Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^...και φυσικά, ανάμεσα στα πραγματικά περιστατικά, υπήρχαν οι βλαμμένοι, οι τρολάκηδες, οι χαβαλέδες και οι εν γένει 14χρονοι που ούτε δουλειά είχαν αλλά ούτε και παιδιά για να ξεχαρμανιάσουν. Κάπως έτσι δεν γίνεται και με τα "μπλογκς";

Το θέμα πάντως είναι ότι στους καχύποπτους οι νόμοι θυμίζουν νόμους όπως περί μη αποδεκτών στοιχείων από κρυφές κάμερες, μικρόφωνα κτλ. Και στους καχύποπτους δεν κάθεται το ότι τα απαγορεύουνε για το καλό του κοσμάκη.

Επίσης ως καχύποπτος προσπαθώ να θυμηθώ διάφορα περιστατικά όπου καταστράφηκαν ανθρώποι από συκοφαντικά μπλογκς, αλλά δε μου έρχονται. Αντίθετα θυμάμαι σκάνδαλα να έχουν δακτυλοδειχτεί και σχολιαστεί κι απ' την τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Επίσης, τόση πρεμούρα πια για το καλό του κόσμου; Όταν κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κόσμο διάφοροι, τί γίνεται με την σχετική πρεμούρα; Γιατί δεν ρίχνουν τα σώματα ασφαλείας να μαζέψουν κα'ναν από δαύτους αποσπώντας τα εκ νέου απ' τη φύλαξη "υψηλών προσώπων"; Γιατί όταν ξέρουν πού παίζει εγκληματικότητα (κάθε είδους), τα σχετικά όργανα περνάνε και σφυράνε αδιάφορα; Μήπως λοιπόν η πρεμούρα δεν έχει να κάνει τόσο με το καλό του κόσμου όσο με το καλό ΚΑΠΟΙΟΥ κόσμου; Και μήπως αυτό το καλό σημαίνει στρίμωγμα ΠΟΛΥ κόσμου; Δε θέλει πολλή φαντασία - και στην συνταγματαρχοκρατορία δεν χρειαζόταν πρακτικά να εκτελούνε καμμιά κατοστή αντιφρονούντες κάθε μέρα για να περιορίζεται ο αριθμός των αντιφρονούντων : το να φτιάχνουν και να διατηρούνε νόμους που τους δίνανε τη δυνατότητα να το κάνουν, επαρκούσε για να μαζεύονται οι πολλοί στο καβούκι τους.

Είναι που τους ένοιαξαν "τα θύματα" των "σκανδαλοθήρων" μηχέσω - και γι' ΑΥΤΟ κι εμείς οφείλομεν να βάλουμε τον εαυτόν μας στη θέση του γιδοβοσκού που βόσκαε τα πρόβατα εκείε παραπέρα στην Πίσω Ανοιχτοκωλίτσα και που βδελυρά μπλογκς αναισχύντως τον εσυκοφάντησαν πως δεν είχε αφήκει κατσίκι για κατσίκι αξέσκιστο.

• Απαντ. 309
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog)...

Και πως θα γίνει αυτό;

Έλα ντε; Μόνο σε συνεργασία με τη google και την δίωξη Ηλεκτρονικού εγλήματος μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω να έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να ελέγξουν όλα τα ελληνικά blog...

Δημοσ.

εδω δεν μπορουν να ελεγξουν τις 50 πισινες στην Μυκονο και τους 100 ανθρωπους που εχουν παρανομη περιουσια απο δημοσιο χρημα, θα μπορεσουν να ελεγχουν τοσες χιλιαδες blogs?

Αρα μηπως δεν παει για το "καλο" μας αλλα για το "καλο" τους? Ποσες φορες καποιος πισω απο την ανωνυμια του διαδικτυου μπορεσε να διαδωσει πραγματικα σκανδαλα δημοσιων προσωπων και κατοπιν της κατακραυγης (κοινο μυστικο) να ερθει και στον υπολοιπο τυπο(εντυπο, τηλεορασεις,ραδιοφωνο)?

Να θυμισω το αναψυκτηριο του πρωην βουλευτη που απασχολουσε αλλοδαπους χωρις τις νομιμες αποδοχες και δηλωσεις....

Δημοσ.

Το θέμα με τα blogs είχε ξεφτιλιστεί τελείως. Αν δεν υπήρχε αυτή η ασυδοσία της ανωνυμίας δεν θα χρειάζονταν τέτοιοι νόμοι.

Δημοσ.

^...και φυσικά, ανάμεσα στα πραγματικά περιστατικά, υπήρχαν οι βλαμμένοι, οι τρολάκηδες, οι χαβαλέδες και οι εν γένει 14χρονοι που ούτε δουλειά είχαν αλλά ούτε και παιδιά για να ξεχαρμανιάσουν. Κάπως έτσι δεν γίνεται και με τα "μπλογκς";

Το θέμα πάντως είναι ότι στους καχύποπτους οι νόμοι θυμίζουν νόμους όπως περί μη αποδεκτών στοιχείων από κρυφές κάμερες, μικρόφωνα κτλ. Και στους καχύποπτους δεν κάθεται το ότι τα απαγορεύουνε για το καλό του κοσμάκη.

Επίσης ως καχύποπτος προσπαθώ να θυμηθώ διάφορα περιστατικά όπου καταστράφηκαν ανθρώποι από συκοφαντικά μπλογκς, αλλά δε μου έρχονται. Αντίθετα θυμάμαι σκάνδαλα να έχουν δακτυλοδειχτεί και σχολιαστεί κι απ' την τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Επίσης, τόση πρεμούρα πια για το καλό του κόσμου; Όταν κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κόσμο διάφοροι, τί γίνεται με την σχετική πρεμούρα; Γιατί δεν ρίχνουν τα σώματα ασφαλείας να μαζέψουν κα'ναν από δαύτους αποσπώντας τα εκ νέου απ' τη φύλαξη "υψηλών προσώπων"; Γιατί όταν ξέρουν πού παίζει εγκληματικότητα (κάθε είδους), τα σχετικά όργανα περνάνε και σφυράνε αδιάφορα; Μήπως λοιπόν η πρεμούρα δεν έχει να κάνει τόσο με το καλό του κόσμου όσο με το καλό ΚΑΠΟΙΟΥ κόσμου; Και μήπως αυτό το καλό σημαίνει στρίμωγμα ΠΟΛΥ κόσμου; Δε θέλει πολλή φαντασία - και στην συνταγματαρχοκρατορία δεν χρειαζόταν πρακτικά να εκτελούνε καμμιά κατοστή αντιφρονούντες κάθε μέρα για να περιορίζεται ο αριθμός των αντιφρονούντων : το να φτιάχνουν και να διατηρούνε νόμους που τους δίνανε τη δυνατότητα να το κάνουν, επαρκούσε για να μαζεύονται οι πολλοί στο καβούκι τους.

Είναι που τους ένοιαξαν "τα θύματα" των "σκανδαλοθήρων" μηχέσω - και γι' ΑΥΤΟ κι εμείς οφείλομεν να βάλουμε τον εαυτόν μας στη θέση του γιδοβοσκού που βόσκαε τα πρόβατα εκείε παραπέρα στην Πίσω Ανοιχτοκωλίτσα και που βδελυρά μπλογκς αναισχύντως τον εσυκοφάντησαν πως δεν είχε αφήκει κατσίκι για κατσίκι αξέσκιστο.

Επειδη ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα, οποτε λογικο ειναι να μην τα γνωριζουμε ολοι ολα για καθε μικρη πολη, σου στελνω σε πμ ενα περιστατικο (εχω αλλα δυο τρια αλλα δε θυμαμαι λινκς, μολις τα βρω θα στα στειλω), που ελαβε χωρα στην πολη μου πριν λιγο καιρο.

Δημοσ.

Επειδη ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα, οποτε λογικο ειναι να μην τα γνωριζουμε ολοι ολα για καθε μικρη πολη, σου στελνω σε πμ ενα περιστατικο (εχω αλλα δυο τρια αλλα δε θυμαμαι λινκς, μολις τα βρω θα στα στειλω), που ελαβε χωρα στην πολη μου πριν λιγο καιρο.

Παρέθεσα και εγώ ένα παραπάνω. Και υπάρχουν και ένα σορός από άλλα περιστατικά κυρίως την περίοδο των δημοτικών εκλογών.

Δημοσ.

ε για ποσταρε τα περιστατικα και εδω να παρουμε και εμεις μια ιδεα τι γινεται με τα μπλογκς.

γραφτα χωρις ονοματα κτλ.

Το proktiko έκλεισε μετά την δολοφονία (Κύριος οίδε από ποιούς) του ιδιοκτήτη του.

ξεχνας ομως κατι.το σκανδαλο με τον Ζαχαπουλο.το τροκτικο ηταν το πρωτο και μονο ειδησεογραφικο μεσο που το ειχε δημοσιευσει

καθως και την προσπαθεια συγκαλυψης του απο δυο γνωστους γλοιωδεις δημοσιογραφους,καιρο πριν την αποπειρα αυτοκτονιας του.

και μαλιστα ο ενας απο αυτους εβριζε το μπλογκ και το κατηγορουσε για λασπολογια προς το προσωπο του,καθε φορα μεσα απο την εκπομπη του,ακομα και οταν πλεον το σκανδαλο ειχε αποκαλυφθει.

κυρίως την περίοδο των δημοτικών εκλογών.

ΜΠΙΝΓΚΟ!

Δημοσ.

Αφού ρε παιδιά τον γκιολια ρον φαγανε τρομοκράτες, το είπαν και στις ειδήσεις.

Ποιος θα τολμάει να γκρινιαξει όταν υπάρχει φόβος μην τον τινάξουν οικονομικά με μηνύσεις;

Δημοσ.

Σαφώς και θα υπάρχουν - και λογικά να το πάρεις. Έγραψα πως δε μου έρχεται κάτι, όχι ότι δεν έχουν υπάρξει. Και δεν είναι ελιγμός η παρούσα διευκρίνηση : φαντάζομαι δε ότι ο περισσότερος κόσμος όπως κι εγώ, που θεωρώ πως ούτε υπερ-ενημερωμένος είμαι αλλά ούτε κι εντελώς άσχετος με το τί γράφεται δεξιά κι αριστερά, ούτε "υποφέρει" από την την μαζικότητα δημοσίευσης κατάφωρα συκοφαντικών "ειδήσεων", ούτε κι έχει να θυμάται τέτοια τρανταχτά παραδείγματα, είτε σε τοπικό, είτε σε γενικότερο πλαίσιο. Αν έχεις διαφορετική εμπειρία με τα όσα σου χρόνια σερφαρίσματος, καλώς - δεν μπορώ να την αμφισβητήσω άλλωστε. Αν επίσης θεωρείς πως για 'σένα, ακόμη και ένα συκοφαντικό περιστατικό είναι αρκετό για να δικαιολογεί "έλεγχο" μέσω σχετικών νομοθετημάτων, κακώς μεν για 'μένα, αλλά αυτό κι αν είναι απλά μια άποψη (όπως μια άποψη είναι πως τέτοιοι νόμοι συνήθως εξυπηρετούν πολιτικά ή και οικονομικά συμφέροντα. Συνομωσιολογικό θα πεις μάλλον, αλλά το θέμα είναι αυτές ακριβώς οι "συνομωσιολογικές" γενικές απόψεις, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα παραδείγματα/ονόματα αν θα στοχευθούν, και, όπως ήδη είπα, δεν είναι καν τόσο το θέμα αν πρακτικά θα διώκονται, αλλά ο φόβος που θα φυλάει τα έρημα και θα "συμμαζευτούν".

Βγαίνει πχ ο άλλος σήμερα και σου γράφει με τα χρόνια εμπειρίας του στον συγκεκριμένο τομέα ή λόγω έρευνας και νταραβερίσματος με συγκεκριμένα κυκλώματα που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία ως δημοσιογράφος ν' αναδείξει γιατί για διάφορους λόγους δεν εγκρίθηκε από τον προϊστάμενό του, πώς λειτουργεί ας πούμε κάτω απ' το τραπέζι η "αγορά" των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, πώς γίνονται οι αναθέσεις κατασκευαστικών έργων, πώς λειτουργεί το σύστημα των φαρμακοβιομηχανιών κτλ. Στα χρόνια του "χρήμα υπάρχει" και της αδιάντροπης "δημόσιας παραδοχής" πως επρόκειτο για "δημαγωγική τακτική" (τώρα πια που και οι πέτρες το φωνάζουν), τί καλύτερο εσύ περιμένεις από το να πέφτει κυνήγι τέτοιων "φωνών", κάτω απ' την ταμπέλα "διασποράς ανυπόστατων ειδήσεων"...; Για να μην πιάσουμε το πόσο έχουν πάρει την κάτω βόλτα και πρακτικά (τηλεθέαση/αναγνωσιμότητα) αλλά και από άποψη παροχής εμπιστοσύνης από τον κόσμο (που οδηγεί στην προαναφερθείσα πτώση), τα κλασσικά μέσα και συγκεκριμένοι φορείς ενημέρωσης, ελέω μπλόγκινγκ, και ε, κάπως πρέπει να μαζευτούνε τα λουριά.

Τεσπα βούτυρο στο ψωμί των "κυνηγών", περιστατικά όπως αυτό που αναφέρεις. Καλά που υπάρχουν δηλαδή κι αυτά, κι όχι ότι είναι ο βαθύτερος λόγος.

Δημοσ.

Για αυτό παιδιά μόνο MEGA από εδώ και πέρα που προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και δεν εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα του για να διαμορφώσει την άποψη της μάζας!

Που δηλαδή και να τολμούσε να το κάνει είμαι σίγουρος ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπο με το νομικό/δικαστικό μας σύστημα που προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από τους "μεγάλους" όπως έχει αποδείξει χρόνια τώρα.

B)

Και αν εκεί που μένετε, δεν πιάνετε Μέγα-Τσάναλε, μπορείτε να βλέπετε ανετότατα (Κουρ)Alter και Πράσινο SKAI...

Δημοσ.

απο τη μία είναι τα πορνοκάναλα που παρουσιάζουν ότι λέει η "κατευθυνση" και απο την άλλη έχουμε τα blogs που ο καθένας γράφει ότι του κ...λώσει.

Διαλέχε ενημέρωση και πάρτε. your choice.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με την άρση την ανωνυμίας,δεν μπορεί ο καθένας πίσω από ένα πληκτρολόγιο να λέει ότι μπούρδα του κατέβει χωρίς στοιχεία στηριζόμενος στην σχετική ανωνυμία που το παρέχει το διαδύκτιο. Το μεγαλύτερο δε λάθος που κάνουμε είναι να πιστεύουμε ότι το διαδύκτιο είναι ανώνυμο,τι στον κόρακα,πρέπει πρώτα διδάσκεται το πως λειτουργεί το ρημάδι το internet και οτι κάθενας απο εμάς έχει μοναδική διεύθυνση i.p.,θέλει δεν θέλει.

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, σιγά τα "ειδησιογραφικά" blogs που κατέβηκαν. Το proktiko έκλεισε μετά την δολοφονία (Κύριος οίδε από ποιούς) του ιδιοκτήτη του. Αν περιδιαβάσεις το ελληνικό διαδίκτυο, τα περισσότερα άλλα υπάρχουν. Και αναμασούν τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς ειδήσεις. Το ένα κάνει repost από το άλλο.

το τροκτικό το διαβάζαν περισσότεροι άνθρωποι απο ότι το insomnia. και φάγαν τον ιδιοκτήτη του όπως λές. τι σημασία έχει τι γράφει ο καθένας, σημασία έχει πόσοι άνθρωποι εμπιστεύονται ένα site και το παρακολουθούν. αυτό είναι αληθινή δημοκρατία.

αυτό που ζούμε τώρα είναι (βάλτε ΧΧΧ εδώ). αν θέλεις να καταφέρεις κάτι πραγματικό, φτιάξε την παιδεία, βρές κίνητρα να βγαίνουν σκεπτόμενοι άνθρωποι με κρίση και οχι πρόβατα, μην επιβραβεύεις την λαμογία και το εύκολο χρήμα.

paredwse αν και νομικός θα σε περίμενα λίγο πιο καχύποπτο υποθέτω θα έχεις δει και περισσότερα απο εμένα. εδώ χτυπιόμαστε πόσα χρόνια για την ανωνυμία στο διαδύκτιο και τώρα θα το δούμε και σαν λογικό....??? και ποιος μου λέει εμένα οτι αν βγάλω μια εφημερίδα και γράφω τις ιδέες μου ΕΠΩΝΥΜΑ όπως λές, δεν θα με φάνε και μένα σε 1-2 χρόνια... ??

και επειδή θα με βγάλουν και κοματόσκυλο σε λίγο αν και δεν ψηφίζω, και πολλά έιπα.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.

Δημοσ.

ποιος ο λογος να φοβαστε να πειτε την αποψη σας ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, δεν σας περιοριζει κανενας. Να μαθουμε ομως ολοι πως οταν εχουμε να πουμε κατι να το βασιζουμε σε γεγονοτα πραγματικα και ορθα και να μην κρυβομαστε πισω απο ενα παρατσουκλι η την ανωνυμια γενικα. Πρεπει να μαθουμε κιολας πως οταν ανοιγουμε το στομα μας και αυτο λεει μπουρδες ή στην χειροτερη κατηγορει ανθρωπους διχως αποδειξεις επειδη εμεις νομιζουμε πως ειμαστε οι ΣΩΣΤΟΙ , οτι υπαρχει τιμωρια. Προσωπικα ειμαι υπερ της αρσης της ανωνυμιας. Μπας και ξεβρωμισει ο τοπος ....

αυτα τα ολιγα παω να λασπολογισω

Δημοσ.

έλα ποιος θα αρχίσει τα γνωστα για φακέλωμα, φίμωση, ελευθερια λόγου, παρακολούθηση

Τραγικός έως υποκριτικά ειρωνικός, απαθής και δοσίλογος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...