Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Physics, περίμενα εσύ ειδικά να καταλάβεις την υπερμέγιστη ειρωνία που εμπεριέχει αυτό το ποστ μου. Νομίζω οτι οι απόψεις που διατυπώνω εδώ μέσα τόσο καιρό δεν επιτρέπουν να καταλάβεις κάτι τέτοιο.

Έλα, στις 2 το πρωί συγχωρούμαι. 1:28 έστω :rolleyes:

insomnia1.jpg

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και!? να ψοφησει η κατσικα του γειτονα!!!?

υπερβολικα λεφτα γι αυτο που εκανε

και ηταν κομματοσκυλο,τη θεση τη πηρε με γλυψιμο.

οποτε να ψοφησει αυτος και οχι η κατσικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχα...Οκ, συγχωρείσαι :P.

Πάντως πρεπει σιγα σιγα ορισμένοι να αρχίσετε να αποβάλλετε τα πάθη σας και την υποκειμενικότητα των θεμάτων που αναλύουμε και επικεντρωθείτε στα αντικειμενικά κριτήρια. Το να καθόμαστε να πλακωνόμαστε για το αν οι ΔΥ παίρνουν πολλα και πρέπει να πέσουν ή για το αν οι ιδιωτικοί παίρνουν λίγα και πρέπει να ανέβουν, δεν θα οδηγήσει πουθενά γιατι ο καθένας απαντάει με βάση τις εμπειρίες του και την οικογενειακή προπαγάνδα.

Τα αντικειμενικά δεδομένα είναι ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τη χορηγία των κυβερνήσεων και των 10 μεγαλοεταιριών που καθορίζουν τους μισθούς και τις τιμές, έχουν χαλάσει την αγορά και δέχονται να δουλεύουν με 700€ για 15 ώρες (αμ!μπορουν να κανουν κι'αλλιως?) και απο την άλλη οι ΔΥ (ο μέσος ΔΥ) παίρνουν τα λεφτά που κατα την άποψη μου θα έπρεπε να παίρνει ο καθένας, αναλογιζόμενος το κόστος ζωής, και δουλεύει πολύ λιγότερο.

Με βάση τα παραπάνω η δικιά μου άποψη που έχω εκφράσει πολλακις είναι οτι το μίζων θέμα δεν είναι η μείωση του μισθού του ΔΥ αλλά η αύξηση της αποδοτικότητας του σε ανάλογα επίπεδα ώστε να αποσβένεται ο μισθός τους. Σχετικά με τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο, και γω μαζί σας. Το ζήτημα όμως ειναι οτι πρέπει να δώσουμε και μια λύση σχετικά με το θέμα της ανεργίας, διότι αν μειωθούν στο μισό οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο, η ανεργία θα παει στο 30%. Όσο και αν ευημερεί το 70% (που δεν), θα υπάρχει τρελή κοινωνική στρέβλωση που θα οδηγεί σε περίεργες καταστάσεις. Επομένως όταν προτείνουμε μείωση της απασχόλησης, θα πρέπει να δίνουμε λύσεις και στις συστημικές συνέπεις της. Ωραία να αναπαράγουμε τη μπούρδα που πέταξε ο δημοσιογράφος αλλα πρέπει να μπορούμε να φτάσουμε σε βάθος τη κριτική μας σκέψη. Και μην ξεχνάμε οτι δεν είναι μόνο η άμεση επίδραση στην ποσοστιαία μεταβολή της ανεργίας που θα επηρρεαστεί απο την περικοπή θέσεων στο δημόσιο. Θα έχουμε ταυτόχρονη μείωση του εθνικού εισοδήματος που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα.

Όλα τα παραπάνω στον καπιταλισμο λύνονται με προσωρινές λύσεις και μπαλώματα (όπως η γάτα τα σκατά της ένα πράμα). Σε κάμμια περίπτωση το τρέχον οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει μακροχρόνια κοινωνική ευημερία και πάντα θα υπάρχουν κυκλικες κρίσεις. Το ανησυχητικό είναι οτι κάθε κρίση είναι και σκληρότερη και αυτό μπορεί να οδηγήσει όλο και μεγαλύτερες μάζες ανθρώπων στα όρια τους. Αν έχω να προτείνω άλλο οικονομικό σύστημα? Οχι! Αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι αποδέχομαι αυτό όπως είναι. Θέλει διορθώσεις. Μπορούν όμως να γίνουν? Όχι! Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης :P

Επεξ/σία από Critter
Δημοσ.
διότι αν μειωθούν στο μισό οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο, η ανεργία θα παει στο 30%.

δηλαδη οι ΔΥ μολις απολυθουνε αυτο ητανε,τελειωσε η ζωη τους,δεν προκειται να ξαναδουλεψουν ποτε ξανα,δεν προκειται να επιβιωσουν και θα καταληξουν

ειτε να αυτοκτονησουν,ειτε να γινουν αστεγοι ζητιανοι.οποτε οι ΙΥ θα χασουν τα εσοδα που προερχονται απο τους ΔΥ μια για παντα.

Ντιναρα,ο ιδιωτικος επαγγελματος χωρος ΔΕΝ θα εχει κλειστους τις πορτες του για τους απολυμενους ΔΥ,πιστεψε με.

το ερωτημα ομως ειναι αυτοι,προκειμενου να ζησουν,θα ξεχασουν την ανεση του γραφειου τους και θα αρχισουν να ιδρωνουν στα χωραφια και στις οικοδομες,

η τετοιες 'ποταπες' δουλειες ειναι μονο για τιποτα πακιστανους και αλβανους;

Δημοσ.

Αυτό είναι κλασικό παραμύθι που αποτελεί επιχείρημα το δημοσίων υπαλλήλων. Μη σώσει και πατήσει! Γιατί τα χρήματα που διοχέτευε στην αγορά είναι πλασματικά

αμα ηξερες οτι ειχες στανταρ λεφτα στο τελος του μηνα

δεν θα ξοδευες παραπανω...?

αμα σκεφτοντουσαν ολοι ετσι τοτε ο ιδιωτικος τομεας θα μειωθει ακομα περισσοτερο

ολα τα χρηματα ειναι πλασματικα

[fiat currency]

Δημοσ.

αναρωτήθηκε κανείς γιατί απολύονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και πέφτουν οι μισθοί τους;

android.png

Δημοσ.

αναρωτήθηκε κανείς γιατί απολύονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και πέφτουν οι μισθοί τους;

Διότι με τέτοια ανεργία καμιά επιχείρηση δεν είναι μαλάκας να μην το κάνει, αφού το νομικό πλαίσιο ή η αδιαφορία υπάρχει πλέον από την πλευρά του κράτους.

Η απάντηση είναι: Γιατί μπορούν. Μπορούν να απασχολούν κάποιον για 10 ώρες να τον πληρώνουν για 8 και να μην τρέχει κάστανο.

Οπότε από τους 6 υπαλλήλους ο ένας περισσεύει.

Είναι ένας καλός λόγος που διάλεξα σήμερα από το καλάθι των λόγων ^_^

Δημοσ.

αμα ηξερες οτι ειχες στανταρ λεφτα στο τελος του μηνα

δεν θα ξοδευες παραπανω...?

αμα σκεφτοντουσαν ολοι ετσι τοτε ο ιδιωτικος τομεας θα μειωθει ακομα περισσοτερο

Ε, αμα ειναι τοτε να δωσουμε μισθο σε ολους τους ΔΥ απο 5000 Ευρω και πανω για να ερχονται να μας τα σκανε, σωστα?

Το οτι ετσι θα χρεωκοπησει ακομα πιο γρηγορα το Δημοσιο, συν οτι εγω που ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος δεν παιρνω κανενα φραγκο επειδη ερχεται ο Δημοσιος και τα σκαει, ισα-ισα, θα παιρνει το αφεντικο μου παραπανω (γιατι αυτο λετε στην ουσια, οτι τα σκαει ο ΔΥ στην επιχειρηση αρα τι?Αυξανεται ο μισθος μου? Γιατι εγω νομιζα πως απλα αυξανοταν το πορτοφολι του αφεντικου) και απλα θα ελπιζω να το ρυθμισει μονη της η "αγορα" (ως αυξηση), πραγμα σπανιο, ουτε να το χεσουμε ετσι?

Συν οτι ο ΔΥ εχει τη μονιμοτητα που εγω ως ιδιωτικος δεν εχω. Ποσα τσιμ... να κανουμε πια στην "ιδεα του ΔΥ"??

Το Κρατος πρεπει να λειτουργει σαν εργοδοτης, ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Ελαστικος και με κατανοηση - που δεν εχουν οι ιδ. εταιριες - αλλα εργοδοτης.

Αν το Κρατος χρειαζεται 500.000 υπαλληλους, να εχει 500.000 υπαλληλους. Δεν γινεται να εχει 800.000 επειδη θελουμε να καβατζωσουμε 500.000 κοσμο σε καλες θεσεις σε Αθηνα και Θεσ/κη με καλο μισθο οποτε τραβαμε 200χιλ απο επαρχιακα νοσοκομεια, σχολια, υπηρεσιες και παιρνουμε αλλους 300.000 υπεραριθμους, οποτε καταληγουμε με 40% πλεοναζον προσωπικο ΣΥΝ την ανεπαρκεια σε καποιες υπηρεσιες οπου τρεχουν οι φιλοτιμοι σαν πανικοβλητοι ενω σε αλλες ξυνουν τα παπαρια τους.

Τοσο δυσκολο ειναι να υπαρχει ενα κρατος που να λεει "Ποσες θεσεις εχω? Τοσες. Αρα τοσους υπαλληλους θα παρω.Οποιος θελει μονιμοτητα ας ερθει, αλλα να ξερει οτι εφοριες εχει και το Καστελοριζο, σχολεια εχει και στο Διακοφτο. Ποσα χρηματα μπορω να τους δωσω? Τοσα. Αρα θα δωσω μισθους τοσα"

Δημοσ.

αμα το κανανε αυτο

θα ειμασταν χειροτερα απο

απο

απο

τον δευτερο παγκοσμιο?

αν εξαιρεσεις την οργη που τρεφεις για τους δημοσιους σε γενικες γραμμες σωστα τα γραφεις

αλλα αν εδινες σε εναν ΙΔ 5000 και σε ενα ΔΥ 5000

ποιος λες να ξοδευε τα περισσοτερα?

Δημοσ.

αν εξαιρεσεις την οργη που τρεφεις για τους δημοσιους σε γενικες γραμμες σωστα τα γραφεις

αλλα αν εδινες σε εναν ΙΔ 5000 και σε ενα ΔΥ 5000

ποιος λες να ξοδευε τα περισσοτερα?

1. Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε μενα οταν λες περι "οργης για τους ΔΥ". Δεν τρεφω καμια οργη για τους ΔΥ, τρεφω οργη για ενα κρατος που λειτουργει το Δημοσιο σαν ταβερνακι 9προσεχουμε τους καλους μας πελατες) αλλα τον λογαριασμο τον πληρωνουμε ολοι, ή μαλλον τελικα την πληρωνουμε ολοι (ιδιωτικοι και δημοσιοι) ΠΛΗΝ αυτων που την βολεψανε αφου αυτοι πλεον κανανε καβαντζα

2. Οσο για το ποιος θα ξοδευε περισσοτερο, η απαντηση ειναι "ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ"

Ολοι μου οι στενοι φιλοι, καμια 10αρια ολοι με πτυχια ΑΕΙ, ειναι είτε ελ. επαγγελματιες είτε ιδ.υπαλληλοι. Ξοδευουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ, εως σημειου σπαταλης ορισμενοι. Πραγματικα δεν μπορω να δεχτω οτι αυτο ειναι σοβαρο επιχειρημα υπερ της διατηρησης του μισθου των ΔΥ ανεξαρτητως, οτι δηλαδη οι ΔΥ κινουν την ιδιωτικη αγορα.

Αφου το θετεις ετσι, γιατι δεν αρουμε την μονιμοτητα οποτε να πως ερχονται στην ιδια θεση αρα θα ξοδευουν τα ιδια?

Δημοσ.

1. Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε μενα οταν λες περι "οργης για τους ΔΥ".

u could have fooled me

2. Aφου το θετεις ετσι, γιατι δεν αρουμε την μονιμοτητα οποτε να πως ερχονται στην ιδια θεση αρα θα ξοδευουν τα ιδια?

δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο

Δημοσ.

Και βεβαια συμφωνω με το ενιαιο μισθολογιο. Αυτο ομως δε με κανει να πιστευω οτι αν μειωσεις ετσι αποτομα τους μισθους θα καταφερεις σαν κρατος κατι καλυτερο, με συνεπεια να σωθουμε και να βγω στους δρομουςε να πανυγηριζω.

Το κρατος εχει αυτη τη στιγμη περι τους 700 χιλ υπαληλλους. Εστω οτι οι μισοι απο αυτους παιρνουν πανω απο 2000 ευρω, και εστω οτι τους πας ολους με μια στα 1500 μικτα. Αρα σαν κερδος εχεις περιπου 1 δις ευρω το χρονο, και παραλληλα (το βασικοτερο, που εχει ηδη ξεκινησει), ελαχιστοποιηση των ηδη ελαχιστων υπηρεσιων τους, διοτι πλεον εχουν ηδη αρχισει και λειτουργουν πολυ λιγοτερο απο αυτο το λιγο που λειτουργουσαν, σπανε νευρα σε ολους μας, γιατι και τη σιγουρια της μη απολυσης εχουν, αλλα και την αντιδραση οτι τους κοψαν μισθους.

Αυτες οι μηνιαιες απωλειες της ταξης του 25 % (και πανω) για ολους απο που προκυπτει ? Η θα λεμε νουμερα μονοι μας για να προκαλεσουμε συγκινησιακη φορτιση ?

Δημοσ.

Αυτες οι μηνιαιες απωλειες της ταξης του 25 % (και πανω) για ολους απο που προκυπτει ? Η θα λεμε νουμερα μονοι μας για να προκαλεσουμε συγκινησιακη φορτιση ?

Γνωριζεις το επιρρημα "εστω" ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...