pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Αυτό μην το λες σε εμάς, πες το στον υπουργό!!!Κώστα, το άρθρο 19 του Συντάγματος:Αν θέλετε να ρίξετε μία ματιά στους σχετικούς νόμους: http://www.adae.gr/portal/index.php?id=17 @pigeon: Μια απλή είδηση ήταν, ούτε καν άρθρο. Χωρίς ίχνος προσωπικού σχολιασμού και με αναφορά της πηγής. Εξέλαβα την υπερβολική αντίδρασή σου ως ένδειξη προκατάληψης, ενώ είχα την εντύπωση ότι κάναμε εποικοδομητικό διάλογο. Τεσπα, μπορεί να κάνω λάθος..@pournaras: Το σύνταγμα είναι εξ αντικειμένου γενικόλογο. Καθορίζει γενικές κατευθύνσεις και οι λεπτομέρειες ρυθμίζονται με νόμους. Σου λέει λοιπόν: το απόρρητο διασφαλίζεται από την ανεξάρτητη αρχή της οποίας η συγκρότηση, η λειτουργία και οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες ορίζονται από νόμο. Ο νόμος λοιπόν πρέπει να φτιαχτεί έτσι ώστε να είναι δυνατή η διασφάλιση του απορρήτου από την αρχή, αλλιώς είναι αντισυνταγματικός.Στην περίπτωσή μας μάλλον θα έχουμε προσπάθεια παράκαμψης της ΑΔΑΕ για τα μπλόγκς, με την (γελοία κατά τη γνώμη μου) δικαιολογία ότι τα μπλογκς δεν είναι επικοινωνία αλλά κάτι σαν εφημερίδες. Η ΑΔΑΕ (και η κοινή λογική) διαφωνεί καθέτως. Μισο λεπτο, ειναι αντισυνταγματικος ο νομος οταν προεκτεινεται απο τις κατηγοριες σε κακουργημα, στις κατηγοριες για πλημμελημα; Το αρθρο 19 Δημητρη (και Σπυρο), και στην παρ. 1 και στη 2, μιλαει για Νομο που οριζει τις εγγυησεις κατα τις οποιες η δικαστικη αρχη παρακαμπτει την ΑΔΑΕ. Αρα υπαρχει νομος, ο οποιος μεχρι σημερα μιλαγε για κακουργημα, αυριο θα μιλαει για πλημελημα. Ουτε στο ενα, ουτε στο αλλο ειναι αντισυνταγματικος.
mayrozjack Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Γνώμη μου είναι πως το Ιντερνετ είναι ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, μια χωματερή ρε παιδί μου. Το θέμα είναι πως σε όποια χωματερη και να πας μπορεί το 95% να ειναι σκουπίδια και άχρηστα, σίγουρα όμως θα υπάρχει και ένα 5% το οποίο θα είναι χρήσιμο. Φυσικα με τον όρο σκουπίδια δεν αναφέρομαι μόνο στα (κακά) blogs, αυτα είναι το λιγότερο, υπάρχουν χιλιάδες άλλα site. Επίσης (για μένα) το ιντερνετ είναι μια μεταφορά του πραγματικού κόσμου στο δυαδικό σύστημα. Μπορώ να βγώ στο δρόμο και να φωνάξω ότι θέλω; Μπορώ. Μπορώ να τυπώσω αφίσες και να τις κολλήσω και να γραφουν αυτά που πιστεύω; Μπορω. Σε όλα αυτα χρειάζεται να δηλώσω ποιος ειμαι; Όχι. Μπορώ όμως να πιάσω μια εφημερίδα, να γράψω ότι ο γείτονας μου κ. Παπαδοβαγγελοδημητροπουλος είναι τραβεστί που βιάζει παιδάκια, απλά επειδή μου την έσπασε με τη μουσική του; Και πάλι όχι. Τι θέλω να πώ: Σε κάθε σύστημα κοινωνικό, όπου συναναστρέφεσαι με τον Α η Β τρόπο με ΑΛΛΟΥΣ ανθρώπους, πρέπει να έχεις εκτός από δικαιώματα, και υποχρεώσεις. Είναι δικαίωμα σου να λες ότι θες, όπως θες, αλλά δε σου δίνει κανείς το δικαίωμα να πρωσοποποιείς, να χαρακτηρίζεις ή να κατηγορείς άλλους δημόσια και χωρίς αποδείξεις. Δε σου δίνει κανείς το δικαίωμα να διατυπώνεις εξτρεμιστικές-ρατσιστικές απόψεις ενάντια σε κάστες ανθρώπων, μα το βασικότερο δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι στο "απυρόβλητο" απλά και μόνο επειδή το μόνο μέσο με το οποίο αλληλεπιδράς είναι η οθόνη σου. Κοινώς, αν κάνεις ή πεις μια μαλακία, θα πρεέπει να υπάρχουν και οι αναλογες συνέπειες όπως και στον πραγματικό κόσμο. Το πως θα γίνει αυτό δεν το ξέρω, δεν το εχω σκεφτεί ακόμα. ΟΜΩΣ επειδη μ'αρεσει να κανω και το δικηγόρο του διαβόλου...θα ήθελα να ρωτήσω, ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει το τί θα λέω στην ιστοσελίδα μου, ή το μπλογκ μου; Εγώ μπορεί να είμαι δεξιός και να λέω ότι οι κομμουνιστές φταίνε για όλα και ότι η Κίνα είναι ο μεγάλος εχθρος και ο Παπανδρέου είναι ψευτης, κλεφτης ή ο,τιδήποτε άλλο. Η μπορεί να είμαι κομμουνιστής που πιστεύω στην ένοπλη επανάσταση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και να λέω ότι ο τάδε τραπεζίτης έχει ξεπλύνει χρήμα. Κανείς δε μ'εμποδίζει να το πω δημόσια (και μην πείτε οτι δεν μπορώ, γιατί είδαμε τι έγινε με τους "αγανακτισμένους"), κανείς δε μ'εμποδίζει να το πω σε μια παρέα 5-10 ατόμων. Φυσικά δεν μπορώ να το γράψω σε μια εφημερίδα (ΜΜΕ γαρ), όμως σκεφτομαι πως τα μπλογκ είναι κάτι παρόμοιο. Μια νομοθεσία η οποία θα μπορεί να ελέγχει τα μπλογκ σημαίνει οτι μπορει να εφαρμοστεί και για τα "μικρα", και για τα "μεγάλα". Άρα αυτό σημαίνει πως αν εγω φτιάξω ένα μπλογκ το οποίο μπαίνουν και το βλεπουν οι 10-15 φιλοι μου και εκεί μέσα υπάρχει η άποψη μου, μπορεί κάποιος να με ελεγξει ή να με μηνύσει γι'αυτην. Βέβαια θα πείτε, "πως ορίζεται το "μικρο" μπλογκ και πως το "μεγάλο" ;" Με την επισκεψιμότητα; Με τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία (μηδέν αλλα λέμε τώρα); Ή με το πόσα φράγκα βγάζει αυτός που το έχει; Ένα τόσο λεπτό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με 2 posts ούτε με 2-3 ώρες κουβεντούλα, πόσο μάλλον από μερικούς άσχετους 60άρηδες που περνανε νομοσχέδια εν μια νυκτί στη Βουλή και δεν ξερουν να ξεχωρίσουν το email από το sms.
pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Γνώμη μου είναι πως το Ιντερνετ είναι ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, μια χωματερή ρε παιδί μου. Το θέμα είναι πως σε όποια χωματερη και να πας μπορεί το 95% να ειναι σκουπίδια και άχρηστα, σίγουρα όμως θα υπάρχει και ένα 5% το οποίο θα είναι χρήσιμο. Φυσικα με τον όρο σκουπίδια δεν εννοω μόνο τα blogs, αυτα είναι το λιγότερο, υπάρχουν χιλιάδες άλλα site. Επίσης (για μένα) το ιντερνετ είναι μια μεταφορά του πραγματικού κόσμου στο δυαδικό σύστημα. Μπορώ να βγώ στο δρόμο και να φωνάξω ότι θέλω; Μπορώ. Μπορώ να τυπώσω αφίσες και να τις κολλήσω και να γραφουν αυτά που πιστεύω; Μπορω. Σε όλα αυτα χρειάζεται να δηλώσω ποιος ειμαι; Όχι. Μπορώ όμως να πιάσω μια εφημερίδα, να γράψω ότι ο γείτονας μου κ. Παπαδοβαγγελοδημητροπουλος είναι τραβεστί που βιάζει παιδάκια, απλά επειδή μου την έσπασε με τη μουσική του; Και πάλι όχι. Τι θέλω να πώ: Σε κάθε σύστημα κοινωνικό, όπου συναναστρέφεσαι με τον Α η Β τρόπο με ΑΛΛΟΥΣ ανθρώπους, πρέπει να έχεις εκτός από δικαιώματα, και υποχρεώσεις. Είναι δικαίωμα σου να λες ότι θες, όπως θες, αλλά δε σου δίνει κανείς το δικαίωμα να πρωσοποποιείς, να χαρακτηρίζεις ή να κατηγορείς άλλους δημόσια και χωρίς αποδείξεις. Δε σου δίνει κανείς το δικαίωμα να διατυπώνεις εξτρεμιστικές-ρατσιστικές απόψεις ενάντια σε κάστες ανθρώπων, μα το βασικότερο δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι στο "απυρόβλητο" απλά και μόνο επειδή το μόνο μέσο με το οποίο αλληλεπιδράς είναι η οθόνη σου. Κοινώς, αν κάνεις ή πεις μια μαλακία, θα πρεέπει να υπάρχουν και οι αναλογες συνέπειες όπως και στον πραγματικό κόσμο. Το πως θα γίνει αυτό δεν το ξέρω, δεν το εχω σκεφτεί ακόμα. ΟΜΩΣ επειδη μ'αρεσει να κανω και το δικηγόρο του διαβόλου...θα ήθελα να ρωτήσω, ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει το τί θα λέω στην ιστοσελίδα μου, ή το μπλογκ μου; Εγώ μπορεί να είμαι δεξιός και να λέω ότι οι κομμουνιστές φταίνε για όλα και ότι η Κίνα είναι ο μεγάλος εχθρος και ο Παπανδρέου είναι ψευτης, κλεφτης ή ο,τιδήποτε άλλο. Η μπορεί να είμαι κομμουνιστής που πιστεύω στην ένοπλη επανάσταση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και να λέω ότι ο τάδε τραπεζίτης έχει ξεπλύνει χρήμα. Κανείς δε μ'εμποδίζει να το πω δημόσια (και μην πείτε οτι δεν μπορώ, γιατί είδαμε τι έγινε με τους "αγανακτισμένους"), κανείς δε μ'εμποδίζει να το πω σε μια παρέα 5-10 ατόμων. Φυσικά δεν μπορώ να το γράψω σε μια εφημερίδα (ΜΜΕ γαρ), όμως σκεφτομαι πως τα μπλογκ είναι κάτι παρόμοιο. Μια νομοθεσία η οποία θα μπορεί να ελέγχει τα μπλογκ σημαίνει οτι μπορει να εφαρμοστεί και για τα "μικρα", και για τα "μεγάλα". Άρα αυτό σημαίνει πως αν εγω φτιάξω ένα μπλογκ το οποίο μπαίνουν και το βλεπουν οι 10-15 φιλοι μου και εκεί μέσα υπάρχει η άποψη μου, μπορεί κάποιος να με ελεγξει ή να με μηνύσει γι'αυτην. Βέβαια θα πείτε, "πως ορίζεται το "μικρο" μπλογκ και πως το "μεγάλο" ;" Με την επισκεψιμότητα; Με τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία (μηδέν αλλα λέμε τώρα); Ή με το πόσα φράγκα βγάζει αυτός που το έχει; Ένα τόσο λεπτό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με 2 posts ούτε με 2-3 ώρες κουβεντούλα, πόσο μάλλον από μερικούς άσχετους 60άρηδες που περνανε νομοσχέδια εν μια νυκτί στη Βουλή και δεν ξερουν να ξεχωρίσουν το email από το sms. Εδω κολλαω εγω. Τοσα χρονια εδημεριδες οπως πχ ο Ριζοσπαστης, η η παλια Αυριανη, η ο Ελευθερος, δεν αλληλοβριζονται συνεχως απο εποχης Αντρεα; Δεν εχουν βγαλει "αποκαλυψεις" που τελικα ηταν φουσκες; Δεν εχουν κανει τραγικα λαθη (ελευθεροτυπια νομιζω, επισκεψη Ερντογαν στον Καραμανλη, που τελικα δεν εγινε ποτε, και η εφημεριδα εγραφε ακομη και λεπτομερειες της επισκεψης). Αποψεις αντιθετες με τα κυβερνωντα κομματα και με εντονο υφος (κλεφτες, λαμογια και οτι αλλο θες, με τεραστια γραμματα στα πρωτοσελιδα), δεν υπηρχαν παντα; Γιατι ολα αυτα τα χρονια δεν υπηρχαν αυτοι οι δικομανεις ωστε να τους φιμωσουν; Με την αλλαγη του νομου που θα επηρρεαζει τα μπλογκς θα ξεκινησει η διαδικασια;
activex Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Εδω κολλαω εγω. Τοσα χρονια εδημεριδες οπως πχ ο Ριζοσπαστης, η η παλια Αυριανη, η ο Ελευθερος, δεν αλληλοβριζονται συνεχως απο εποχης Αντρεα; Δεν εχουν βγαλει "αποκαλυψεις" που τελικα ηταν φουσκες; Δεν εχουν κανει τραγικα λαθη (ελευθεροτυπια νομιζω, επισκεψη Ερντογαν στον Καραμανλη, που τελικα δεν εγινε ποτε, και η εφημεριδα εγραφε ακομη και λεπτομερειες της επισκεψης). Αποψεις αντιθετες με τα κυβερνωντα κομματα και με εντονο υφος (κλεφτες, λαμογια και οτι αλλο θες, με τεραστια γραμματα στα πρωτοσελιδα), δεν υπηρχαν παντα; Γιατι ολα αυτα τα χρονια δεν υπηρχαν αυτοι οι δικομανεις ωστε να τους φιμωσουν; Με την αλλαγη του νομου που θα επηρρεαζει τα μπλογκς θα ξεκινησει η διαδικασια; Ίδιες "πλάτες" έχει ο κάθε blogger με τον χ-ψ μεγαλοδημοσιογράφο - εκδότη ; Και μόνο στη σκέψη του κινδύνου ο απλός πολίτης θα μασήσει να εκφραστεί. Έχω την αίσθηση...
pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Ίδιες "πλάτες" έχει ο κάθε blogger με τον χ-ψ μεγαλοδημοσιογράφο - εκδότη ; Και μόνο στη σκέψη του κινδύνου ο απλός πολίτης θα μασήσει να εκφραστεί. Έχω την αίσθηση... Εχεις δει πολλους απλους μπλογκερς που να κρατανε δημοσιογραφικα μπλογκς πολιτικου - αθλητικου περιεχομενου; Υπαρχει περιπτωση ο απλος μπλογκερ που ταυτοχρονα (κατα πασα πιθανοντητα) θα εχει και μια 8ωρη εργασια, ισως και οικογενεια, (αρα ελαχιστο χρονο), να εχει τη δυνατοτητα μονος του να διατηρει το μπλογκ του με δικες του ειδησεις και ειδικα τοσο "καυτες" που να του επιφερουν τον κινδυνο της φιμωσης; Ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες τουλαχιστον.
Spyros7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Μισο λεπτο, ειναι αντισυνταγματικος ο νομος οταν προεκτεινεται απο τις κατηγοριες σε κακουργημα, στις κατηγοριες για πλημμελημα; Το αρθρο 19 Δημητρη (και Σπυρο), και στην παρ. 1 και στη 2, μιλαει για Νομο που οριζει τις εγγυησεις κατα τις οποιες η δικαστικη αρχη παρακαμπτει την ΑΔΑΕ. Αρα υπαρχει νομος, ο οποιος μεχρι σημερα μιλαγε για κακουργημα, αυριο θα μιλαει για πλημελημα. Ουτε στο ενα, ουτε στο αλλο ειναι αντισυνταγματικος. Δεν είναι έτσι. Το σύνταγμα είναι σαφές στην παρ. 1. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας η για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Το πλημμέλημα σαφώς δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα. Εδω κολλαω εγω. Τοσα χρονια εδημεριδες οπως πχ ο Ριζοσπαστης, η η παλια Αυριανη, η ο Ελευθερος, δεν αλληλοβριζονται συνεχως απο εποχης Αντρεα; Δεν εχουν βγαλει "αποκαλυψεις" που τελικα ηταν φουσκες; Δεν εχουν κανει τραγικα λαθη (ελευθεροτυπια νομιζω, επισκεψη Ερντογαν στον Καραμανλη, που τελικα δεν εγινε ποτε, και η εφημεριδα εγραφε ακομη και λεπτομερειες της επισκεψης). Αποψεις αντιθετες με τα κυβερνωντα κομματα και με εντονο υφος (κλεφτες, λαμογια και οτι αλλο θες, με τεραστια γραμματα στα πρωτοσελιδα), δεν υπηρχαν παντα; Γιατι ολα αυτα τα χρονια δεν υπηρχαν αυτοι οι δικομανεις ωστε να τους φιμωσουν; Με την αλλαγη του νομου που θα επηρρεαζει τα μπλογκς θα ξεκινησει η διαδικασια; Τα media είναι περιορισμένου αριθμού, ελεγχόμενα και μέσα στη διαπλοκή όπως ξέρουμε όλοι. Τα μπλογκ δεν είναι (edit: υποχρεωτικά..). Αυτό τους πειράζει.
pigeon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 @Spyros7: Σπυρο αν ήταν έτσι, νο πρόμπλεμ από εδώ. Επίσης, τα δημοσιογραφικά blog είναι πλειοψηφικά πιό διαπλεκόμενα από τα υπόλοιπα μέσα, δυστυχώς. @digekas: Δημήτρη άρχισες να παρασύρεσαι κι εσύ από τις εκδηλώσεις του όχλου; Αυτό ακριβώς που γράφει ο pournaras ήθελα να δείξω πριν, με τους 5 τύπους δημοσιογραφικών blogs, αλλά τζάμπα κόπος! Διαπιστώνω από τις αντιδράσεις ορισμένων οτι δεν απευθύνομαι σε απλούς χρήστες όπως αφελέστατα θεωρούσα ως τώρα, αλλά σε εντεταλμένα φυντάνια με μπλοκάκι. Το ερώτημα είναι για ποιό μαγαζί (κόμμα, blog, ΜΜΕ) δουλεύουν ώστε να τους πω οτι θα τους ψηφίσω ή θα τους αγοράσω το έντυπο μπας και με αφήσουν ήσυχο... @fwtonio: Θα μπορούσα να πιάσω γραμμή-γραμμή και να απαντάω σε κάθετι που μου προσάπτεις. Εδώ που φτάσαμε πραγματικά θα το έκανα αδιαφορώντας για το βασανιστήριο να προσπαθώ να πείσω για τα αυτονόητα, φτάνει να υπήρχε έστω ψήγμα σεβασμού της λογικής και μια ελάχιστη ελπίδα εποικοδομητικού διαλόγου. Δυστυχώς η προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς μου -και όχι τόσο των απόψεών μου- συνάδει με την απόλυτη πρωκτικοποίηση των blogs που μόλυναν ανίατα με λεπτοσπείρωση τους φανατικούς αναγνώστες τους. Επομένως όταν όλα λέγονται και γίνονται για το γιαούρτωμα, δεν οφελεί η προσπαθεια, απλώς θα παρακαλέσω να είναι "αγελαδίτσα". Οσο για τις μυνήσεις που άφησες να αιωρούνται ως απειλή -κλασική αριστεριτζίδικη τακτική με δεξιά εφόδια- σου λέω πως αντίθετα με τους κρυφτούληδες bloggers εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου και σου απαντώ: μολών λαβέ!
Spyros7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Ναι αλλά το σύστημα δεν απειλείται από τα διαπλεκόμενα μπλογκ. Την ίδια δουλειά με τις κομματικές φυλλάδες κάνουν, σε πιο λαϊκίστικη έκδοση λόγω της ανωνυμίας ίσως. Τα δύο-τρία που θα έχουν μια απήχηση και θα γράφουν πράγματα που δεν πρέπει να ακουστούν είναι ο στόχος.
pigeon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Σπυρο προσωπική εκτίμηση, θεωρώ πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα κρυφοκομματικά blogs που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητα και παίρνουν τους γνωστούς 200-300χιλ μεταφερόμενους κάθε εκλογικής διαδικασίας. Οπως επίσης και τα blogs που αποδομούν την πολιτική συνείδηση (λευκά/άκυρα) ή/και διαρρέουν κόσμο προς τα αριστερά. Τα καθαρά blog απόψεων -που πράγματι υπάρχουν- είναι πολύ σοφιστικέ και διανοουμενίστικα για να κοπαδοποιήσουν κόσμο, σε στυλ Συντάγματος. Οι πλατείες γέμισαν με 70% απόλυτα κομματικοποιημένους, 10% τσαντάκηδες/ματάκηδες κτλ και 20% απολιτίκ. Το 20% μοιάζει πολύ νόστιμο νούμερο για τους επόμενους εκλογικούς υπολογισμούς τους.
digekas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Εχεις δει πολλους απλους μπλογκερς που να κρατανε δημοσιογραφικα μπλογκς πολιτικου - αθλητικου περιεχομενου; Υπαρχει περιπτωση ο απλος μπλογκερ που ταυτοχρονα (κατα πασα πιθανοντητα) θα εχει και μια 8ωρη εργασια, ισως και οικογενεια, (αρα ελαχιστο χρονο), να εχει τη δυνατοτητα μονος του να διατηρει το μπλογκ του με δικες του ειδησεις και ειδικα τοσο "καυτες" που να του επιφερουν τον κινδυνο της φιμωσης; Ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες τουλαχιστον. Το ότι υπάρχουν blogs τα οποία λειτουργούν ως portals υπάρχουν, ότι εκμεταλλεύονται το ότι τα blogs δεν υπάγονται στην νομοθεσία περί τύπου, το εκμεταλλεύονται, από εκεί και πέρα ποιος φταίει;;; Οι λίγοι που κάνουν κατάχρηση αυτού του μέσου που άλλο σκοπό έχει ή οι πολλοί οι οποίοι έχουν ένα blog και ως ιστολόγιο το χρησιμοποιούν;;; Με την ίδια λογική Κώστα όπως προείπα υπάρχουν και οι όροι χρήσης και στα διάφορα site/forums και όταν ένα blog το παρακολουθούν 10-20-100 εκεί ο άλλος γράφει την γνώμη του και την μοιράζεται με αυτούς, όταν όμως έχει μερικά εκατομμύρια κλικ κάθε μέρα, τότε εκεί ο λόγος τους θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένος, αυτά από άποψη λογικής, το πρόβλημα λοιπόν σήμερα είναι ότι ο κόσμος προτιμά να κάνει εκεί κλικ παρά αλλού και αυτές οι πολλές επιλογές δεν εξυπηρετούν το σύστημα. Το αν θα πρέπει να υπάρχει αυτό το ήθος και ύφος και αν ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται εκεί είναι θέμα παιδείας και το πρόβλημα δεν είναι σημερινό μα ούτε και χθεσινό και εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις, αυτά ως προς την οργανωμένη πολιτεία και το πολίτευμα (όπως το κατάντησαν δλδ) γενικότερα. Pigeon, όποιος αποκαλεί το σύνολο "όχλο", επιθυμεί να παραμείνει "όχλος" αφού ως τέτοιος χειραγωγείται ευκολότερα, προσωπικά λοιπόν αφού με ρωτάς, πάντα ήμουν μέρος του ευρύτερο συνόλου και μόνο από αυτό το ισοπεδωμένο βήμα απευθύνομαι στον κάθε ένα και μία. Προκειμένου λοιπόν να χαρακτηριστώ χειραγωγός προτιμώ να είμαι μέρος του "όχλου" που μόνο όχλος τελικά δεν είναι οπότε και το σχόλιό σου το εκλαμβάνω ως φιλοφρόνηση. Για να το πω άλλη μία φορά και ελπίζω τελευταία, το πρόβλημα δεν είναι οι λίγοι που κάνουν κατάχρηση μίας ευνοϊκής νομοθεσίας, οι οποίοι ανάγουν το κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα πλημμέλημα σε κακούργημα και κάλλιστα μπορούν να διωχθούν από τις δικαστικές αρχές παρακάμπτοντας συνταγματικά πάντα την ανεξάρτητη αρχή, αλλά η κυβέρνηση που με πρόσχημα τους παραπάνω αντισυνταγματικά οδηγείται σε κατάχρηση εξουσίας βάζοντας όλα τα blogs στο ίδιο τσουβάλι αντιμετωπίζοντας την όποια διαφορετική άποψη με την χροιά της συκοφαντικής δυσφήμισης ακόμα και αν αυτή η συζήτηση γίνεται δημόσια ανάμεσα σε πολύ περιορισμένο αριθμό μελών. Για αυτό και σε προηγούμενο ποστ αναφέρθηκα σε ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες που μπορούν να αναδείξουν τον ρόλο του εκάστοτε μέσου αλλά και τον σκοπό του. Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Υ.Γ. Να φοβάστε όταν όλοι συμφωνούν μαζί σας, digekas.
Spyros7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Σπυρο προσωπική εκτίμηση, θεωρώ πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα κρυφοκομματικά blogs που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητα και παίρνουν τους γνωστούς 200-300χιλ μεταφερόμενους κάθε εκλογικής διαδικασίας. Οπως επίσης και τα blogs που αποδομούν την πολιτική συνείδηση (λευκά/άκυρα) ή/και διαρρέουν κόσμο προς τα αριστερά. Τα καθαρά blog απόψεων -που πράγματι υπάρχουν- είναι πολύ σοφιστικέ και διανοουμενίστικα για να κοπαδοποιήσουν κόσμο, σε στυλ Συντάγματος. Οι πλατείες γέμισαν με 70% απόλυτα κομματικοποιημένους, 10% τσαντάκηδες/ματάκηδες κτλ και 20% απολιτίκ. Το 20% μοιάζει πολύ νόστιμο νούμερο για τους επόμενους εκλογικούς υπολογισμούς τους. Μόνο 20% οι απολιτίκ? Μπα, ήταν πολύ παραπάνω. Πίστεψέ με, από τον κόσμο που κατέβηκε στην πλατεία μικρό ποσοστό ήταν άτομα που κατεβαίνουν σε πορείες συνήθως. Απολιτίκ είναι, ή μάλλον ήταν γιατί τώρα που έχει μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη πολύς από αυτόν τον κόσμο έχει αρχίσει να την ψάχνει. Δεν λέω ότι αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν επανάσταση (χωρίς να λέω βέβαια ότι ήταν κακό, εγώ θα το ήθελα πιο πολιτικοποιημένο από ότι ήταν) αλλά σίγουρα τους έχει φοβίσει, για να μην πω ότι έχουν χεστεί πάνω τους. Αυτό που θέλουν είναι να μη γίνει πιο μαζικό. Άλλωστε, μετά το ξύλο που έπεσε στη γενική απεργία, πολύ αμφιβάλλω αν θα πάρουν έστω και ένα ψήφο από άτομο που είχε κατέβει.
digekas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Σπύρο είναι γνωστό ότι μένω μόνιμα σε νησί, πολλά μίλια μακρυά από το Σύνταγμα, τις ΛΣ όμως στο βαθμό που μπορούσα τις παρακολουθούσα όπως και έβλεπα πως οργανώνονταν και λειτουργούσαν, σαν σύνολο δεν ξεπερνούσαν τις 2500-3000 πολίτες τις ημέρες με την μεγαλύτερη συμμετοχή από εκεί και πέρα άρχισε μία φθίνουσα πορεία που δεν είχε να κάνει τόσο με το σύστημα το οποίο χτύπησε βάναυσα και φασιστικά τους διαδηλωτές όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί ως προβοκάτορες έσπαγαν και έκαιγαν και προκαλούσαν και όποιος το θεωρεί συκοφαντία, ας ψάξει να δει τις φωτογραφίες και τα video που υπάρχουν παντού στο δίκτυο. Αυτό λοιπόν είναι το θέμα, αυτό είναι το πρόβλημα, σήμερα όλοι έχουν ένα κινητό μαζί τους και με αυτό μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και video οπότε και η παρακρατική δράση δεν μπορεί πλέον να κουκουλωθεί αν το μέσο με το οποίο ενημερώνεται ο κόσμος δεν ελέγχεται απόλυτα, για αυτό τα πάνε από εδώ, τα φέρνουν από εκεί και τελικά θα μας το ξεφουρνίσουν. Μήπως θα ξαφνιαστούμε;;; Εδώ έχει ξεκάθαρα παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία και όλα μα όλα τα κόμματα το έχουν ξεχάσει όπως εννοείται και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, γιατί να μην ασχοληθούμε λοιπόν και με αυτούς που αντιδρούν και που μπορούν ακόμα και σκέφτονται;;; Μήπως να τους περιορίσουμε και να τους αφαιρέσουμε τον λόγο, και πως άραγε να γίνει αυτό;;; (Επειδή το ποστ δεν είναι off-topic) Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
Spyros7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Καλά στις ΛΣ ήταν αρκετά πιο πολιτικοποιημένα τα πράγματα αλλά οι γύρω - γύρω που ήταν η πλειοψηφία ήταν πραγματικά ότι ναναι. Αντιπροσωπευτικό δειγμα της (πρώην) μεσαίας τάξης θα έλεγα. Είδα κόσμο που είχα να δω χρόνια απ το σχολείο ξέρω γω και ενώ παλιότερα δεν ήξεραν ένα όνομα πολιτικού τώρα ήξεραν όλο το υπουργικό συμβούλιο και μιλάγανε για σπρεντ και ομόλογα. Αυτός ο κόσμος επίσης έφαγε τρελή καταστολή για πρώτη φορά στη ζωή του. Όταν γυρίσει σπίτι και δει τον πρετεντέρη να το περνάει αυτό στο δίλεπτο με 5 μακρινά πλάνα και φουλ προπαγάνδα, θα ψιλιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και θα ψάξει ίσως για εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης. Εδώ κολλάνε τα μπλογκ
fwtonio Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 @pournaras Είπες: « γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν δικομανείς ώστε να τους φιμώσουν; Με την αλλαγή του νόμου που θα επηρεάζει τα μπλογκς θα ξεκινήσει η διαδικασία;» Θα φέρω ένα παράδειγμα Την εποχή της κασέτας και του βινιλίου οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων υπήρχαν. Κανένας όμως δεν τους έδινε σημασία και τα δισκοπολία αντέγραφαν από δίσκους σε κασέτες, με το σωστό αντίτιμο. Θιγμένοι και θιγόμενοι δεν είχαν αντιπαλότητες ούτε και στα καφενεία. Εποχή CD…τίποτα…μια από τα ίδια. Εποχή ιντερνετ…έχουν λυσσάξει με τα ρημάδια τα πνευματικά ή όχι; Έχουν γίνει αρκετές γνωστές αλλά και ίσως άγνωστες μηνήσεις σε κακούργους αντιγραφείς; Τι μας εγγυάται ότι με την εφαρμογή του νόμου για πλημμελήματα, δεν θα ξεκινήσουν οι μηνύσεις για τους μπλόγκερ; Μπορούμε παρακαλώ να αποφεύγουμε διατυπώσεις του τύπου: «αφού κάτι δεν έγινε μέχρι τώρα, γιατί να γίνει στο μέλλον;» Είπες: «Εχεις δει…Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές τουλάχιστον» Αυτός που δολοφονήθηκε από το τρωκτικό ήταν παντρεμένος και είχε και παιδί. Γιατί να αποκλείουμε τους οικογενειάρχες από τους καυτούς μπλόγκερς; Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, το είπε και ο Αϊνστάιν @pigeon Αγαπητέ, αυτό που έκανα εγώ ερασιτεχνικά, μπορεί να γίνει από στρατούς επαγγελματιών και εκπαιδευμένων για αυτήν ακριβώς την δουλειά, δικηγορών, μόλις ο νόμος τους δώσει παραθυράκι με τα πλημμελήματα. Λυπάμαι, αν αισθάνθηκες ότι προσπαθώ να αποδομήσω την προσωπικότητά σου, αλλά μάλλον θα υπερβάλεις αφού μια προσωπικότητα δεν μετριέται από 10 σελίδες αντιπαράθεσης σε ένα φόρουμ. Και φυσικά το ξέρεις ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσω τις κόκκινο-μπλε «απειλές» μου, αφού είμαι υπέρμαχος της ανωνυμίας άρα και της ασυδοσίας αν προτιμάς. Οπότε, στη δική μου κοινή λογική, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιο σενάριο. Αν όμως, υποθετικά μιλώντας, ξεκινούσε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ μας με πρόσχημα τις δυσφημήσεις και άλλα τέτοια, θα διέφερε σε τίποτα από της μηνύσεις του καφενείου; Τώρα, όμως, να πω με παράπονο και νιώθοντας ελαφρά υποτιμημένος ότι δεν απάντησες σε κανένα από τα παραδείγματά μου, τόσο εκτός θέματος να ήταν;
pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Το ότι υπάρχουν blogs τα οποία λειτουργούν ως portals υπάρχουν, ότι εκμεταλλεύονται το ότι τα blogs δεν υπάγονται στην νομοθεσία περί τύπου, το εκμεταλλεύονται, από εκεί και πέρα ποιος φταίει;;; Οι λίγοι που κάνουν κατάχρηση αυτού του μέσου που άλλο σκοπό έχει ή οι πολλοί οι οποίοι έχουν ένα blog και ως ιστολόγιο το χρησιμοποιούν;;; Με την ίδια λογική Κώστα όπως προείπα υπάρχουν και οι όροι χρήσης και στα διάφορα site/forums και όταν ένα blog το παρακολουθούν 10-20-100 εκεί ο άλλος γράφει την γνώμη του και την μοιράζεται με αυτούς, όταν όμως έχει μερικά εκατομμύρια κλικ κάθε μέρα, τότε εκεί ο λόγος τους θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένος, αυτά από άποψη λογικής, το πρόβλημα λοιπόν σήμερα είναι ότι ο κόσμος προτιμά να κάνει εκεί κλικ παρά αλλού και αυτές οι πολλές επιλογές δεν εξυπηρετούν το σύστημα. Το αν θα πρέπει να υπάρχει αυτό το ήθος και ύφος και αν ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται εκεί είναι θέμα παιδείας και το πρόβλημα δεν είναι σημερινό μα ούτε και χθεσινό και εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις, αυτά ως προς την οργανωμένη πολιτεία και το πολίτευμα (όπως το κατάντησαν δλδ) γενικότερα. Μα για αυτο διαφωνω απο την αρχη. Υπαρχει μια διαβαθμιση των μπλογκς αναλογα την επισκεψιμοτητα τους, η οποια γεννα και το χρημα. Υπαρχει δηλαδη μια κλιμακα, οπου ας πουμε απο το ενα ως το δεκα, εχουμε διαφορων ειδων και ισχυροτητας μπλογκς, αναλογα με το ποσα κλικ θα παρουν τη μερα, τα οποια θα μεταφρασθουν σε διαφημισεις, τα οποια θα μεταφραστουν σε χρημα, που θα μεταφρασθει σε προσληψη προσωπικου, που θα μεταφρασθει σε πιο επαγγελματικη κατασταση, που θα μεταφρασθει σε πιο "δυνατες" ειδησεις και παει λεγοντας. Οταν λοιπον απο τη μια εχεις εμενα που εχω ενα μπλογκ γενικου περιεχομενου, και επισκεψιμοτητα 100-1000 ατομα τη μερα, μην περιμενεις κανενα ισχυρο να ερθει να μου κανει τη ζωη δυσκολη, διοτι κατα 99,999999% τις ειδησεις θα τις εχω κοπιαρει απο αλλου, αρα παπαλα σκανδαλο, αρα γιοκ κυνηγι. Τωρα αν ειναι κανενας καημενος δικομανης που να ξυνεται να με κυνηγησει, αλλα να ειναι των ιδιων "κυβικων" με εμενα (οσον αφορα το ποιος ειναι ισχυρος), τοτε ας κοπιασει, κανεις δεν εχει να φοβηθει απο τετοιους. Εχεις ομως απο την αλλη ενα μπλογκ με κανα μυριο κλικ τη μερα (αρα και την αναλογη μεγαλη εισροη χρηματων απο διαφημισεις), το οποιο το εχεις εξοπλισμενο με μια στρατια δημοσιογραφων που τρεχουν (παραλληλα με καποιο αλλο μετρο), και που συνεχως χτυπας αποκλειστικοτητες και σκανδαλα στην πρωτη σου σελιδα, τοτε σιγουρα θα αντιμετωπισεις τον ισχυρο, αλλα πλεον θα τον αντιμετωπισεις οντας κι εσυ ισχυρος, με τους αναλογους δικηγορους, τις αναλογες "διασυνδεσεις" κλπ. Δεν εισαι πλεον ο καημενος ο μεροκαματιαρης που εχει κι ενα μπλογκ για να περνα η ωρα, εισαι πλεον επαγγελματιας που βγαζεις ισως και εκατομμυρια το χρονο με το να προσφερεις ειδησεις στον κοσμο, και εχεις ταυτιστει σε δυναμικοτητα με αυτον που εχει ενα καναλι η μια εφημεριδα. @pournaras Είπες: « γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν δικομανείς ώστε να τους φιμώσουν; Με την αλλαγή του νόμου που θα επηρεάζει τα μπλογκς θα ξεκινήσει η διαδικασία;» Θα φέρω ένα παράδειγμα Την εποχή της κασέτας και του βινιλίου οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων υπήρχαν. Κανένας όμως δεν τους έδινε σημασία και τα δισκοπολία αντέγραφαν από δίσκους σε κασέτες, με το σωστό αντίτιμο. Θιγμένοι και θιγόμενοι δεν είχαν αντιπαλότητες ούτε και στα καφενεία. Εποχή CD…τίποτα…μια από τα ίδια. Εποχή ιντερνετ…έχουν λυσσάξει με τα ρημάδια τα πνευματικά ή όχι; Έχουν γίνει αρκετές γνωστές αλλά και ίσως άγνωστες μηνήσεις σε κακούργους αντιγραφείς; Τι μας εγγυάται ότι με την εφαρμογή του νόμου για πλημμελήματα, δεν θα ξεκινήσουν οι μηνύσεις για τους μπλόγκερ; Μπορούμε παρακαλώ να αποφεύγουμε διατυπώσεις του τύπου: «αφού κάτι δεν έγινε μέχρι τώρα, γιατί να γίνει στο μέλλον;» Είπες: «Εχεις δει…Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές τουλάχιστον» Αυτός που δολοφονήθηκε από το τρωκτικό ήταν παντρεμένος και είχε και παιδί. Γιατί να αποκλείουμε τους οικογενειάρχες από τους καυτούς μπλόγκερς; Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, το είπε και ο Αϊνστάιν Το οτι υπηρχε εκεινη την εποχη ('70 - '90) γενικη απουσια ελεγχου σε ολα τα σταδια του κρατους αυτο ειναι δεδομενο. Δεν ηταν μονο ο ελεγχος για τις κασετες, υπηρχε γενικοτερη απουσια ελεγχου παντου, στα ενσημα του ικα, στη φοροδιαφυγη, στα πακετα που ετρεχαν απο την ευρωπη και κανεις δεν τα ελεγχε, και σε χιλιαδες αλλα. Παρολα αυτα, αν γινοταν και τοτε καταγγελια επωνυμη (πχ απο μενα για το ταδε μαγαζι, επειδη ας πουμε ειχα συμφερον και μου χαλαγε την πιατσα), μια χαρα λειτουργουσε ο νομος και μια χαρα σου τραβαγε μια κατασχεση ολων των μηχανηματων απο μεσα, των αντιγραμμενων κασεττων - σιντι, και του ςριχνε κι ενα προστιμο βαρβατο. Το "παντρεμενος με παιδι" δεν ειναι στοιχειο ανισχυρου ανθρωπου (εκτος κι αν εσαι ο Αλ Μπαντυ). Κι ο καθε δισεκατομμυριουχος, κι ο καθε μεγαλοδημοσιογραφος που σε αλλα θεματα λαμογιο τον ανεβαζουμε λαμογιο τον κατεβαζουμε, παντρεμενος με παιδια ειναι, αν αυριο τον βρεις με μια σφαιρα στον κροταφο; Το ας ειμαστε ρεαλιστες το αναλυω πιο πανω στο Δημητρη, εχει να κανει με τη δυναμικοτητα του μπλογκ και την ισχυ που αποκτα καποιος μεσα απο αυτο αναλογα το κερδος που αποκομιζει, δεν εχει να κανει με την οικογενειακη κατασταση κανενος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα