Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@pigeon εντάξει μην μας κάνεις και ντα, δεν θα έχει ταυτότητα το κατάλαβα και δέχομαι ότι το παρατράβηξα στο παράδειγμα μου. Όμως νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να εντάσσονται οι δυσφημήσεις (διότι είναι αρκετά γενικός όρος) στις "αξιόποινες" πράξεις.

• Απαντ. 309
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε λίγο θα κουβεντιάζουμε αν το Α είναι Α και το Β είναι Β. Από τη στιγμή που όποιος θέλει μορεί να πάει σε ένα καφενείο και να πιεί καφέ είναι δημόσιος χώρος. Και παλιότερα που ήταν στη μόδα οι πορτιέρηδες στα club, εαν δεν σου επέτρεπαν την είσοδο μπορούσες να καλέσεις την αστυνομία και να μπεις, καθώς και να τους κάνεις μύνηση για προσβολή προσωπικότητας. Δεν μπορεί να σε μυνήσει κάποιος επειδή δεν του επέτρεψες να μπει στον ιδιωτικό σου χώρο.

Μ'αρέσει που επιμένεις κιόλας και μάλιστα με ύφος 40 καρδιναλίων! Δημόσιος χώρος είναι οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιοι οργανισμοί. Ιδιωτικός χώρος είναι κάθε μαγαζί είτε είναι καφενείο, είτε ρουχάδικο, είτε τυροπιτάδικο χωρις πόρτες, είτε club με τριπλή πόρτα και γορίλα να το φυλάει. Και το σπίτι φυσικά, είναι ιδιωτικός χώρος που επιπλέον προστατεύεται από το λεγόμενο οικογενειακό άσυλο, επομένως χρειάζεται εισαγγελική εντολή.

Αυτά τα περί αστυνομίας για να μπείς στο club...

..είναι αστικοί μύθοι, δράκοι και φίδια που μεταφέρονται από κάγκουρα σε κάγκουρα που δεν έχει ζήσει ούτε ουρές, ούτε πόρτες, ούτε γορίλες. Αν δεν ήθελε ο γορίλας δεν έβαζε κανέναν για λόγους ασφαλείας για να μην ποδοπατηθείτε (αυτή είναι η επίσημη δουλειά του). Η προσβολή προσωπικότητας εφαρμόστηκε γιατί οι πορτιέρηδες ζητούσαν προσχηματικά κάποιο dress-code για να σ'αφήσουν απ'εξω γεγονός που συνιστούσε διακριτική μεταχείριση πελατών και φυσικά...προσβολή προσωπικότητας. Φοβούμενοι οτι θα χάσουν για 2-3 μέρες την άδεια -οχι πιθανότατα για την προσβολή αλλά για άλλα τύποις αδικήματα πχ. πυρασφάλεια- σε άφηναν να μπείς. Μην κάνετε τους έξυπνους σε πράγματα που δεν ζήσατε γιατι εκτίθεστε.

Τα στοιχειώδη. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.

Αυτό ξαναπέστο. :whistle:

(..) Όμως νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να εντάσσονται οι δυσφημήσεις (διότι είναι αρκετά γενικός όρος) στις "αξιόποινες" πράξεις.

Ενδεχομένως ναι, εχεις δίκιο κι εγώ δεν συμφωνώ με αυτό το ψείρισμα των λέξεων για να βρούμε προσφορο έδαφος για μήνυση. Από κάπου όμως πρέπει να αρχίζει και η ελευθερία του άλλου..

Δημοσ.

@pigeon

Κανείς δεν αναφέρετε στην ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση μέσω μπλογκς..

Το θέμα δεν είναι εκεί.

Εδώ μιλάμε για την ποινικοποίηση στην έκφραση και στην γνώμη, που θα γίνεται από στρατούς δικηγόρων με το πρόσχημα της δυσφήμησης.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί « η τακτική της καφενειακής αποδόμησης των πάντων μέχρι τον επόμενο ουζομεζέ » (προσκυνώ την διατύπωση) όταν γίνεται στο ιντερνετ μέσα σε ένα φόρουμ ή σε ένα μπλογκ να μπορεί δυνητικά να είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Νομίζω ότι έχετε δώσει μεγάλη βαρύτητα στα μπλογκ λες και ότι λένε είναι αυτόματα και αληθές. Τότε θα έπρεπε να πιστεύουμε και τα επώνυμα μεσημεριανά κουτσομπολιά πανελλαδικής εμβέλειας;

Οπότε:

@paredwse

Έστω ένα Χ μπλογκ σε καταγγείλει ως βάζελο

Καταρχήν, αυτό μπορεί να έχει γίνει ήδη…απλά επειδή το Χ μπλογκ έχει αναρχο-δεξιο-αριστερο-κεντρικο-αυτόνομες απόψεις, δεν έτυχε να το διαβάσεις εσύ ή κάποιος από το κύκλο σου. Οπότε δεν σε ζημιώνει.

Αν, όμως, τελικά το διαβάσει κάποιος γνωστός σου, ρίχνοντας μια ματιά και στις υπόλοιπες ειδήσεις, σύντομα θα καταλάβει ότι δεν είναι άξιο λόγου, οπότε και πάλι δεν ζημιώνεσαι.

Αν, είναι ένα «έγκυρο» μπλογκ, τότε σου έμεινε η ρετσινιά και δεν μπορείς να κάτι για αυτό. Αλλά πόσοι από τον κύκλο σου θα πέσουν στην «είδηση» και πόσοι θα την θεωρήσουν έγκυρη αφού είναι ανώνυμη; Προσωπικά, μικρό το κακό και ισοδύναμο με το κακό που μπορεί να σου κάνει η κουτσομπόλα της γειτονιάς διαδίδοντας φήμες…

Αν, οι επώνυμες ειδήσεις του pico τσάνελε το αναφέρουν, τότε θα το μάθει άμεσα ο ντουνιάς και θα σου κολλήσει η ρετσινιά. Τι και αν κερδίσεις τα δικαστήρια, το κακό έγινε και άντε κάνε undo τώρα…

Δείτε τι έπαθε ο μεγάλος Τρος-Καν. Έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά, με την προβολή και μόνο της σύλληψής του. Τι και είναι αθώος, η ζημιά έγινε.

Άρα, για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία του άρθρου. Άνετα σου την φέρνουν και επώνυμα και μάλιστα με μεγαλύτερες συνέπειες.

Το πρόβλημα είναι οτι η μόνη εξουσία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τα ΜΜΕ με κέντρο την τηλεόραση. Και επειδή η εξουσία της, λόγω του ιντερνετ, μειώνεται σταδιακά, οι έχοντες έχουν σκυλιάσει… σιγά μην νοιάστηκαν για την «πραγματική» ενημέρωση…

Ας συμμαζέψουν πρώτα τα επώνυμα «παπαγαλάκια» και μετά συζητάμε και για τα ανώνυμα…

Σας κούρασα; Τώρα να δείτε….

Εστω ότι έχετε δίκιο και ο νομος περνα και ισχύει.

Γράφω λοιπόν σε ένα ημερολογιακό μπλογκ:

«Το ΑΤΜ στην παραλία της Φούρκας είναι σε άθλια κατάσταση. Η πόρτα ασφαλείας δεν λειτουργεί και είναι μόνιμα ανοιχτή. Δίπλα στο μηχάνημα υπάρχει στοίβα με σκουπίδια και το air condition δεν λειτουργεί»

Με μαγκώνει το δικηγορικό επητελείο της Εθνικής τράπεζας και με κατηγορεί για δυσφήμηση για τους εξής λόγους:

Κύριε fwtonio, αφού το ΑΤΜ δούλευε σωστά, που είναι το πρόβλημα;

Στο συμβόλαιο που υπογράψατε αναφέρει πουθενά ότι ο κλωβός ασφαλείας του ΑΤΜ πρέπει να είναι πάντα καθαρός; Τι εννοείται όταν λέτε σκουπίδια;

Μήπως λίγο μετά που φύγατε (εδώ μου δείχνουν και χαρτούρα) πέρασε το συνεργείο συντήρησης και όλα είναι καλά τώρα, ενώ εσείς μιλάτε γενικά και αόριστα;

Μου δείχνουν ένα κάρο χαρτιά, με πιστοποιήσεις ότι ο συγκεκριμένος κλωβός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Αν κατά λάθος φανεί στατιστικά και μια μείωση στη κίνηση του εν λόγω ΑΤΜ τότε θα μου ζητήσουν και διαφυγόντα κέρδη, ενώ αν δεν φανεί θα το αποσιωπήσουν.

Και πολλά άλλα…

Έχασα χρόνο και χρήμα ακόμα και αν δικαιωθώ;

Αν του χρόνου πάω στην Χανιώτη και δω την ίδια εικόνα δεν θα το σκεφτώ να γράψω κάτι τέτοιο; Ήταν αξιόποινο το σχόλιό μου;

Συγνώμη αλλά συνεχίζω…

Σε ένα ντοκιμαντέρ που είδα, Food inc., νομίζω, αναφέρει ότι στην Αμερική αν πεις ότι το μπιφτέκι από τον mac μίτσο δεν είναι καλό, μπορεί να φας μήνυση για συκοφαντία και άντε να αποδείξεις μετά, ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, αν δεν κάνω λάθος ( βρίσκομε μακριά από την έδρα μου και δεν μπορώ να το επαληθεύσω άμεσα, αλλά θα το κάνω) μια πασίγνωστη και πανούργα εταιρία γενετικά τροποποιημένων, μήνησε αγρότη που έλεγε στους φίλους του ότι καλύτερα είναι να φυτεύεις φυσικούς σπόρους. Ο κακομοίρης αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από τις «νόμιμες» πιέσεις που δέχονταν.

Αν γύρη από την γενετικά τροποποιημένη σόγια του γείτονα, περάσει στο δικό σου χωράφι και «μολύνει» τα φυτά σου, η ίδια εταιρία μπορεί να σε μηνήσει για διαφυγόντα κέρδη και να απαιτήσει αποζημίωση.

Τέτοιοι ωραίοι νόμοι και δικαστικά προηγούμενα δεν έγιναν σε μια νύχτα. Ξεκίνησαν σιγά σιγά, και σταδιακά φτάσανε εκεί που φτάσανε.

Την σήμερον ημέρα, στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, δίνοντας την μικρότερη «νόμιμη» λαβή στο χρήμα, σταδιακά θα σε πατήσει και θα σε σβήσει ακόμα και αν έχεις όλο το δίκιο του κόσμου και χωρίς να ξοδέψει 17 σφαίρες (μερικοί από αυτούς μπορεί να έχουν και ηθικά διλλήματα για την ανθρώπινη ζωή).

@pigeon

«..ελεγκτική αρχή που..» στην Ελλάδα; Εδώ γελάμε….

Ξαναλέω:

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία του άρθρου. Άνετα σου την φέρνουν και επώνυμα και μάλιστα με μεγαλύτερες συνέπειες.

Το πρόβλημα είναι οτι η μόνη εξουσία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τα ΜΜΕ με αιχμή του δόρατος την τηλεόραση. Και επειδή η εξουσία της, λόγω του ιντερνετ, μειώνεται σταδιακά, οι έχοντες έχουν σκυλιάσει… σιγά μην νοιάστηκαν για την «πραγματική» ενημέρωση…

Ας συμμαζέψουν πρώτα τα επώνυμα «παπαγαλάκια» και μετά συζητάμε και για τα ανώνυμα…

Θα σταθω λιγο στα παραδειγμα σου με το ΑΤΜ, το οποιο θα το αντιπαραβαλω με την αρχικη ειδηση.

Διαβαζοντας λοιπον ξανα την αρχικη ειδηση, βλεπω οτι λεει:

"Nομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης."

Αρα πρωτον ο νομος ειναι ο ιδιος, δεν μπαινει καποιος νεος, απλα αυτος επεκτεινεται, που σημαινει οτι και μεχρι σημερα για καποια εγκληματα ισχυε η αρση του απορρητου χωρις την εγκριση της ΑΔΑΕ (το οποιο ειναι και το μονο βασικο). Οποτε πηγαινοντας στο παραδειγμα σου, σκεφτομαι (εστω οτι ο νομος δεν περναει) οτι μπορει μεσα στα ηδη υπαρχοντα "εγκληματα" να υπαρχει ηδη η περιπτωση σαν αυτη του ΑΤΜ, οποτε ουτε σημερα να μη χρειαζεται η ΑΔΑΕ. Απο την αλλη λες οχι δεν ειναι τοσο βαρυ το εγκλημα, οποτε τι λεει ο νομος (ο υπαρχων, ο χι αυτος που θα ψηφιστει); Δε λεει παλι οτι μπορει να αρθει το απορρητο, αν πει το ναι η ΑΔΑΕ; Το λεει. Αν λοιπον πει το ναι;

Αυτο που θελω να πω εν τελει, ειναι οτι δεν μπαινει κανενας νεος νομος που να επιτρεπει την αφαιρεση της ελευθεριας κλπ. απλα καποιος ηδη υπαρχων νομος, που ηδη εχει λειτουργησει σε δεκαδες περιπτωσεις, επεκτεινεται και σε καποια αλλα σημεια τα οποια εμφανιστηκαν ως προβληματικα. Ο ιδιος ο νομος μεχρι τωρα μπορουσε να ζητησει στοιχεια απο οποιο μπλογκ ηθελε ειτε γιατι κατηγορουνταν για κακουργημα, ειτε γιατι εστω και χωρις κακουργηματικη πραξη αλλα πλημελη, εδινε το πρασινο φως η ΑΔΑΕ.

Δημοσ.

Και γιατι να μην δινει παλι η αδαε και να μπορει ο καθενας να βρει μονος του ποιος ειναι πισω απο βτο ταδε blog που προχτες εγραψε οτι το τυροπιταδικο του δεν κανει καλη τυροπιτα μονο και μονο με μια απλη μηνυση;Να υποθεσω οτι και εσυ εισαι νομικος;

Δημοσ.

Να υποθεσω οτι και εσυ εισαι νομικος;

Κι ετσι να είναι, για εξηγήσέ μας τι ακριβώς μέμφεσαι; Μηπως είναι ώρα να αρχίσεις να απαντάς σιγά σιγά στις ερωτήσεις που αποφεύγεις; Αλλιως επιστρέφεις εσύ σιγά σιγά στο mplampla και το offtopic κι εμεις συνεχίζουμε τη ζωή μας. Ξεκίνα από αυτό που πάλι δεν είδες:

Saya: Οτι ειπα οτι δεν με ενοχλουν οι ερασιτεχνες δημοσιογραφοι καθως δεν ειμαι επαγγελματιας;

Pigeon: ερασιτέχνες δημοσιογράφοι εκτός εξαιρέσεων δεν υπάρχουν στα blogs, αλλά για να μιλάμε με αποδείξεις, πες μου δυο-τρείς να καταλάβω τι ακριβώς εννοεις.

Δημοσ.

Και γιατι να μην δινει παλι η αδαε και να μπορει ο καθενας να βρει μονος του ποιος ειναι πισω απο βτο ταδε blog που προχτες εγραψε οτι το τυροπιταδικο του δεν κανει καλη τυροπιτα μονο και μονο με μια απλη μηνυση;Να υποθεσω οτι και εσυ εισαι νομικος;

Διοτι η ΑΔΑΕ ειναι πολυ χρονοβορα σε τετοια θεματα, και ενω τελικα σε καποιες περιπτωσεςι ειναι οφθαλμοφανες οτι θα παρουν το οκ, αυτο αργει παρα πολυ και αργει και ολη την υποθεση.

Μονος του κανενας δε βρισκει τιποτε. Παλι θα πρεπει να περασει πρωτα απο εισαγγελεα η υποθεση, να συσταθει κατηγορητηριο, και ΑΝ διαπιστωθει παραβαση τοτε, παλι με εντολη εισαγγελεα, θα αρεται το απορρητο.

Διαβασε λιγο παλι το πρωτο ποστ, τα λεει αρκετα αναλυτικα.

Δημοσ.

Εισαι νομικος παιδι μου η απλα ερμηνευεις νομους ερασιτεχνικα;Να μην ξερουμε;both of you.

Οχι, αλλα λεω κατι λαθος;

Ουτε οικονομολογος ειμαι, ουτε υδραυλικος, ουτε επιπλοποιος, ουτε ταξιτζης, ουτε λιμενικος, ουτε αστρονομος, ουτε πολλα αλλα.

Επιτρεπεται να μιλαω εδω μεσα για κατι απο αυτα, η να τα απορριψω;

Δημοσ.

Κι ετσι να είναι, για εξηγήσέ μας τι ακριβώς μέμφεσαι; Μηπως είναι ώρα να αρχίσεις να απαντάς σιγά σιγά στις ερωτήσεις που αποφεύγεις; Αλλιως επιστρέφεις εσύ σιγά σιγά στο mplampla και το offtopic κι εμεις συνεχίζουμε τη ζωή μας. Ξεκίνα από αυτό που πάλι δεν είδες:

Θες να σου πω ονοματα blog να μου πεις ποιος ειναι απο πισω;Αν σου πω οτι δεν με νοιαζει..

Δημοσ.

Εισαι νομικος παιδι μου η απλα ερμηνευεις νομους ερασιτεχνικα;Να μην ξερουμε;both of you.

Εσυ ως τι μας ελέγχεις; Ως έγκριτος νομικός ή ως αυτόκλητος διαχειριστής;

Θες να σου πω ονοματα blog να μου πεις ποιος ειναι απο πισω;Αν σου πω οτι δεν με νοιαζει..

Με νοιάζει εμένα γιατι το έγραψες και δεν το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Δεν είμαστε σε μεσημεριανό πανελ και εδώ οτι λέμε το υποστηρίζουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά στη συζήτηση που κάνεις το κορόιδο, απο την αρχή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε και απαντάς άλλα αντι άλλων. Αυτο λέγεται trolling και σε ταίζουμε εδώ και 5-6 σελίδες, αλλα ως εδω. Είτε απαντάς εντός θέματος είτε αναλαμβάνεις την ευθύνη της βλακείας σου, το αποσύρεις και σταματά η συζήτηση. Αποφασίζεις...

Ημαρτον θέε μου, ξαναζώ τη δικτατορία των πρωκτικών.

Δημοσ.

Οχι, αλλα λεω κατι λαθος;

Πολυ πιθανον ,αφου δεν εισαι νομικος.

Ως τιποτα συγκεκριμενο,εισαι νομικος η οχι;

Με νοιάζει εμένα γιατι το έγραψες και δεν το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Αλλιως το αποσύρεις και σταματά η συζήτηση.

Ημαρτον θέε μου, ξαναζώ τη δικτατορία των πρωκτικών.

Πρωτα απο ολα ηρεμησε ,δευτερον δεν νομιζω οτι υπαρχουν εκατομμυρια blog aνωνυμων ανθρωπων αρα το οτι εγω δεν σου τα αναφερω δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν .Ειναι σαν να μου λες δειξε μου τον αερα αλλιως δεν υπαρχει .Υπαρχει .Οσο και να θες το αντιθετο.

Δημοσ.

Πολυ πιθανον ,αφου δεν εισαι νομικος.

Ως τιποτα συγκεκριμενο,εισαι νομικος η οχι;

Ενω εσυ να υποθεσω οτι εισαι μελλοντολογος, αφου εχεις δωσει μεχρι τωρα δεκαδες σεναρια για το τι κακο θα μας βρει με αυτον τον καταπτυστο και καταραμενο νομο...

Λες και το φλυτζανι;

Δημοσ.

Ενω εσυ να υποθεσω οτι εισαι μελλοντολογος, αφου εχεις δωσει μεχρι τωρα δεκαδες σεναρια για το τι κακο θα μας βρει με αυτον τον καταπτυστο και καταραμενο νομο...

Λες και το φλυτζανι;

Ναι :rolleyes:

Δημοσ.

απλά μονά ζυγά δικά τους

π.χ. ΔΕΗ όποτε θέλει είναι κοινής ωφέλειας και όποτε θέλει να ανεβάσει τους λογαριασμούς έχει μετόχους

οι κάμερες καταγράφουν αλλά αν σε σκοτώσει ένας στη Λ.Ποσειδώνος για παράδειγμα και φύγει δεν μπορούν να τον δώσουν άσχετα εαν υπάρχει το μάτι από πάνω σου στο youtube μπορεί να το ανεβάσουν αλλά επίσημα ποτέ

Παρακολουθούν όλα τα τηλέφωνα αλλά αν τους κάνει κανένα το βάζουν στην άκρη για να ξεχαστούμε με κανά κούγια

Τώρα τους πείραξαν τα μπλόγκ αλλά όχι για όποιον και όποιον αλλά για τον Τσίμα τστστστστσ

Όταν ο κάθε Τσίμας βγαίνει στις 8 και λέει άκουσα μου είπανε τότε είναι ενημέρωση το κουτσομπολιό

όταν κάνουν ρεπορτάζ στο δρόμο και τους βολεύει η πρεζοδρόμιση της ΅Ερμού βγάζουν κανά παππού που ταίζει τα περιστέρια να πει πόσο ήσυχα είναι χωρίς τα αυτοκίνητα οι υπόλοιποι που έχουν πρόβλημα δεν βγαίνουν όλο περιέργος για την αντίθετη άποψη

αλλά τα μπλόγκ φτάνε για την παραπληροφόρηση ενώ για την μην πληροφόρηση από τα κανάλια των μεγαλοκαρχαριών π.χ. μνημόνιο άκρα του τάφου σιωπή

.αντε και σε ανώτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...