undi13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Καλησμπερα σε ολους θελω να θεσω ενα ερωτημα και θα ηθελα τις γνωμες σας/εμπειριες σας πανω σε αυτο. Λοιπον μια φιλη διερχοταν με το παπι της εναν κεντρικο δρομο (χαλκιδος ανω πατησια) στον οποιον καθημερινα γινεται η διελευση του απο τρολει και λεωφορεια, οπως πηγαινε κανονικα στην λωριδα της βγαινει ενας απο ενα στενο (σερβων)χωρις στοπ απο δεξια της ενω ολα τα αλλα στενα σε αυτον τον δρομο εχουν αλλα και ποιο πανω στον ιδιο δρομο υπαρχει το σημα με τον ασπρο/κιτρινο ρομβο και την χτυπαει με αποτελεσμα υλικων ζημιων στο παπι ο ανθρωπος καταλαβαινει το λαθος και ολα καλα ανταλαξανε στοιχεια εκαναν την δηλωση και φυγανε.Μετα απο καποιο καιρο και εχετε η ασφαλιστικη του και δεν την αποζημιωνει! Μηπως ξερετε αν ισχυει η προτεραιοτηρα σε κεντρικο δρομο η ακομα καποια υπηρεσια που μπορω να απευθυνθω γιατι μου φαινετε πολυ κουλο να σταματε τα τρολει και τα λεωφορεια για να περασουν απο ενα στενακι τα αλλα οχηματα!!! Ευχαριστω!!!
McDuck Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Όπου δεν υπάρχει σήμανση ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά-μου φαίνεται πρέπει να υπάρχει μια εξαίρεση για εθνικό δίκτυο και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας(αν δεν υπάρχει κακώς). Επίσης να κοιτάξει εάν στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχε ή υπάρχει στα σχέδια σήμανση(μέσω του δήμου). Ίσως κάποιος πιο ειδικός να γνωρίζει κάτι παραπάνω...
lary7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Αμα δεν υπαρχει σημα , τοτε η προτεραιοτητα κανονικα οπως λεει ο ΚΟΚ. Κεντρικος δρομος δεν οριζεται μεσα σε πολη, ακομα και απο κωλοστενο να ερχεται αμα δεν ειναι εθνικη οδος πχ. σταματας κανονικα. Ειχα και εγω ενα παρομοιο ατυχημα , μονο στην αναποδη, ο αλλος επικαλεστηκε κεντρικοτερο δρομο, ακομα και η τροχαια!!! που ηρθε είπε οτι εγω ημουν υπαιτιος λογο μη κεντρικου δρομου, αλλα οταν τα ειδαμε με την ασφαλιστικη καταλαβα οτι ακομα και ο μπατσος μιλουσε out of his arse.....
undi13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Ευχαριστω παιδια ολους!!Αλλλα ειμαι περιεργος γιατι ολα τα κωλοστενα τα αλλα εχουν στοπ και αυτο οχι μηπως εχει πεσει και χαθει η τροχαια η δημος ειναι υπευθηνος για την συμανση στους δρομους για να ρωτησω?
kabamaru21 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 απο αυτο το στενο σερβων περναω καθε μερα... παντα σταματω και οντως νομίζω οτι δεν εχει Στοπ αλλα απο την αλλη η χαλκιδως εχει διαχωριστική γραμμή εκει.. δεν μπορώ να καταλαβω τωρα με ποια λογικη εχεις προτεραιότητα απ΄το στενακι Δεν προκειτε να το ρισκαρω και ποτε
mphxths Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 απο αυτο το στενο σερβων περναω καθε μερα... παντα σταματω και οντως νομίζω οτι δεν εχει Στοπ αλλα απο την αλλη η χαλκιδως εχει διαχωριστική γραμμή εκει.. δεν μπορώ να καταλαβω τωρα με ποια λογικη εχεις προτεραιότητα απ΄το στενακι Δεν προκειτε να το ρισκαρω και ποτε Συνηθως "κεντρικοι" δρομοι που εχουν προτεραιοτητα οτι και να γινεται στα στενακια , εχουν τον κιτρινο-ασπρο ρομβο , αλλιως ισχυουν τα σηματα και τα εκ δεξιων προτεραιοτητα.
undi13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Πινακιδα με τον ρομβο υπαρχει λιγο πιο πανω σε ενα φαναρι πανω!!!Και εγω δεν μπορω να καταλαβω δηλαδη τα λεωφορεια και τρολει σταματανε για να περασουν απο το στενακι?
mphxths Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Πινακιδα με τον ρομβο υπαρχει λιγο πιο πανω σε ενα φαναρι πανω!!!Και εγω δεν μπορω να καταλαβω δηλαδη τα λεωφορεια και τρολει σταματανε για να περασουν απο το στενακι? αφου ο δρομος εχει τον ρομβο , παει και τελειωσε , εχει προτεραιοτητα εναντι των στενων που βγαινουν σε αυτον , εκτος και αν καθοριζεται κατι διαφορετικο στα στενα π.χ. με φαναρια. αν και τα σηματα πανω απο τα φαναρια , ειναι για οταν το φαναρι εχει χαλασει ...και πολλες φορες εχουν εφαρμογη στην διασταυρωση που ειναι το φαναρι . Γενικοτερα δες αν υπαρχει σε ασχετο σημειο ο ρομβος στον δρομο αυτον οχι πανω απο φαναρι , αν και ψιλιαζομαι οτι ο δρομος αυτος εχει προτεραιοτητα εναντι των στενων που "βγαινουν" σε αυτον.
kanesaxo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Λοιπόν εχουμε και λέμε. Εφόσον δεν υπάρχει σήμανση, ισχύει η προτεραιότητα απο δεξιά.Συνεπώς ορθά δεν αποζημιώνεται η φίλη σου. Εάν υπάρχει σήμανση, που αναφέρθηκε, ο κιτρινος ρόμβος, παίζει ρόλο που είναι τοποθετημένος και αν υπάρχει το επόμενο σήμα που τον αναιρεί. Λεγοντας εσύ πως υπάρχει ρόμβος πιο πάνω, πρεπει να ακολουθήσεις την αντίθετη πορεία επι της οδού που τρακαρε η φίλη σου και να δεις αν υπάρχει κιτρινος ρομβος και πιο πρίν ή σήμα που τον αναιρεί. Ακόμη,μπορείς να ρωτήσεις την τεχνική υπηρεσία του δήμου περί σήμανσης σε κείνη τη διασταύρωση για να λάβεις έπειτα τα μέτρα σου.Αν και για τη τροχαία,θαρρώ πως δε παιζει ρολο ΤΙ προβλέπεται να υπάρχει,αλλά τι υπάρχει.
Ntinaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Συνηθως "κεντρικοι" δρομοι που εχουν προτεραιοτητα οτι και να γινεται στα στενακια , εχουν τον κιτρινο-ασπρο ρομβο , αλλιως ισχυουν τα σηματα και τα εκ δεξιων προτεραιοτητα. πρεπει να χει και το στενακι το αναποδο τριγωνο
Dark_son20 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 απορία σχετική με το θέμα έστω ότι εγώ πχ κινούμαι στη λαμπράκη (κεντρική σχεδόν λεωφόρος κορυδαλλό - Κερατσίνι) και σε ένα στενό στα δεξιά κάποιος τράκαρε εχτές και έριξε το stop περνάω εγώ και βγαίνει ένας από αυτό το στενό και σκάει πάνω μου. φταίω εγώ? ok το τυπικό εκ δεξιών αλλά μέσο δικαστηρίου δεν μπορώ να ζητήσω τα ρέστα? τι φταίω εγώ? γενικά το έχω απορία, έχουμε dld κάποιους κανόνες. ο δεξιά πληρώνει ο από πίσω πληρώνει ktlp αλλά αν ο αριστερά έκοψε όλο δεξιά χωρίς flash? αν μπροστά κοκάλωσε γιατί η γκόμενα δίπλα του έσπασε τα νεύρα? δικαστικά μπορείς να το κυνηγήσεις?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 αφου ο δρομος εχει τον ρομβο , παει και τελειωσε , εχει προτεραιοτητα εναντι των στενων που βγαινουν σε αυτον , εκτος και αν καθοριζεται κατι διαφορετικο στα στενα π.χ. με φαναρια. αν και τα σηματα πανω απο τα φαναρια , ειναι για οταν το φαναρι εχει χαλασει ...και πολλες φορες εχουν εφαρμογη στην διασταυρωση που ειναι το φαναρι . Γενικοτερα δες αν υπαρχει σε ασχετο σημειο ο ρομβος στον δρομο αυτον οχι πανω απο φαναρι , αν και ψιλιαζομαι οτι ο δρομος αυτος εχει προτεραιοτητα εναντι των στενων που "βγαινουν" σε αυτον. Ο ρομβος οπως ειπε ο φιλος βρισκεται πανω σε φαναρι. Οπως μαθαιναμε στον ΚΟΚ οταν βγαζαμε διπλωμα, η σημανση που βρισκεται στα φαναρια ισχυει μονο σε περιπτωση που ειναι εκτος λειτουργιας και αφορουν τα συγκεκριμενα φαναρια. Αρα ο ρομβος σε 1 φαναρι δεν καθοριζει τις προτεραιοτητες σε ολες τις επομενες διασταυρωσεις του δρομου που δεν υπαρχει σημανση, οπως σωστα αναφερεις στην παρατηρηση σου. Κι εγω χωρις να εχω περασει απτα σημεια να τσεκαρω τη σημανση, απο οσα λεει ο τοπικ σταρτερ νομιζω οτι ορθα δεν αποζημιωνεται η φιλη. Ναι ειναι παραλογο και ολοι ξερουμε οτι απο παραλειψη δεν υπαρχει σημανση σε εκεινο το σημειο (πως γινεται ενα στενακι να εχει προτεραιοτητα στον κεντρικο δρομο???), αλλα αυτο δεν αρκει για να δικαιωθει η φιλη.
Critter Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι τα στενάκια που βγαίνουν στη χαλκίδος, πραγματικά είναι όλα κωλόστενα. Οχι τίποτα μεγάλοι δρόμοι. Συνεπώς κάποιος που διασχίζει τη Χαλκίδος δεν μπορεί να ξέρει αν το κάθε κωλοστενο έχει stop ή όχι καθώς είναι βέβαιος οτι έχει λόγω μεγέθους. Ακόμα και να σταματάει σε κάθε στενάκι και να ελέγχει, αν μόνο ένας δρόμος δεν έχει, αντε βρες τον. Ασε που οι απο πίσω θα τα πάρουν στο κρανίο. Γενικά πολύ περίεργο το concept του τρακαρίσματος. Αφου δεν έπαθε τπτ η φίλη σου που έιχε μηχανάκι, πάλι καλά. απορία σχετική με το θέμα έστω ότι εγώ πχ κινούμαι στη λαμπράκη (κεντρική σχεδόν λεωφόρος κορυδαλλό - Κερατσίνι) και σε ένα στενό στα δεξιά κάποιος τράκαρε εχτές και έριξε το stop περνάω εγώ και βγαίνει ένας από αυτό το στενό και σκάει πάνω μου. φταίω εγώ? ok το τυπικό εκ δεξιών αλλά μέσο δικαστηρίου δεν μπορώ να ζητήσω τα ρέστα? τι φταίω εγώ? Δεν φταίς εσύ αν ο δρόμος κανονικά έχει stop αλλα τώρα δεν έχει. Προφανώς αν αποδειχτεί αυτό θα την πληρώσει ο δήμος και για τους 2. Είναι θέμα διακαστηρίου πάντως γιατι εσύ ως άνθρωπος της περιοχής ξέρεις οτι εκεί έχει stop και δεν προσέχεις ενώ αυτός που σε τράκαρε που δεν είναι απο εκεί, δεν είδε stop και επομένως ορθώς θεώρησε τη προτεραιότητα εκ δεξιών. αλλά αν ο αριστερά έκοψε όλο δεξιά χωρίς flash? αν μπροστά κοκάλωσε γιατί η γκόμενα δίπλα του έσπασε τα νεύρα? δικαστικά μπορείς να το κυνηγήσεις? Το flash αν έχεις μάρτυρες το διεκδηκείς. Όσο για το τρακάρισμα απο πίσω, είσαι υποχρεωμένος να τηρείς αποστάσεις ασφαλέιας. Οτι βλακεία και να κάνει ο μπροστά, φταίς εσύ και είναι απολύτως λογικό για μένα. Αν πεταχτεί σε κάποιον ένα παιδάκι, ενας σκύλος κτλ? Δεν πρέπει να κοκκαλώσει? Επομένως αποστάσεις ασφαλέιας. Ο κλασσικός λόγος που σπάζομαι στην εθνική είναι όταν ενώ κρατάω απόσταση ασφαλείας, ο αλλος κολλάει απο πίσω μου σε φάση "φίλε πας αργα" ενω μπροστά έχει 10 αμαξια. Φυσικά παίρνει τα @@ μου και αναγκάζεται να κάνει αυτος δεξία και αριστερά.
Dark_son20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 είπα για τη γκόμενα δίπλα γιατί είχα πολύ συγκεκριμένη περίπτωση στο κεφάλι μου. είμαστε στο λιμάνι του Πειραιά στο φανάρι μπροστά από το σταθμό σταματημένοι. όχι εν κίνηση οπότε ούτε μεγάλες αποστάσεις ούτε tpt. ανάβει το φανάρι είμαι κάπου 5-6 όχημα ο μπροστινός τσακώνεται με τη γκόμενα του που είναι στη θέση του συνοδηγού. περνάει κάνα 10αρι δευτερόλεπτα που έχει φύγει ο μπροστινός του και τελικά ξεκινάει. ξεκινάω και γω από πίσω και ξαφνικά ο τύπος κοκαλώνει και τσιρίζει στη γκόμενα να βγει από το αμάξι! με μικρή ταχύτητα σκάω πάνω του χωρίς να έχουμε ζημιές χωρίς tpt και βγαίνει πάνω στα νεύρα του, να ζητήσει τα ρέστα. εγώ μες τις τσίτες είναι τυχερός που δεν του έσκασα το κράνος στη μάπα, τέλος πάντων μπινελικονομαστε, η άλλη στο πεζοδρόμιο να κλαίει, ένα σουρεαλ σκηνικό αυτός τώρα μπορούσε να διεκδικήσει tpt αν εγώ του έκανα ζημιά? εγώ θα μπορούσα να διεκδικούσα αν μου έκανε ζημιά πχ να ρίξω το χαρτί ότι δεν ήταν σε κατάσταση αποδεκτή για οδήγηση ktlp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.