Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν υποτιθετε καθολου ετσι ??? και τοτε πως λεγεται ελευθερο μεσο αν δεν μπορει ο καθενας να βαζει οτι θελει τα μονα ορια τα οποια θα μπορουσαν να βαλουν ειναι γαια τα πορνο-sites ολα τα αλλα ειναι μαμακιες για να ελεγχουν το μοναδικο μεσο που αφηνει ολους να εκφραζουν την αποψη τους.

Έχουμε μπερδέψει τις λέξεις και τις έννοιες, νομίζω.

Το Internet (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι ελεύθερο μέσο, γιατί κανένας δε μπορεί να σε εμποδίσει να το χρησιμοποιείς για να εκφράζεσαι ο ίδιος ή να διαβάζεις προϊόντα έκφρασης άλλων. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου.

Μήπως εννοείς «ασύδοτο μέσο»; Γιατί μετά από έναν τέτοιο νόμο, όντως θα πάψει να είναι ασύδοτο (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Δηλαδή, θα μπορείς μεν να κάνεις ό,τι μπορούσες και πριν (παραμένει ελεύθερο), αλλά αν διαπράξεις αξιόποινη πράξη, ακόμη και μικρότερης βαρύτητας από κακούργημα, θα μπορείς πλέον να διωχθείς γι' αυτήν.

• Απαντ. 309
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν blogs ου μόνο ενημέρωση δεν προσφέρουν. Πάει ο κάθε παπάρας στέλνει ένα κομμάτι που καίει κάποιον, αυτοί το δημοσιεύουν και στα @@ τους οι συνέπειες. Είναι αλήθεια; Είναι ψέματα; Δεν τους νοιάζει.

Ορθότατο!

Όταν θέλω να γράψω μια οποιαδήποτε μπούρδα για να συκοφαντήσω κάποιον χωρίς στοιχεία, υπάρχουν τα πρόθυμα "ειδησιογραφικά" ή "αποκαλυπτικά" blogs για να φιλοξενήσουν αδιαμαρτύρητα κάθε λάσπη.

Μετά, όταν ζητούνται στοιχεία για τις λασπολογίες, επικαλούμαστε την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. Μόνο τότε τη θυμόμαστε, όταν πρέπει να λογοδοτήσουμε για όσα γράφουμε ανώνυμα...

Αλλά εδώ υπήρχε μια πλειάδα μελών που έκλαιγε με μαύρο δάκρυ επειδή έκλεισε το proktiko... Τέτοιο είναι το επίπεδό μας, τέτοια χρειαζόμαστε.

Δημοσ.

Για αυτό παιδιά μόνο MEGA από εδώ και πέρα που προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και δεν εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα του για να διαμορφώσει την άποψη της μάζας!

Που δηλαδή και να τολμούσε να το κάνει είμαι σίγουρος ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπο με το νομικό/δικαστικό μας σύστημα που προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από τους "μεγάλους" όπως έχει αποδείξει χρόνια τώρα.

B)

Δημοσ.

Συμφωνω οτι υπαρχει ασυδοσια,εμετικη μαλιστα μερικες φορες.

Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω οτι οι νομοι υπερασπιζονται τον απλο πολιτη. Παντα οι νομοι σε καθε χωρα,στην δικη μας περισσοτερο,στηριζουν τους ισχυρους και την καταχρηση εξουσιας. Εδω,στην Αμερικη και σε αλλες χωρες του κοσμου,ποσες δολοφονιες εχουν γινει στο παρελθον για να φιμωσουν στοματα και να μην θιγουν εταιριες η ισχυρα προσωπα υπερανω υποψιας?Τα παραδειγματα ειναι αμετρητα.

Δυστυχως αυτα τα καταπτυστα blogs ειναι η τιμη που πρεπει να πληρωσουμε για να εχουμε πραγματικα ελευθερο λογο. Τελεια λυση,που να ευχαριστει ολους δεν υπαρχει,καποιες ελευθεριες πρεπει να θυσιαστουν για να εχουμε τις μεγαλυτερες και σημαντικοτερες.

Να προσθεσω οτι ειναι θεμα προσωπικης αποψης και κουλτουρας τι blogs θα διαβασει καποιος.Προσωπικα δεν εχω επισκεφτει ουτε μια φορα τετοια σκουπιδοblogs,ειναι θεμα του καθενος. Αν καποιος ειναι ανοητος,αμορφωτος και χωρις κριτηρια,ο νομος δεν θα αλλαξει τα πραγματα.

Δημοσ.
Δυστυχως αυτα τα καταπτυστα blogs ειναι η τιμη που πρεπει να πληρωσουμε για να εχουμε πραγματικα ελευθερο λογο. Τελεια λυση,που να ευχαριστει ολους δεν υπαρχει,καποιες ελευθεριες πρεπει να θυσιαστουν για να εχουμε τις μεγαλυτερες και σημαντικοτερες.

Να προσθεσω οτι ειναι θεμα προσωπικης αποψης και κουλτουρας τι blogs θα διαβασει καποιος.Προσωπικα δεν εχω επισκεφτει ουτε μια φορα τετοια σκουπιδοblogs,ειναι θεμα του καθενος.

+1

Δημοσ.

Εγώ έχω επισκεφτεί αλλά δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι και ότι γράφουν εκεί μέρα, δεν χρειάζομαι κανέναν νταβατζή που θα κοντρολάρει/φυλτράρει με κάθε δυνατό τρόπο αυτά που θα διαβάσω και θα ασπαστώ.

Το πόσο καλά δε δουλεύει το σύστημα να το υπενθυμίσω σε αυτούς που έχουν αδύναμη μνήμη με την μήνυση της ελληνικής αντιπροσωπίας της apple σε καταναλωτή που τόλμησε να πει τη γνώμη του δημόσια και επώνυμα.

;)

Δημοσ.

Το πόσο καλά δε δουλεύει το σύστημα να το υπενθυμίσω σε αυτούς που έχουν αδύναμη μνήμη με την μήνυση της ελληνικής αντιπροσωπίας της apple σε καταναλωτή που τόλμησε να πει τη γνώμη του δημόσια και επώνυμα.

;)

Τι θες να πεις; ότι αν φτιάξω εγώ μαγαζί μεγάλο,πολυεθνικό(λέμε τώρα) χάνω αυτομάτως το προνόμιο του να έχω το κούτελό μου καθαρό; Θα πρέπει να δέχομαι ο,τι και να πουν εναντίων μου;και μάλιστα μήπως και με χαμόγελο; Τι λες τώρα;

Δημοσ.

με αυτο σε παραδεχομαι οτι .... δεν σκεφτεσαι καθολου να σε ρωτησω η τηλεοραση τι κανει δηλαδη το αντιθετο :-) <--- σαρκαστικο χαμογελο.Εμεις πρεπει να αναλυσουμε τα δεδομενα αν τα παιρνουμε ετσι οπως μας τα δινουν τι να πω.....

Στην τηλεοραση ομως αυτος που μιλαει, ειναι ο Τσιμας, ο Ευαγγελατος, ο Τραγκας κλπ, και δεν ειναι ο darthinvader κλπ. Εκει ειναι το προβλημα κι οχι στην αναλυση δεδομενων.

Δημοσ.

Ας πούμε μια μικρή ιστοριούλα λοιπόν.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ζούσε ένας γιατρός. Μια μέρα εκεί που καθόταν αμέριμνος στο γραφείο του τον παίρνουν τηλέφωνο και του λένε μπες στο τάδε τοπικό blog, και του το κλείνουν. Είδε φάτσα φόρα μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς την ώρα που την εξέταζε.

Το αστείο; Την ημερομηνία που υποτίθεται πως έγινε η παρενόχληση ο γιατρός απουσίαζε (για μεγάλη περίοδο) στα ξένα.

Κάποιος, κάπου, για κάποιον λόγο, κατέστρεψε έναν άνθρωπο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για αυτό παιδιά μόνο MEGA από εδώ και πέρα που προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και δεν εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα του για να διαμορφώσει την άποψη της μάζας!

[...]

Οπότε η μόνη μας εναλλακτική μας πηγή πληροφόρησης είναι το MEGA ε; Ή MEGA ή proktiko/fimotro. Τίποτε άλλο.

Μάλιστα.

[...]

Να προσθεσω οτι ειναι θεμα προσωπικης αποψης και κουλτουρας τι blogs θα διαβασει καποιος.Προσωπικα δεν εχω επισκεφτει ουτε μια φορα τετοια σκουπιδοblogs,ειναι θεμα του καθενος. Αν καποιος ειναι ανοητος,αμορφωτος και χωρις κριτηρια,ο νομος δεν θα αλλαξει τα πραγματα.

Λυπάμαι, δεν συμφωνώ. Η τιμή, για τον ελεύθερο λόγο που περιγράφεις, είναι πολύ υψηλή.

Και ο νόμος πρέπει να προστατεύει τον ανόητο, τον αμόρφωτο, τον αδαή. Ο έξυπνος προστατεύεται και μόνος του,

[...]

;)

Να υπενθυμίσω σε αυτούς που έχουν αδύναμη μνήμη ότι επρόκειτο για ένα κατάστημα μεταπώλησης και όχι για την ελληνική αντιπροσωπεία της Apple. Ας μη γράφουμε ό,τι μας συμφέρει. ;)

Ας πούμε μια μικρή ιστοριούλα λοιπόν.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ζούσε ένας γιατρός. Μια μέρα εκεί που καθόταν αμέριμνος στο γραφείο του τον παίρνουν τηλέφωνο και του λένε μπες στο τάδε τοπικό blog, και του το κλείνουν. Είδε φάτσα φόρα μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς την ώρα που την εξέταζε.

Το αστείο; Την ημερομηνία που υποτίθεται πως έγινε η παρενόχληση ο γιατρός απουσίαζε (για μεγάλη περίοδο) στα ξένα.

Κάποιος, κάπου, για κάποιον λόγο, κατέστρεψε έναν άνθρωπο.

Δυστυχώς αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι κάθε είδους υποστηρικτές της παντελούς ασυδοσίας είναι ότι σήμερα αυτή η ιστορία αφορά τον ανώνυμο ιατρό.

Αύριο θα αφορά τους ίδιους. Και τότε θα κραυγάζουν "πού είναι το Κράτος;" αλλά εις μάτην.

Δημοσ.

Ορθότατο!

Όταν θέλω να γράψω μια οποιαδήποτε μπούρδα για να συκοφαντήσω κάποιον χωρίς στοιχεία, υπάρχουν τα πρόθυμα "ειδησιογραφικά" ή "αποκαλυπτικά" blogs για να φιλοξενήσουν αδιαμαρτύρητα κάθε λάσπη.

Μετά, όταν ζητούνται στοιχεία για τις λασπολογίες, επικαλούμαστε την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. Μόνο τότε τη θυμόμαστε, όταν πρέπει να λογοδοτήσουμε για όσα γράφουμε ανώνυμα...

Αλλά εδώ υπήρχε μια πλειάδα μελών που έκλαιγε με μαύρο δάκρυ επειδή έκλεισε το proktiko... Τέτοιο είναι το επίπεδό μας, τέτοια χρειαζόμαστε.

Ο νόμος προστατεύει και απο λασπολογιές online ηδη. Δεν χρειάζεται κάτι περαιτέρω! Απλά οπως είπα είναι μια δημοκρατική χούντα... Προσπαθούν να ελενξουν και να ποινικοποιήσουν απόψεις. Μάθανε το μάθημα τους απο την μέση ανατολή και του πως χρησιμοποιήθηκαν απο τον λαό.

Και τέλος αγαπητέ Παρεδώσε, σε μια πολιτική είδηση τα μηνύματα δεν θα μπορούσαν παρα να είναι πολιτικά (αναφέρομαι στο moderation που έφαγα για πολιτικά μνμτ)

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο νόμος προστατεύει και απο λασπολογιές online ηδη. Δεν χρειάζεται κάτι περαιτέρω! Απλά οπως είπα είναι μια δημοκρατική χούντα... Προσπαθούν να ελενξουν και να ποινικοποιήσουν απόψεις. Μάθανε το μάθημα τους απο την μέση ανατολή και του πως χρησιμοποιήθηκαν απο τον λαό.

Έχεις δίκιο, είδα την ποινικοποίηση της σκέψης 2-3 μήνες τώρα στο Σύνταγμα. Μέχρι προχθές, είχαμε ακόμη αντίσκηνα.

Οπότε, όταν αύριο με συκοφαντήσεις με τα πραγματικά μου στοιχεία και γράψεις ότι κάνω πιάτσα τα βράδια, θα μηνύσω τον TheAccountant. Έτσι, το ψευδώνυμο, χωρίς τίποτε άλλο.

Αυτό όμως φίλτατε δεν είναι προστασία, είναι ασυδοσία.

Σε παρακαλώ διαφώτισέ με λοιπόν, ποιός νόμος προστατεύει ΗΔΗ από την online λασπολογία που εκτοξεύει ο κάθε ένας πίσω από την ανωνυμία του;

Και τέλος αγαπητέ Παρεδώσε, σε μια πολιτική είδηση τα μηνύματα δεν θα μπορούσαν παρα να είναι πολιτικά (αναφέρομαι στο moderation που έφαγα για πολιτικά μνμτ)

Τσέκαρε λίγο τους Όρους Χρήσης του forum. Ιδίως το σημείο Γ.

Δημοσ.

paredwse δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να έχεις τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο σύστημα. Θα έρθει μια μέρα που θα ψάχνουμε μια ειλικρινή φωνή, να διαβάσουμε μια αληθινή είδηση, αλλά δε θα υπάρχει πουθενά. Θα είναι παράνομη.

Μπορεί να φαίνεται λίγο γραφικό αυτό σε μερικούς, αλλά δεν είναι. Εκεί βρισκόμαστε, δεν είναι μακρυά.

Φυσικά η ρύθμιση αυτή παίρνει μαζί της οτιδήποτε "συκοφαντικό" γράφεται στο internet, ας πούμε σε ένα forum, όσο συκοφαντικό το θεωρεί ο εκάστοτε πολιτικός ή δεν ξέρω και γω ποιος. Γιατί και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι τυφλή.

• Super Moderators
Δημοσ.

paredwse δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να έχεις τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο σύστημα. Θα έρθει μια μέρα που θα ψάχνουμε μια ειλικρινή φωνή, να διαβάσουμε μια αληθινή είδηση, αλλά δε θα υπάρχει πουθενά. Θα είναι παράνομη.

Μπορεί να φαίνεται λίγο γραφικό αυτό σε μερικούς, αλλά δεν είναι. Εκεί βρισκόμαστε, δεν είναι μακρυά.

Δεν έχω τόση εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο άλλωστε μέχρι τώρα δεν έχει δείξει και το καλύτερο πρόσωπο. Έχω όμως περισσότερη εμπιστοσύνη στο ΕΠΩΝΥΜΟ σύστημα. Γιατί στο κάτω-κάτω και τα κίνητρα του επώνυμου γνωρίζω ή ψιλο-υποψιάζομαι, και μπορώ να τον βρίσω και να τον αλλάξω (καταψηφίζοντας τον Α ή τον Β ή τον Γ ή τον Χ).

Εκεί που σίγουρα δεν έχω εμπιστοσύνη είναι στον ΑΝΩΝΥΜΟ λασπολόγο, τον οποίο ούτε γνωρίζω ούτε μπορώ να ξέρω τα κίνητρά του ούτε φυσικά μπορώ να του ζητήσω αποζημίωση, όταν λασπολογεί εκ του ασφαλούς. Γιατί τον ιδιοκτήτη της Καθημερινής, της Ελευθεροτυπίας, του Έθνους, του MEGA τον γνωρίζω. Τον ανώνυμο κειμενογράφο του proktiko ή του fimologo ή του οποιουδήποτε blog δεν έχω καν τη δυνατότητα να τους μάθω.

Επειδή πραγματικά θέλω να ακούσω μία ώριμη και μεστή άποψή της "αντίθετης" πλευράς, πες μου, πώς θα προστατευτώ όταν αύριο το Χ ανώνυμο blog με "καταγγείλει" ως σάτυρο, ναρκομανή, τραβεστί ή βάζελο;

Τι θα κάνω, μήνυση στο θεό ή στην Google ή στο Wordpress;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...