Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμος στο ipad ?

xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να μαθω σχετικά με τον προγραμματισμο εφαρμογων στο ipad.Σε παια γλωσσα πρεπει να γραφει και απο ποιο IDE.Εχετε καποιο λινκ η καποιο βιβλίο για να ξεκινησω?

Δημοσ.

Ηθελα να μαθω σχετικά με τον προγραμματισμο εφαρμογων στο ipad.Σε παια γλωσσα πρεπει να γραφει και απο ποιο IDE.Εχετε καποιο λινκ η καποιο βιβλίο για να ξεκινησω?

η γλωσσα ειναι η objective-c και το ide xcode, επισης χρειαζεσαι και mac.....

μπορεις να ξεκινησεις απο εδω κανοντας μια δωρεαν εγγραφη...

http://developer.apple.com/

Δημοσ.

Εκτός από Objective-C και το περιβάλλον Xcode (που είναι δωρεάν) θα χρειαστείς και έναν Mac με επεξεργαστή Intel.

Αν θελήσεις να τεστάρεις τις εφαρμογές στο στο iPad ή να τις ανεβάσεις στο App Store θα πρέπει να πληρώσεις 99$ για έναν χρόνο.

φιλικά,

Δημοσ.

Objective-C νομιζω προγραμματιζεται και το Iphone....

Θα goooooooooglaro για καποιο tutorial...Κατι αλλο που ηθελα να μαθω:

1.Τι πρεπει να κάνω για να φτιαξω μια εφαρμογή σε οθόνη αφής ( δεν εχω ιδεα πραγματικά!!! )

Θα υπάρχει επιλογή στο IDE του XCODE πιθανον?

2.Αν υποθεσουμε οτι φτιαχνω μια εφαρμογη και θελω να την πουλησω θα πρεπει να εχω εταιρία απο "πισω" για να μπορεσει να την αγορασει π.χ καποιο σχολείο η καποιος οργανισμος?

Δημοσ.

1.Τι πρεπει να κάνω για να φτιαξω μια εφαρμογή σε οθόνη αφής ( δεν εχω ιδεα πραγματικά!!! )

Θα υπάρχει επιλογή στο IDE του XCODE πιθανον?

2.Αν υποθεσουμε οτι φτιαχνω μια εφαρμογη και θελω να την πουλησω θα πρεπει να εχω εταιρία απο "πισω" για να μπορεσει να την αγορασει π.χ καποιο σχολείο η καποιος οργανισμος?

1. Υποστηρίζεται εξ ορισμού - αρκεί φυσικά να έχεις υλοποιήσει και κάποιο κώδικα :)

2. Δεν χρειάζεται οργανισμός, μπορείς και ως ιδιώτης. Αρκούν τα 99$ το χρόνο που πληρώνεις.

φιλικά,

Δημοσ.

1. Υποστηρίζεται εξ ορισμού - αρκεί φυσικά να έχεις υλοποιήσει και κάποιο κώδικα :)

Δηλαδή?

2. Δεν χρειάζεται οργανισμός, μπορείς και ως ιδιώτης. Αρκούν τα 99$ το χρόνο που πληρώνεις.

Επειδή προκειται για εφαρμογή-καινοτομία θα κατοχυρονονται τα δικαιωματα ?

Μπορω να κάνω κατι αλλο για να μην μπορουν να "κλεψουν" την ιδεα ?

Δημοσ.

Δηλαδή?

Το iPhone/iPad μπορεί να καταλάβει ότι πάτησες σε ένα συγκεκριμένο σημείο του - το θέμα είναι να έχεις γράψει τον κώδικα που να του λες τι θα κάνει όταν πατήσεις σε ένα σημείο (π.χ. κουμπί). Δηλαδή, δεν χρειάζεται να γράψεις εσύ τον κώδικα για να βρει σε ποιο σημείο πάτησες (ή αν κάνεις scrolling) αλλά χρειάζεται να γράψεις τον κώδικα για να τρέξει κάτι όταν πατήσεις εκεί.

Η κατοχύρωση ιδεών δεν είναι θέμα του iPhone/iPad, όπως και οι πατέντες.

καλημέρα,

Δημοσ.

Mporeis kai se windows den xreiazetai mac arkei na kaneis ena virtual mac me vmware kai leopard meta katevase to xcode apo tin apple kai stin sinexeia mporeis na kaeis elefthera...to hello world einai i prwti sou efarmogi...i objective c einai arketa diskoli kai thelei poli psaksimo...

Δημοσ.

Ας μην δίνουμε συμβουλές που δεν έχουμε ακολουθήσει :)

Και ας μην μιλάμε για γλώσσες προγραμματισμού στις οποίες δεν έχουμε προγραμματίσει :)

Ούτε εύκολο είναι να βάλεις virtual mac για να κάνεις προγραμματισμό - κάπου, κάποια στιγμή όταν δεν πρέπει θα βγάλει πρόβλημα...

Και η Objective-C δεν είναι δύσκολη...

φιλικά,

Δημοσ.

Εγω σε vmware τρέχω mac και προγραμματιζω κανονικά ... όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει την εξής διαδικασία εγκατάστασης σε windows... http://techexxpert.blogspot.com/2010/12/how-to-virtualize-os-x-on-windows-7.html

Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα

Σίγουρα είναι καλύτερα σε mac αλλά αν έχεις windows και δεν έχεις λεφτά ψάχνεις εναλλακτική.

Όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει καλό θα ήταν να δει από youtube όλα τα βίντεο του stanford university για να ξεκινήσει να γράφει objective c

Δημοσ.

Όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει καλό θα ήταν να δει από youtube όλα τα βίντεο του stanford university για να ξεκινήσει να γράφει Objective-C

Καλημέρα.

Μα νομίζω το Stanford έχει μαθήματα για iOS development και όχι για Objective-C :(

Και δεν ξέρω αν υπάρχουν στο youtube αλλά υπήρχαν στο iTunes. Όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για αρχάριο...

φιλικά,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...