AfterForever Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα. Τελείωσα την πληροφορική του ΕΚΠΑ και χάζευα στις αγγελίες για προγραμματιστές κτλ γενικά για δουλειά στο αντικείμενο. Ζητάνε πράγματα τα οποία δε γνωρίζω, εμείς κυρίως C & C++ κάναμε στη σχολή και προσωπικά το 95% του κώδικα που έχω γράψει είναι σε C. Οπότε λέω, αφού φρεσκάρω και θυμηθώ τις γνώσεις μου σε C, να κάτσω να διαβάσω καμιά άλλη γλώσσα. Επειδή όμως με βολεύει η μέθοδος του βιβλίου (και όχι του ηλεκτρονικού διαβάσματος) θα ήθελα να μου προτείνετε βιβλία (για αγορά / κατέβασμα - αν κάποιο είναι δωρεάν κτλ) για ό,τι ζητείται στην αγορά εργασίας πλέον προγραμματιστικά. Δηλαδή html php java python visual (βάλτε ό,τι θέλετε εδώ) sql κάτι που μου διαφεύγει. Ευχαριστώ ΥΓ. Θα κοιτάξω και από κανένα φίλο μου που είναι στο TEI Πληροφορικής (Αιγάλεω) μήπως έχει τίποτα καλό. ΥΓ2. Αν είναι και σε ελληνικά ακόμη καλύτερα.
migf1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Γιατί δεν κοιτάς πρώτα να βρεις δουλειά σε C/C++; Ακριβώς επειδή δεν είναι mainstream στην Ελλάδα, ότι βρεις λογικά θα είναι πιο καλοπληρωμένο... και θα τους γίνεις και πιο απαραίτητος. ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, αν ξέρεις C η PHP, θα σου φανεί παιχνιδάκι, με την προϋπόθεση πως έχεις γνώσεις HTML/CSS... άσχετα με αυτό, είναι πάντα χρήσιμο να μάθεις και SQL (ειδικά με την PHP).
drunken_guy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Πολύ καλό βιβλίο για java είναι αυτό. Καλύπτει όλες τις βασικές έννοιες, μέχρι και λίγο swing αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πιο πιασάρικο . Ultimate Java Και προσωπικό αγαπημένο αυτό: Java How to. Αυτό μας είχανε δώσει και στην σχολή στο μάθημα του αντικειμενοστρεφή προγραμματισμού και σε κάνει expert ξεκινόντας σε από τα πολύ πολύ βασικά. Δυστυχώς μόνο για java μπορώ να σου προτείνω γιατί με τις άλλες γλώσσες δεν έχω ασχοληθεί. Σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν άπειρα tutorials, online και μη με μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό: Java Tutorials Ελπίζω να βοήθησα
siropio Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δες τα βιβλία αυτού του τόπικ στο stackoverflow είναι κελεπούρι link: Good Books
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.