Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@saya, fwtonio, mvaggel και Nightstrike:

Ελευθερία έκφρασης δεν σημαίνει γράφω ότι μου κατέβει και δεν με ακουμπάει κανείς. Αυτο που επικαλείστε όλοι λέγεται ασυλία και είναι ακριβώς οτι επικαλούνται οι βουλευτές για να πράττουν χωρίς να τους απασχολεί αν αυτό που κάνουν είναι παράνομο διότι ούτως ή άλλως δεν θα διώχθουν.

Ενας blogger οφείλει να τηρεί τους κανόνες που υποτίθεται οτι υπηρετεί με την γραφή του, δηλαδη, την ελευθερία των άλλων και την ευνομία. Δεν νοείται σοβαρός blogger που ζητάει ασυλία για να γράψει, ακόμα κι αν πρόκειται να παρανομήσει οφείλει να έχει την ευθύνη (τα καρύδια) και οφείλει να πάρει το ρίσκο των αποκαλύψεών του. Αν οι αποκαλύψεις που δημοσιεύει επισείουν μήνυση, μολών λαβε! Μαχητική δημοσιογραφία και αποκαλύψεις από το dacapo και μέσα απο το cayenne δεν γίνεται, πάρτε το απόφαση. :X

Συγνώμη για το ύφος αλλά μου φαίνεστε βαθιά νυχτωμένοι. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά-πολιτικά blogs ανήκουν σε γνωστούς δημοσιογράφους ή γνωστές δημοσιογραφικές κλίκες που υποστηρίζουν συγκεκριμένα εκδοτικά ή πολιτικά συμφέροντα. Τα υπόλοιπα που δεν ανήκουν σ'αυτους τα διαχειρίζονται ή αρθογραφούν σ'αυτα διάφοροι δημοσιογράφοι μικρότερου βεληνεκούς -φυντάνια- πολύ γνωστά στη δημοσιογραφική πιάτσα, τις περισσότερες φορές είναι υπάλληλοι κάποιων γνωστών μεγάλων. Ο σκοπός τους είναι συνήθως κάτι από τα εξης:

α) Απλή ανώνυμη δημοσιογραφία: Η πιο συνηθισμένη εκδοχή. Αδούλευτο ρεπορτάζ που δεν έχει στοιχεία και δεν βγαίνει όπως είναι σε φύλλο -κόπηκε από τον αρχισυντάκτη- βγαίνει στο blog να "ψηθει" και κατόπιν καλού feedback απο τον κόσμο γυρίζει στην εφημερίδα/μέσο και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία για να τυπωθεί. Αν δεν γίνει γρήγορα αυτό, χάνεται στα άδυτα των αποκλειστικών αποκαλύψεων.

β) Ενισχυμένη ανώνυμη δημοσιογραφία : Το ρεπορτάζ βγαίνει δειλά στο φύλλο και με περισσότερο θράσος στο blog. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των blogs και το blog επικαλείται την εγκυρη εφημερίδα. Το ένα χέρι νίβει τ'αλλο και πουλιούνται φύλλα. Οταν γίνει αρκετός ντόρος (αρχίζει να ενοχλείται ο θιγόμενος) το ρεπορτάζ εξαφανίζεται, συνήθως με δημοσίευση παράλληλης "αγιογραφίας" του θιγόμενου, ως ένδειξη μεταμέλειας. Παράλληλα η εφημερίδα/μέσο αποτάσσεται για 143η φορά τον σατανά (blogs) και τράβαει μια ταφόπλακα στο ιντερνετ και τους κινδύνους του. Σουπεράκια όπως "Πόση ώρα αφήνετε τα παιδιά σας στο internet;" και "Αποκλειστικό: 11χρονή μιλούσε για 6 μήνες με παιδεραστή στο chat", θα δέσουν το γλυκό.

γ) Εκβιαστική δημοσιογραφία : Το ρεπορτάζ κατασκευάζεται ή κάποια ένδειξη σκανδάλου εμπλουτίζεται μέχρι αηδίας με σάλτσες. Βγαίνει στο ελεγχόμενο blog και διαχέεται στα υπόλοιπα σε χρόνο dt. Ειδοποιείται ο θιγόμενος από το έντυπο ή τον δημοσιογράφο πως "λέγονται διάφορα" και θα το ψάξουν καλύτερα. Εμμέσως εκβιάζεται ο θιγόμενος να πάρει θέση είτε ευνοώντας τον πατερούλη-εκδότη του blogger από τη θέση που βρίσκεται (εφορία; ΙΚΑ; αυθαίρετο; κάτι θα βρεί) , είτε μεταφέρει το σεβαστό ποσό των .....€ στο λογαριασμό του blogger. Τα χρήματα τα παίρνει ο πατερούλης έτσι; ο blogger παίρνει @@@ και την εύνοια του πατερούλη με την ελπίδα οτι θα έχει κάποτε δικό του μονόστηλο και ίσως γίνει ο νέος Μπρεντζεντέρης με δική του εκπομπή.. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

δ) Δημοσιογραφία του Μ.....α : Κάποιο παιδάκι από σχολή δημοσιογραφίας φαντάζεται διάφορα σενάρια, ακούει τους μεγαλύτερους να συζητάνε σχετικές π@π@ριες στο καφέ, τα γράφει χαρτί και καλαμάρι στο blog του ως γνήσιος μ*****ς και τελικά γίνεται σούσουρο που φτάνει στα αυτιά του θιγόμενου. Ο blogger νομίζει πως έπιασε τον παπά από το μούσι, ο θιγόμενος του τραβάει μια ωραία μήνυση κι από δω πάνε κι οι άλλοι. Λευτεριά στο μ....α.

ε) Δημοσιογραφία με sauce πολιτικής: Το blog του είναι γεμάτο απο φιλο-Ολυμπιακά και εχθρο-Παναθηναικά άρθρα. Γράφει ότι του κατέβει, σενάρια, ψέμματα, αλήθειες, όλα. Στο τέλος τον φωνάζει ο Μαρινάκης και του δίνει ένα διαρκείας για το γήπεδο για την πραγματική προσφορά του στον αθλητισμό. Κάποιοι τη λένε και ανταλλακτική δημοσιογραφία τα δε άρθρα χαιδευτικά ονομάζοντα σάλια ήτοι: "παλι σάλια έγραψε ο ταδόπουλος, παέι καρφί απόσπαση στο ιδιαίτερο γραφείο του Μαυρογιαλούρου".

Ελπίζω να πιάσετε σιγά σιγά το νόημα. Η ανωνυμία κρύβει πολλά στο internet, η αθωότητα πέθανε και της κάναμε τα 40 και έχει μείνει μόνο η ειδυλλιακή εικόνα που έχετε χτίσει στο μυαλό σας για την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση μέσω των blogs. :shock:

Δεν με ενδιαφερουν αυτα .Δεν ειμαι δημοσιογραφος .Γιατι να με νοιαζουν αυτα;Δεν μου παιρνουν την δουλεια .Αν και ειναι γνωστο οτι πολλα καναλια και εκπομπες αναδημοσιευουν απο μπλογκ

• Απαντ. 309
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@pigeon

Κανείς δεν αναφέρετε στην ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση μέσω μπλογκς..

Το θέμα δεν είναι εκεί.

Εδώ μιλάμε για την ποινικοποίηση στην έκφραση και στην γνώμη, που θα γίνεται από στρατούς δικηγόρων με το πρόσχημα της δυσφήμησης.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί « η τακτική της καφενειακής αποδόμησης των πάντων μέχρι τον επόμενο ουζομεζέ » (προσκυνώ την διατύπωση) όταν γίνεται στο ιντερνετ μέσα σε ένα φόρουμ ή σε ένα μπλογκ να μπορεί δυνητικά να είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Νομίζω ότι έχετε δώσει μεγάλη βαρύτητα στα μπλογκ λες και ότι λένε είναι αυτόματα και αληθές. Τότε θα έπρεπε να πιστεύουμε και τα επώνυμα μεσημεριανά κουτσομπολιά πανελλαδικής εμβέλειας;

Οπότε:

@paredwse

Έστω ένα Χ μπλογκ σε καταγγείλει ως βάζελο

Καταρχήν, αυτό μπορεί να έχει γίνει ήδη…απλά επειδή το Χ μπλογκ έχει αναρχο-δεξιο-αριστερο-κεντρικο-αυτόνομες απόψεις, δεν έτυχε να το διαβάσεις εσύ ή κάποιος από το κύκλο σου. Οπότε δεν σε ζημιώνει.

Αν, όμως, τελικά το διαβάσει κάποιος γνωστός σου, ρίχνοντας μια ματιά και στις υπόλοιπες ειδήσεις, σύντομα θα καταλάβει ότι δεν είναι άξιο λόγου, οπότε και πάλι δεν ζημιώνεσαι.

Αν, είναι ένα «έγκυρο» μπλογκ, τότε σου έμεινε η ρετσινιά και δεν μπορείς να κάτι για αυτό. Αλλά πόσοι από τον κύκλο σου θα πέσουν στην «είδηση» και πόσοι θα την θεωρήσουν έγκυρη αφού είναι ανώνυμη; Προσωπικά, μικρό το κακό και ισοδύναμο με το κακό που μπορεί να σου κάνει η κουτσομπόλα της γειτονιάς διαδίδοντας φήμες…

Αν, οι επώνυμες ειδήσεις του pico τσάνελε το αναφέρουν, τότε θα το μάθει άμεσα ο ντουνιάς και θα σου κολλήσει η ρετσινιά. Τι και αν κερδίσεις τα δικαστήρια, το κακό έγινε και άντε κάνε undo τώρα…

Δείτε τι έπαθε ο μεγάλος Τρος-Καν. Έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά, με την προβολή και μόνο της σύλληψής του. Τι και είναι αθώος, η ζημιά έγινε.

Άρα, για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία του άρθρου. Άνετα σου την φέρνουν και επώνυμα και μάλιστα με μεγαλύτερες συνέπειες.

Το πρόβλημα είναι οτι η μόνη εξουσία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τα ΜΜΕ με κέντρο την τηλεόραση. Και επειδή η εξουσία της, λόγω του ιντερνετ, μειώνεται σταδιακά, οι έχοντες έχουν σκυλιάσει… σιγά μην νοιάστηκαν για την «πραγματική» ενημέρωση…

Ας συμμαζέψουν πρώτα τα επώνυμα «παπαγαλάκια» και μετά συζητάμε και για τα ανώνυμα…

Σας κούρασα; Τώρα να δείτε….

Εστω ότι έχετε δίκιο και ο νομος περνα και ισχύει.

Γράφω λοιπόν σε ένα ημερολογιακό μπλογκ:

«Το ΑΤΜ στην παραλία της Φούρκας είναι σε άθλια κατάσταση. Η πόρτα ασφαλείας δεν λειτουργεί και είναι μόνιμα ανοιχτή. Δίπλα στο μηχάνημα υπάρχει στοίβα με σκουπίδια και το air condition δεν λειτουργεί»

Με μαγκώνει το δικηγορικό επητελείο της Εθνικής τράπεζας και με κατηγορεί για δυσφήμηση για τους εξής λόγους:

Κύριε fwtonio, αφού το ΑΤΜ δούλευε σωστά, που είναι το πρόβλημα;

Στο συμβόλαιο που υπογράψατε αναφέρει πουθενά ότι ο κλωβός ασφαλείας του ΑΤΜ πρέπει να είναι πάντα καθαρός; Τι εννοείται όταν λέτε σκουπίδια;

Μήπως λίγο μετά που φύγατε (εδώ μου δείχνουν και χαρτούρα) πέρασε το συνεργείο συντήρησης και όλα είναι καλά τώρα, ενώ εσείς μιλάτε γενικά και αόριστα;

Μου δείχνουν ένα κάρο χαρτιά, με πιστοποιήσεις ότι ο συγκεκριμένος κλωβός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Αν κατά λάθος φανεί στατιστικά και μια μείωση στη κίνηση του εν λόγω ΑΤΜ τότε θα μου ζητήσουν και διαφυγόντα κέρδη, ενώ αν δεν φανεί θα το αποσιωπήσουν.

Και πολλά άλλα…

Έχασα χρόνο και χρήμα ακόμα και αν δικαιωθώ;

Αν του χρόνου πάω στην Χανιώτη και δω την ίδια εικόνα δεν θα το σκεφτώ να γράψω κάτι τέτοιο; Ήταν αξιόποινο το σχόλιό μου;

Συγνώμη αλλά συνεχίζω…

Σε ένα ντοκιμαντέρ που είδα, Food inc., νομίζω, αναφέρει ότι στην Αμερική αν πεις ότι το μπιφτέκι από τον mac μίτσο δεν είναι καλό, μπορεί να φας μήνυση για συκοφαντία και άντε να αποδείξεις μετά, ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, αν δεν κάνω λάθος ( βρίσκομε μακριά από την έδρα μου και δεν μπορώ να το επαληθεύσω άμεσα, αλλά θα το κάνω) μια πασίγνωστη και πανούργα εταιρία γενετικά τροποποιημένων, μήνησε αγρότη που έλεγε στους φίλους του ότι καλύτερα είναι να φυτεύεις φυσικούς σπόρους. Ο κακομοίρης αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από τις «νόμιμες» πιέσεις που δέχονταν.

Αν γύρη από την γενετικά τροποποιημένη σόγια του γείτονα, περάσει στο δικό σου χωράφι και «μολύνει» τα φυτά σου, η ίδια εταιρία μπορεί να σε μηνήσει για διαφυγόντα κέρδη και να απαιτήσει αποζημίωση.

Τέτοιοι ωραίοι νόμοι και δικαστικά προηγούμενα δεν έγιναν σε μια νύχτα. Ξεκίνησαν σιγά σιγά, και σταδιακά φτάσανε εκεί που φτάσανε.

Την σήμερον ημέρα, στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, δίνοντας την μικρότερη «νόμιμη» λαβή στο χρήμα, σταδιακά θα σε πατήσει και θα σε σβήσει ακόμα και αν έχεις όλο το δίκιο του κόσμου και χωρίς να ξοδέψει 17 σφαίρες (μερικοί από αυτούς μπορεί να έχουν και ηθικά διλλήματα για την ανθρώπινη ζωή).

@pigeon

«..ελεγκτική αρχή που..» στην Ελλάδα; Εδώ γελάμε….

Ξαναλέω:

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ανωνυμία του άρθρου. Άνετα σου την φέρνουν και επώνυμα και μάλιστα με μεγαλύτερες συνέπειες.

Το πρόβλημα είναι οτι η μόνη εξουσία σε αυτόν τον πλανήτη είναι τα ΜΜΕ με αιχμή του δόρατος την τηλεόραση. Και επειδή η εξουσία της, λόγω του ιντερνετ, μειώνεται σταδιακά, οι έχοντες έχουν σκυλιάσει… σιγά μην νοιάστηκαν για την «πραγματική» ενημέρωση…

Ας συμμαζέψουν πρώτα τα επώνυμα «παπαγαλάκια» και μετά συζητάμε και για τα ανώνυμα…

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερουν αυτα .Δεν ειμαι δημοσιογραφος .Γιατι να με νοιαζουν αυτα;Δεν μου παιρνουν την δουλεια .Αν και ειναι γνωστο οτι πολλα καναλια και εκπομπες αναδημοσιευουν απο μπλογκ

Κοίτα τι έπαθα ξαφνικά, μου τέλειωσε η τροφή για τα τρολόπουλα. Πετάγομαι να αγοράσω και τα λέμε σε δυό τέρμινα. :X

@pigeon Κανείς δεν αναφέρετε στην ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση μέσω μπλογκς.. Το θέμα δεν είναι εκεί.

Εδώ μιλάμε για την ποινικοποίηση στην έκφραση και στην γνώμη, που θα γίνεται από στρατούς δικηγόρων με το πρόσχημα της δυσφήμησης.

Κάνεις λάθος φιλε fwtonio, όλοι όσοι πέρασαν από δω υπεραμύνθηκαν την εναλλακτική και έγκυρη ενημέρωση των bloggers γιατί τάχθηκαν στην υπηρεσία της αλήθειας που δεν έχει αφεντικά. Γι'αυτό απάντησα με τις έξι κατηγορίες των "αθώων" bloggers αφου τα 9 στα 10 blogs ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν παράλληλες δραστηριότητες. Θα ήταν χρήσιμη στην αξιολόγηση της είδησης η αποκάλυψη της διττής ταυτότητας των γνωστών-αγνώστων bloggers, γιατί υπάρχουν bloggers όπου παράλληλα με τα αθώα άρθρα τους είναι συνδικαλιστές, κομματόσκυλα, δημοσιογραφίσκοι, εκκολαπτόμενοι εκβιαστές, φερέφωνα και καριερίστες μέσων. Αυτοι, δεν χρησιμοποιούν την ανωνυμία για να αποκαλύψουν αλλά την χρησιμοποιούν για να καλυφθούν πίσω της και να διαβάλλουν τον αντίπαλο, όποιος είναι αυτός σύμφωνα με τις φιλοδοξίες τους (Ψηφοδέλτιο, κανάλι, μονόστηλο, πάνελ, υπουργείο κτλ).

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί « η τακτική της καφενειακής αποδόμησης των πάντων μέχρι τον επόμενο ουζομεζέ » (προσκυνώ την διατύπωση) όταν γίνεται στο ιντερνετ μέσα σε ένα φόρουμ ή σε ένα μπλογκ να μπορεί δυνητικά να είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Διαβασα αρκετές φορές τα παραδείγματά σου προσεκτικά για να σε καταλάβω. Σου εχει απαντήσει ο pournaras πριν απο μένα πως όσα περιγράφεις μπορούν να γίνουν και σήμερα, δεν αλλάζει κατι. Εγω θα προσθέσω μόνο οτι εδώ και 30 χρόνια οι μεγάλες εφημερίδες φιλοξενούν επώνυμες επιστολές με παράπονα και τοποθετήσεις πολιτών για δημόσια και ιδιωτικά θέματα, σε εντονότατο βαθμό πολλές φορές. Λοιπον, οχι μόνο δεν υπήρξαν μηνύσεις, αλλά αντίθετα η θιγόμενη πλευρά έδινε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και επιζητούσε την επίλυση του προβλήματος.

Η μόνη διαφορά ήταν οτι αντίθετα με τη συνήθη blogογραφία, οι εν λόγω επιστολές ήταν ενυπόγραφες, αξιοπρεπείς, σοβαρές και νομότυπες. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι σοβαροί και πολιτισμένοι, υπάρχουν αρκετοί θρασυδειλοι κάφροι αλλά με το φόβο της αποκάλυψης των προσωπικών τους στοιχείων θα επιστρέψουν ευτυχώς στα καφενεία τους να κάνουν εκεί τους τζάμπα μάγκες όπως και παλιότερα. :-)

Δημοσ.

Κοίτα τι έπαθα ξαφνικά, μου τέλειωσε η τροφή για τα τρολόπουλα. Πετάγομαι να αγοράσω και τα λέμε σε δυό τέρμινα. :X

Κάνεις λάθος φιλε fwtonio, όλοι όσοι πέρασαν από δω υπεραμύνθηκαν την εναλλακτική και έγκυρη ενημέρωση των bloggers γιατί τάχθηκαν στην υπηρεσία της αλήθειας που δεν έχει αφεντικά. Γι'αυτό απάντησα με τις έξι κατηγορίες των "αθώων" bloggers αφου τα 9 στα 10 blogs ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν παράλληλες δραστηριότητες. Θα ήταν χρήσιμη στην αξιολόγηση της είδησης η αποκάλυψη της διττής ταυτότητας των γνωστών-αγνώστων bloggers, γιατί υπάρχουν bloggers όπου παράλληλα με τα αθώα άρθρα τους είναι συνδικαλιστές, κομματόσκυλα, δημοσιογραφίσκοι, εκκολαπτόμενοι εκβιαστές, φερέφωνα και καριερίστες μέσων. Αυτοι, δεν χρησιμοποιούν την ανωνυμία για να αποκαλύψουν αλλά την χρησιμοποιούν για να καλυφθούν πίσω της και να διαβάλλουν τον αντίπαλο, όποιος είναι αυτός σύμφωνα με τις φιλοδοξίες τους (Ψηφοδέλτιο, κανάλι, μονόστηλο, πάνελ, υπουργείο κτλ).

Διαβασα αρκετές φορές τα παραδείγματά σου προσεκτικά για να σε καταλάβω. Σου εχει απαντήσει ο pournaras πριν απο μένα πως όσα περιγράφεις μπορούν να γίνουν και σήμερα, δεν αλλάζει κατι. Εγω θα προσθέσω μόνο οτι εδώ και 30 χρόνια οι μεγάλες εφημερίδες φιλοξενούν επώνυμες επιστολές με παράπονα και τοποθετήσεις πολιτών για δημόσια και ιδιωτικά θέματα, σε εντονότατο βαθμό πολλές φορές. Λοιπον, οχι μόνο δεν υπήρξαν μηνύσεις, αλλά αντίθετα η θιγόμενη πλευρά έδινε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και επιζητούσε την επίλυση του προβλήματος.

Η μόνη διαφορά ήταν οτι αντίθετα με τη συνήθη blogογραφία, οι εν λόγω επιστολές ήταν ενυπόγραφες, αξιοπρεπείς, σοβαρές και νομότυπες. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι σοβαροί και πολιτισμένοι, υπάρχουν αρκετοί θρασυδειλοι κάφροι αλλά με το φόβο της αποκάλυψης των προσωπικών τους στοιχείων θα επιστρέψουν ευτυχώς στα καφενεία τους να κάνουν εκεί τους τζάμπα μάγκες όπως και παλιότερα. :-)

Αγορασε κατ μου λεει οτι την χρειαζεσαι .Γιατι η δεν καταλαβαινεις αυτονοητα πραγματα η απλα μας επεξεργαζεσαι..

Δημοσ.

@pigeon έχει βγει κάτι συγκεκριμένο για το πως θα γίνετε η ταυτοποίηση με το blog? Πώς θα αρθεί κάτι εάν πρώτα δεν το έχεις καταγεγραμμένο κάπου? Ξέρεις κάτι παραπάνω?

Δημοσ.

Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι σοβαροί και πολιτισμένοι, υπάρχουν αρκετοί θρασυδειλοι κάφροι αλλά με το φόβο της αποκάλυψης των προσωπικών τους στοιχείων θα επιστρέψουν ευτυχώς στα καφενεία τους να κάνουν εκεί τους τζάμπα μάγκες όπως και παλιότερα. :-)

Σωστά,εγώ λέω να τους διώξουμε και από τα καφενεία....έτσι κι αλλιώς θρασύδειλοι κάφροι είναι,που με τους μισθούς που τους δίνουν δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε μήνυση να υποβάλλουν που ως γνωστό έχει πάει καμμιά 100άρα ευρώ...

Δημοσ.

Κάποιοι πρέπει να μεγαλώσουν λίγο. :eek:

Αγορασε κατ μου λεει οτι την χρειαζεσαι .Γιατι η δεν καταλαβαινεις αυτονοητα πραγματα η απλα μας επεξεργαζεσαι..

trollbankgr1.th.jpg

Σωστά,εγώ λέω να τους διώξουμε και από τα καφενεία....έτσι κι αλλιώς θρασύδειλοι κάφροι είναι,που με τους μισθούς που τους δίνουν δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε μήνυση να υποβάλλουν που ως γνωστό έχει πάει καμμιά 100άρα ευρώ...

Πολύ έξυπνο πράγματι. Γιατί δεν το προτείνεις ο ίδιος στο σωματείο καφεπωλών; Το καφενείο, η καφετέρια, το ουζερι, είναι ιδιωτικοί χώροι που επιτρέπεται η συνάθροιση και εκτός τραβηγμένων περιπτώσεων μπορείς να πεις και να κάνεις οτιδήποτε. Ενα blog δεν είναι ιδιωτικός χώρος, είναι καταχώρηση δημοσιευμένη σε ανοικτό δημόσιο χώρο, επομένως εμπίπτει σε διαφορετικούς κανόνες. Εγω θα έλεγα πως εμπίπτει στους κανόνες και την δεοντολογία της ηλ/κης και έντυπης δημοσιογραφίας αλλά άσε με εμένα.

Ανεξαρτήτως αυτών, ο νόμος που συζητάμε εδώ εφαρμόζεται ήδη στο καφενείο όπου μόλις πέσουν μερικές φάπες -πχ. για την πρέφα- έρχεται η αστυνομία και εχουμε ανταλλαγή στοιχείων και εκατέρωθεν μηνυσεις. Γιατι στο blog να προφυλαχθεί ο ένας απο τους δύο, τι προσφέρει ακριβώς, την αλήθεια; Μα που ζείτε;

@pigeon έχει βγει κάτι συγκεκριμένο για το πως θα γίνετε η ταυτοποίηση με το blog? Πώς θα αρθεί κάτι εάν πρώτα δεν το έχεις καταγεγραμμένο κάπου? Ξέρεις κάτι παραπάνω?

Οχι αλλά φαντάζομαι πως θα ισχύει η ίδια χρονοβόρα διαδικασία που υπάρχει σήμερα (ip απο πάροχο και ταυτοποίηση), απλά θα γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα όταν απαιτείται από τη μηνυτήρια αναφορά. Το θέμα είναι τι θα πεί για όλα αυτά η ΑΔΑΕ.. ;)

Δημοσ.

όλοι όσοι πέρασαν από δω υπεραμύνθηκαν την εναλλακτική και έγκυρη ενημέρωση των bloggers γιατί τάχθηκαν στην υπηρεσία της αλήθειας που δεν έχει αφεντικά.

Το θέμα είναι η ελευθερία του λόγου. Το αν ο λόγος λέει αλήθεια ή ψέμματα είναι στη διακριτική ευχέρια του καθενός να το διαπιστώσει.

Το καφενείο, η καφετέρια, το ουζερι, είναι ιδιωτικοί χώροι που επιτρέπεται η συνάθροιση και εκτός τραβηγμένων περιπτώσεων μπορείς να πεις και να κάνεις οτιδήποτε.

Είναι δημόσιοι χώροι. Ας μην θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα βασικά. Εξού και οι "αρχές" μπορούν να απογορεύσουν το κάπνισμα. Ε σε λίγο καιρό θα απαγορεύσουν και την ελεύθερη σκέψη. Εκτός αν πάνε με το νόμο περί καπνίσματος, ότι και καλά κάποιοι το παρακάνουν με τη σκέψη και βγάζουν καπνούς από τα αυτιά.

Δημοσ.

Αλλα αν εισαι τοσο γλυκας στο συγχωρναω..

Saya, δεν υπάρχει τιποτε να μου συγχωρήσεις. Eίπαμε πολλές φορές οτι αγνοείτε βασικά πράγματα σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες, αλλά εσύ επιμένεις σε παράλογες εικασίες και επομένως υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν θελεις ρώτησε κάποιον που γνωρίζει και επανέρχεσαι αργότερα, δεν χανόμαστε. ;)

Το θέμα είναι η ελευθερία του λόγου. Το αν ο λόγος λέει αλήθεια ή ψέμματα είναι στη διακριτική ευχέρια του καθενός να το διαπιστώσει.

Λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει ζήτημα ελευθερίας του λόγου γιατι δεν απαγορεύεται η έκφραση, δεν υπάρχει λογοκρισία. Οι σύννομες αναρτήσεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα, το προβλημα δημιουργείται στον αρθρογράφο όταν διαδόσει αβάσιμες και αμφίβολης εγκυρότητας ειδήσεις, θίγοντας κάποιους άλλους πολίτες και επομένως καταπατώντας τους νόμους. Δεν γίνεται να πετάξουμε όλοι οι υπόλοιποι τα συνταγματικά μας δικαιώματα στο στο βωμό της όποιας -ειλικρινά πολύ αμφίβολης- αποκλειστικής ενημέρωσης.

Είναι δημόσιοι χώροι. Ας μην θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα βασικά. Εξού και οι "αρχές" μπορούν να απογορεύσουν το κάπνισμα. Ε σε λίγο καιρό θα απαγορεύσουν και την ελεύθερη σκέψη. Εκτός αν πάνε με το νόμο περί καπνίσματος, ότι και καλά κάποιοι το παρακάνουν με τη σκέψη και βγάζουν καπνούς από τα αυτιά.

Τα καφενεία είναι ιδιωτικοί χώροι που ελέγχονται απο δημόσιες υπηρεσίες (υγειονομικό) και λειτουργούν με ειδική άδεια επομένως πρέπει να συμμορφώνονται με την νομοθεσία και τους ειδικούς κανόνες. Ας μη θέτουμε υπο αμφισβήτηση τα βασικά και την κοινή λογική. :X

Δημοσ.

Saya, δεν υπάρχει τιποτε να μου συγχωρήσεις. Σου είπαμε πολλές φορές οτι αγνοείτε βασικά πράγματα σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες, αλλά εσύ επιμένεις σε παράλογες εικασίες και επομένως υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν θελεις ρώτησε κάποιον που γνωρίζει και επανέρχεσαι αργότερα, δεν χανόμαστε. ;)

Η παραλογη εικασια ποια ηταν ;Οτι ειπα οτι δεν με ενοχλουν οι ερασιτεχνες δημοσιογραφοι καθως δεν ειμαι επαγγελματιας;Εκτος αν ειπα κατι αθελα μου που σε εθιξε προσωπικα αρα με συγχωρεις .Δεν καταλαβα τι ηταν και δεν το ηθελα.

Παντως αυτο στην φωτο ειναι πολυ γλυκουλη .Σου μοιαζει; :devil: :P

Δημοσ.

@Pigeon αφού ούτε εσύ ξέρεις πως μου λες ότι φαντάζομαι σενάρια και ότι δεν ξέρω τις διαδικασίες? Πάντως αυτό που "φαντάζεσαι" αν και δεν μπορώ να το αποκλείσω, μπορώ να πω ότι απέχει πολλάκις από το κλίμα της ανακοίνωσης άσε που έχει πάρα πολλά τεχνικά ζητήματα να λύσει.

Δημοσ.

Η παραλογη εικασια ποια ηταν ;Οτι ειπα οτι δεν με ενοχλουν οι ερασιτεχνες δημοσιογραφοι καθως δεν ειμαι επαγγελματιας;

Παράλογη εικασία οτι μόλις ψηφιστεί ο νόμος θα αρχίσουν οι μηνύσεις για να σε φιμώσουν και να μη γράφεις στο blog σου. Δεν γίνονται αυτά, σου εξήγησε αναλυτικά ο pournaras γιατι. Αν ομως ξεκινήσεις προσωπική σταυροφορία εναντίον κάποιου προφανώς θα έχει λόγο να επικαλεστεί τον νέο νόμο, αν και συνήθως στην Ελλάδα τέτοιες διαφορές λύνονται αλλιώς και ποτέ δεν μαθαίνει κανείς τιποτε.

Επίσης, ερασιτέχνες δημοσιογράφοι εκτός εξαιρέσεων δεν υπάρχουν στα blogs, αλλά για να μιλάμε με αποδείξεις, πες μου δυο-τρείς να καταλάβω τι ακριβώς εννοεις.

@Pigeon αφού ούτε εσύ ξέρεις πως μου λες ότι φαντάζομαι σενάρια και ότι δεν ξέρω τις διαδικασίες? Πάντως αυτό που "φαντάζεσαι" αν και δεν μπορώ να το αποκλείσω, μπορώ να πω ότι απέχει πολλάκις από το κλίμα της ανακοίνωσης άσε που έχει πάρα πολλά τεχνικά ζητήματα να λύσει.

Α.. καλα.. :-(

Εγω έγραψα:

<<Οχι αλλά φαντάζομαι πως θα ισχύει η ίδια χρονοβόρα διαδικασία που υπάρχει σήμερα (ip απο πάροχο και ταυτοποίηση)>>

Αντιγράφω την είδηση απο την 1η σελίδα:

<<Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.>>

Και το σενάριό σου:

<<ε να ζητάμε σε όλους ταυτότητα για να κάνουν κάτι τόσο απλό όπως είναι ένα blog μήπως και πει κάποιος κάτι που δεν μας αρέσει ή αβάσιμο (god forbid!) έχει ξεπεράσει το μέτρο. >>

Μήπως να κάνω και κακά; :mad:

Δημοσ.

Εγω δεν το ειπα ποτε αυτο .Εσυ το ειπες .Εγω ειπα και πολλες φορες οτι αυτο μπορει να γινει σε περιπτωση που καποιος θελει να φιμωσει καποιον αλλον για να μην αποκαλυφθει καποιο σκανδαλο .

Και εσυ μου απαντησες το πολυ λογικο .Οτι μην ανησυχεις σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται να τους πανε στα δικαστηρια .Ειναι δεδομενο οτι το κανονιζουν με αλλον τροπο .Λες και ειμαστε στις συμμοριες της νεας Υορκης .Αρα να τους διευκολυνουμε βρε παιδι μου να βρισκουν οποιον θελουν πιο ευκολα να μην παιδευονται και αδικα.

Δηλαδη δεβν υπαρχει απλος κοσμος με blog ολοι ειναι επαγγελματιες με ψευδωνυμα;Ξερεις κατι που ολοι οι υπολοιποι δεν ξερουμε;

Δημοσ.

Λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν υπάρχει ζήτημα ελευθερίας του λόγου γιατι δεν απαγορεύεται η έκφραση, δεν υπάρχει λογοκρισία. Οι σύννομες αναρτήσεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα, το προβλημα δημιουργείται στον αρθρογράφο όταν διαδόσει αβάσιμες και αμφίβολης εγκυρότητας ειδήσεις, θίγοντας κάποιους άλλους πολίτες και επομένως καταπατώντας τους νόμους. Δεν γίνεται να πετάξουμε όλοι οι υπόλοιποι τα συνταγματικά μας δικαιώματα στο στο βωμό της όποιας -ειλικρινά πολύ αμφίβολης- αποκλειστικής ενημέρωσης.

"Μπορείς να λες ό,τι θες, αρκεί να λες αυτό που θέλω να ακούσω". I can't handle so much democracy.

Τα καφενεία είναι ιδιωτικοί χώροι που ελέγχονται απο δημόσιες υπηρεσίες (υγειονομικό) και λειτουργούν με ειδική άδεια επομένως πρέπει να συμμορφώνονται με την νομοθεσία και τους ειδικούς κανόνες. Ας μη θέτουμε υπο αμφισβήτηση τα βασικά και την κοινή λογική. :X

Σε λίγο θα κουβεντιάζουμε αν το Α είναι Α και το Β είναι Β. Από τη στιγμή που όποιος θέλει μορεί να πάει σε ένα καφενείο και να πιεί καφέ είναι δημόσιος χώρος. Και παλιότερα που ήταν στη μόδα οι πορτιέρηδες στα club, εαν δεν σου επέτρεπαν την είσοδο μπορούσες να καλέσεις την αστυνομία και να μπεις, καθώς και να τους κάνεις μύνηση για προσβολή προσωπικότητας. Δεν μπορεί να σε μυνήσει κάποιος επειδή δεν του επέτρεψες να μπει στον ιδιωτικό σου χώρο.

Τα στοιχειώδη. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...