Προς το περιεχόμενο

προβλημα με ASROCK motherboard

chris14s3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα Η\Υ με μια ASROCK motherboard η οποια εχει ενσοματομενη καρτα γραφικών.

Στην αρχη οταν έμπαινε στα windows μου έβγαζε κατι καθετες γραμμες και κολλούσε το μηχάνημα εκει. Άλλαξα μνήμη και τώρα μου ανοίγει απλα μια μου μπαίνει με ανάλυση 1024*768 και μια μου μπαινει με 1280*1024 από μονο του κανει αυτή την εναλλαγή χωρις να το πειράξω εγω.

Δημοσ.

Το πιο πιθανό απο την αρχή που ειπες το περιστατικό με τις γραμμές ειναι να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών.

Τις γραμμές στην βγάζει απο την αρχή που θα ανοίξει το pc η μονο μεσα στα windows ?

Έχεις βγάλει και να ξανα βάλεις drivers ?

Επίσης καλό θα ηταν να δοκιμάσεις και μια αλλη κάρτα γραφικών να δεις αν το πρόβλημα παραμένει και αν όπως σου ειπα πρέπει να ειναι η onboard κάρτα γραφικών το πρόβλημα

Δημοσ.

Εχω ένα Η\Υ με μια ASROCK motherboard η οποια εχει ενσοματομενη καρτα γραφικών.

Στην αρχη οταν έμπαινε στα windows μου έβγαζε κατι καθετες γραμμες και κολλούσε το μηχάνημα εκει. Άλλαξα μνήμη και τώρα μου ανοίγει απλα μια μου μπαίνει με ανάλυση 1024*768 και μια μου μπαινει με 1280*1024 από μονο του κανει αυτή την εναλλαγή χωρις να το πειράξω εγω.

το γεγονος οτι μια μπαινει με 1024χ768 και μια με 1280χ1024 δεν σημαινει αναγκαστικα προβλημα μητρικης-hardware. μπορει να σημαινει απλα οτι τι μια φορα δεν δουλευει ο driver της ενσωματωμενης σωστα και την αλλη δουλευει και δινει τη μεγαλυτερη αναλυση.

επισης τι εννοεις οτι αλλαξες μνημη. σου εβγαζε κατι καθετες γραμμες, αλλαξες ραμ και λυθηκε το προβλημα? μαλλον δε συνδεονται αυτα τα 2 γεγονοτα. οι καθετες γραμμες ναι ειναι δειγμα καποιου προβληματος στη μητρικη. αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να επιβεβαιωσεις οτι εχεις βαλει το σωστο driver και οτι λειτουργει σωστα.

μια καλη τεχνικη για να εχεις μια ενδειξη οτι η ενσωματωμενη καρτα γραφικων δουλευει σωστα οποτε δεν εχεις hardware προβλημα ειναι να βαλεις λινουξ live cd. αν και εκει εχεις προβληματα με καθετες γραμμες τοτε επιβεβαιωμενα η ενσωματωμενη σου καρτα γραφικων εχει προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...