Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμένη επανεκκίνηση

monoxromos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλες και φίλοι μία βοήθεια.Εχω ενα δίκτυο 6 υπολογιστών,ενας απο αυτούς κανει έχει μια πολύ σημαντική αποστολή και παραμένει ανοιχτός 24 ωρες το 24ωρο.Δυστυχώς μερικές φορές κολλάει και οταν κολλάει δεν μπορω να κάνω απομακρυσμενη συνδεση ουτε με VNC ούτε με Team WiWer.Αρα πρέπει να παω επιτοπου να κανω επανεκκίνηση.Ομως μπορω και μπαινω στους αλλους υπολογιστες του δικτύου,βλεπω ετσι μεσω δικτύου και τους δισκους το ..¨κολλημένου" υπολογιστή.

Πως μπορω να κανω επανεκινηση του με καποιον άλλον τρόπο,ειτε μεσω του οικιακού δικτύου;

σας ευχαριστώ και περιμένω με ενδιαφερον τη βοήθειά σας γιατι μια ημέρα έκανα 100+100 χιλμ αφου δεν ειχα αλλον τροπο να επανεκκινήσω και να ξεκολλήσω τον υπολογιστή

Δημοσ.

Φίλες και φίλοι μία βοήθεια.Εχω ενα δίκτυο 6 υπολογιστών,ενας απο αυτούς κανει έχει μια πολύ σημαντική αποστολή και παραμένει ανοιχτός 24 ωρες το 24ωρο.Δυστυχώς μερικές φορές κολλάει και οταν κολλάει δεν μπορω να κάνω απομακρυσμενη συνδεση ουτε με VNC ούτε με Team WiWer.Αρα πρέπει να παω επιτοπου να κανω επανεκκίνηση.Ομως μπορω και μπαινω στους αλλους υπολογιστες του δικτύου,βλεπω ετσι μεσω δικτύου και τους δισκους το ..¨κολλημένου" υπολογιστή.

Πως μπορω να κανω επανεκινηση του με καποιον άλλον τρόπο,ειτε μεσω του οικιακού δικτύου;

σας ευχαριστώ και περιμένω με ενδιαφερον τη βοήθειά σας γιατι μια ημέρα έκανα 100+100 χιλμ αφου δεν ειχα αλλον τροπο να επανεκκινήσω και να ξεκολλήσω τον υπολογιστή

Εφόσον κάποιος από τους υπόλοιπους Η/Υ έχουν την απαραίτητη δικαιοδοσία (admin) σε αυτόν που θέλεις να κάνεις restart, ανοίγεις ένα command prompt και δίνεις την εντολή

>shutdown /r /f /m \\computername 

(αντικαθιστάς το "computername" με το όνομα του Η/Υ που θες να κάνεις επανεκκίνηση).

Έχε υπόψιν ότι αν ο Η/Υ είναι χοντρά κολλημένος μπορεί να μη λειτουργήσει η εντολή.

Δημοσ.

λίγη βοήθεια ακόμη...

Πάω στην εκτέλεση γράφω cmd και στο dos που ανοίγει τι γράφω για να βρώ τον υπολογιστή του δικτύου που θέλω να κάνω επανεκκίνηση;

Δημοσ.

Πρέπει να ξέρεις το όνομα του υπολογιστή. Αν κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες->Όνομα υπολογιστή θα το βρεις (εννοείτε στον απομακρυσμένο).

Αν δεν πετύχει δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα shutdown (π.χ. το amp winoff) και να το ρυθμίσεις να κάνει restart κάθε 12 ώρες ή κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα.

Ίσως έτσι ανακουφίζεται το pc και δεν μπλοκάρει.

Δημοσ.

(αν μιλάμε για server (από πλευράς hardware), τότε remote controls βγαίνουν μέσω ipmi)

καλό θα είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εξακριβώσεις τι ακριβώς προκαλεί τα κολλήματα που περιγράφεις

είναι αρκετά πιθανό να λύνεται, και να λύνεται με λιγότερα χρήματα και κόπο από το να καβαλάς το αμάξι και να πηγαινοέρχεσαι

δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που να μην λύνεται, προβλήματα με το ρεύμα λύνονται, και προβλήματα με τους δίσκους επίσης λύνονται, και με θερμοκρασίες επίσης κτλ κτλ, απλά έχει κάποιο κόστος

Δημοσ.

Φίλοι γεια σας και ειλικρινά ευχαριστώ για την διάθεση σας να με βοηθήσετε.

Εκτιμώ ότι είστε ειδικοί και πιθανόν να αντιληφθήκατε λαθεμένα ότι απαντάτε σε κάποιον με ανάλογες γνώσεις.

Δεν είναι ντροπή να ομολογείς την άγνοιά σου και να φροντίζεις να μαθαίνεις χωρίς βέβαια να κουράζεις όσους έχουν την καλή πρόθεση να σε βοηθήσουν.

Θα σας παρακαλέσω αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιον οδηγό η να μου δώσετε οδηγίες συγκεκριμένες ,πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου σημειώνω ότι οι υπολογιστές δεν είναι servers αλλά απλοί υπολογιστές ,σχετικά καλοί,της dell με λειτουργικό intel core 2.

Όσο για τα αίτια του κολλήματος δεν είναι εύκολη η διαπίστωση γιατί πρόκειται για υπολογιστή με πρόγραμμα μετάδοσης ήχου σε 24ωρη βάση με κάποιο νόμιμο και σοβαρό πρόγραμμα που βρίσκεται όμως από τον κατασκευαστή του σε ανάπτυξη νέα έκδοση,ενδεχομένως να φταίει και αυτό. Ίσως όμως να φταίνε και τα wind.XP να έχει πρόβλημα ένα αρχείο.Αυτά δεν τα λεώ εγώ απευθύνθηκα και στους τεχνικούς της Dell αλλά και στον κατασκευαστή του προγράμματος ήχου και δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη. Έτσι προσωπικά εκτιμώ ότι πρέπει να βρω έναν τρόπο να κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής από μακριά άλλα το teamwiever η το VNC παρότι διαθέτουν εντολή Cntrol+alt+del δεν φέρουν αποτέλεσμα απλούστατα γιατί δεν μπαίνουν στον κολλημένο υπολογιστή.

Σας κούρασα και με στενοχωρεί αυτό,που θα πάει θα βρεθεί κάποια λύση.

Δημοσ.

Δοκιμασε και κάποιο άλλο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης όπως το https://secure.logmein.com/ προσωπικά το συμπαθώ περισσότερο από όλα τα άλλα. Μπες στον ιστότοπο και γράψου - κάνε εγγραφή για τους υπολογιστές σου. ευκολο κ γρήγορο

Τέλος αυτό που είπαν τα παιδιά πάνω είναι ευκολο. Απλά βρες το όνομα του υπολογιστή σου.

Για να το βρεις δες εδώ

http://www.99cblog.com/1205/how-to-find-your-computer-name-using-command-prompt/

Ας υποθέσουμε τώρα οτι το όνομα του υπολογιστή σου είναι MITSOS

Τότε μέσα στο command prompt γραφεις (σε ενα παραθυρο dos δηλαδή όπως αυτό που άνοιξες απο πάνω για να δεις πως σε λένε)

shutdown /r /f /m \\MITSOS

Αν έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα ίσως δουλέψει.

Δοκίμασε κ πες μας ;)

Δημοσ.

Λοιπον δειτε τι μου βγαινει

μου γραφει με την εντολη cmd

C:\documents and settings\adminisrator>

εδω τι κανουμε παρακατω για βαλω το ονομα του υπολογιστη,αυτο που γραφει το εικονιδιο ο υπολογιστης μου στις ιδιότητες ,πληρες ονομα υπολογιστή.

Γιατι αν καταλαβες καλά εγω θέλω να κανω την επανεκκίνηση μεσα απο το δικτυο αλλου υπολογιστή....

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε τώρα οτι το όνομα του υπολογιστή σου είναι MITSOS

Τότε μέσα στο command prompt γραφεις (σε ενα παραθυρο dos δηλαδή όπως αυτό που άνοιξες απο πάνω για να δεις πως σε λένε)

Δημοσ.

Για να βρεις το όνομα του υπολογιστή θα πας με απομακρυσμένη σύνδεση στο pc που θέλεις να κάνεις shutdown πρώτα και θα βρεις το όνομα του. Δες στο παραπάνω post #4 πως θα το κάνεις.

Μετά θα ανοίξεις cmd από κάποιον άλλο υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο (και αυτό απομακρυσμένα) και θα γράψεις αυτό που σου λέει ο sphinxgr, αντικαθιστώντας το MITSOS με το όνομα του υπολογιστή που θέλεις να επανεκκινήσεις.

Δοκίμασε το κάποια στιγμή που δουλεύει να δεις αν πιάνει και όταν κολλήσει ξαναδοκίμασε το.

Θα ήθελα όμως να απαντήσεις αν σε βολεύει και αυτό που σου είπα με το winoff (κατέβασε το από http://www.ampsoft.net/utilities/WinOFF.php). Να βάλεις δηλαδή το pc να κάνει επανεκκίνηση αυτόματα 1 ή 2 φορές την ημέρα.

Θα επιλέξεις αν θέλεις κάποια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα (π.χ. 05.00) και θα βάλεις Adm. Restart (στο κάτω μέρος)

Στο General Options θα τσεκάρεις το Auto Reactivate, το Force shutdown και το Load on Windows startup.

Πατάς Activate και το αφήνεις. Θα κάνει μόνο του restart στις 5 τα χαράματα κάθε μέρα.

Έχει και άλλες επιλογές για το πότε να κάνει restart.

Δημοσ.

οκ

Και πολλές ευχαριστίες, δεν ξέρω τι μπορεί να εξυπηρετεί να κάνω επανεκκίνηση έτσι χωρίς λόγο,η επιθυμία μου είναι να κάνω επανεκκίνηση όταν κολλάει ο υπολογιστής και δεν έχω δυνατότητα πρόσβασης με άλλο τρόπο παρά μόνο μέσω του δικτύου του επαγγελματικού δικτύου,οπου μπορεί να μην βλέπω επιφάνεια εργασίας αλλα βλέπω στο δίκτυο τους σκληρούς δίσκους του κολλημένου υπολογιστή.

κάποιος φίλος μου είπε για ειδική κάρτα δικτύου ethernet που μπορεί έχεις πρόσβαση σε αυτή μέσω διαδικτύου.Δεν το κατάλαβα βέβαια και αν μπορεί να κάνει επανεκκίνηση από εκεί.

Δοκίμασα και αλλα προγράμματα που έχουν προαναφέρει παραπάνω οι φίλοι αλλα δεν τα πολυκατάλαβα και τα διέγραψα.Τωρα έχω κολλήσει και εγώ στο εξης.Το λέω περιφραστικά ίσως και κουραστικά αλλα έτσι μπορώ να το εκφράσω.

ότι δηλαδη ανοίγω dos cmd με λέει C:\documents and settings\adminisrator> τι γράφω παρακάτω ,πως βρίσκω τον υπολογιστή που θέλω για να προσθέσω το shutdown /r /f /m κλπ όπως έχω προαναφέρει και εκεί σταματάω είτε ping είτε ipconfig δεν μπορώ να βρω άλλους υπολογιστές είναι ισως τόσο απλό για σας αλλα αδύνατον για μένα τον μη σχετικό.

Ένας ηλεκτρολόγος βέβαια μου είπε να βάλω τηλεκατευθυνόμενη πρίζα που να ενεργοποιείται μέσω τηλεφώνου και τι δεν ακούς ο καθένας θέλοντας να βοηθήσει έχει και μια πρόταση. Ναστε καλά όλοι και πολύ σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε 2 PC. To A και το Β.

Για να βρουμε πως λένε το Α, πάμε καθόμαστε μπροστά του και ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες. http://www.99cblog.com/1205/how-to-find-your-computer-name-using-command-prompt/

Τελειώσαμε με το Α. Βρήκαμε πως το λένε. Το λένε MITSO. Το γράψαμε και σε ένα χαρτάκι να μην το ξεχάσουμε και φεύγουμε.

Αυτό που θέλουμε είναι να κλείσουμε τον Υπολογιστη Α ενώ εμείς καθόμαστε στον υπολογιστή Β και πιθανότατα τρώμε παράλληλα και ένα σουβλάκι.

Πάμε καθόμαστε στον υπολογιστή Β και μέσα στο command prompt γραφεις (σε ενα παραθυρο dos δηλαδή όπως αυτό που άνοιξες απο πάνω για να δεις πως σε λένε)

Αν έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα ίσως δουλέψει.

ξαναλέω όμως. Δοκίμασε το www.logmein.com

Δημοσ.

Οι ελεγχόμενες επανεκκινήσεις έχουν σκοπό να ξαλαφρώσουν τον φόρτο του υπολογιστή και να τον ξεκουράσουν.

Το έκανα σε ένα pc που έπρεπε να ήταν συνέχεια ανοιχτός αλλά κολλούσε περίπου στις δύο μέρες. Τον έβαλα να κάνει restart κάθε 12 ώρες και δεν κολλούσε μετά.

Προκειμένου να κάνεις χιλιόμετρα κάθε τόσο, υπολόγισε κάθε πότε περίπου κολλάει και βάλτο να κάνει restart σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το όνομα του υπολογιστή, όπως σου είπε ο sphinxgr, ή θα στηθείς μπροστά στο pc ή θα το πάρεις remote με το teamviewer ή το vnc.

Ίσως να το δεις και στην περιοχή δικτύου στην ίδια ομάδα εργασίας με τους υπόλοιπους υπολογιστές.

Δημοσ.

Αυτό τον καιρό δεν έχω πρόσβαση σε PC και γράφω από το κινητό μου. Μήπως η εκκίνηση θα μπορούσε να γίνει με χρήση ενός απλού Dialup PCI Modem σε συνδυασμό με κατάλληλη ρύθμιση στο BIOS και μια τηλεφωνική κλήση ή κλήση φαξ; Απ' ότι θυμάμαι αυτό γινόταν στο παρελθόν. Ας το δοκιμάσει κάποιος που έχει Dialup PCI Modem.

Δοκίμασε και τη χρηση του Poweroff 3.0.1.3 http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=3913&t=0&i=1 από άλλο υπολογιστή του δικτύου με την επιλογή Remote Computer.

Δημοσ.

Εγώ για αρχή θα εστίαζα στο να διαπιστώσω για ποιο λόγο κολλάει ο υπολογιστής και όχι να βρώ λύση ΑΦΟΥ έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα...

Κανονικά, αφού αυτός ο υπολογιστής είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για σένα και κάνει σημαντικές αποστολές δεδομένων όπως λες, θα έπρεπε να μην έχει εγκατεστημένο πάνω του τίποτα περισσοτερο από το λειτουργικό και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς για αυτές τις αποστολές.

Μήπως του έχεις εγκαταστήσει πολλά προγράμματα άσχετα και κάποιο σου δημιουργεί κάποιου είδους conflict;

Έχεις σκεφτεί τη λύση κάποιου άλλου λειτουργικού πιο σταθερού; Πχ Linux; (φαντάζομαι το pc έχει windows πάνω έτσι; )

Κάθε πότε έχεις πρόσβαση στο χώρο που είναι το pc που παρουσιάζει το πρόβλημα; Γιατί εαν πχ πηγαίνεις σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα, θα μπορούσες να πάρεις ένα φτηνό netbook, να το έχεις σε standby mode στο δίκτυο και σε περίπτωση που κολλήσει ο προβληματικός υπολογιστής να ενεργοποιήσεις το netbook ώστε να κάνεις τη δουλειά σου και όταν πάς στο χώρο σε κάποια άλλη στιγμή επαναφέρεις τον προβληματικό.

Αυτό που σου είπε ο ηλεκτρολόγος είναι μια άλλη λύση.Υπάρχουν ρελέ στο εμπόριο που ενεργοποιούνται οι επαφές του μέσω GSM κινητής τηλεφωνίας στέλνοντας ένα απλό μήνυμα μέσω κινητού.

Επίσης, τρομερό και free προγραμματάκι που μπορείς να κάνεις προγραμματισμένες ενέργειες (reset,shutdown,εκκίνηση εφαρμογών) σε εβδομαδιαία βάση είναι το WakeupOnStandBy.Διάβασε το manual του να δεις τι κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...