αλλά και τα νομικά σου επιχειρήματα ήταν έωλα. Θα ήταν σαν να κλέβω κουλούρι από 5χρονο. Όπως, άλλωστε, παραδέχεσαι έπεσες σε παράπτωμα σε βαθμό πλημμελήματος, οπότε δεν χρειάζεται δικαστής για να πει ποιος έχει δίκιο. Δεν είναι εκεί το θέμα. Και τώρα ομολογώ οτι σκότωσα τη Μαρία Αλεξάνδρου ετών 82, Αμφικλέους 11, Ψυχικό και της πήρα τις λίρες από το στρώμα. Αυτό σημαίνει πως είμαι ένοχος και δεν χρειάζομαι δικαστήριο; Σου ξαναλέω, τα επιχειρήματά σου να τα διασταυρώσεις με κάποιο δικηγόρο γιατί ο νόμος δεν έχει την ίδια άποψη με σένα, αν προτίθεσαι να παρανομήσεις βάσει τέτοιων ιδεοληψιών θα έχεις σοβαρά μπλεξίματα. Το θέμα είναι ότι πλέον μπορεί να διωχθείς ανελέητα από τις επώνυμες φυλλάδες, που είναι γεμάτες εικασίες και άντε βγάλε άκρη. Μα γιατί και με ποιό πρόσχημα μπορώ να διωχθώ από μια επώνυμη "φυλλάδα"; Ποιός σε κυνηγάει, έλα πες μας, τι τους έχεις κάνει;
Spyros7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 να είστε σίγουροι πως θα βρεθεί σύντομα κάποιος λούκυ λουκ που θα σας επαναφέρει στην τάξη με τη βία Ε, τώρα καρφώθηκες.
digekas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @digekas: Τα δικά σου λόγια: <<Pigeon, όποιος αποκαλεί το σύνολο "όχλο", επιθυμεί να παραμείνει "όχλος" αφού ως τέτοιος χειραγωγείται ευκολότερα (..)>>. Σε ρώτησα αν ξέρεις για μένα κάτι περισσότερο, με ποιό τρόπο θέλω να χρησιμοποιήσω τον όχλο αλλά δεν απάντησες. Προτίμησες να διαμαρτύρεσαι γιατί συνεχίζω να υποστηρίζω πως την ανωνυμία την χρησιμοποιούν άνθρωποι με συμφέροντα προσωπικά, πολιτικά, οικονομικά και πως σε πιθανή αποκάλυψη των ταυτοτήτων ακόμα κι αυτής της συζήτησης θα είχαμε μεγάλες εκπλήξεις. Θα έπρεπε ως γνώστης της πραγματικότητας που αυτοδιαφημίζεσαι, ως ελευθερωτής πασών των ιδεών και ως διαρκώς θιγμένος από τα συστήματα διαπλοκής να υποστηρίξεις αντί να λοιδωρήσεις μια τέτοια -φανταστική ομολογώ- εξέλιξη. Αντίθετα -πολύ ύποπτα- ξεπέρασες όλες τις επαναστατικές ορμές σου, ξέχασες το κάλεσμα της φύσης για την προστασία των απλών ανθρώπων και προτίμησες να αναζητήσεις τη λύση στα κλειδώματα και τη φίμωση. Παραβλέπω δε την για πολλοστή φορά αυθαίρετη ταύτισή μου με τους ασφαλίτες και την κυβέρνηση. Σε ξαναρωτώ λοιπόν, γνωρίζεις κάτι περισσότερο για μένα ή απλώς εικάζεις και σπιλώνεις, ετοιμάζοντάς με για την κρεμάλα που στήθηκε για στους υποστηρικτές του αυτονόητου; Επομένως λοιπόν, όταν ορισμένοι σχηματίσατε όχλο και ψάχνετε πως με συνοπτικές διαδικασίες θα ρίξετε τον κάθε διαφωνούντα στην πίσσα και τα πούπουλα με νόμους σαλούν του φαρ ουέστ, να είστε σίγουροι πως θα βρεθεί σύντομα κάποιος λούκυ λουκ που θα σας επαναφέρει στην τάξη με τη βία. Δεν ξέρω αν τον λένε Πάγκαλο ή Παπαιωάννου, μπορεί να τον λένε και Παπαρήγα (pun intented!). Τότε θα αναπολείτε τους νόμους και τα συντάγματα αλλά θα είναι αργά για παρακάλια. Αφήστε λοιπόν την δημαγωγική παρλάτα για ελευθερία και δημοκρατία γιατί τελικά μια ιδιότυπη δικτατορία φλερτάρετε και στη δικτατορία θα φτάσετε. Κάποιοι θεωρείτε αφελώς πως λόγω προυπηρεσίας στο "αντάρτικο" θα είστε κουμανταδόροι της νέας κατάστασης αλλά δεν καταλάβατε πως αυτή η ελευθεριότητα των πάντων που ονειρεύεστε θα έχει πάλι κάποιο αφεντικό. ... Βρε συ pigeon διαβάζεις αυτά που σου γράφω ή τσάμπα τα γράφω και συνεχίζεις να φαντασιώνεσαι πράγματα και καταστάσεις;;; Σου ξαναλέω ότι όποιος αποκαλεί το σύνολο όχλο το κάνει επειδή έχει την ανάγκη να ξεχωρίσει από αυτό το σύνολο σε μία ολιγαρχική "αξιοκρατική" και "αριστοκρατούμενη" δημοκρατία, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι, σου το ξαναείπα ότι τους ανθρώπους τους κρίνω από τα έργα τους και όχι από την καταγωγή τους ή τα πολιτικά και κοινωνικά τους φρονήματα. Αυτά άλλοι τα κάνουν και όχι εγώ. Όποιος κρύβει πίσω από την ανωνυμία του εγκλήματα, κακουργήματα ή κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα πλημμελήματα, το σύνταγμα και οι νόμοι, η υφιστάμενη νομοθεσία, φτάνει και περισσεύει και μπορούν κάλλιστα να τους μπουζουριάσουν. Τόσες φορές το έχω πει αυτό, με βλέπεις να κρύβομαι;;; Η τεράστια διαφορά είναι αγαπητέ, και αυτό είναι που δεν θέλεις να αποδεχθείς, ότι πίσω από την ανωνυμία δεν βρίσκονται μόνο εγκληματίες!!! Τόσο απλό είναι!!! Δεν το κατάλαβα γιατί ο κάθε ένας ο οποίος δηλώνει βάζελος ή fan της apple ή κομουνιστής ή άθεος ή gay ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, θα πρέπει να δίνει και στον καθένα την ταυτότητά του;;; Αυτά τα φακελώματα άλλοι τα επιθυμούν αγαπητέ, άνθρωποι μίας άλλης εποχής και αντίληψης που έβαλαν την χώρα στον πάγο, για αυτό φασίστες, χουντικούς και δικτατορίες να τις αναζητήσεις αλλού, σε αυτούς που οι θέσεις και οι προθέσεις τους αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ας μην είναι ανώνυμοι και ο νοών, νοείτω. Το forum δεν προσφέρεται για πολιτική συζήτηση, υπάρχουν άλλα στα οποία μπορείς να με βρεις και να συζητήσουμε εκεί ότι λαχταρά η καρδιά σου αγαπητέ και αν δεις εκεί έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί οπότε και όλες οι παραπάνω φαντασιώσεις σου ούτε καν ως φαντασιώσεις δεν στέκονται, όσο δε για τα "αφεντικά" και τους "κουμανταδόρους", που τελικά αυτό είναι που καίει την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, επανειλημμένα έχω πει ότι στην άμεση άρα και πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν πρόσωπα αλλά μόνο ιδέες, αφού αυτές δεν έχουν την τάση να διαφθείρονται και να ξεπουλιώνται. Αυτά από εμένα εδώ στο insomnia, αν θέλεις επεξηγήσεις ψάξε να με βρεις αλλού και εκεί ευχαρίστως να στα εξηγήσω με το νι και με το σίγμα, πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
pigeon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Ε, τώρα καρφώθηκες. Σπυρο δεν είχα καμία αμφιβολία οτι θα επανέλθεις σοβαρά σε κάτι που απέσυρες ως (ενοχλητικό) αστείο. Ανθρωποι που τάσσονται τόσο μαχητικά υπέρ αυτοασυλίας τους συνήθως δεν ακολουθούν ένα απαρέγκλιτο ηθικό κώδικα στις συναλλαγές τους, συνήθως η ηθική τους λυγίζει ανάλογα με τις πρόσκαιρες ανάγκες τις ιδεολογίας ή της τσέπης τους (βλ. Ψωμιάδης και στοίχημα). Γι'αυτό φαντασιώνομαι ιδεατά να γνώριζα αν έχω να κάνω με κάποιον απλά κολλημένο ιδεολόγο με παρωπίδες ώστε να τον αντιμετωπίσω με συμπάθεια ή με το δεξί χέρι του Μπογιόπουλου ώστε να του αλλάξω τον αδόξαστο. Εχει τεράστια διαφορά το κίνητρο, δεν νομίζεις; Βρε συ pigeon διαβάζεις αυτά που σου γράφω ή τσάμπα τα γράφω και συνεχίζεις να φαντασιώνεσαι πράγματα και καταστάσεις;;; Φαντασιώνομαι. Ονειρεύομαι μια κοινωνία που θα ακολουθεί τους κανόνες που επιβάλει η λογική, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη. Πίστεψε με, είναι καλύτερα από το να ζω την άνομη και άσυλη πραγματικότητά σας που μου επιβάλλετε με τη βία. Αυτή ακριβώς τη βία και τις ανακριτικές χουντοτακτικές που υποτίθεται πως μάχεστε και που με την πρώτη ευκαιρία εφαρμόζετε σε όποιον τολμάει να έχει διαφορετική θέση. Σου ξαναλέω ότι όποιος αποκαλεί το σύνολο όχλο το κάνει επειδή έχει την ανάγκη να ξεχωρίσει από αυτό το σύνολο σε μία ολιγαρχική "αξιοκρατική" και "αριστοκρατούμενη" δημοκρατία, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι, σου το ξαναείπα ότι τους ανθρώπους τους κρίνω από τα έργα τους και όχι από την καταγωγή τους ή τα πολιτικά και κοινωνικά τους φρονήματα. Αυτά άλλοι τα κάνουν και όχι εγώ. Για τελευταία φορά: Σου έγραψα αστειευόμενος ότι ακολουθείς τον όχλο στο πετροβόλημα, προσπαθώντας να σε παρακινήσω σε εποικοδομητικότερο διάλογο. Η απάντησή σου είναι οτι αποκαλώ το σύνολο όχλο γιατι έτσι είναι ευκολότερη η χειραγώγηση. Και σε ρωτάω επιτέλους, με ενδιαφέρει να χειραγωγήσω τον όχλο -χωρις να είμαι σε φυσική θέση να το κάνω- ή τελικά ισχύει οτι πιστεύω στην αριστοκρατούμενη δημοκρατία οπότε δεν με απασχολεί ο όχλος; Και τελικά, γιατί στα τελευταία 10 μηνύματα ασχολείστε με το τί κανω εγω, αν είμαι πράσινος ή κόκκινος, τι δουλειά κάνω, τι κρύβω κι αν καρφώθηκα, όταν δηλωνεις πως δεν ασχολείσαι με την καταγωγή αλλά με τα έργα; Επομένως, με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που πρέπει να εφαρμόζονται, θα μου άρεσε να μάθω αν πίσω απο τα nicknames κρύβονται απλοί ιδεολόγοι πολίτες ή εντεταλμένοι κομμάτων, στελέχη κομματικών νεολαιών και τσιράκια δημοσιογράφων. Ετσι, θα διαπιστώνατε κι εσείς αν είμαι ΚΥΠατζής όπως υπαινιχθήκατε ή απλός πολίτης που βαρέθηκε 40 χρόνια να περιμένει πότε θα εφαρμοστεί το κράτος δικαίου. Θα μείνω με το παράπονο.. Όποιος κρύβει πίσω από την ανωνυμία του εγκλήματα, κακουργήματα ή κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα πλημμελήματα, το σύνταγμα και οι νόμοι, η υφιστάμενη νομοθεσία, φτάνει και περισσεύει και μπορούν κάλλιστα να τους μπουζουριάσουν. Τόσες φορές το έχω πει αυτό, με βλέπεις να κρύβομαι;;; Ναι δηλαδη ΠΩΣ θα γίνει αυτό, με ευχολόγια; Αγαπητέ Δημητρη είτε θα εφαρμόζεται ο νόμος είτε θα πάρουμε όλοι από ενα ρόπαλο και θα το παίξουμε Fred Flintstone. Η τεράστια διαφορά είναι αγαπητέ, και αυτό είναι που δεν θέλεις να αποδεχθείς, ότι πίσω από την ανωνυμία δεν βρίσκονται μόνο εγκληματίες!!! Τόσο απλό είναι!!! Δεν είπα ποτέ αυτό που μου προσάπτεις, πλέον δείχνει σκόπιμη η παρανόηση. Εγραψα από την πρώτη στιγμή ότι το 95% των δημοσιογραφικών blogs είναι ελεγχόμενα, κατευθυνόμενα και διαπλεκόμενα. Υπαρχει αντίρρηση; Γράφεις εδώ το "καθαρό" blog της αρεσκείας σου και το ελέγχουμε μαζι. Άκριτη και ανεξέλεγκτη πίστη μόνο η εκκλησία απαιτεί, θα με συγχωρέσετε γιατι δεν είναι του γούστου μου. Δεν το κατάλαβα γιατί ο κάθε ένας ο οποίος δηλώνει βάζελος ή fan της apple ή κομουνιστής ή άθεος ή gay ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, θα πρέπει να δίνει και στον καθένα την ταυτότητά του;;; Αυτά τα φακελώματα άλλοι τα επιθυμούν αγαπητέ, άνθρωποι μίας άλλης εποχής και αντίληψης που έβαλαν την χώρα στον πάγο, (..) Τα πράγματα είναι απλά και θα τα πω για τελευταία φορα μηπως τελικά συζητηθεί κάτι από τα αυτονόητα που παραβλέπετε: Το θέμα δεν είναι τι δηλώνει ο καθένας αλλά τι κρύβεται πίσω από τη δήλωσή του. Διαβαθμίζω την ανάγκη ταυτοποίησης ως εξής: α) Σε μια απλή ανταλλαγή απόψεων φυσικά δεν υπάρχει ανάγκη ταυτοποίησης. Τελος. β) Στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες, θεωρώ πως πρεπει για λόγους αξιοπρέπειας και κοσμιότητας να γνωρίζουμε τον καταγγέλοντα, αλλά είναι στην κρίση του καταγγέλοντα. Σας ανέφερα το παράδειγμα με τις επιστολές. γ) Σε καταγγελία που παραβαίνει τους νόμους, είναι απαραίτητη η ταυτότητα του καταγγέλοντα. Το ιδανικό θα ήταν ο καταγγέλων να γνωρίζει οτι παραβαίνει νόμους και να αναλαμβάνει την ευθύνη προς χάριν ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή να γράφει "αυτός είμαι, αυτά υποστηρίζω και έχω αποδείξεις". Στην περίπτωση που στοιχειοθετείται αδίκημα και ο καταγγέλων χρησιμοποιεί την ανωνυμία για να αποφύγει την δικαστική διαμάχη, οφείλει να παρεμβαίνει ο νόμος και να άρει το απόρρητο. Θεωρώ πως είναι θέμα παιδείας, έμφυτης ευγένειας και ελάχιστης προσπάθειας κάποιου να εκφραστεί αποτελεσματικά έχοντας στόχο να βρίσκεται στο Β. (...) εκεί έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί οπότε και όλες οι παραπάνω φαντασιώσεις σου ούτε καν ως φαντασιώσεις δεν στέκονται Οι φαντασιώσεις μου δεν αφορούν εσένα αποκλειστικά, με προβληματίζει γιατι ενοχλείσαι αν όπως λες δεν έχεις κάποια παράλληλη ιδιότητα να κρύψεις. Ούτως ή αλλως είναι ανέφικτη υπόθεση, ξεκινά από μένα τον ίδιο και φτάνει ως τον τελευταίο συμμετέχοντα στη συζήτηση. Αν είχες βρεθεί πότε σε πραγματική σοβαρή συνεύλεση φορέα (σωματείο, εταιρία, οτιδήποτε) θα γνώριζες οτι μόλις πάρεις το λόγο δηλώνεις την ταυτότητά σου. Είναι δείγμα πολιτισμού, προσθέτει βαρύτητα -ή ελαφρότητα- στα επιχειρήματά και σε κάθε περίπτωση δείχνει σεβασμό προς τη διαδικασία. Ολοι ξέρουν να βαλουν μια κουκούλα και να πουν μερικές αλήθειες και πολλά ψέμματα. Το ζήτημα είναι ποιος το κάνει με το θάρρος της γνώμης του.. όσο δε για τα "αφεντικά" και τους "κουμανταδόρους", που τελικά αυτό είναι που καίει την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, επανειλημμένα έχω πει ότι στην άμεση άρα και πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν πρόσωπα αλλά μόνο ιδέες, αφού αυτές δεν έχουν την τάση να διαφθείρονται και να ξεπουλιώνται. Δυστυχως Δημήτρη όλες οι φανατικές ιδεολογίες και οι οπαδοί τους εφαρμόζουν ένα μοντέλο χούντας. Εν προκειμένω δεν κατανοείς την χούντα που εφαρμόζει η δική σου ανοικτή κυβέρνηση του Συντάγματος γιατι το μόνο που κατάφερε είναι να χρεώσει το Δήμο που μένω με 700χιλ ευρώ από τις καταστροφές που δημιούργησε, τα οποία είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω με την αύξηση των δημοτικών τελών. Ολοι λοιπόν που έφτασαν με τρένα, καράβια και σκουτεράκια για την αναπαραγωγή του ονείρου της λαικής δημοκρατίας το μόνο που κατάφεραν είναι να λερώσουν με τις ονειρώξεις τους. Δεν ξερω αν εκεί στο νησί έπρεπε να πληρώσετε ένα λογαριασμό για τα σπασμένα σας, θα εξακολουθούσες ήσουν τόσο γαλαντόμος με τις ελευθερίες του όχλου. (συνεχίζω να χρησιμοποιώ το "όχλος" και σε παραπέμπω στην ψυχολογία των μαζών του Gustave Le Bon).
Spyros7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @pigeon Σπυρο δεν είχα καμία αμφιβολία οτι θα επανέλθεις σοβαρά σε κάτι που απέσυρες ως (ενοχλητικό) αστείο. Ανθρωποι που τάσσονται τόσο μαχητικά υπέρ αυτοασυλίας τους συνήθως δεν ακολουθούν ένα απαρέγκλιτο ηθικό κώδικα στις συναλλαγές τους, συνήθως η ηθική τους λυγίζει ανάλογα με τις πρόσκαιρες ανάγκες τις ιδεολογίας ή της τσέπης τους (βλ. Ψωμιάδης και στοίχημα). Γι'αυτό φαντασιώνομαι ιδεατά να γνώριζα αν έχω να κάνω με κάποιον απλά κολλημένο ιδεολόγο με παρωπίδες ώστε να τον αντιμετωπίσω με συμπάθεια ή με το δεξί χέρι του Μπογιόπουλου ώστε να του αλλάξω τον αδόξαστο. Εχει τεράστια διαφορά το κίνητρο, δεν νομίζεις; Τι φταίω εγώ βρε pigeon, σε ξέρω και από χθες? Ας εξέφραζες από την αρχή τον φονταμενταλισμό σου να μη χάνω και εγώ τα λόγια μου. Νόμιζα ότι κάνω διάλογο με ορθολογικά επιχειρήματα για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα (με πολιτικές προεκτάσεις βεβαίως) και υπονοείς μετά από τόση κουβέντα ότι επιδοκιμάζεις τη βία εναντίον των ιδεολογικών σου "αντιπάλων". Άμα ξεπεράσεις ποτέ τα συμπλέγματά σου με τον αριστερό χώρο/σκέψη τα ξαναλέμε. ΥΓ Για την ιστορία ποτέ δεν ήμουν μέλος κόμματος η πολιτικής οργάνωσης. Ειδικά αυτού που υπονοείς. Το χαρακτηρισμό ιδεολόγος τον δέχομαι. Για παρωπίδες κοίτα δεξιά και αριστερά από τα μάτια σου. Τα αποφθέγματα σου περί ηθικής και οι γενικεύσεις που κάνεις είναι τουλάχιστον αστεία.
pigeon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Σπύρο , Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι για πολλοστή φορά χρησιμοποιείς το χώρο για να απαντήσεις στις "αστείες γενικεύσεις" μου, δηλώνοντας πόσο διαφωνείς και πόσο "αστείες" είναι. Μάλλον δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου να γράψεις εσύ τι πιστεύεις. Εγω διαβάσει από σενά διακόσια "Δεν είμαι αυτο....", "Δεν κάνω εκείνο.." αλλα δεν έχουμε μάθει τι είσαι και τι πιστεύεις. Δεν εκτίθεσαι! Προτιμάς να κρίνεις από τη γωνιά σου όσους διατυπώνουν ξεκάθαρη άποψη. Ισως δεν είναι τυχαίο οτι αυτό ακριβώς εφαρμόζουν τα ρυπαρά blog που επικροτείς το θεάρεστο έργο τους. Επομένως αν δεν κατανόησες αυτό που έγραψα με τη βία, ζήτησε μου ευγενικά να σου δώσω εξηγήσεις, αν και μεταξύ μας το θεωρώ ανώφελο γιατί δεν έγραψα τιποτε περισσότερο από το αυτονόητο που δεν εννοείτε να καταλάβετε: Οταν παραλύσετε εντελώς το κράτος δικαίου θα βρεθούν κάποιοι που θα έχουν περισσότερο συμφέρον από 5 φτηνά blogάκια και θα σας/μας κάτσουν στο σβέρκο. Λίγη ιστορία αν γνωρίζεις, δεν χρειάζοται να πω περισσότερα. Κατόπιν αυτών οποιαδήποτε παρανόηση θα την θεωρήσω σκόπιμη και προκλητική.
Spyros7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @pigeon Ας πάει το παλιάμπελο.. Η άποψή μου για το θέμα του θρεντ ειπώθηκε ξεκάθαρα λίγες σελίδες πριν. Δες και τι λέω για τα μπλογκ που λες ότι επικροτώ. Μα δε θέλει εξυπνάδα, κοινή λογική θέλει για να καταλάβει κάποιος ότι όποια παπαριά διαβάζει στο ιντερνετ δεν είναι υποχρεωτικά σωστή επειδή κάποιος απλά την ανέβασε. Δεν υποστηρίζω την ασυδοσία αλλά το δικαίωμα στην ανωνυμία. Η "ανοχή" στην ασυδοσία είναι το τίμημα που πληρώνεις για να είσαι ανώνυμος. Και επειδή το κράτος ποτέ δεν παίρνει πρωτοβουλία υπέρ του απλού πολίτη είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε διαδικασία άρσης της ανωνυμίας προβλεφθεί θα χρησιμοποιηθεί κυρίως εναντίον του και όχι υπέρ του. Κι εγώ σιχαίνομαι τα "τροκτικοειδή" μπλογκ αλλά χίλιες φορές να υπάρχουν παρά να έχει οποιοδήποτε "όργανο" τη δυνατότητα να εξακριβώσει ποιος λέει τι με μια απλή αίτηση στον isp. Γι αυτό υπάρχουν οι ανεξάρτητες αρχές (οι οποίες τελευταία χτυπιούνται αλύπητα, όχι τυχαία βέβαια, από το βαθύ κράτος). Και αν αργούν (που αμφιβάλλω) τι σημασία έχει όταν μια μήνυση εκδικάζεται έτσι κι αλλιώς μετά από χρόνια. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου στις ταμπέλες. Εγώ δε βάζω ταμπέλα στον εαυτό μου. Αν δε σου κάνει το "ανένταχτος αριστερός" άλλοι με έχουν χαρακτηρίσει ελευθεριακό, αναρχικό, γραφικό, καραγκιόζη, διαλέγεις και παίρνεις. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων να χαρακτηρίσουν τον άλλο αντί να κρίνουν τα επιχειρήματά του. Και αυτό το είπα πριν Ο καθένας στην καθημερινή ζωή επιλέγει τη στάση του. Αν θέλει να έχει προσωπική άποψη αξιολογεί το καθετί που ακούει με τα δικά του κριτήρια. Αν απλά θέλει να ανήκει σε ένα κοπάδι έτσι για να έχει άποψη, επιλέγει γιδοβοσκό και περιμένει από το κράτος να τον προστατέψει από τους "κακούς", θυσιάζοντας ελευθερίες για την "ασφάλειά του". Κλασικά εικονογραφημένα. Το θέμα τελικά είναι κατά πόσο ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του ικανό να χρησιμοποιήσει κριτική σκέψη ή αν χρειάζεται καθοδήγηση, και είναι καθαρά πολιτικό. Και όσο για τη βία, όταν την υποστηρίζεις, ειδικά εναντίον φρονήματος, είναι τουλάχιστον άτοπο να περιμένεις ευγενική απάντηση. Η βία φέρνει βία. Αν μιλάς για κράτος δικαίου η σε άλλη χώρα ζεις ή ανήκεις στην ελάχιστη μειοψηφία που έχει μείνει αλώβητη ή κερδίζει από την κατάσταση στη χώρα. Και αν φοβάσαι ότι η αντίσταση στα μέτρα θα φέρει.. τον κομμουνισμό τι να πω.. Μαζί θα πάμε στα γκούλαγκ πάντως μην αγχώνεσαι παρέα θα χεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα