deadp Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Έχω ένα Asrock ION 330 και θέλω να το αναβαθμίσω. Και να του προσθέσω και καμμιά usb μπροστά (καθώς δεν έχει). Να το αλλάξω δεν νομίζω, καθώς είναι απίστευτα βολικό κι ήσυχο. Να πω την αλήθεια, νομίζω ότι με μια αναβάθμιση στο δίσκο σε SSD, θα έχει μεγάλη διαφορά... Τι λέτε-προτείνετε;
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Τι λέτε-προτείνετε; Αν εχεις το μοντελο που δεχεται 2 δισκους, δωσε/στησε του RAID με εναν ακομη Αν οχι, μπορεις να παρεις 1 X 7200 2.5"άρη μεγαλυτερο-ταχυτερο, για παραδειγμα: http://www.skroutz.gr/s/302368/Samsung-640GB-SpinPoint-MP4-HM640JJ-SATA-II-7200rpm-16MB-2-5.html και τον δικο του τον βαζεις εξωτερικο σε ενα κουτακι (ή και σε laptop -> upgrade) Για USB (και) μπροστα: απλως παιρνεις ενα Hubάκι, ή καποιο/α Extension Cable Η φθηνοτερη παντως αναβαθμιση των 330, ειναι μεσω... overclocking @ 2.1 GHz! Το εχω δοκιμασει επιτυχως, σε 3 Asrock ΙΟΝ [με μεγιστο σταθερο @ 2.180 MHz ] To +35% cpu/fsb speed, ειδικα στους Atom εχει (αισθητη) διαφορα για το χρηστη.
deadp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Το έχω για κλασική χρήση, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έχω παρατηρήσει την ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα αντιγραφής αρχείων, στα υπόλοιπα δε με καθυστερεί ιδιαίτερα (με WIn7 το έχω). Overclocking εννοείς αυτό που γίνεται μέσα από το Bios, αν δεν κάνω λάθος το αναφέρει μέσα στο manual, δε θα κάνει παραπάνω θόρυβο; Για δίσκο, να μην προτιμήσω κάτι σε SSD; ΔΕ θα είναι πιο γρήγορος; Ή να μείνω σε SATA, ποιον προτείνετε; Και να , παίρνει δύο δίσκους μέσα, έχει και δεύτερο tray έτοιμο. Να δω και για μνήμη; Να το πάω στα 4gb; Τέλος (γιατί σας ζάλισα) τα board των νέων μοντέλων (με sandy bridge παρακαλώ) δεν μπαίνουν στο παλιό σασί; Αφού είναι το ίδιο, αλλά δεν βρήκα πουθενά τέτοιες μητρικές....
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Για οverclocking, ναι εννοω μεσα απο bios. Και οχι δεν θα κανει παραπανω θορυβο! [πολυ απλα γιατι δεν χρειαζεται να βαλεις σε παραπανω speed τον ανεμιστηρα του] Βλεπεις τους τσιμπαγα λιγο τα ρευματα -κι οχι αιντε καρφωτα στο maximum/full ολα... [οπως διαβαζω κανουν (ηλιθιωδως) σε reviews του -και ανεβαινουν ετσι πολυ temps] Το αν θα παρεις ssd ειναι δικο σου θεμα, προσωπικα θα μπορουσα και διχως αυτον, τουλαχιστον σε αυτο το συστημα(τακι) και για την απλη χρηση που συνηθως εχει Για μνημη δοκιμασα τα παντα ολα: 1GB, 2GB, 3GB, 4GB: την παλευει και με 2GB, αν βεβαιως εχεις καπου περισσευουμενα sticks, περισσοτερα GB καλο θα κανουν! Στα 7αρια 64bit παντως με προσεκτικες επιλογες-παραμετροποιηση, δεν ξεμενει ευκολα απο μνημη, ακομη και μονο με τα δικα του 2 GB. Επισης τα 64bitα Windows, ειναι (σε θεωρια & πραξη) ταχυτερα απο τα 32bit, οποτε προτιμησε αυτα για εγκατασταση -και 64bitες version προγραμματων. Να σημειωσω οτι, τωρα πλεον, δεν εχω κρατησει κανενα απο μηχανηματα: εδωσα το δικο μου σε φιλο, ενω αλλοι 2 μου ζητησαν κι εφτιαξα* 2 ακομη, δουλευουν ολα τους αψογα (κι ας εχει ηδη περασει > 2 ετια το πρωτο 330) Παρατηρησα παντως οτι οι τελευταιες εκδοσεις, αν και θεωρητικα ιδιες, ηταν καλυτερες: αρκετα χαμηλοτερες θερμοκρασιες (+ ευκολοτερο o/c) ~~ *"εφτιαξα" = εγκατασταση+παραμετροποιηση λειτουργικου & προγραμματων, κομπλε ρυθμισεις σε bios (+ overclocking @ 2.07GHz/ 2.17GHz/ 2.18GHz) κ.λπ.
deadp Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Το δικό μου δεν έχει κλείσει ακόμη διετία κι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθόρυβο... Βλέπω τις τιμές από τα νέα μοντέλα να είναι στην καλύτερη περίπτωση διπλάσιες κι αποθαρρύνομαι να πάρω κάτι τέτοιο... Ποιον δίσκο προτείνεις; Αθόρυβο μα και γρήγορο συνάμα. Βασικά υπάρχουν και κάποια προγράμματα στο δισκάκι με τους drivers που κάνουν overclocking... Να τα δοκιμάσω;
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ποιον δίσκο προτείνεις; Αθόρυβο μα και γρήγορο συνάμα. Καλημερα (!). Βασικα, αν αντεχεις λιγη ταλαιπωρια, θα προτεινα RAID 0 συστημα: http://www.scribd.com/doc/23167551/ASRock-ION-330HT-RAID-Installation-Guide http://en.wikipedia.org/wiki/Raid_0#RAID_0 Τσιμπας 1 ακομη -φθηνοι ειναι!- 320 GB (τοσα κι ο δικος σου ετσι?) και ξεκινας Τέλος (γιατί σας ζάλισα) τα board των νέων μοντέλων (με sandy bridge παρακαλώ) δεν μπαίνουν στο παλιό σασί; Δε ξερω για Sandy Bridge ειδικα, μα ειμαι σιγουρος οτι στο Asrock κουτακι -εαν θελεις να κρατησεις αυτο- μπορεις να βαλεις και αλλες itx μητρικες Πρεπει να προσεξεις ομως, τα εξης: -> θα χρειαστεις low profile cooler (ή μια εντελως fanless λυση!), γιατι το υψος του κουτιου ειναι περιορισμενο αρκετα, παντως υπαρχουν! http://www.heise.de/imgs/09/4/5/1/0/2/6/asrock_innen_2-da3a367008b7e410.jpg -> πιθανοτατα θα χρειαστεις και μεγαλυτερο τροφοδοτικο, αν ηταν παραπανω π.χ. 120-130 Watt δε θα ηταν αναγκη, αλλα στα 65 Watt..? http://www.hardwareheaven.com/reviewimages/ion_comparison_july2009/3.jpg αλλά δεν βρήκα πουθενά τέτοιες μητρικές.... Yπαρχουν κανονικα & ξεκινανε απο χαμηλες -για itx- τιμες μαλιστα: http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=mini+1155 Για 1155 cpu, με τον G840 θα εισαι μια χαρα, σε τετοιο συστημα: http://www.skroutz.gr/s/339945/Intel-Pentium-Dual-Core-G840.html
deadp Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Που μπορώ να βρω μητρική της Asrock, ϊδια ακριβώς με αυτή που περνάει στα καινούργια ION με Sandy bridge; Άλλες μητρικές itx ΔΕΝ κάνουν, αφού το panel πίσω είναι πολύ διαφορετικό στο ION. Αν δεν βρεθεί κάτι, θα βάλω έναν SSD (αφού βλέπω ότι ο δίσκος το καθυστερεί το μηχάνημα) και... βλέπουμε. Του χρόνου θα πάρω ένα καινούργιο των... 600€, όποιο κυκλοφορεί τότε.
Navu Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Που μπορώ να βρω μητρική της Asrock, ϊδια ακριβώς με αυτή που περνάει στα καινούργια ION με Sandy bridge; Άλλες μητρικές itx ΔΕΝ κάνουν, αφού το panel πίσω είναι πολύ διαφορετικό στο ION. Αν δεν βρεθεί κάτι, θα βάλω έναν SSD (αφού βλέπω ότι ο δίσκος το καθυστερεί το μηχάνημα) και... βλέπουμε. Του χρόνου θα πάρω ένα καινούργιο των... 600€, όποιο κυκλοφορεί τότε. Μείνε όπως είσαι... Σε τέτοια PCάκια/πλατφόρμες, ελάχιστες ως ανύπαρκτες είναι οι αναβαθμίσεις that make sense. Είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένες δουλίτσες και διέπονται απο συγκεκριμένους περιορισμούς. Αν αρχίσεις να το σκαλίζεις, πιθανότατα θα χαλάσεις λεφτά προς πενιχρό/μηδενικό αντίκρυσμα. Άντε και έβαλες και τον SSD (που δε θα πάει χαμένος, μπορείς να τον βάλεις σε άλλο μηχανάκι) και ξεκινάς στα 15 αντί στα 45 δευτερόλεπτα. Μετά, τι? Μου άρεσε πάρα πολύ η πλατφόρμα αυτή της Asrock με το ION, έφτασα στο παρατσακ να τσιμπήσω ένα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι στην ουσία εκτός από οικονομικό ενεργειακά και πολύ βολικό χωροταξικά, δεν έχει "διάρκεια" με την έννοια της ουσιαστικής αναβάθμισης.
deadp Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δε θέλω και πολλά πράγματα, να μην αντιγράφω όμως αρχεία και να... σέρνεται. Ας γίνει λίγο πιο γρήγορο σε αυτό τον τομέα. Από SSD, η σειρά της Kingston στα 96gb είναι καλή; Με αυτόν μέσα, (και τον παλιό στο δεύτερο slot) και με ένα dimm 2gb που έχω περίσσευμα (σύνολο 3) νομίζω θα δω κάποια βελτίωση, δεν είναι έτσι; Το θέλω για σερφάρισμα στο internet κυρίως, να κρατήσει άλλο ένα χρόνο ας πούμε. Αν φτιάξω ένα νέο συστηματάκι itx από την αρχή (με G840, ssd, κουτί itx ) δε θα είναι πιο θορυβώδες από το asrock;
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Να αντιγράφεις αρχεία από τι σε τι εννοείς;
deadp Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Μια ταινία από το C στο D partition του δίσκου. Takes ages και όση ώρα κρατάει, το μηχάνημα σέρνεται.
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Ε εκεί με έναν SSD θα δεις σαφέστατη διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.