Προς το περιεχόμενο

Πρατήριο βενζίνης κλέβει! (Aegean Παπαναστασίου Θεσσαλονίκη)

babylonx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια βόλτα για μια βουτιά στις κοντινές παραλίες της Χαλκιδικής και φυσικά πριν την εκδρομή πήγαμε να βάλουμε βενζίνη.

Ο λόγος για το γνωστό για τις χαμηλές τιμές του πρατήριο Aegean στην Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη, αυτό που είναι ορατό από την Κ. Καραμανλή, απέναντι από το Ιπποκράτειο.

Όπως θα διαβάσετε και στην καταγγελία, όσοι έχετε το κουράγιο και την όρεξη, όχι μόνο μας έβαλαν τη μισή βενζίνη από αυτή που πληρώσαμε αλλά θα μας δέρνανε κιόλας που διαμαρτυρηθήκαμε.

Η παρακάτω καταγγελία υποβλήθηκε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:

Γ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ:

Την Κυριακή 31/07/2011 περίπου στις 14:00 αποφάσισα να βάλω βενζίνη στο όχημά μου από το εν λόγω πρατήριο το οποίο μου είχε συστηθεί λόγω χαμηλής τιμής. Ζήτησα αμόλυβδη βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Η τιμή ήταν 1,629 ευρώ/λίτρο και η αντλία μετά το γέμισμα έδειξε ποσότητα 12,26 λίτρα η οποία είναι σωστή για τη συγκεκριμένη αξία που ζήτησα και με βάση την παραπάνω τιμή ανά λίτρο.

Είμαι σίγουρη ότι δεν έλαβα την παραπάνω ποσότητα βενζίνης. Ο δείκτης της βενζίνης του οχήματός μου είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμικός κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν για συγκεκριμένη ποσότητα βενζίνης ο δείκτης ανέβει 1 γραμμή για τη διπλάσια θα ανέβει 2 γραμμές κοκ και αυτό συμβαίνει σε όλη την περιοχή των ενδείξεων. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία μου περίπου 2 χρόνια, γνωρίζω καλά από την εμπειρία μου πως κάθε γραμμή αντιστοιχεί σε περίπου 5-6 λίτρα βενζίνης άρα με την παραπάνω ποσότητα θα έπρεπε να δω διαφορά κάτι παραπάνω από 2 γραμμές. Η διαφορά ήταν ακριβώς 1 γραμμή. Με λίγα λόγια πλήρωσα περισσότερα από 12 λίτρα βενζίνης και πήρα 6 λίτρα, ίσως και λιγότερα.

Η διαφορά στην ένδειξη από το αναμενόμενο ήταν προφανής αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα άμεσα διότι δε μπορούσα να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να με κλέβουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό. Θεώρησα ότι ίσως έφταιγαν άλλοι παράγοντες (κόλλησε ο μετρητής ή το φλοτέρ στο ντεπόζιτο, υπήρχε μια κλίση στο οδόστρωμα όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο κατά το γέμισμα και η οποία μπορούσε να επηρεάσει την ένδειξη κλπ) οπότε, με καλή πίστη, απομακρύνθηκα από το πρατήριο χωρίς να διαμαρτυρηθώ.

Μετά από μερικά μέτρα διαδρομής κι αφού ο δείκτης παρέμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την ποσότητα της βενζίνης που είχα πληρώσει, αφού προσπάθησα να αποκλείσω κι άλλα ενδεχόμενα (έσβησα εντελώς το αυτοκίνητο μήπως είχε "κολλήσει" κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα), επέστρεψα στο βενζινάδικο να διαμαρτυρηθώ.

Σταμάτησα το αυτοκίνητο σε σημείο που δεν ενοχλούσα, κατέβηκα, ζήτησα τον υπεύθυνο και τον κατηγόρησα ευθέως για κλοπή στις αντλίες. Αυτός φυσικά το αρνήθηκε. Όμως επέμεινα στη διαμαρτυρία μου και τότε κινήθηκε εχθρικά εναντίων μου. Τότε υποχώρησα και μπήκα στο αυτοκίνητο και άμεσα ανέβασα τα παράθυρα και κλείδωσα τις πόρτες αφού ο εν λόγω "κύριος" συνέχισε να κινείται προς το μέρος μου με προφανείς εχθρικές διαθέσεις. Έπειτα έφτασε στην πόρτα του οδηγού την οποία και επιχείρησε να ανοίξει, δεν τα κατάφερε και τότε χτύπησε μια γροθιά στην πόρτα φωνάζοντας "να είσαι σοβαρή ρε γ@μημένη" επιβεβαιώνοντας τις εχθρικές διαθέσεις του. Αισθάνθηκα πως απειλούμαι και εμφανώς τρομοκρατημένη ξεκίνησα την μηχανή. Τότε ο εν λόγω "κύριος" υποχώρησε ελαφρά προς τα πίσω και εγώ πολύ ομαλά απομακρύνθηκα από το πρατήριο. Αναφέρω τα παραπάνω διότι θέλω να τονίσω ότι παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης και την εχθρική διάθεση του εν λόγω "κυρίου" παρέμεινα ψύχραιμη χωρίς να θέσω σε κίνδυνο τον ίδιο και τους υπόλοιπους γύρω μου. Είναι προφανές από την περιγραφή ότι είμαι γυναίκα και άρα βρισκόμουν σε δυσμενή θέση απέναντί του λόγω σωματικής διάπλασης δεδομένο το οποίο δε δίστασε όπως φαίνεται να εκμεταλλευτεί. Τέλος θα ήθελα απλά να αναφέρω (χωρίς να θεωρηθεί κάποια μορφή διάκρισης) το γεγονός ότι από την προφορά του συμπεραίνω ότι επρόκειτο για αλλοδαπό.

Ο κύριος λόγος που δεν κάνω την καταγγελία επώνυμα είναι ότι προφανώς και οι ενδείξεις του δείκτη της βενζίνης είναι υποκειμενικό κριτήριο για τη μέτρηση της βενζίνης. Δε μπορώ υπό αυτή την άποψη να αποδείξω τα λεγόμενά μου. Είναι προφανές ότι το μόνο δεδομένο είναι ο λόγος μου απέναντι στο δικό του και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις. Θεωρώ ότι ο πρατηριούχος μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίων μου με βάση αυτό και άλλα κενά στην καταγγελία μου.

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πριν τον κατηγορήσω να κάνω τον απλό έλεγχο με δοχείο του οποίου την χωρητικότητα θα γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο το όλο σύστημα κλοπής να απενεργοποιείται ακόμη και με τηλεχειρισμό οπότε και να εκτεθώ εγώ αντί για τον πρατηριούχο. Εξάλλου νομίζω γίνεται προφανής ο σκοπός κάποιου που μόλις έβαλε βενζίνη στο όχημά του, όταν επιστρέφει μετά από μερικά λεπτά και ζητάει να του γεμίσουν δοχείο από την ίδια αντλία που γέμισε και το όχημά του. Αν κρίνω από τις εχθρικές διαθέσεις του θα είχα και πάλι την ίδια αντιμετώπιση.

Τέλος υποθέτω ότι το ποσοστό της κλοπής ρυθμίζεται από τον πρατηριούχο κατά περίπτωση. Κοινώς σε "κόβει" για να καταλάβει με τι έχει να κάνει και έπειτα ρυθμίζει αναλόγως την κλοπή όσο θεωρεί ότι τον παίρνει. Δε θεωρώ ότι κλέβει από όλους το μισό και παραπάνω διότι θα ήταν αδύνατο να παραμένει απαρατήρητος σε βάθος χρόνου. Δε θεωρώ λοιπόν καθόλου απίθανο να θεώρησε πως έχει να κάνει με μια νεαρή γυναίκα με μειωμένη αντίληψη, ανύπαρκτες μηχανολογικές γνώσεις και ανίκανη να υπερασπιστεί το δίκιο της οπότε και θεώρησε ότι τον παίρνει να με κλέψει χοντρά.

Θα συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου και φυσικά θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και τη δική σας συμβουλή. Έπειτα ίσως επαναλάβω την καταγγελία μου επώνυμα.

Δ. ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:

Ο λόγος που κάνω την καταγγελία είναι διότι θα ήθελα να ελεγχθεί το εν λόγω πρατήριο από τις αρμόδιες αρχές και εάν όντως τελείται αδίκημα σε βάρος των καταναλωτών όπως υποστηρίζω να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Πάνω σε αυτό θα εκτιμούσα τυχόν συμβουλή σας ώστε να απευθυνθώ σε κάποιο πιο αρμόδιο όργανο εάν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δεν είναι το πλέον κατάλληλο. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο εύκολα βρίσκει κανείς και άλλες ανώνυμες καταγγελίες για το εν λόγω πρατήριο και την κλοπή του στις αντλίες. Άρα πιστεύω ότι δεν είμαι η πρώτη που το καταγγέλλω για κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμία αξίωση για το ποσό της κλοπής (περί τα 10 ευρώ κατά τη γνώμη μου) αλλά δε μπορώ να ανεχτώ πως μπορεί κάποιος να κλέβει και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό τους ανυποψίαστους καταναλωτές και να παραμένει ατιμώρητος. Για την εχθρική κίνηση και την απόπειρα άσκησης σωματικής βίας σε βάρος μου ίσως κινηθώ νομικά εναντίων του εν λόγω "κυρίου" αλλά περιλαμβάνω τις παραπάνω λεπτομέρειες και στην αναφορά μου διότι θα ήθελα να έχετε μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης: Δε με κλέψανε απλά, θα με δέρνανε κιόλας επειδή διαμαρτυρήθηκα για την κλοπή. Επίσης σας γνωστοποιώ ότι θα δημοσιοποιήσω την εν λόγω καταγγελία σε ηλεκτρονικά και άλλα δημόσια μέσα.

Δημοσ.

Θα σας δέρνανε,πήγατε να βάλετε βενζίνη κτλ.γράφεις επάνω.Ήσουν μόνη;

Ενώ πιο κάτω περιγράφεις σαν να ήσουν μόνη.

Δημοσ.

Μπορεί και να έγιναν τα πράγματα όπως αναφέρονται στο αρχικό post, αλλά όπως και να έχει η ανώνυμη καταγγελία είναι εξαιρετικά ύποπτη.

Δημοσ.

Εγώ ήμουν συνοδηγός και περίμενα στο αυτοκίνητο. Η καταγγελία έγινε από την οδηγό. Ξαφνικά τη βλέπω μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει το κλειδί στη μηχανή, κλειδώνει πόρτες και ανεβάζει παράθυρα. Πριν καλά καλά καταλάβω τι συμβαίνει, έρχεται ο τύπος από πίσω, προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα, δεν μπορεί φυσικά και τότε κοπανάει μια μπουνιά επάνω της και αρχίζει τα καντήλια. Η οδηγός βάζει μπρος και αυτός κάνει ένα βήμα πίσω. Και φεύγουμε προσεκτικά. Φυσικά αυτά συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Δε περίμενα να πάρουν τα πράγματα τέτοια τροπή και βρέθηκα εντελώς απροετοίμαστος. Μέχρι να καταλάβω τη συνέβη είχαμε φύγει. Και καλύτερα πιστεύω που έγινε έτσι γιατί οι εντάσεις και τα νεύρα μπορεί να έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Μη στεναχωριέσαι BadBoy, ας μιλήσουμε με το δικηγόρο και θα γίνει και επώνυμα η καταγγελία. Απλά είναι ότι για το θέμα της κλοπής δεν υπάρχουν αποδείξεις. Νομίζω καταλαβαίνετε ότι δεν είναι σοβαρό επιχείρημα στο δικαστήριο το να πεις "ανέβηκε ο δείκτης 1 γραμμή και όχι 2 όπως θα έπρεπε", οπότε δε θέλουμε να μπλέξουμε με δικαστήρια για την ώρα. Εάν όμως καταφέρουμε να εντοπίσουμε αποδείξεις για το συμβάν της βιαιοπραγίας νομίζω ότι θα είναι σοβαρό πλήγμα στο ήθος του υπαλλήλου.

Βέβαια όλα αυτά με επιφύλαξη, νομικοί δεν είμαστε γι' αυτό και δε κάναμε την καταγγελία επώνυμα μέσα στο Σ/Κ που δε μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον.

Κρίνετε όλοι το ποστ όπως νομίζετε, εγώ το θεωρώ πως το χρέος μου προειδοποιήσω δημόσια για το συγκεκριμένο κακό επιχειρηματία το έκανα.

Όσο για το μπιτόνι που λέτε, εδώ Θεσσαλονίκη δε στα γεμίζουν, επικαλούνται θέματα ασφαλείας. Εκτός αυτού, όπως είπα, δε μπορεί να κλέβει ο τύπος σε τέτοιο ποσοστό χωρίς να έχει καλό σύστημα. Ηλεκτρολόγος μηχανικός σπουδάζω και ήδη περνάνε από το μυαλό μου ένα σωρό τρόποι να κλέψεις το σύστημα με πολύ εξεζητημένο τρόπο, ρυθμίσιμο και φυσικά απενεργοποιήσιμο. Αν είναι να χώσεις ένα microcontroller να στην κάνει τη δουλειά ήδη περνάει ο κώδικας από το μυαλό μου. Οπότε το να πάω εκεί με ένα 4λιτρο, να δεχτεί να το γεμίσει και να γίνω και ρεζίλι δε νομίζω πως ήταν ότι καλύτερο. Το σκέφτηκα πάντως και το πρότεινα στην κοπέλα αλλά δευτερόλεπτα μετά της το πήρα πίσω γιατί πέρασε από το μυαλό μου το παραπάνω σενάριο.

Δημοσ.

To θέμα με το μπιτόνι δε μπορεί να παίξει,διότι μόλις το δούνε πατάνε το κουμπάκι τους και όλα επιστρέφουν στο κανονικό. Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί ένα πρατήριο που κλέβει είναι συστηματική παρακολούθηση και φουλάρισμα.

Προσοχή όμως. Δεν πρέπει να λες του πρατηριούχου "φούλαρε" το, διότι κι αυτός πονηρεύεται.

Ενω γνωρίζοντας εσύ πως εισαι 5 λιτρα κάτω απο το φουλ, του λές "βαλε ενα 20ρικο" ήτοι 12-13 λίτρα. Εαν λοιπόν το 20ρικο αυτό μπεί όλο...ε τότε μιλάμε για κλέψιμο.

Μου χει τύχει σε μένα με μπιτονάκι,αλλά δε ξέρω πως τη πατησε υπαλληλος εκεί και μου έβαλε στο μπιτονακι 4 λιτρων, 5,κάτι λίτρα...Λογω "χωριού" δεν το κανα θεμα εκείνη την ώρα,αλλά φυσικά το κανα βούκινο.

Παλιότερα που φουλαρα απο ρεζερβα, είχε πετύχει αρκετές περιπτώσεις αλητήριων,αλλά πλεον εχουν ζορίσει οι εποχές για να βαζεις 100-100ε βενζίνη.(κι αυτό ουσιαστικά εκμεταλλεύονται).

Δημοσ.

έχοντας διαβάσει αρκετά παράπονα σε διάφορα sites σχετικά με "κλοπές" σε βενζινάδικα, ήθελα κάποια στιγμή να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με αυτό.

χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που γράφουν, τα περισσότερα παράπονα με κάνουν και γελάω.

δεν έχω καμία σχέση με βενζινάδικα απλά μερικές φορές δεν κρατιέσαι...

μου θυμίζουν τα παράπονα που κάνουν οι καταναλωτές σχετικά με περίεργες χρεώσεις Internet στα smartphones. βέβαια ξέρουμε όλοι (τουλάχιστον σε αυτό το site) ότι κατα 99% δεν είναι περίεργες οι χρεώσεις αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είναι και τόσο smart όσο και το κινητό.

δε θέλω να το παίξω έξυπνος και αυτό που γράφω είναι αυτονόητα για τους περισσότερους αλλά ας τα αναφέρουμε.

λοιπόν, πριν αρχίσουμε γκρίνιες και καταγγελίες ας έχουμε στο νου μας κάποια πράγματα

σε πολλά αυτοκίνητα ο δείκτης καυσίμου δεν πέφτει ομοιόμορφα. μπορεί να έχουμε κάνει πχ 400 χιλιόμετρα και να έχει πάει ο στη μέση και να θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε άλλα τόσα με ίδιο τρόπο οδήγησης και στην πραγματικότητα μετά από πχ 300 να αδειάσει το ρεζερβουρ. όχι δε μας έκλεψε κανείς.

στο δικό μου, ένα vw polo tsi ο πρώτος δείκτης πέφτει μετά από περίπου 200χμ (~10,5 λίτρα) από εκεί και πέρα κάθε δείκτης πέφτει ανά ~100χμ (~5 λίτρα)

(οδήγηση σε επαρχία με ταχύτητες 90χαω σε όσους τους φαίνεται χαμηλή η κατανάλωση)

τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν επίσης και ψηφιακό μετρητή όπου σου λέει (εκτίμηση) πόσα χιλιόμετρα μπορείς να βγάλεις ακόμα εαν συνεχίσεις να οδηγείς με τον ίδιο τρόπο.

έστω ότι κάποιος οδηγάει συντηρητικά (όπως εγώ πχ) και όταν γεμίζει το ρεζερβουρ του βγάζει υπόλοιπο ~800χμ.

ανάλογα του τρόπου οδήγησης αυτό το υπόλοιπο μπορεί να αυξάνεται. δηλαδή μπορεί μετά από 20χμ να του βγάλει υπόλοιπο 850χμ.

όχι δεν είναι βλάβη. απλά το σύστημα βλέπει ότι με τον τρόπο που οδηγάμε η κατανάλωση είναι χαμηλή και αν συνεχίσουμε έτσι τελικά θα μας βγάλει για περισσότερα χιλιόμετρα απ όσο είχε υπολογίσει στην αρχή.

δοκιμάστε πχ να κάνετε τη διαδρομή πήλιο-βόλος που είναι κατηφόρα και δείτε τι θα δείχνει ο δείκτης μόλις φτάσετε στο βόλο. δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της διαδρομής πάει χωρίς γκάζι η μέση κατανάλωση πέφτει πολύ.

την τελευταία φορά που έκανα τη διαδρομή ενώ πήγαινα προς πήλιο και μου έβγαζε υπόλοιπο ~650χμ στο γυρισμό πήγε στα ~900. αυτό βέβαια είναι εικονικό διότι μέσα στην πόλη η κατανάλωση να αυξηθεί.

τώρα αν ο ίδιος πάει πατημένος και πάει να γεμίζει το ρεζερβουρ, ο δείκτης δε θα δείξει υπόλοιπο 800χμ αλλά ίσως και 600χμ. παλι δε μας κλέψανε

αυτό διότι ο υπολογιστής υπολογίζει με βάση την κατανάλωση που είχαμε αυτή τη στιγμή. αν εμείς χαμηλώσουμε ταχύτητα θα δούμε το υπόλοιπο να ανεβαίνει,

έχω διαβάσει παράπονα με αυτό το συγκεκριμένο θέμα που με πιάνουν τα γέλια.

τι έπαθα την προηγούμενη εβδομάδα.

πέφτει ο πρώτος δείκτης κοντά στα 200χμ (όπως πάντα εξάλου, λίγο πάνω λίγο κάτω άλλες φορές) πάω να βάλω βενζίνη και μου βάζει ~10.50λίτρα (όπως το υπολόγιζα δηλαδή άρα δε με κλέβει). ο δείκτης δεν ανέβηκε. κάνω μερικά χιλιόμετρα, τίποτα.

ακριβώς το ίδιο που έπαθες κι εσύ.

εγώ αποφάσισα να πάω στο service να δούνε το μετρητή μήπως κόλλησε. με το που φτάνω βλέπω το μετρητή να πάει στο full. σηκώνομαι και φεύγω πριν βγω καν από το αμάξι. κάνω κάποια χιλιόμετρα και πέφτει κανονικά πάλι ο δείκτης, γεμίζω και πάει πάλι στο full.

συμπέρασμα. προφανώς είχε κολλήσει.

αν πήγαινα στο πρατήριο δε θα γινόμουν ρόμπα; τι στοιχεία είχα;

λίγο δύσκολο πάντως να σε έκλεψε διότι αν κατάλαβα καλά όπως είπες σου έβαλε όσα λίτρα ακριβώς υπολόγιζες κι εσύ να χωρέσει το ρεζερβουρ.

γενικά δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αν σε έχει κλέψει ο άλλος ώστε να κάνεις παράπονα εκείνη τη στιγμή. και αν έχει πρόβλημα το αμάξι, ο μετρητής;

εγώ στη μόνη περίπτωση που θα έκανα παράπονα εκείνη τι στιγμή θα ήταν αν σε άδειο ρεζερβουρ θα μου έβαζε πάνω από 45 λίτρα

τώρα κάτι σχόλια που ακούω στου στυλ...

ανέβηκε μια γραμμή και όχι 2

ο δείκτης έδειξε υπόλοιπο 699 και όχι 700χμ όπως άλλες φορές

μου έβγαλε 500χμ και όχι 501 όπως άλλες φορές

εμένα μου φαινονται καραγκιοζιλίκια.

μπορεί να έχεις δίκιο και όντως να σου έβαλε λιγότερο (αμφιβάλλω όμως) αλλά όπως το περιγράφεις δεν έχεις αποδείξεις.

να μας έλεγες ότι το γέμισες και αντί για 40 σου έβαλε 45 κάτι είναι. αλλά αυτό που λες...

και αν είναι δυνατόν να κλέβανε τόσο. να σου φάει κανα λίτρο οκ αλλά 6 στα 12!!!

αυτό που κρατάω πάντως από το ποστ σου είναι η συμπεριφορά του υπαλλήλου.

βασικά δεν αναφέρομαι εξολοκλήρου σε σένα μιας και πολλά που έγραψα δε σε αφορούν, απλώς ήταν μια αφορμή να γράψω αυτά που ήθελα γιατί έχω ακούσει-διαβάσει ουκ ολίγα παράπονα

Υ.Γ μεγάλο ποστ βγήκε

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το πόσο καλά γνωρίζει ένας χρήστης το όχημα που οδηγεί εδώ και χρόνια αγαπητέ. Όταν ξέρω καλά ότι το κουτάκι μου είναι 5-6 λίτρα δε μπορείς εσύ να μου πεις ότι δεν είναι. Γράφει και στην καταγγελία: ο μετρητής είναι ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ. Αν ξέρεις απλά μαθηματικά καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι το κουτάκι είναι 5-6 λίτρα και στην αρχή της κλίμακας και στη μέση και στο τέλος. Άντε ίσως με μια εξαίρεση όταν είναι κοντά στο φουλ γιατί όλοι ξέρουμε ότι σπάνια μετριούνται τα τελευταία λίτρα πάνω πάνω. Είναι κι ο σωλήνας στη μέση που χωράει μερικά λίτρα, μπορεί η μέτρηση να ξεκινάει 1-2 πόντους χαμηλότερα από το ταβάνι κλπ. Με λίγα λόγια βλέπω αλλαγή μια γραμμή εάν βάλω 5 λίτρα βενζίνη είτε έχω 10 λίτρα μέσα είτε έχω 35. Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό; Και δεν ήμουν κοντά στο φουλ, είχα 10 λίτρα + τη ρεζέρβα μέσα και πήγα να βάλω ακόμη 10. Δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με κλοπή 5-10% γιατί ούτε να την αποδείξω με το δείκτη μπορώ ούτε και με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια με τις έννοιες που έχω στο κεφάλι μου. 10% σε κλέβουν κάθε μέρα σε 10άδες πράγματα, ίσως ακόμη και στο ψωμί που άλλος το πουλάει 70 λεπτά κι άλλος το δίνει 50 και είναι 250 γραμμάρια αντί για 300. Δεν ασχολούμαι όμως. Όταν βλέπω όμως 50% λιγότερη βενζίνη από αυτή που την αγόρασα δε μπορώ να μην ασχοληθώ! Ούτε είμαι τρελός να βλέπω πουλάκια, ούτε είχα καμιά διάθεση να τρέχω να ασχολούμαι με βλακείες Κυριακάτικα, ούτε φυσικά έχω κάτι με τον άνθρωπο που δε γνωρίζω καν. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε που αναφέρεται και στην καταγγελία: δε μπορώ να το αποδείξω. Άρα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι τουλάχιστον άστοχα σε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

Σταματήστε μερικοί να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των άλλων. Αισθάνομαι την υπεροψία με την οποία με αντιμετωπίζεις. Ναι, καταγγέλλω ότι μου έβαλε περίπου τη μισή βενζίνη από αυτή που πλήρωσα και επιμένω. Ούτε μειωμένο IQ έχω, ούτε τρελός είμαι, ούτε έχω όρεξη να ασχολούμαι για να γίνεται κουβέντα ούτε βλέπω πουλάκια. Και φυσικά το να μου πεις ότι κόλλησε ο δείκτης είναι επίσης χαζό. Τι περίεργο, 180 χιλιόμετρα μετά με συντηρητική οδήγηση ο δείκτης έπεσε 2 γραμμές (περίπου 10 λίτρα)! Ρε δες, ένας δείκτης που κολλάει στο ανέβασμα αλλά στο κατέβασμα πέφτει κανονικά... Περίεργα πράγματα συμβαίνουν...

Και δεν είμαι ο μόνος. Εδώ έχει τύχει περίπτωση γιος και μάνα να βάλουν 3 λίτρα ο καθένας ο ένας μετά τον άλλο στο καπάκι σε 3λιτρο παπί! Περιέργως το 3λιτρο παπί τα χώρεσε τα 6 λίτρα! Βλέπεις η μαμά δεν ήξερε ότι ο γιος είχε "φουλάρει" το παπί πριν λίγο και όταν αυτός επέστρεψε το πήρε και πήγε και το "φούλαρε" κι αυτή! Αλλά κατά τη γνώμη σου δεν έκλεψαν κανένα από μας. Όλοι λέμε καραγκιοζιλίκια.

Δημοσ.

Αν το "κουτάκι" γίνει μονάδα μέτρησης τότε και μόνο τότε η καταγγελία σου θα στέκει. Μέχρι τότε κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κουτάκια και πράσινα άλογα. Και που ξέρεις ότι ο μετρητής είναι γραμμικός? Και λες ότι το κουτάκι είναι 5-6 λίτρα. Άλλο 5 και άλλο 6.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποτελούν μια άριστη ένδειξη του πόσο κααύσιμο έχουμε, και πόσο μας απομένει να διανύσουμε βάσει διάφορων υπολογισμών αλλά μέχρι εκεί.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΒΑΛΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ

Ξέρεις πόσες φορές μου τυχαίνει -σε διάφορα πρατήρια- να βάζω ας πούμε 40 ευρώ και άλλες φορές να είναι 3 κουτάκια, άλλες 4 κουτάκια και άλλες 5 κουτάκια? Πόσο εύκολα χάνω ένα κουτάκι αφού φύγω ή που κερδίζω ένα κουτάκι? Και μεταξύ μας αποκλείεται να έκλεβε 50%.

Αν είχες αμφιβολίες και για να στέκει η καταγγελία, και όχι με κουτάκια γιατί θα γελάνε ακόμη και τα κεραμίδια, θα έπρεπε να μην μιλήσεις, και να πας να πάρεις ένα μπιτόνι κατάλληλο για καύσιμα και βαθμονομημένο τουλάχιστον ας πούμε 10 λίτρα. Να πήγαινες μετα στο ίδιο βενζινάδικο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (συνήθως πληκτρολογώντας το ποσό που θέλουμε) να σου έβαζε στο μπιτόνι 5 ευρώ. Αν αρνιόταν την αντλία ή την πληκτρολόγηση ή φυσικά αν ήταν λιγότερο από τα λίτρα που έγραψε το μηχάνημα θα είχαμε πρόβλημα και πολύ απλά θα φωναζες την αστυνομία να καταγράψει επιτόπου το συμβαν.

Για να τελειώσω όσο καλά και να ξέρεις το αμάξι δεν μπορείς να στηρίζεσε σε κουτάκια όσο και να επιμένεις. Είναι αστείο για να μην το πω γελίο. Η ένδειξη που έχεις στο αυτοκίνητο εξαρτάται από ένα κάρο πράγματα. Την θερμοκρασία που τώρα που είναι καλοκαίρι αποκτά όγκο το καύσιμο αν το έχεις στον ήλιο, την σχετική θέση του φλοτέρ, τα διαφορα ηλεκτρονικά και μονάδες υπολογισμού που μπορεί να καθυστερουν να ρίξουν και να ανεβάσουν κουτάκια αν δεν περάσει χρόνος διότι στις λακούβες θα χοροπήδαγαν κουτάκια, τον υπολογιστή ταξιδίου που υπολογίζει ποσα χιλιομετρα απομενουν, τα μηχανικα μερη του φλοτερ και την ποιοτητα τους. Μου έχει κολλήσει qashqai στα 5 κουτάκια ( το είχα καταλάβει βέβαια διότι έκανα χιλιόμετρα και οι ενδείξεις ήταν αντιφατικές ) και ξαφνικά έχασα 3 κουτάκια μέσα σε 5 λεπτά για να ανάψει το λαμπάκι.

Είπαμε μας κλέβουν αλλά η αντίδραση πρέπει να γίνεται σωστά και όχι έτσι. Στην τελική ενημερώνεις γνωστούς ότι κάτι έτυχε και αν το ξαναπάθει κανείς δεν ξαναπατάτε κανένας. Αλλιώς όπως είπα. Όχι με κουτάκια.

Δημοσ.

Άλλος ένας που υποτιμά τη νοημοσύνη μου! Μπράβο ρε, καλά το πάτε. Είπαμε, είμαι χαζός, έχω μειωμένο IQ και ακούω πουλάκια. Και είναι εντελώς τυχαίο ότι δεν τον καταγγέλω μόνο εγώ για κλοπή.

Μάλλον δεν έκανα σαφές ότι δεν είμαι το άτομο που θα ασχολιόμουν με 1-2, ακόμη και 3 λίτρα στα 12. Αλλά μερικοί επιμένετε να μη καταλαβαίνετε ότι ο απέναντί σας δεν είναι ηλίθιος ούτε είστε πιο έξυπνοι από το μέσο όρο των ανθρώπων που συναναστρέφεστε καθημερινά στη ζωή σας.

Ενημέρωσα. Όλους τους γνωστούς αλλά και όσο κόσμο μπόρεσα από τα φόρουμ. Εσύ όμως είσαι ο κλασσικός τύπος που έχει μια απάντηση για όλα.

Σύμφωνα με τη λογική σας: Άμα θα πας να βάλεις 40 λίτρα σε άδειο 40άρι ντεπόζιτο και ο δείκτης ανέβει στο 50-70% και όχι τουλάχιστον στο 90%, δε σε έχουν κλέψει αλλά βλέπεις πουλάκια. Επειδή, τι να κάνουμε, το μετράς με γραμμές. Ακόμη κι αν μετά από ταξίδι ο δείκτης σου υποχωρεί κανονικά! Φίλε έχεις καταλάβει κι εσύ κι άλλος πριν ότι κάτι σαν κι αυτό μου απαντάτε; Μίλησα εγώ πουθενά για ακρίβεια έστω 3 λίτρα; Τα 6 όμως; Τα αμφισβητείς κι αυτά; Είπαμε, δε θα τον εμπιστευόμουν το δείκτη για 1-2 λίτρα. Για 5-6 όμως είναι σοβαρή ένδειξη η διαφορά που μου δείχνει. Το καταλαβαίνετε και οι δύο σας αυτό;

Επίσης λες ότι ο δείκτης δε μεταβάλλεται άμεσα γιατί στις λακούβες θα χοροπήδαγαν κουτάκια. Μπράβο ρε. Έλα μπαμπά να σου δείξω που το έχει η μαμά. Δε ξέρω από εξομάλυνση πρώτης παραγώγου εγώ, περίμενα εσένα να μου το πεις. Μήπως να σου θυμίσω ότι το σύστημα μηδενίζει όταν σβήνεις και ξανανάβεις τα ηλεκτρονικά (όπως αναφέρω ότι έκανε ο οδηγός) και τότε ο δείκτης πετάγεται άμεσα στην τελευταία μέτρηση που πήρε γιατί δεν υφίσταται πρώτη παράγωγος με μία μόνο μέτρηση; Σόρρυ αλλά αν είναι να τις στήσουμε και να τις μετρήσουμε (τις γνώσεις μας) εδώ πέρα μέσα, να το κάνουμε σωστά! Μήπως να σου θυμίσω ότι ακριβώς επειδή λάβαμε τους παράγοντες που λες υπόψη δε διαμαρτυρηθήκαμε άμεσα (παρά την απορία μας μόλις είδαμε τη διαφορά) αλλά προτιμήσαμε να κάνουμε ένα κύκλο το τετράγωνο και σιγουρευτούμε ότι κάτι από αυτά δε συμβαίνει; Μήπως να θυμίσω ότι ο δείκτης έπεσε αναμενόμενα μετά από 180 χιλιόμετρα; Να αναφέρω τέλος ότι δεν έχουμε υπολογιστή ταξιδίου; Και να σας πω και το έχετε κουράσει πολύ με ένα κάρο θεωρίες που για τόσο μεγάλες αποκλίσεις σαν αυτή που παρατηρήσαμε στη δική μας περίπτωση όλοι αυτοί οι παράγοντες που αναφέρετε απλά δεν έχουν σοβαρή επίδραση; Να πω ότι περίμενα να ανέβει 6 γραμμές αλλά ανέβηκε 5 να μου πεις ότι λέω παπαριές. Εδώ η απόκλιση είναι 50% και δε τη δικαιολογεί κανένας τέτοιος παράγοντας. Μέχρι και τη συστολή διαστολή ανέφερες! Πω πω, δε το είχα σκεφτεί... Τα 12 λίτρα έπαθαν τόση συστολή καλοκαιριάτικα που γίναν 4 με 7! Δε λέω ούτε 5 ούτε 6 γιατί πάλι θα πεις ότι ψάχνω ακρίβεια στις γραμμές και θα την ψωνίσω.

Επίσης σταματήστε να γράφετε χωρίς να διαβάζετε τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι πριν. Για τα βαθμονομημένα μπετονάκια απαντήσαμε κι εγώ και άλλο μέλος πριν. Ρίξε μια ματιά πίσω και θα την πάρεις την απάντηση. Να σου δώσω ένα hint: Κουμπάκι που απενεργοποιεί την κλεψιά.

Δημοσ.

Να ρωτήσω ρε παιδιά και γώ κάτι. Ένα 40άρι ντεπόζιτο, πόσα λίτρα χωράει? Δεν κάνω πλάκα. Χωράει όντως 40 λιτρα ή δεν υπολογίζεται η ρεζέρβα ή κάτι τέτοιο; Ρωτάω γιατι έχω ακούσει περίπτωση που σε 40άρι ντεπόζιτο εβρίσκομενο εις τη ρεζέρβα (που σημαίνει οτι είχε και κάποια λίτρα μέσα), ένας βενζινάς κατάφερε και χωρεσε 44. Πως γένεν αυτό?

Αν το 40άρι χωράει αυστηρά 40 λίτρα, τοτε μια καλή μέθοδος προς αποτροπή κλοπής είναι να φουλάρουμε το ντεπόζιτο αφού έχει μπει στη ρεζέρβα. Στη περίπτωση δλδ του 40ριού ντεπόζιτου θα περίμενουμε να μας βάλουν μεταξύ 35 και 39 λίτρων. Ορθόν?

Edit : Εμένα μου έχει τύχει στο ορεινό Ηράκλειο Κρήτης η διαίρεση του ποσου που πλήρωσα με τα λίτρα που έβαλα, να μην αντικατοπτριζει με την καμμία την τιμή ανα λίτρο. Το πρόσεξα γιατί ήταν ιδιαίτερα οφθαλμοφανές.

Δημοσ.

Εμένα πχ στο αμάξι μου (απαντώ στον Critter) έχει 40άρι ντεπόζιτο και 7ρεζερβα, σύνολο 47 δλδ. (δεν περιλαμβάνεται η ρεζέρβα στο ντεπόζιτο)

Δημοσ.

Μήπως τα συγχέουμε λίγο; Οταν λέμε τεπόζιτο 45λίτρα,εννοούμε τεποζιτο 45λίτρων συνολικά. Το πόσο είναι η ρεζέρβα είναι θέμα της εκάστοτε εταιρίας.

Για παράδειγμα εμένα έχει 45λιτρα τεποζιτο, -5λτ της ρεζερβας, άρα 40.

Δε μπορεί να θυμάμαι τόσο λάθος,αλλα΄δε βρίσκω και το μάνιουαλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...