Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με GIGABYTE GA-7VTXE

bluec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδω και 1.5 περίπου χρόνο το εν λόγω mainboard. Τον τελευταίο καιρό αγόρασα 1GB μνήμης το οποίο το πρόσθεσα στα 256ΜΒ που υπήρχαν. Με λειτουργικό ΧΡ Professional όλα δούλευαν κούκλα (έβλεπε κανονικά τα 1.25GB). Εχτές πήγα και αγόρασα έναν IDE - Controller της Promise, έναν WD1200JB (120GB) και έναν νέο ανεμιστήρα COOLERMASTER X-DREAM για να αντικαταστήσω τον DRAGON ORB III της thermaltake που μου 'χει πάρει τ' αυτιά. Βγάζω τον ανεμιστήρα και βάζω τον καινούριο. Το σύστημα μπουτάρει κανονικά και βλέπω ότι από το 1.25GB μνήμης βλέπει μόνο το 1GB (και στο ΒΙΟS). Με αλλαγές στις θέσεις των DIMMs είδα ότι η τρίτη θέση στην οποία βρίσκεται το 256αρι δεν λειτουργεί. Έβγαλα τις υπόλοιπες συσκευές (controller και hard disk) και δοκίμασα ξανά. Πάλι τα ίδια. Το τρίτο DIMMακι είναι απενεργοποιημένο. Αναφέρω επίσης ότι παράλληλα με τις υπόλοιπες διαδικασίες άλλαξα και την κάρτα γραφικών από μία GeForce MX 100 σε μία GeForce FX5200. Μήπως η όλη δουλειά προκλήθηκε από κανένα ταρακούνημα στο mainboard κατά την αλλάγη της ψύκτρας? Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Από το στάδιο της αλλαγής και μετά ψιλο-υπολειτουργούν το πάντα. Για παράδειγμα κάνω format στον 120αρι και κολλάει στο 89% κ.α. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το mainboard. Η γνώμη μου είναι να επικοινωνίσεις με e-mail με το support της gigabyte στο site http://tw.giga-byte.com μήπως σου δώσουν κάποια λύση, αν δεν είναι χαλασμένο τελικά. Αλλιώς, επικοινώνισε με το κατάστημα που το αγόρασες ή τον αντιπρόσωπο της gigabyte για να δεις αν καλύπτεσαι από εγγύηση.

Δημοσ.

Εγώ θα δοκίμαζα να επαναφέρω όλον τον παλιό εξοπλισμό και να κάνω boot με default ρυθμίσεις στο bios. Αν και εκεί υπολειτουργούν τα πάντα, μάλλον κατά την διάρκεια της αναβάθμισης κάτι γρατζούνισες ή κάτι κουνήθηκε... Παίξε το τρελός και πήγαινε το motherboard για αλλαγή (αν είναι ακόμα στην εγγύηση. Σε περίπτωση που όλα δουλεύουν, τότε δοκίμασε να βάλεις ένα ένα τα καινούρια parts μέχρι να δεις τι φταίει... Πρόβλημα στο format ε? Χμ.... Μήπως παίζει τίποτα με τους drivers του controller της Promise που αγόρασες? Δοκίμασε να κατεβάσεις τις τελευταίες εκδόσεις και στείλε mail και στην Promise.

Δημοσ.

Προς LuNaTiC: Ναι. Κάνει καλή δουλειά, μου κρατάει την θερμοκρασία κάτω από 40C (χωρίς Arctic Silver). Πολύ καλό για την τιμή του (25Ε).

Προς Searching: Έχω την τελευταία έκδοση του BIOS, πάνω σε αυτήν παρατηρήθηκαν όλα τα συμπτώματα.

GDP77: Επειδή την ψιλίαστηκα τη δουλειά, τον δίσκο τον είχα στο Primary IDE channel. Το περίεργο είναι ότι κολλάει στο 89% (όταν κάνω format μέσα από το setup των Windows XP Pro). Παρόλα αυτά όταν κάνω Quick Format όλα είναι τζάμι.

Τί να πω! Μάλλον πάω για καινούργιο mobo μιας και η εγγύηση έχει λήξει. Αν δεν κάνω λάθος είναι για 1 χρόνο. Σας ευχαριστώ όλους.

Δημοσ.

vCore έχω το default. Δεν το πείραξα.

Έχω βάλει κάθε dimmάκι χωριστά και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι φταίει το slot. Τί άλλο να πώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...