nkalaijan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Γεια χαρρά και καλό μήνα παίδες. 1ον) Ξέρει κανείς πότε θα βγει το Gingerbread για το Desire? Μετά τη δημοσίευση της HTC στο facebook(για την ακύρωση της ακύρωσης της καινούριας έκδοσης) δεν έχω πετύχει κανένα άλλο νέο για το πολυαναμενόμενο update. Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση(θετική και μη). 2ον) Έχω κάτι θεματάκια με το Desire και θα ήθελα να μάθω αν και άλλοι είχαν παρόμοια προβλήματα και αν ναι, πως τα έλυσαν. - Η μπαταρία δεν κρατάει πολύ(θυμάμαι ένα Sony Ericsson που είχα(το w595 συγκεκριμένα), το φόρτιζα μια φορά τη βδομάδα και αν). Τώρα κάθε 2-2,5 μέρες πρέπει να του φορέσω τον φορτηστή για να πάρει τη δόση του. - Η οθόνη έχει μαζέψει σκόνη, δώστε προσοχή, πίσω από το γυαλί. Πριν αρχίσετε να μου λέτε αν το κακομεταχειρίζομαι, σας ενημερώνω ότι αυτό το παρατήρησα μετά από 3 εβδομάδες χρήσης και συγκεκριμένα αφού το έβγαλα από το τζιν μου. Δεν είχα ανοίξει το κινητό για οποιονδήποτε λόγο, το παντελόνι δεν ήταν βρώμικο, πλένομαι τακτικά(το αναφέρω για να καλύψω όλες τις εκδοχές) και δεν είχα επισκευτεί παραλία εκείνη την εποχή. Απλά μπήκε σκόνη, δεν ξέρω πως, πίσω από την οθόνη στην πάνω αριστερά γωνία. Ήταν τρελό σπάσιμο δεδομένου ότι το είχα μόλις 3 βδομάδες(τώρα κλείνει 2-μηνο), χωρίς καμιά τρελή χρήση. 3ον) Επειδή είμαι λίγο noobας σε θέματα rooting μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει 1,2 πραγματάκια? Ευχαριστώ όπως και να'χει, Νίκος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manost Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Γεια χαρρά και καλό μήνα παίδες. 1ον) Ξέρει κανείς πότε θα βγει το Gingerbread για το Desire? Μετά τη δημοσίευση της HTC στο facebook(για την ακύρωση της ακύρωσης της καινούριας έκδοσης) δεν έχω πετύχει κανένα άλλο νέο για το πολυαναμενόμενο update. Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση(θετική και μη). 2ον) Έχω κάτι θεματάκια με το Desire και θα ήθελα να μάθω αν και άλλοι είχαν παρόμοια προβλήματα και αν ναι, πως τα έλυσαν. - Η μπαταρία δεν κρατάει πολύ(θυμάμαι ένα Sony Ericsson που είχα(το w595 συγκεκριμένα), το φόρτιζα μια φορά τη βδομάδα και αν). Τώρα κάθε 2-2,5 μέρες πρέπει να του φορέσω τον φορτηστή για να πάρει τη δόση του. - Η οθόνη έχει μαζέψει σκόνη, δώστε προσοχή, πίσω από το γυαλί. Πριν αρχίσετε να μου λέτε αν το κακομεταχειρίζομαι, σας ενημερώνω ότι αυτό το παρατήρησα μετά από 3 εβδομάδες χρήσης και συγκεκριμένα αφού το έβγαλα από το τζιν μου. Δεν είχα ανοίξει το κινητό για οποιονδήποτε λόγο, το παντελόνι δεν ήταν βρώμικο, πλένομαι τακτικά(το αναφέρω για να καλύψω όλες τις εκδοχές) και δεν είχα επισκευτεί παραλία εκείνη την εποχή. Απλά μπήκε σκόνη, δεν ξέρω πως, πίσω από την οθόνη στην πάνω αριστερά γωνία. Ήταν τρελό σπάσιμο δεδομένου ότι το είχα μόλις 3 βδομάδες(τώρα κλείνει 2-μηνο), χωρίς καμιά τρελή χρήση. 3ον) Επειδή είμαι λίγο noobας σε θέματα rooting μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει 1,2 πραγματάκια? Ευχαριστώ όπως και να'χει, Νίκος. 1) Η GingerBread RUU έχει ήδη βγει. 2) Σύμφωνα με την προ-τελευταία ανακοίνωση της HTC, ο μόνος τρόπος για να έδιναν την 2.3 στο Desire ήταν να αφαιρέσουν κάποιες εφαρμογές και να κάνουν νέα δομη στο system partitions για να μπορέσει να χωρέσει το Sense στη Nand. Άρα, δε νομίζω να τη δώσουν σε OTA, γιατί δεν μιλάμε για update, όπως είχε συμβεί με την 2.2 που είχε 'καθήσει' πάνω στην 2.1. Η 2.3 θα πρέπει να μπει σε φορμαρισμένη συσκευή, κάτι το οποίο κάνει η RUU. - Από τη στιγμή που πέρασες στον κόσμο των smartphones, θα πρέπει να ξεχάσεις τα κινητά με την αυτονομία μπαταρίας που ήξερες. Η μπαταρία αφού σε κρατάει 2-2.5 ημέρες πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Σ' εμένα η μπαταρία κρατάει το πολύ 2 ημέρες με κανονική χρήση, ενώ αν χρησιμοποιώ internet το φορτίζω κάθε βράδυ. 3) Για το root τί ακριβώς θέλεις να μάθεις; - Για το θέμα της σκόνης δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkalaijan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 1) Η GingerBread RUU έχει ήδη βγει. 2) Σύμφωνα με την προ-τελευταία ανακοίνωση της HTC, ο μόνος τρόπος για να έδιναν την 2.3 στο Desire ήταν να αφαιρέσουν κάποιες εφαρμογές και να κάνουν νέα δομη στο system partitions για να μπορέσει να χωρέσει το Sense στη Nand. Άρα, δε νομίζω να τη δώσουν σε OTA, γιατί δεν μιλάμε για update, όπως είχε συμβεί με την 2.2 που είχε 'καθήσει' πάνω στην 2.1. Η 2.3 θα πρέπει να μπει σε φορμαρισμένη συσκευή, κάτι το οποίο κάνει η RUU. - Από τη στιγμή που πέρασες στον κόσμο των smartphones, θα πρέπει να ξεχάσεις τα κινητά με την αυτονομία μπαταρίας που ήξερες. Η μπαταρία αφού σε κρατάει 2-2.5 ημέρες πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Σ' εμένα η μπαταρία κρατάει το πολύ 2 ημέρες με κανονική χρήση, ενώ αν χρησιμοποιώ internet το φορτίζω κάθε βράδυ. 3) Για το root τί ακριβώς θέλεις να μάθεις; - Για το θέμα της σκόνης δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 1) Σε ευχαριστώ για το GingerBread δεν ήξερα ότι είχε βγει(νόμιζα ότι θα το κατέβαζε το κινητό αυτόματα) 2 ερωτήσεις μόνο: - Πάω να το κατεβάσω και μου βγάζει ότι κάποιες εφαρμογές θα αφαιρεθούν... Οι εφαρμογές αυτές θα είναι κατεβασμένες/κατεβασμένες & προεγκατεστημένες/προεγκατεστημένες? - Αυτό το update έχει καμιά διαφορά από ένα κανονικό?(το λέω γιατί με το τσακίρικο μάτι μου πέτυχα τη λεξούλα developer στο URL και σαν καλός noobάς αναρωτιέμαι αν αυτό δεν είναι η τελική έκδοση και απλά είναι ένα beta που έβγαλαν για να τεστάρουν το λογισμικό πριν την τελική έκδοση) 2) Το Root τι διαφορά έχει από ένα οποιοδήποτε upgrade που βγάζει μια εταιρεία? Έτσι για την ιστορία, ευχαριστώ που διέθεσες λίγο χρόνο από την μέρα σου για έναν άσχετο που ψάχνεται ακόμα.(χωρίς καμία δόση ειρωνίας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orlox Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Το Root ειναι για το android οτι ειναι το administrator για τα windows Λογοι για να κανεις root: Market enabler: Βλεπεις ολα τα applications στο market Titanium Backup: Κανεις backup ολες τις εφαρμογες startup manager: ρυθμιζεις τι θα τρεχεις στην αρχη στο κινητο σου adfree: σταματας τις διαφημησεις droidwall: κλεινεις το internet σε οποια εφαρμογη θελεις. fasterfix: κανεις το gps να εχει ρυθμισεις για ελλαδα με συνεπεια το ταχυτατο κλειδωμα. pimpmycpu: κανεις over ή και underclock το κινητο σου για extra επιδοσεις ή οικονομία μπαταρίας systemapp remover: βγαζεις εφαρμογες συστηματος που όμως σου ειναι άχριστες ή και ενοχλητικες. widgetlocker: αλλαζεις την lockscreen χωρις περιορισμους touchkeylights: χαμηλονεις τα Volt των led για οικονομια στην μπαταρια ή απλα επιδι σε ενοχλει το φως. gscript: δινεις εντολες linux με ενα κλικ που κανουν πραγματα που θες οπως restart η βλέπεις πια εφαρμογη τρωει πολυ χωρο, οι δυνατοτητες ειναι ατελειωτες es file exporer: μπορεις να αλλαξεις τα αρχεια συστηματος (επικινδυνο μην το δοκιμασετε αν δεν ξερετε τι κανετε) για να βαλεις αλλα εικονιδια ή αλλο boot animation, ή διαφορετικη μπαρα ειδοποιήσεων σχημα μπαταριας κτλ Αυτα ειναι μερικά απο τα λίγα που μπορεις να κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manost Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 1) Σε ευχαριστώ για το GingerBread δεν ήξερα ότι είχε βγει(νόμιζα ότι θα το κατέβαζε το κινητό αυτόματα) 2 ερωτήσεις μόνο: - Πάω να το κατεβάσω και μου βγάζει ότι κάποιες εφαρμογές θα αφαιρεθούν... Οι εφαρμογές αυτές θα είναι κατεβασμένες/κατεβασμένες & προεγκατεστημένες/προεγκατεστημένες? - Αυτό το update έχει καμιά διαφορά από ένα κανονικό?(το λέω γιατί με το τσακίρικο μάτι μου πέτυχα τη λεξούλα developer στο URL και σαν καλός noobάς αναρωτιέμαι αν αυτό δεν είναι η τελική έκδοση και απλά είναι ένα beta που έβγαλαν για να τεστάρουν το λογισμικό πριν την τελική έκδοση) 2) Το Root τι διαφορά έχει από ένα οποιοδήποτε upgrade που βγάζει μια εταιρεία? Έτσι για την ιστορία, ευχαριστώ που διέθεσες λίγο χρόνο από την μέρα σου για έναν άσχετο που ψάχνεται ακόμα.(χωρίς καμία δόση ειρωνίας) Με όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει RUU beta και RUU Final. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει να την κατεβάσω και να την περάσω (είμαι με GingerBread από τον Ιανουάριο), έχω την εντύπωση ότι το μήνυμα που λέει ότι θα αφαιρεθούν κάποιες εφαρμογές είναι φυσιολογικό. Όπως σου έγραψα στο προηγούμενο post, για να χωρέσει η καινούρια rom στο κινητό έχουν αφαιρεθεί εφαρμογές, τις οποίες τώρα με την 2.2 τις έχεις. Οπότε σ' ενημερώνουν ότι κάποιες που ίσως εσύ χρησιμοποιείς, θα αφαιρεθούν. Έτσι για να μην διαμαρτύρεσαι έαν κάνεις το update. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Για το root, σου απάντησε παραπάνω ο Orlox. Η διαφορά που ρωτάς είναι ότι οι κατασκευαστές δεν θέλουν να κάνεις root (παύει να ισχύει η εγγύηση αν το κάνεις), κυρίως για να μην έχεις πρόσβαση στα αρχεία συστήματος και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στη συσκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkalaijan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ και τους 2 σας. Τα σχόλιά σας ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια. Μία ερώτηση όμως. Επειδή έχω μια άλφα πείρα σε πράγματα που πάνε στραβά και δεν θέλω να μαμήσω το κινητό μου και να τρέχω, θα ήθελα να σιγουρευτώ για 1-2 πραγματάκια ακόμα. Σαν πορωμένος στην πρίζα κατέβασα το update του Gingerbread κακήν-κακώς και αφού έλεγξα όλες τις προϋποθέσεις προσεκτικά, άνοιξα το .exe μόνο για να βρω μπροστά μου ότι είναι για expert χρήστες. Αυτό που θέλω να μάθω είναι: Ποια είναι η πρότασή σας για το update? Θα ήθελα να μου μιλήσει και κάποιος που το έκανε για να ξέρω ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Και στην τελική θα ήθελα να μάθω τι είναι καλύτερο. Να κρατηθώ στο 2.29, ή να υποκύψω στην ανυπομονησία μου και να βάλω το GingerBread γνωρίζοντας ότι υπάρχει η πιθανότητα να το γυρίσω πίσω και φτου και απ'την αρχή? Και επειδή ξέρω τι μπελάς είναι να κάνεις φορμά στο pc θα ήθελα να ξέρετε ότι τείνω στο να μην κάνω τίποτα και να αφήσω τα πράγματα έτσι όπως είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manost Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Παρότι δεν την έχω δοκιμάσει, γράφω την άποψη μου και ελπίζω να βοηθήσει παρά να μπερδέψει τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι η αναφορά 'expert' που αναγράφεται είναι να 'χαμε να λέγαμε. Μ' αυτόν τον τρόπο θέλουν να είναι σίγουροι ότι αν πάει κάτι στραβά δεν έχουν τόσο έντονα παράπονα. Για τον μόνο λόγο που το γράφουν είναι γιατί υπάρχει μία περίπτωση να μην καθήσει καλά η αλλαγή του λογισμικού και να παίρνεις αρκετά FCs στις διάφορες εφαρμογές/widgets που θα δοκιμάσεις να τρέξεις (μου έχει συμβεί αρκετές φορές με custom rom (δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις επίσημες RUU) την ώρα που σε άλλους έτρεχαν χωρίς πρόβλημα (είναι γνωστό το θεματάκι που όλοι μας σε τέτοιες περιπτώσεις λέμε 'γιατί μόνο σ' εμένα;'). Αν υπάρχει αναφορά στο ποιες είναι οι εφαρμογές που λείπουν σε σχέση με την Froyo RUU και δεις ότι είναι από αυτές που δεν χρησιμοποιείς, τότε μπορείς να τη δοκιμάσεις. Αν θα σου λείψουν, τότε είναι πρόβλημα. Τώρα... ο κύριος λόγος για να κάνεις το update, που εδώ που τα λέμε δεν έχει κάτι το τρομερό σε σχέση με τη 2.2 (δεν άλλαξαν ούτε τη version του Sense), είναι οι εφαρμογές που τρέχουν/θα τρέχουν ΜΟΝΟ σε 2.3. Αυτή τη στιιγμή απ' όσα ξέρω μόνο το Skype τρέχει σε 2.3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.