Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το κυριουλι πες του

οτι ο δασκαλος παιρνει κοντα στα 15 ευρω την ωρα

οταν

καποιος με βασικο μισθο παιρνει 4,5 ευρω την ωρα

:shifty:

πριν τις περικοπες μισθων

ευχαριστουμε

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bear in mind οτι δεν παίρνουν όλοι οι δάσκαλοι τόσα κ μην ξεχνάτε το γεγονός οτι πολλοί από αυτούς εργάζονται κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με οτι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων.

Για να το συγκεκριμενοποιήσω έχω την ευτυχία να έχω 3 φίλες πιτσιρίκες δασκάλες από την βόρεια Ελλάδα που ζουν και εργάζονται στην πόλη μου. Πληρώθηκαν χτες και έλαβαν 680 ευρώ από τα οποία τα 400 ευρώ θα φύγουν για ενοίκιο χώρια τα άλλα πάγια έξοδα.

Και ναι δουλεύουν 9 μήνες αλλά αν κάνουν σωστά την δουλειά τους εργάζονται σπίτι τους πλέον του ωραρίου τους και ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους για να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Δεν αντιλέγω οτι δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι έτσι αλλά υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς πολλά παιδιά που κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι κακοπληρωμένοι.

Για να είμαι ειλικρινής και εγώ αρνητική άποψη είχα για τον κλάδο τους μέχρι που άρχισα να τις ζω από κοντά.

Δημοσ.

Bear in mind οτι δεν παίρνουν όλοι οι δάσκαλοι τόσα κ μην ξεχνάτε το γεγονός οτι πολλοί από αυτούς εργάζονται κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με οτι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων.

Για να το συγκεκριμενοποιήσω έχω την ευτυχία να έχω 3 φίλες πιτσιρίκες δασκάλες από την βόρεια Ελλάδα που ζουν και εργάζονται στην πόλη μου. Πληρώθηκαν χτες και έλαβαν 680 ευρώ από τα οποία τα 400 ευρώ θα φύγουν για ενοίκιο χώρια τα άλλα πάγια έξοδα.

Και ναι δουλεύουν 9 μήνες αλλά αν κάνουν σωστά την δουλειά τους εργάζονται σπίτι τους πλέον του ωραρίου τους και ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους για να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Δεν αντιλέγω οτι δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι έτσι αλλά υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς πολλά παιδιά που κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι κακοπληρωμένοι.

Για να είμαι ειλικρινής και εγώ αρνητική άποψη είχα για τον κλάδο τους μέχρι που άρχισα να τις ζω από κοντά.

true true

αλλα οπως και να εχει το αρθρο ηταν καπως...

γενικα

ο ist2_2974880-ruler.jpg

ειναι οτι αν δεν εχεις δουλεψει για τα λιγα δεν ξερεις πως ειναι τα πολλα

Δημοσ.

το κυριουλι πες του

οτι ο δασκαλος παιρνει κοντα στα 15 ευρω την ωρα

οταν

καποιος με βασικο μισθο παιρνει 4,5 ευρω την ωρα

πριν τις περικοπες μισθων

ευχαριστουμε

Παλια στο τεξας βασικος μισθος 4.5 ευρω την ωρα εκτος και αν εννοεις το ακαθαριστο. Πλεον ο μισθος ειναι 3 με 3.5 ευρω.

Δημοσ.

Ειναι αξιοπεριεργο ποσο ευκολα τρωει το παραμυθι πολυς κοσμος οτι για τα κακα της μοιρας μας, μας φταιει η ταδε κοινωνικοεπαγγελματικη ομαδα.

Οι δασκαλοι ειναι απο τους πλεον χαμηλομισθους Δ.Υ., για ποια πολλα λεφτα μιλατε?

Θελετε να δουλευουν 12μηνο? Πως θα συμβει αυτο οταν το σχολειο ειναι 9μηνο? Θελετε να μην πληρωνονται το καλοκαιρι? Οκ ας μην πληρωνονται. Θα παιρνουν ανεργιακο (η μηπως να τους το κοβαμε κι αυτο επειδη ειναι...δασκαλοι?). Ενα και το αυτο δεν ειναι? Θελετε να πληρωνονται λιγοτερα λεφτα? Ποσα λιγοτερα δηλαδη? Οτι πανε και κανουν μερικα χρονακια αγροτικο και ΜΠΑΙΝΟΥΝ μεσα το εχετε υποψιν? Ανησυχησε καποιος γιαυτο?

Συμφωνω οτι ολοι εμεις επειδη τρωμε τα σκ@τ@ της δουλειας στον ιδιωτικο τομεα, καραζηλευουμε τη δουλεια ενος ΜΟΝΙΜΟΥ δασκαλου (γιατι για ωρομισθιους/αναπληρωτες κλπ αφηστε το, παιζει ναναι χειροτερα απο ολους μας) αλλα προς θεου, ισως ειναι απο τις ελαχιστες κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων που δουλευουν και δεν πανε για ταβλι, ισως ειναι απτις λιγες κατηγοριες ΔΥ που πανε καθε μερα για δουλεια κι οχι 2-3 φορες τη βδομαδα κλπ. Ειναι κι απτις λιγες κατηγοριες που δε σου ζητανε μιζα για να εργαστουν επισης, οπως κι απτις λιγες που δεν παιρνουν μαιμου επιδοματα. Εδω και χρονια 3 και 60 παιρναν και παιρνουν. Ακομα και οταν στο δημοσιο υπηρχε το τρελο φαγοποτι και κανεις δεν ενοχλουταν, αυτοι παλι 3 και 60 παιρνανε και ο κλασσικος ο μ@λ@κ@ς ο Ελληνας ενοχλουταν με αυτους, αντι να ψαξει το φταιξιμο στους αλλους.

Το point μου ειναι οτι γενικα ως κοινωνια αντι να στρεφομαστε εναντιον εργαζομενων, καλυτερα να στραφουμε πρωτα εναντιον των κλεφτων, εναντιον των βυσματων, εναντιον των ρουσφετιων και μετα αφου καθαρισουμε με αυτους που ειναι και τα βασικα προβληματα της κοινωνιας-οικονομιας-νοοτροπιας, πιανουμε και τους υπολοιπους, πχ δασκαλους κλπ.

FYI ο θεσμος του δασκαλου και στα ευνομουμενα κρατη λειτουργει κατα τον ιδιο τροπο, με πολυ υψηλοτερους μισθους βεβαιως και (εκει) δεν ενοχλειται κανεις, ουτε και τα κρατη χρεωκοπουν, ουτε και η ανεργια αυξανεται, ουτε και τα ταμεια αδειαζουν εξαιτιας των δασκαλων. Δεν ξερω ποσο πιο εξυπνοι νιωθουμε εδω στην Ελλαδα, ωστε να ανακαλυψουμε οτι οι δασκαλοι ειναι μερος του συνολικου κακου της χωρας ουτε ξερω ποσο εξυπνοι νιωθουμε ωστε να εχουμε να προτεινουμε αλλαγες σε σχεση με τους ασχετους στις χωρες του εξωτερικου.

Αποψη μου οτι η διαρκης επιθεση που εχουμε στην Ελλαδα κατα δασκαλων δεν προερχεται απο καθαρο προβληματισμο και ανησυχια, ουτε καν απο επιχειρηματα που οδηγουν στο συμπερασμα οτι ειναι βαρος για την οικονομια μας, αλλα προερχεται καθαρα απο την νεοελληνικη ζηλεια τυπου "α ρε π0υστη γειτονα καλοπερνας σε σχεση με εμενα, κανεις διακοπες οταν εγω δουλευω κλπ".

Δημοσ.

Το κειμενάκι ήταν ό,τι πιο μούφα έχω διαβάσει για τους δασκάλους. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα του, πρέπει νά'χε τρελή έμπνευση.

Δημοσ.

Εμετικός Κακαρελίδης, εμετικός. Άνοιξε τον οχετό του και βγήκαν 10 κόμπλεξ μαζί, συμπυκνωμένα σε ένα κείμενο.

Και είναι και καθηγητής. Αλήθεια, στα Πανεπιστήμια που είναι η πραγματική εστία διαφθοράς ιδεών και προσωπικοτήτων, πόσα πρέπει να παίρνουν οι καθηγητές που απολαμβάνουν άπειρα προνόμια τόσα χρόνια;

PS Το ξαναδιάβασα πιο προσεχτικά. Ο άνθρωπος έχει μπλέξει τα μπούτια του.

Πιθανώς να θέλει να ειρωνευτεί όσους ειρωνεύονται τους δασκάλους και τελικά καταφέρνει να στραφούν ακόμα και οι ίδιοι οι δάσκαλοι εναντίον του. Έλεος...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τέρμα ειρωνικό είναι το κείμενο,απλά όσο πλησιάζει προς το τέλος, τρολλάρει ακόμα και τον εαυτό του.

Εν κατακλείδι,θέλει να πείσει τον αναγνώστη οτι οι καθηγητές είναι μια φάρα σκλάβων-ηλιθίων και πατάει στην λογική "που αλλού θα βρείς τέτοιο κελεπούρι;".

Απο την άλλη βέβαια,μένω με την απορία.Αφού το ratio μισθός/έργο είναι τόσο χάλια,όσοι ωρύονται γιατί δέν κοιτάνε κάτι στον ιδιωτικό τομέα ή την αυτοαπασχόληση;Στα χαρτιά τουλάχιστον, οι αριθμοί φαίνονται δελεαστικοί...:rolleyes:

Δημοσ.

παντως εχοντας καθηγητρια τη μητερα μου στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση, και εχοντας πανω απο 10 οικογενειακους φιλους και μελη ευρυτερης οικογενειας στο χωρο, τα λεφτα απο την υπηρεσια δεν ηταν πολλα. σαφως και δουλευουν 9 μηνες και οχι 12 οπως οι υπολοιποι, σαφως και εχουν αδειες και χαλαρο ωραριο, ομως και τα λεφτα δεν ειναι πολλα. ο μονος τροπος ειναι να κανουν ιδιαιτερα και να παιρνουν μαυρα. σκεφτειτε οτι προ συνταξιοδοτησης μιλαμε για 1400 καθαρα με επιδομα οικογενειας μετα απο 30-31 χρονια προυπηρεσιας..!!! και αυτα πριν την κριση.. πλεον δεν ξερω ποσα μπορει να ειναι...

υπαρχουν ενα σωρο αλλοι κλαδοι στο δημοσιο που επεφτε τρελλη σπαταλη σε μισθους. το υπουργειο παιδιας δεν ηταν ενα απο τα "ακριβα" υπουργεια. κοιταχτες σε τιποτα αγροτικης αναπτυξης, πεχωδε, οικονομικων να δειτε τι μισθοι παιζουν.

ΥΓ: δεχομαι οποιο επιχειρημα ακουστει για τη μαυρη εργασια των δασκαλων/καθηγητων. οντως η "παραπαιδεια" ειναι μεγαλο φαινομενο. η μητερα μου ομως, 30 χρονια δεν εκανε ουτε 1 ωρα ιδιατερο. ειναι θεμα αρχων και κατα ποσο το συνολικο οικογενειακο εισοδημα επαρκει. ισως αν δεν εφτανε να εκανε κι αυτη..

Δημοσ.

Παιδιά μην το κουράζουμε το θέμα.

Μιας και είναι όλοι 4 φορές παραπάνω από όσο πρέπει να αναμένετε να πάει στο 1/4 και ο μισθός όλων για να ισοροπήσει το σύστημα.

Απλά πράγματα.

(Ισως με την φετινή εφορία που έχει αυξηθεί 100% να έχουμε πλησιάσει το νούμερο)

Αναμενω ποστ skiabox να σιχτιριζει τους δασκαλους και ολους τους ΔΥ

Δε χρειάζεται να σιχτιρίσω κανέναν.Έχουν τιμωρηθεί μόνοι τους αυτοί αφήνοντας τον εγκέφαλο να υπολειτουργεί.

Δημοσ.

πσκεφτειτε οτι προ συνταξιοδοτησης μιλαμε για 1400 καθαρα με επιδομα οικογενειας μετα απο 30-31 χρονια προυπηρεσιας..!!! και αυτα πριν την κριση.. πλεον δεν ξερω ποσα μπορει να ειναι...

Πέτυχα τυχαία καθηγήτριά μου απ'το Λύκειο και συζητήσαμε γι'αυτό το θέμα.

30 χρόνια προϋπηρεσίας αυτή και μου είπε ότι με τις περικοπές παίρνει λιγότερα από 1000 ευρώ.

Η παραπαιδεία πάντως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο.

Όταν εφαρμοστεί έλεγχος σε όλους τους καθηγητές, καινούργιο σωστά μελετημένο curriculum σε όλα τα σχολεία, σωστά μελετημένα βιβλία κλπ. τότε ίσως σταματήσει και η παραπαιδεία. Χρειάζονται πολλές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες...

Δημοσ.

Παιδιά μην το κουράζουμε το θέμα.

Μιας και είναι όλοι 4 φορές παραπάνω από όσο πρέπει να αναμένετε να πάει στο 1/4 και ο μισθός όλων για να ισοροπήσει το σύστημα.

Απλά πράγματα.

(Ισως με την φετινή εφορία που έχει αυξηθεί 100% να έχουμε πλησιάσει το νούμερο)

Πώς προκύπτει ότι είναι 4 φορές πάνω? Επίσης για κάθε μείωση που τρώει ένας ΔΥ, ένας ιδιωτικός τρώει τρεις.

Μεγειά τα μυαλά.

Άντε και Καλή Ανάσταση

Δημοσ.

LRoi : Το είχε πει η ίδια η Διαμαντοπούλου που ανήκει στο σύστημα που μυθοποίησε τους ΔΥ και αυτοί για κακή τους τύχη το πιστέψανε ότι είναι γαλαζοαίματοι και μπορούν να τη βγάλουν καθαρή χωρίς κόπο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα τους θερίσει τώρα ο ανθρωποφάγος καπιταλισμός, τόσο απροετοίμαστοι που είναι.

Αλλωστε όπου και να κοιτάξεις παντού όλοι είναι 4πλάσιοι από ότι χρειάζεται.

(Πιστεύω να το έχετε καταλάβει ότι περνάμε τον τελευταίο καιρό από τον κομμουνισμό που είχαμε στην ουσία σε καπιταλισμό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...