pigeon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 @Spyros7: Η άποψή μου για το θέμα του θρεντ ειπώθηκε ξεκάθαρα λίγες σελίδες πριν. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου στις ταμπέλες. Εγώ δε βάζω ταμπέλα στον εαυτό μου. Βάζεις όμως ταμπέλα σε μένα, το έκανες 2 φορές ήδη για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Πράγματι διάβασα την άποψή σου, πριν μερικές σελίδες, αυτό όμως έκτοτε δεν σε νομιμοποιεί αντί απαντήσεων να ειρωνεύεσαι και να αφήνεις υπαινιγμούς. Όσο για τα σχόλια "Ας πάει το παλιάμπελο.." και "Ας εξέφραζες από την αρχή τον φονταμενταλισμό σου να μη χάνω και εγώ τα λόγια μου." σε παραπέμπω στο τέλος αυτής της απάντησής μου, σχετικά με τις ιδέες μεγαλείου: Δεν σε αφήνουν να διαβάσεις και να κατανοήσεις τι γράφω. Αν δε σου κάνει το "ανένταχτος αριστερός" άλλοι με έχουν χαρακτηρίσει ελευθεριακό, αναρχικό, γραφικό, καραγκιόζη, διαλέγεις και παίρνεις. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων να χαρακτηρίσουν τον άλλο αντί να κρίνουν τα επιχειρήματά του. Δεν σου ζήτησα πιστοποιητικό φρονημάτων, σου ζήτησα την άποψή σου αντί της σκέτης ειρωνίας και των σκέτων υπαινιγμών σου. Ακριβώς την ανάγκη που περιγράφεις δεν καταλαβαίνω, σε ποιό σημείο "καρφώθηκα" και ως τί "καρφώθηκα"; Περιμένω να μου απαντήσεις, τι παραπάνω γνωρίζεις για μένα και τι υποννοείς με το "καρφώθηκα"; Με συγχωρείς αλλα δεν πρόκειται να ξεκολλήσω απ'αυτο. Σου έκανα μια φορά τη χάρη να ξεπεράσω το γκεμπελικό λασπολόγημα αλλά δεν εννοείς να καταλάβεις οτι δεν θα δεχθω περαιτέρω διάλογο με όρους προκτικού. Θελω αποδείξεις οτι κάτι ξέρεις περισσότερο για μένα ώστε να δικαιολογείται το δις εξαμαρτείν "καρφώθηκα". Και όσο για τη βία, όταν την υποστηρίζεις, ειδικά εναντίον φρονήματος, είναι τουλάχιστον άτοπο να περιμένεις ευγενική απάντηση. Η βία φέρνει βία. Κατ' αρχήν να συμφωνήσουμε οτι η ευγένεια δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, αυτά τα πράγματα είναι πως έχει μάθει κανείς. Απ'οτι καταλαβαίνω εκείνους που εσύ χειροκροτάς εγώ τους κάνω εμετό. Δύσκολα θα συμφωνήσουμε. Πρέπει όμως να μου εξηγήσεις, που ακριβώς υποστηρίζω τη βία; Ας ξαναγράψω για τρίτη φορά οτι "όταν δεν σέβεστε τους νόμους και λειτουργείτε ασύδοτα, θα βρεθούν και άλλοι χειρότεροι απο εσάς που θα λειτουργήσουν κι αυτοί για το δικό τους οφελος. ΜΕ ΒΙΑ." Ως εδώ που είναι το περίεργο, το μη αυτονόητο, το παρεξηγήσιμο; Λυπάμαι αλλα εσυ θες να μη σου λένε ποιό είναι το αποτέλεσμα της βίας σου εναντίον της λογικής, της ευνομίας, του πολιτισμού και του κράτους δικαίου. Ενταξει είμαι ενοχλητικός το γνωρίζω, μόλις τελειώσουν οι μπύρες και αναλάβετε τη διακυβέρνηση, μπορείς να με στείλεις σε κάποιο νησί πχ. τη Μακρόνησο. Ακόμα καλυτερα βέβαια, αφού δεν σου αρέσει το κράτος δικαίου και η δημοκρατία, μπορείς να ανέβεις στο βουνό ή να μεταναστεύσεις σε άλλη χώρα που θα σου παρέχει πλήρη ασυλία. Ολες οι επιλογές είναι ανοικτες. Διαφορετικά, ας αναλάβετε συλλογικά ως λαική συνέλευση από τον Σεπτέμβρη τα έξοδα διαβίωσής μου γιατί εγώ αδυνατώ να πληρώνω τα σπασμένα από τις επαναστάσεις σας. Δυστυχώς εδώ υπάρχει έλλειμα παιδείας. Τα κράτη δεν κυβερνώνται με μπύρες και σουβλάκια στα σκαλάκια, ουτε με συναυλίες. Χρειάζονται άνθρωποι που θα κάνουν τη δουλειά που δεν ξέρουμε εγώ κι εσυ. Πρέπει κάποιον να εμπιστευθείς ή να αποφασίσεις να κάνεις δική σου κυβέρνηση με τους κολλητούς σου με το ζόρι. Αυτό για τη δημοκρατία λέγεται ΒΙΑ και η κυβέρνηση που δημιουργείς λέγεται ΧΟΥΝΤΑ. Αν φυσικά θεωρείτε πως το "ρεύμα" είναι τόσο μεγάλο, στις επόμενες εκλογές να ζητήσετε την ψήφο μας. Εκτός αν φοβάστε τη νοθεία, θεωρείτε πως ζούμε στη χούντα και προσπαθείτε να μας σώσετε και να μας απελευθερώσετε! Είχα γράψει προηγουμένως για κάτι "ιδέες μεγαλείου" και την κατάληξή τους σε τόπο δεδρόφυτο και τσάμπα φαι.. Αν μιλάς για κράτος δικαίου η σε άλλη χώρα ζεις ή ανήκεις στην ελάχιστη μειοψηφία που έχει μείνει αλώβητη ή κερδίζει από την κατάσταση στη χώρα. Και αν φοβάσαι ότι η αντίσταση στα μέτρα θα φέρει.. τον κομμουνισμό τι να πω.. Μαζί θα πάμε στα γκούλαγκ πάντως μην αγχώνεσαι παρέα θα χεις Μα φυσικα θα συνεχίσω να μιλάω για κράτος δικαίου, είμαι πολιτισμένος άνθρωπος και φτάνω στο 2012, δεν είμαι στις σπηλιές πριν 2,5 εκατ χρόνια. Μέχρι λοιπόν να καταφέρετε -που απεύχομαι- να εγκαθιδρύσετε με τη βια τη δική σας ιδιότυπη χούντα, θα εκφράζομαι και θα αγανακτώ για μερικές εκατοντάδες βολεμένους απολιτικ παρτάκηδες που έχασαν τα παράνομα κεκτημένα τους και κάνουν σαν πεντάχρονα που τους πήραν το γλυφιτζούρι.
Spyros7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Είσαι πολύ μπερδεμένος. Κρίμα που δε φάνηκε από την αρχή. Δε θα σε ταΐσω άλλο. Απαντήσεις σε κάποια από αυτά που ρωτάς θα βρεις σε προηγούμενα ποστ μου αν πραγματικά τις θέλεις. Όσο για υπόλοιπα πραγματικά δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι. Εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι λέω. Ρώτα τα στερεότυπα στο κεφάλι σου.
saya Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Σε διαβεβαιώ ότι είμαι εδώ και παρακολουθώ το thread με προσοχή. Όχι τόσο για τα πολιτικά μηνύματα, τα οποία είναι ελάχιστα ευτυχώς και δεν χρειάζεται επέμβασή μου, όσο για τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Εν πολλοίς, συμφωνώ με όσα αναπτύσσεις τόσο εσύ όσο και ο pournaras και περιμένω να δω κάποια τεκμηριωμένη και δομημένη αντίθετη άποψη αλλά, φευ, δεν υφίσταται ακόμα - δεν θέλω να θίξω τα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στην κουβέντα, κυρίως τους εκκολαπτόμενους νομικούς που προσπαθούν ανεπιτυχώς να αντλήσουν επιχειρήματα από βιντεάκια και αμφιβόλου ορθότητας δικαστικές αποφάσεις ενός Μονομελούς Πρωτοδικείου... [/i] Πραγματι ,εχετε ολοι πανωμοιοτυπες αποψεις σε ολα τα θεματα ,γνωσεις νομικης οπως λετε και το ιδιο υφος ακριβως γραφης οταν στριμωχνεστε απο καποιον και θελετε να του την πειτε που εμενα και καποιον αλλον μου θυμιζει .Ενταξει συμπτωσεις συμβαινουνε βεβαια .Δεν ειναι τοσο κακο. Εσυ ως τι μας ελέγχεις; Ως έγκριτος νομικός ή ως αυτόκλητος διαχειριστής; Με νοιάζει εμένα γιατι το έγραψες και δεν το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Δεν είμαστε σε μεσημεριανό πανελ και εδώ οτι λέμε το υποστηρίζουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά στη συζήτηση που κάνεις το κορόιδο, απο την αρχή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε και απαντάς άλλα αντι άλλων. Αυτο λέγεται trolling και σε ταίζουμε εδώ και 5-6 σελίδες, αλλα ως εδω. Είτε απαντάς εντός θέματος είτε αναλαμβάνεις την ευθύνη της βλακείας σου, το αποσύρεις και σταματά η συζήτηση. Αποφασίζεις... Ημαρτον θέε μου, ξαναζώ τη δικτατορία των πρωκτικών. Και αλλος που λεει το τροκτικο πρωκτικο .Καλε συνενοημενοι ειστε;Κατα τα αλλα τρολινγκ μπορει να ειναι ανετα ο αποπροσονατολισμος της συζητησης .Και επειδη αντιπαθω τα τρολσ ,χωρις παρεξηγηση σε κανενα .Θα σε συμβουλευα να μην τους μιλας .Το ιδιο θα συμβουλευσω και τους αλλους εδω.
pournaras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Πραγματι ,εχετε ολοι πανωμοιοτυπες αποψεις σε ολα τα θεματα ,γνωσεις νομικης οπως λετε και το ιδιο υφος ακριβως γραφης οταν στριμωχνεστε απο καποιον και θελετε να του την πειτε που εμενα και καποιον αλλον μου θυμιζει .Ενταξει συμπτωσεις συμβαινουνε βεβαια .Δεν ειναι τοσο κακο. Και αλλος που λεει το τροκτικο πρωκτικο .Καλε συνενοημενοι ειστε;Κατα τα αλλα τρολινγκ μπορει να ειναι ανετα ο αποπροσονατολισμος της συζητησης .Και επειδη αντιπαθω τα τρολσ ,χωρις παρεξηγηση σε κανενα .Θα σε συμβουλευα να μην τους μιλας .Το ιδιο θα συμβουλευσω και τους αλλους εδω. Γιατι δε ρωτας και τον παρεδωσε αν ειναι νομικος. Που ξερεις, μπορει να εκπλαγεις...
saya Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Τα blog οπως ξερουν ολοι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι δημοσιογραφικα για παραδειγμα ο Νικος Δημου ειχε 2 blog παλιοτερα.Ο καθενας μπορει να φτιαξει blog σε δευτερολεπτα .Τωρα αν φτασαμε στο σημειο και το απλο blogging να ενοχλει.
pournaras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Ποιον ακριβως ενοχλησαν τα μπλογκ τυπου Νικου Δημου; Οτι ναναι λεμε;
pigeon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 (επεξεργασμένο) Δε θα σε ταΐσω άλλο. (..) Εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι λέω. Ε, στο φανερό τώρα, οχι και θα με ταίζεις εσύ. Ντροπή! Καλυτερα πες την κάνω γιατί ...καρφώθηκα και δεν θέλω να σου απαντήσω γιατι σε προσέβαλα 2 φορές χωρίς αιτιολόγηση. Γούστο σου και ανωνυμία σου, θα ήταν ευγενικότερο όμως να απαντήσεις όταν με σέρνεις σε ανέντιμη και offtopic συζήτηση εφόσον προκαταβολικά έχεις διαμορφώσει αμετάκλητη άποψη. Ποιός ο λόγος λοιπόν να ζητάς εξηγήσεις όταν δεν προτίθεσαι να τοποθετηθείς; Επαναλαμβάνω δημοσίως (και αφορά όλους) πως το ότι κάποια στιγμή τοποθετήθηκες επί του θέματος δεν σε νομιμοποιεί έκτοτε αντί απαντήσεων να ειρωνεύεσαι και να αφήνεις υπαινιγμούς. Σε μια ζωντανή συζήτηση είτε παίρνεις θέση είτε στη γωνιά σου, τα επανειλημμένα και αστήρικτα υπαινικτικά σχόλια είναι δουλειά των troll που επικαλέστηκες. Σημαντική (για μένα) προσθήκη: Σε μια μικρη αναδρομή που έκανα μόλις τώρα παρατηρώ πως παρόμοιες εικασίες έκανες για μένα Σπύρο στο θέμα με το πανεπιστήμιο. Τοποθέτησα μόνο 2 φωτογραφίες και μια λεζάντα κι απ'αυτες έβγαλες του κόσμου τα άτοπα συμπεράσματα και πατώντας από το ένα στο άλλο έφτασες σε δράκους με φτερά νεράιδας. Δυστυχως πολύ αργά διαπιστώνω πως είναι η τακτική σου αυτή η τηλεοπτικού τύπου συνοπτική δίκη και καταδίκη χωρίς αντίλογο. Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη από όλους που δεν σε θυμήθηκα ώστε σε είχα αποφύγει νωρίτερα. 1. Πραγματι ,εχετε ολοι πανωμοιοτυπες αποψεις σε ολα τα θεματα,γνωσεις νομικης οπως λετε (..) .Δεν ειναι τοσο κακο. 2. Και αλλος που λεει το τροκτικο πρωκτικο .Καλε συνενοημενοι ειστε;(..) @1. Μα τα τρισέγγονα του Δία, έχεις καθόλου ιδέα σε ποιον απευθύνεσαι και την δηλωμένη ιδιότητά του; @2. Ειχες πάει για μπανάκι και σε πεθυμήσαμε. Μου ξέφυγε ένα γράμμα, πως κάνεις έτσι. Να σου πω οι συμβουλές για τα trolls πιο κάτω, σε ποιον απευθύνονται; Καθρέφτη καθρεφτάκι μου; Λοιπόν περιμένω τώρα να γράψεις κάτι επί της ουσίας σ'αυτά που συζητήθηκαν όσο έλειπες, πχ. ας ξεκινούσες με τη φράση "Εγω σχετικά με το .... πιστεύω πως..." και να συμπληρώσεις τα κενά. Είναι καθόλου εφικτό αυτό από εκεί που βρίσκεσαι; Φαντάσου ότι όλοι εμείς είμαστε ηλίθιοι, εσύ ξέρεις τα πάντα και περιμένουμε να μας εξηγήσεις τι κατάλαβες από το θέμα. Κρεμόμαστε από τα λόγια σου, τι θα μας έλεγες λοιπόν; Οτι ναναι λεμε; Μα τι ρωτάς κι εσύ; Θα σου απαντήσει! Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2011 από pigeon
Spyros7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Άντε με κατάφερες πάλι.. Σου είπα λοιπόν ότι καρφώνεσαι και προσεβλήθηκες! Γιατί? Ντρέπεσαι για κάτι? Μήπως κρύβεις κάτι? Λες ότι υποστηρίζεις την κατάργηση του απορρήτου στα μπλογκ επειδή η ανωνυμία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτών. Προκύπτει όμως στην κουβέντα ότι είσαι φονταμενταλιστικά προκατειλημμένος εναντίον του ιδεολογικού χώρου που αποτελεί κατά κύριο λόγο την "αντίθετη πλευρά" της κουβέντας. Αυτών που θέλουν την ανωνυμία για να μπορούν να διακινούν άφοβα αντισυστημικές ιδέες και να ενημερώνονται εναλλακτικά μέσω του διαδικτύου. Και στο είπα 2 (ολογράφως: δύο) φορές! Ίσως οι 2 φορές που απάντησα στο "αναπάντητο" ερώτημά σου να μην ήταν αρκετές για να το αντιληφθείς.. @pigeon: Μια απλή είδηση ήταν, ούτε καν άρθρο. Χωρίς ίχνος προσωπικού σχολιασμού και με αναφορά της πηγής. Εξέλαβα την υπερβολική αντίδρασή σου ως ένδειξη προκατάληψης, ενώ είχα την εντύπωση ότι κάναμε εποικοδομητικό διάλογο. Τεσπα, μπορεί να κάνω λάθος.. Νόμιζα ότι κάνω διάλογο με ορθολογικά επιχειρήματα για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα (με πολιτικές προεκτάσεις βεβαίως) και υπονοείς μετά από τόση κουβέντα ότι επιδοκιμάζεις τη βία εναντίον των ιδεολογικών σου "αντιπάλων".Άμα ξεπεράσεις ποτέ τα συμπλέγματά σου με τον αριστερό χώρο/σκέψη τα ξαναλέμε. Ε, ναι ρε φίλε καρφώνεσαι. Ας το δήλωνες από την αρχή ότι δε σου αρέσουν τα ατομικά δικαιώματα του "εσωτερικού εχθρού". Το πολύ να εισέπραττες μια σύντομη καυστική απάντηση. Δε θα κάναμε 25 σελίδες κουβέντα για το αν αξίζει να φακελωθούμε για να μην μπορώ να ποστάρω ότι είσαι βάζελος. Αλλά έλεος, μην το παίζεις και δημοκράτης Και μια που πέταξες υπονοούμενο για την ανωνυμία μου, πραγματικά τι ελπίδες νομίζεις ότι θα είχες αν με μήνυες επειδή σου είπα ότι.. καρφώνεσαι? (σε δημοκρατικό πολίτευμα μιλάμε πάντα, έτσι? ) Μου κάνει εντύπωση πάντως πως παρεξηγήθηκες με μία ουδέτερη λέξη ενώ εγώ που εντάχθηκα με το ζόρι σε μια φαντασιακή ομάδα που υπάρχει στο μυαλό σου η οποία ασκεί "βία εναντίον της λογικής, της ευνομίας, του πολιτισμού και του κράτους δικαίου" που θέλει "μόλις τελειώσουν οι μπύρες να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να στείλει κόσμο στη Μακρόνησο" και που αποτελείται από "μερικές εκατοντάδες βολεμένους απολιτικ παρτάκηδες που έχασαν τα παράνομα κεκτημένα τους και κάνουν σαν πεντάχρονα που τους πήραν το γλυφιτζούρι" δεν ένοιωσα προσβεβλημένος.. Απλά γελάω ακόμα! Αντιρωτάω όμως: με ξέρεις? Φυσικά δεν περιμένω απάντηση γιατί ήδη ασχολήθηκα παραπάνω από όσο έπρεπε. ΤΕΛΟΣ
activex Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Εχεις δει πολλους απλους μπλογκερς που να κρατανε δημοσιογραφικα μπλογκς πολιτικου - αθλητικου περιεχομενου; Υπαρχει περιπτωση ο απλος μπλογκερ που ταυτοχρονα (κατα πασα πιθανοντητα) θα εχει και μια 8ωρη εργασια, ισως και οικογενεια, (αρα ελαχιστο χρονο), να εχει τη δυνατοτητα μονος του να διατηρει το μπλογκ του με δικες του ειδησεις και ειδικα τοσο "καυτες" που να του επιφερουν τον κινδυνο της φιμωσης; Ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες τουλαχιστον. Υπάρχουν αυτοί αλλά όπως σωστά επισήμανες και στο πρώτο quite μου αυτοί δεν είναι καινούριοι, πόσο μάλλον εκτός παιχνιδιού. Προϋπάρχουν και παίζουν τα πολιτικά παιχνίδια από εποχή εφημερίδας. Γιαυτό ακριβός συμπεραίνω πως στόχος δεν είναι αυτοί αλλά ο απλός και ανεξάρτητος που δεν πλέχτηκε σε πολιτικά κόλπα και "κυκλοφορεί ελεύθερος" απλά σαν ιδέα που ενοχλεί.
pigeon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Σου είπα λοιπόν ότι καρφώνεσαι και προσεβλήθηκες! Γιατί? Ντρέπεσαι για κάτι? Μήπως κρύβεις κάτι? Ελα νινί στον τόπο σου, πάλι εμένα ρωτάς; Δηλαδη δεν έχεις ιδέα γιατι χαρακτηρίζεις κάποιον, πριν το γράψεις; WTF! τι σουρεάλ κατάσταση, στο LOST βρίσκομαι; Αγαπητε Σπυρο θύμισε μου ποτέ κάναμε τέτοια συμφωνία σαδομαζοχιστικού διαλόγου όπου εσύ θα ψυχανεμίζεσαι και θα λασπολογείς αδιάκριτα κι εγώ κατόπιν θα τρέχω να αποδεικνύω πως δεν είμαι ελέφαντας. Ισως στις ΛΣ να συνηθίζονται τέτοια σόου για να ανάβουν τα αίματα πριν βγεί ο τραγουδιστής. Συγχωρέστε με που δε γνωρίζω τα νέα (α)ήθη, είμαι λίγο ντεμοντέ. Φυσικά δεν περιμένω απάντηση γιατί ήδη ασχολήθηκα παραπάνω από όσο έπρεπε. ΤΕΛΟΣ Συνήθως αυτή τη διαπίστωση την κάνει το θύμα κι όχι ο θύτης! Μου θύμισες μια δήλωση κάποιου βασανιστή της ΕΣΑ που θυμήθηκε πως "αυτοί οι κομμουνιστές ήταν πολύ σκληροί, μας κούραζαν στην ανάκριση!". Με συγχωρείς λοιπον που σε κούρασα και υπόσχομαι την επόμενη φορά να ομολογήσω πιο γρήγορα..
digekas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Υπάρχουν άλλα forums που προσφέρονται για πολιτική συζήτηση. Το να γίνεται πολιτικού περιεχομένου συζήτηση σε spoiler είναι τουλάχιστον οξύμωρο σε ένα thread το οποίο αφορά την άρση της ανωνυμίας με την πρόφαση της εν δυνάμει συκοφαντίας. Εδώ δεν απαντώ, ψάξτε με αλλού, το ίδιο nick χρησιμοποιώ και αν δείτε ότι δεν απαντώ, αφού forum υπάρχουν πολλά και δεν παίρνω ειδοποιήσεις προφανώς από όλα, στείλτε ένα mail στο [email protected] Αν πάλι θέλετε να συνεχίσετε να μιλάτε για την άρση της ανωνυμίας εδώ μέσα σε spoiler... καλή συνέχεια, πάντα φιλικά, Δημήτρης.
Spyros7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημήτρη, εγώ ότι είχα να πω το είπα (και με το παραπάνω μάλιστα, κακώς παρασύρθηκα στο τέλος). Αν νομίζεις ότι μπορείς να βγάλεις άκρη καλό κουράγιο. Δεν έχω την υπομονή σου
_tasos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί μέσα στα posts αλλά βρήκα αυτό το άρθρο (http://elawyer.blogspot.com/2011/08/ohe-blogs.html?spref=tw) το οποίο έχει ένα ενδιαφέρον. Μιλάει για την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε. ασχολήθηκε και με το θέμα των blogs. Αξίζει να το διαβάσετε, και τελικά καταλήγει εδώ: Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ερμηνεία της ελευθερίας της έκφρασης από το αρμόδιο όργανο του Ο.Η.Ε., το κράτος δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει ένα μητρώο στο οποίο να καταγράφονται οι bloggers, γιατί μια τέτοια υποχρέωση από μόνη της παραβιάζει το Άρθρο 19 παρ. 3 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.
pigeon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Αν νομίζεις ότι μπορείς να βγάλεις άκρη καλό κουράγιο. Εχμμ.. <<Γιατί? Ντρέπεσαι για κάτι? Μήπως κρύβεις κάτι?>> Μόνο φάλαγγα δεν δοκίμασες και να μου βγάλεις τα νύχια για να ομολογήσω. Αν είχες blog θα ήμουν σίγουρο πρωτοσέλιδο με τις αιχμές και τις εικασίες σου. Αργότερα, όταν το δείς πιο ψύχραιμα θα καταλάβεις πως δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να προσπαθώ να αμυνθώ και παράλληλα να εκθέτω την αδυναμία λειτουργίας του άδικου -και παράνομου- μοντέλου "ελευθερίας του λόγου" που υποστηρίζεις και εφαρμόζεις. Θα μπορούσα να το προχωρήσω σε αντίστροφή των όρων, εσύ να είσαι το θύμα και εγώ ο ανακριτής λασπολόγος αλλά για λόγους καλης συμπεριφοράς δεν το συνέχισα. Οπως και να το σκεφτείς, το μοντέλο αυτό δεν λειτούργησε. Στο #239 έγραψα το παρακάτω ontopic και χωρίς spoiler σχόλιο, όμως δεν πήρα απάντηση από κανένα συμμετέχοντα. Είναι άξιο κοινωνιολογικης έρευνας πως κάποια ανθρώπινα μάτια μπορούν να βλέπουν τα σκεπασμένα και παραβλέπουν τα ξεσκέπαστα. Διαβαθμίζω την ανάγκη ταυτοποίησης ως εξής: α) Σε μια απλή ανταλλαγή απόψεων φυσικά δεν υπάρχει ανάγκη ταυτοποίησης. Τελος. β) Στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες, θεωρώ πως πρεπει για λόγους αξιοπρέπειας και κοσμιότητας να γνωρίζουμε τον καταγγέλοντα, αλλά είναι στην κρίση του καταγγέλοντα. Σας ανέφερα το παράδειγμα με τις επιστολές. γ) Σε καταγγελία που παραβαίνει τους νόμους, είναι απαραίτητη η ταυτότητα του καταγγέλοντα. Το ιδανικό θα ήταν ο καταγγέλων να γνωρίζει οτι παραβαίνει νόμους και να αναλαμβάνει την ευθύνη προς χάριν ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή να γράφει "αυτός είμαι, αυτά υποστηρίζω και έχω αποδείξεις". Στην περίπτωση που στοιχειοθετείται αδίκημα και ο καταγγέλων χρησιμοποιεί την ανωνυμία για να αποφύγει την δικαστική διαμάχη, οφείλει να παρεμβαίνει ο νόμος και να άρει το απόρρητο. Θεωρώ πως είναι θέμα παιδείας, έμφυτης ευγένειας και ελάχιστης προσπάθειας κάποιου να εκφραστεί αποτελεσματικά έχοντας στόχο να βρίσκεται στο Β.
fwtonio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 pournara είπες: «Δεν θα ασχοληθούν…σε αυτό το θέμα» 1ο σενάριο: έπεσαν, λοιπόν, αυτές οι «συστάσεις» και οι διαχειριστές του insomnia κρατούν τις συζητήσεις σε κόσμιο επίπεδο, φοβούμενοι «μην χτυπήσει το τηλέφωνο» και έτσι τα «παιδάκια» μικρά και μεγάλα μπορούν να ελεύθερα για τα μεγαπίξελς της μητρικής…αλλά μέχρι εκεί. 2ο σενάριο: οι διαχειριστές, πήραν απόφαση με βάση τα γούστα τους, την παιδεία τους και την κουλτούρα τους γενικότερα, να θέσουν κάποια πλαίσια τα οποία θα είναι ελαστικά στον βαθμό που αυτοί κρίνουν. Έτσι, το επίπεδο παραμένει κόσμιο και αν ένα τόπικ κλειδωθεί, ακόμα και αν διαφωνούμε με τους λόγους, εμπιστευόμαστε το κριτήριο των διαχειριστών οι οποίοι, βρε αδελφέ, μπορεί να ξέρουν και κάτι παραπάνω από εμάς. 3ο σενάριο: τα γούστα τους άλλαξαν και αφήνουν το forum ελεύθερο, οπότε αρχίζουν να πέφτουν μπινελίκα και βρισιές. Γρήγορα, λοιπόν, άτομα με γούστο και ελπίδα θα αποχωρίσουν και το ένδοξο site θα καταλήξει μαζί με τους απομείναντες οπαδούς του, στις σκοτεινές γωνιές του internet. Περιττό να πω, αλλά θα το πω, προτιμώ το 2ο σενάριο. Και αν και δεν είμαι χαρτορίχτρα, πιστεύω ότι αυτό ισχύει! Για το 1ο θα αισθανόμουν πολύ απογοητευμένος. Έστω και αν, επιδερμικά, φαίνεται ότι όλα πάνε καλά… Δεν χρειαζόμαστε αποπνικτικούς νόμους. Αλλά μην μας κατηγορείτε, αυτόματα, ότι θέλουμε και την πλήρη ανομία. Αν, βέβαια, μερικοί θεωρούν ότι χρειάζονται νόμους για να τους υποδείξουν το πώς θα κινηθούν, θα περίμενα να υποστηρίζουν ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να συζητήσουν τον «νόμο» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να ακουστούν εξίσου όλες οι απόψεις, από σοφούς και των 2 παρατάξεων. Και όχι επειδή υπήρξε το τρωκτικό ή 10 τρωκτικά… Και θα καταλήξω, αντιγράφοντας, τον digekas, που μπορεί να είναι και εν δυνάμει ασφαλίτης (οπότε δεν του γυρνώ αυτόματα την πλάτη) και να πω: Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα