Προς το περιεχόμενο

iCloud

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

iCloud.com

icloud-icon-399x400.jpg

Το iCloud είναι μία υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού δεδομένων στο διαδύκτιο, όπου στον κάθε χρήστη παρέχονται 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Από αυτόν εξαιρούνται τα αγορασμένα από το iTunes τραγούδια, εφαρμογές και βιβλία, καθώς και όλες οι φωτογραφίες τραβηγμένες από την iOS συσκευή σας, σύν αυτές που είναι περασμένες από την ψηφιακή σας μηχανή. Οπότε, αυτός ο χώρος καταλαμβάνεται μόνο για αποθήκευση e-mail, Camera Roll(?), εγγράφων, πληροφορίες λογαριασμού, ρυθμίσεις, και λοιπά δεδομένα εφαρμογών. Όλα τα παραπάνω συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ των iOS και Mac συσκευών σας. Για όσους αυτός ο χώρος αποθήκευσης φαίνεται ανεπαρκής, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του μέσω ετήσιας συνδρομής. Οι τιμές που δίνονται είναι:

$20 τον χρόνο γιά 10GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου (σύνολο 15GB)

$40 τον χρόνο γιά 20GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου (σύνολο 25GB)

$100 τον χρόνο γιά 50GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου (σύνολο 55GB)

Μία Beta έκδοση διατίθεται προσωρινά για τους developers. Η επίσημη έναρξή του έχει οριστεί για το φθηνόπωρο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.apple.com...ud/what-is.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ είναι όπως παρουσιάζεται στο Lion η Beta έκδοση που έχει φτάσει τον αριθμό 5 κ στις ρυθμίσεις iPhone του iOs 5 beta και αυτό,που έχει φτάσει στον αριθμό 4 για να πάρετε μια πρώτη γεύση.Υπάρχει φυσικά κ για Windows αλλά δεν θα υποστηρίζει τα Win Xp.Το μεγάλο ατού είναι ότι ποτέ πια δεν θα χάνονται οι επαφές μας μετά από ένα λάθος μας σε Backup η συγχρονισμό,αφού ενημερώνεται αυτόματα ακόμα και αν προσθέσουμε στον κατάλογο μας 1 καινούρια επαφή.Αυτό που του λείπει προς το παρόν είναι ότι όλο αυτό απο την στιγμή που θα κάνουμε τις επιλογές μας και γίνει Upload εμείς μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνο συνολικά.Δηλαδή δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε μια φωτογραφία η μια επαφή παρά να το διαγράψουμε και να δημιουργήσει άλλο από την αρχή.

post-223301-0-36388900-1312259417_thumb.jpg post-223301-0-19184400-1312259493_thumb.png

και εδώ στα Windows βασική προϋπόθεσή το iPhone. :P (η χαρά του Dual Boot)

post-223301-0-78291700-1312264424_thumb.jpg

Η ιστοσελίδα στον αέρα με Beta Devrs only που ίσως μας επιτρέψει την διαχείριση που λέγαμε ότι μας λείπει.

post-223301-0-31544900-1312264911_thumb.jpg

Επειδή αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα...

Όποιος κάνει Migration από MobileMe σε iCloud (γίνεται με τη νέα 10.7.2 και το iCloud beta 6 for Lion που θα βρείτε το imzdl) ίσως σταματήσουν να λειτουργούν τα Push mail στο iPhone και να δέχεστε ένα ακόμα error e-mail με κάθε μήνυμα που σας έρχεται με error message "Too many notifys"

Αυτό σχετίζεται με το iPhone σας και θα πρέπει να κάνετε μέσω του μενού επαναφορά (επαναφορά περιεχόμενο και ρυθμίσεις) και να το συνδέσετε σαν νέο iPhone με το iCloud account σας.

• 2 μήνες μετά...

Από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε το iOS5 και μαζί με αυτό θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε και το iCloud, το οποίο άνοιξε πριν λίγο για όσους μπορούν να το ενεργοποιήσουν.

Και αρχίζω με το πρώτο πρόβλημα..

Εχώ iPhone4, Windows 7 και MacBook που ΔΕΝ παίρνει Lion.

Όταν κατέβει το iOS5, θα μπορέσω να ενεργοποιήσω το iCloud από το κινητό. Το θέμα είναι αν θα δουλεύει με το MacBook μου, γιατί λένε ότι θα δουλεύει μόνο με Lion. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα iTunes Match, Photos etc. αλλά με ενδιαφέρουν πολύ τα Contacts, Calendars. Έχω ήδη mobileme, οπότε αν είναι να μη γίνεται και να μου τα διαλύσει όλα, καλύτερα να μην το ενεργοποιήσω καθόλου! Έχει κανείς τελικά παραπάνω πληροφορίες, ίσως κάποιος που δούλεψε και με τις beta...

• Super Moderators

Από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε το iOS5 και μαζί με αυτό θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε και το iCloud, το οποίο άνοιξε πριν λίγο για όσους μπορούν να το ενεργοποιήσουν.

Και αρχίζω με το πρώτο πρόβλημα..

Εχώ iPhone4, Windows 7 και MacBook που ΔΕΝ παίρνει Lion.

Όταν κατέβει το iOS5, θα μπορέσω να ενεργοποιήσω το iCloud από το κινητό. Το θέμα είναι αν θα δουλεύει με το MacBook μου, γιατί λένε ότι θα δουλεύει μόνο με Lion. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα iTunes Match, Photos etc. αλλά με ενδιαφέρουν πολύ τα Contacts, Calendars. Έχω ήδη mobileme, οπότε αν είναι να μη γίνεται και να μου τα διαλύσει όλα, καλύτερα να μην το ενεργοποιήσω καθόλου! Έχει κανείς τελικά παραπάνω πληροφορίες, ίσως κάποιος που δούλεψε και με τις beta...

ναι όντως εμάς με Snow Leopard γραμμένους μας έχουν που να τους πάρει ο διάολος;

Απ' ότι κατάλαβα, το iCloud δουλεύει μόνο με το OS X 10.7 Lion. Τουλάχιστον αυτό λέει η Apple εδώ.

Για εμένα δεν είναι αρκετός λόγος να "μετακομίσω" σε Lion. Το έβαλα στο MacBook μου και το έβγαλα, προτιμώ το MacOS X 10.6 Snow Leopard.

Αν δε λειτουργεί ή λειτουργήσει άμεσα θα είναι πραγματικά απαράδεκτο. Όχι μόνο για αυτού που δε θέλουν να βάλουν Lion, αλλά και για εμένα που το MacBook μου απλά δεν το υποστηρίζει.. Δηλαδή σε ένα χρόνο που θα σταματήσει το mobileme θα πρέπει να αγοράσω καινούριο laptop για να κάνω συγχρονισμό? Έλεος... Θέλω να πάρω το Air, αλλά όχι να μας εκβιάζουν κιόλας.

Αλλιώς άσε το MobileMe να δουλεύει για όσους το θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμποιήσουν το iCloud..

• Super Moderators

και εγώ.

αλλά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πούμε.

κάτι λένε για την 10.6.9 θα μας δώσει το feature.

Αν δε λειτουργεί ή λειτουργήσει άμεσα θα είναι πραγματικά απαράδεκτο. Όχι μόνο για αυτού που δε θέλουν να βάλουν Lion, αλλά και για εμένα που το MacBook μου απλά δεν το υποστηρίζει.. Δηλαδή σε ένα χρόνο που θα σταματήσει το mobileme θα πρέπει να αγοράσω καινούριο laptop για να κάνω συγχρονισμό? Έλεος... Θέλω να πάρω το Air, αλλά όχι να μας εκβιάζουν κιόλας.

Αλλιώς άσε το MobileMe να δουλεύει για όσους το θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμποιήσουν το iCloud..

Όντως δεν είναι καθόλου σωστή κίνηση, ιδίως γιατί σταματάει το MobileMe.

Δεν ήξερα βέβαια για τη φήμη περί υποστήριξής του στο 10.6.9, μακάρι να ισχύει. Γιατί όσο μπορέσω, θα "αντισταθώ" στο Lion, δεν με βόλεψε καθόλου.

ερωτηση: συγχρονιζω απο το τηλ τον λογαριασμο icloud για επαφες ημερολογιο κλπ, και οταν παω στο icloud.com και κοιταζω στις επαφες-ημερολογιο δεν εχει τπτ...

τι μου διαφευγει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δηλαδη;

btw εγω τισ επαφες τις εχω on

edit:

ψαχνοντας στο διαδικτυο βρηκα τελικα την λυση που πανω σε αυτην φανταζομαι εχεις ποσταρει την παραπανω εικονα.

εν συντομια, μεσα απο τις ρυθμισεις iclod απενεργοποιουμε επαφες και ημερολογιο και μας ρωταει να τα σβησει και απο το τηλ. εκει λες ναι( με την προυποθεση πως εχεις αντιγραφο στον υπολογιστη για να κανεις ανακτησση) και αφου τις διαγραψεις συγχρονιζεις νε το itunes, και ξαναενεργοποιεις τις επιλογες που ειχες απενεργοποιησει. σε ρωταει για συγχωνευση λες ναι και συγχρονιζεις με itunes!

Επεξ/σία από basilis5

Απορία:

Έχω εδώ και 3 χρόνια @me.com. Έχω ένα iPhone 4 και ένα Macbook με Lion. Όλα ωραία. Σήμερα, έκανα restore στο iPhone μου και το έβαλα "restore as a new iPhone". Με ρώτησε αν θέλω να κάνει καθημερινά backup με W-Fi μέσω του iCloud ή αν θέλω το backup να γίνεται στον υπολογιστή και είπα να δοκιμάσω κι εγώ το iCloud. Έπρεπε να συνδεθώ και να κάνω Move όλο το account του me.com στο iCloud. Μου έβγαλε ένα παράθυρο στο οποίο με ενημέρωνε ότι μερικά από τα πεδία που κάνει sync το MobileMe δεν μπορούν να μεταφερθούν στο iCloud συμπεριλαμβανομένου και του Mail Account μου (που με ενδιαφέρει πιο πολύ στην παρούσα φάση). Συνέχισα, όμως, τη μεταφορά και την ολοκληρωσα. Τσέκαρα το mail μου και στο iPhone και στο iCloud.com και όλα είναι ωραία και καλά. Τότε, τι ήταν αυτή η προειδοποίηση ότι δε μπορώ να μεταφέρω το Mail Account μου; Και επίσης, άξιζε που την έκανα ή να επιστρέψω πάλι στο backup μέσω του Mac μου; Δλδ το backup κάθε φορά που συνδέω το iPhone στο iTunes, τέλος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...