Προς το περιεχόμενο

Επέκταση σήματος wifi

coffeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θα ήθελα βοήθεια σε ένα θέμα που δεν έχω ασχοληθεί και δε γνωρίζω...

Έκανα νέα σύνδεση HOL στο σπίτι και το router το έχω στο ισόγειο, στον πρώτο όροφο πιάνει με οριακά σε κάποια σημεία του σπιτιού και εκεί που έχω το ps3 25-30% , στον 2ο καθόλου.

Θέλω να αγοράσω ένα access point ή wireless extender...? να το βάλω στον πρώτο όροφο για να έχω wifi σε όλο το σπίτι.

κάτι σαν αυτό θα κάνει δουλειά?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το θέμα με αυτό είναι ότι δεν θυμάμαι αν υποστηρίζει wpa κλείδωμα όταν είναι σε repeater mode. Αν πας από το πλαίσιο ρώτα τους και αν είναι χτύπα το. Θα κάνεις μια χαρά δουλειά με αυτό για τον 1ο όροφο (σχεδόν). Για τον 2ο το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς άλλο ένα :)

hello poulineeee!! I'm back (sort of :P) :D

Δημοσ.

θα δουλέψει μια χαρά .. απλά προτίμησε κανένα κλιμακοστάσιο αν μπορείς και στην μέση της απόστασης.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά κάτι δε πάει καλά...

Αγόρασα χθες το TP-Link και του έκανα τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή...

Βρήκε το δίκτυο μου έβαλα τον κωδικό wifi και συνδέθηκε σωστά με το router της HOL.

Οι 2 υπολογιστές που έχουν win7 αναγνώρισαν το δίκτυο μου με 1 όνομα και συνδέθηκαν σωστά.

Το πρόβλημα ξεκινάει με το που πάω να συνδέσω έναν υπολογιστή με win xp με πρόγραμμα της asus και όχι windows,

μου πετάει και τους άλλους 2 με win7 και ας είχαν συνδεθεί. Το πρόγραμμα της asus όμως δεν μου αναγνωρίζει το δίκτυο σαν ένα αλλά 2... ένα του router και ένα του TP-Link με το ίδιο όνομα.

Για να ξανά συνδεθούν οι άλλοι πρέπει να κάνω restart στο router.

Την ίδια ιστορία μου κάνει και με ένα laptop που έχει το πρόγραμμα της TP-Link για να συνδεθεί, με το που το ρυθμίζω και πάει να συνδεθεί πετάει από το δίκτυο και το υπόλοιπα... και το πρόγραμμα της TP-LInk αναγνωρίζει 2 φορές το δίκτυο μου με το ίδιο όνομα...

Το ps3 και το PSP δεν συνδέονται ούτε αυτά.

Με το προηγούμενο router της Connex(Baudtec) δεν είχα ποτέ πρόβλημα και δούλευαν παράλληλα όλες οι συσκευές.

1.PSP wireless___________________________Πρόβλημα

2.PS3 wireless___________________________Πρόβλημα

3.Σταθερός υπολογιστής με ethernet_______OK

4.Σταθερός υπολογιστής wireless win7_____OK

5.Σταθερός υπολογιστής wireless Xp asus__Πρόβλημα

6.Laptop Win7____________________________OK

7.Laptop Xp TP-Link_________________________Πρόβλημα

Σήμερα πήρα το extender το ρύθμισα και το σύνδεσα σε άλλο δίκτυο με router Belkin όλοι οι υπολογιστές ενώ είχαν λίγο σήμα με το που έβαζα τον extender στο ρεύμα χωρίς κανένα πρόβλημα φούλαραν από σήμα... Λέτε να έχω πρόβλημα με το router της HOL ή τον extender???

Έλεος!!!! :cry:

Παιδιά έτσι όπως τα περιγράφω δεν έχω ιδέα αν καταλάβατε τίποτα αλλά δε μπορώ να τα εξηγήσω πιο απλά... είναι μπέρδεμα :confused: HELP!!!

Δημοσ.

Δεν το λες πρόβλημα.Απλά στο Router σου (HOL) πρέπει να μάθεις να κάνεις μερικές σημαντικές ρυθμίσεις.

Οι συσκευές σου είναι αρκετές και από εκεί ξεκινάει το θέμα όλο.

Κλείδωσε μερικές συσκευές με iPs δηλαδή να τις δεσμεύσουν και να παίρνουν πάντα την ίδια σε πρώτη φάση θα βοηθήσει.

Κλείσε όλες τις συσκευές και άνοιγε μια μια και κανε μια διαχείριση γενικότερα.

Το να βλέπει το δίκτυο 2 φορές είναι λογικό αφού έβαλες επαναλήπτη.Εσύ προτιμάς το εκάστοτε ισχυρότερο.

Δημοσ.

Λοιπόν τι έκανα σήμερα το απόγευμα...

Έβγαλα το extender, αφαίρεσα από τις κάρτες δικτύου τα προγράμματα τους και συνδέονται μέσω windows.

Συνδέω έναν έναν υπολογιστή ξεχωριστά και δουλεύουν αλλά όταν πάω να συνδέσω πάνω από 2 ενώ δείχνουν ότι είναι συνδεδεμένοι κολάνε όλοι μαζί και δεν λειτουργεί κανένας explorer (mozila-microsoft) σε κανένα pc αλλά το μόνο το msn λειτουργεί σε όλους.

Με το που κάνω ένα restart στο router όλα φτιάχνουν αλλά όταν κάποιος αποσυνδεθεί και ξανά μπει πάλι τα ίδια... HELP!!!! :angry:

Μπορείς να μου πεις πως θα κάνω κλείδωμα στις IPs? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με ip.

Τέλος σύνδεσα τον extender και δουλεύει.

Πήρα τηλ την HOL και τους είπα το πρόβλημα μου με τα κολλήματα και το μόνο που είχε να μου πει είναι για τις κάρτες και να αναβαθμίσω τα drivers....

Αλλά όταν του είπα για το φαινόμενο με τους explorers και το msn δεν ήξερε τι να μου πει...

Παιδιά βοήθεια γιατί 2 υπολογιστές απ'όλους είναι για το μαγαζί στο ισόγειο και δε παίζει να την βγάλουμε έτσι και αύριο όλη μέρα!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ένας ξάδερφος μου είπε ότι μπορεί να κολλάει το router επειδή συνδέονται οι συσκευές με αυτόματη IP και να τις αλλάξω σε Static.

Για αυτό όταν κάνω restart στο router δουλεύουν όλα.

Να το επιχειρήσω ή θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα?

Από κάτι βίντεο που είδα δεν είναι δύσκολο να το κάνω...

Δημοσ.

για δοκιμασε να βαλεις πρωτοκολο επικοινωνιας g παραδειγμα και οχι mixed b-g,b/g/n.φροντισε να μην εκπεμπουν και τα δυο ρουτερ στο ιδιο καναλι.βαλε το ενα στο 6 και το αλλο στο 11πχ.

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω αλλά μάλλον δεν πρέπει να μου κάνει το πρόβλημα το extender γιατί και χωρίς αυτό πάλι έχω προβλήματα.

Παράδειγμα συνδέω ένα υπολογιστή με ethernet και 2 με wifi και σε άσχετη φάση δεν έχει internet κανένας αλλά δείχνουν συνδεδεμένοι, όταν κάνω restart όλοι έχουν πάλι.

Άμα ήταν το πρόβλημα στο ασύρματο ο υπολογιστής με το ethernet γιατί να μην έχει?

Η πλάκα είναι ότι όταν κολλάει δουλεύει μόνο το msn!!! τι διαφορετικό χρησιμοποιεί το msn από τους browsers?

Όταν κολλάει το internet δε μπορώ να μπω ούτε στις ρυθμίσεις του router με ethernet!!!

Σκέφτηκα μήπως δεν συγχρονίζει σωστά η γραμμή... αλλά το router μου πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί το λαμπάκι του dsl δε σβήνει ποτέ ούτε το online.

To router είναι Alcatel CellPipe 7130.

Είχε κανένας άλλος τέτοια προβλήματα?

Δημοσ.

καλησπερα

γνώμη μου εφόσον με τον belkin το δικτυο σου δουλεύει κανονικά θα σου πρότεινα να ζητήσεις από την hol να σου αλλάξει τον router.

η δική μου εμπειρία απο τον alcatel δεν είναι η καλύτερη δυο φορὲς μου έστειλαν τον ιδιο router,τον alcatel, και δεν δούλευε με τίποτα, ενώ συνχρόνιζε μετά απο 5-10 λεπτά ήθελε reset για να ξανασυνδεθώ ,με τα πολλά μου έστειλαν netfaster και έστρωσε το σύστημα.

Δημοσ.

:D Η λύση βρέθηκε και ήταν πολύ απλή!!!

Πετάμε το router στα σκουπίδια αφού πρώτα το σπάσουμε για να μην το πάρει κανένας άλλος και βρει το μπελά του!!!

Αγοράζουμε ένα belkin και τελείωσε!!!

Όλα δουλεύουν ρολόι extender, υπολογιστές και παιχνιδομηχανές!!!

Αντί για belkin μπορούμε να πάρουμε όποιο άλλο router θέλουμε, έτσι κι αλλιώς χειρότερο από αυτό που είχα δεν πρέπει να υπάρχει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...