Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις ακουσει για τον περιφημο νομο της 80' που απαγορευε στους βιομηχανους να δινουν αυξησεις στους εργαζομενους τους, ειδαλλως θα φυλακιζονταν?

Όχι δεν τον έχω ακούσει, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω επίσημα στοιχεία για να στηρίξω αυτό που σου λέω.

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι η δεκαετία του 80 ήταν καταστρεπτική για την Ελλάδα.

Μισθοί και αυξήσεις με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτόν της αύξησης παραγωγικότητας και πληθωρισμός 25% και βάλε.

Δημόσιο χρέος 1980: 25%

Δημόσιο χρέος στα τέλη του 1980: 89%, το οποίο κουβαλάμε μέχρι σήμερα.

Κρατικοποίηση ιδιωτικών εταιριών και φυσικά ζημιογόνων. Παροχή αβέρτα εγγυήσεων σε ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις. Μια μεγάλη χοντρή καταστροφική πορεία. Τώρα ρίξτε την ευθύνη στον κόσμο που "μα καλά δεν έβλεπε ο κόσμος που πηγαίναμε;"

Επεξ/σία από Physics_Rulez
  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατι, οι ΔΕΚΟ τι ειναι?Δεν ειναι (και πολυ περισσοτερο "ηταν") δημοσιο?Εχεις ακουσει ποτε για τα εφαπαξ των ΟΤΕτζηδων?Επι δραχμων, 50, 70 και ενιοτε και 100 εκ δρχ...Εστω, ας αφησουμε τις ΔΕΚΟ...Υπουργεια, εφοριες, Εθνικη τραπεζα, πολεοδομιες κτλ, τι γινοταν τοσα χρονια?1500 ευρω επαιρναν τοσα χρονια?Δηλαδη απο εναν ΟΤΕ και μια ΔΕΗ εχουμε το χειροτερο δημοσιο στον κοσμο?

Οι ΔΕΚΟ δεν ειναι δυο, ειναι σαραντα δυο

Νομιζω οτι οποιος καταφερει να απαντησει στις παρακατω ερωτησεις, θα εχει βρει την ακρη.-Γιατι μολις οι ΔΥ ακουν "ιδιωτικοποιηση" τρελαινονται?-Ποσες αιτησεις γινονται (κυριως παλιοτερα) οταν ανοιγει μια θεση στο Δημοσιο?-Για ποιον τομεα βαζει βυσμα ο Ελληνας?Για τον ιδιωτικο ή τον δημόσιο?-Αφου οι ΔΥ δεν την παλευουν, γιατι δεν ψαχνουν κατι στον ιδιωτικο?-Ποσο ευκολα θα μπορουσε να ανταποκριθει ενας ΔΥ στις απαιτησεις της δουλειας σε μια ιδιωτικη εταιρεια και ποσο ευκολα ενας ΙΥ στο δημοσιο?Συγνωμη, αλλα αυτο αγγιζει τα ορια της διαστρεβλωσης της αληθειας.Το 80' υπηρξε ενας πολιτικος στην Ελλαδα ο οποιος 10πλασιασε τον ογκο του δημοσιου και τις δαπανες του.Μισθοι ΔΥ και συνταξεις εκτοξευτηκαν, αυτα πληρωνουμε σημερα...Οποιος ειχε την ατυχια το 80 να αναπτυξει ιδιωτικη πρωτοβουλια τον ετρωγε το μαυρο φιδι, ηταν η δεκαετια της πληρους αποβιομηχανισης της χωρας. Ψαξε για την -ενδεικτικη- περιπτωση της Pirelli και θα αντιληφθεις τι ειπες.Εχεις ακουσει για τον περιφημο νομο της 80' που απαγορευε στους βιομηχανους να δινουν αυξησεις στους εργαζομενους τους, ειδαλλως θα φυλακιζονταν?Σκεψου τωρα ποσες αυξησεις πηραν οι ΔΥ μονο λογω εκλογων-εκτος απο τις υπολοιπες...

Και ποιος ειναι αυτος ο νομος; Προφανως μιας και ηταν νομος (και οι νομοι δε σβηνονται ετσι απλα), θα υπαρχει πλεον σε καποιο ΦΕΚ, τα οποια πλεον ειναι ολα αναρτημενα στο ιντερνετ. Μηπως μπορεις να μας κατατοπισεις;

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ανδρέας το 81 είχε τιμαριθμοποιήσει τις αυξήσεις σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις. Δηλαδή όταν ο πληθωρισμός πήγε από το 15 στο 20% οι μισθοί αυτόματα έπαιρναν αύξηση 5%. Οπότε από μόνο του αυτό για τις αυξήσεις δεν ισχύει.

Δημοσ.

o νομος που προσπαθει να περιγραψει ο φιλος Orgasmic, ετσι ειχε φτασει στα αυτια μας απο τα ΜΜΕ. Δεν ελεγε αυτο αλλα αυτο καταλαβε ο πολυς ο κοσμος τοτε απο παρερμηνεια ξαναλεω τον ΜΜΕ. Σημασια εχει πως τοτε για πρωτη φορα, προσπαθησε και περασε η τοτε κυβερνηση νομοσχεδιο οπου με αυτο καταφερνε και ειχε λογο και δικαιοδοσια στον μισθο του ιδ.υπαλληλου χωρις ουσιαστικα να εχει να κερδισει αμμεσα κατι απο αυτο αλλα εμμεσα οντως εδειχνε την πορτα σε αρκετες ιδ. πρωτοβουλιες.

:)

Δημοσ.

Μην ξεχνάς ότι στη δεκαετία του 80 ο ιδιωτικός υπάλληλος πληρωνόταν πολύ καλύτερα από τον Δημόσιο, ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

Απ ' ό,τι μου έχει ο πατέρας μου θεωρούσαν ξεφτίλα το να δουλεύεις στο δημόσιο τα παλιά τα χρόνια ( προ Αντρέα ). Του είχανε πει όταν ήταν μικρός για κάποια θέση στο δημόσιο και του λένε τα λεφτά και νόμιζε ότι τα λεφτά αυτα ήταν ανά εβδομάδα και του λένε " για ολόκληρο το μήνα είναι αυτά τα λεφτά " ... Γενικά μόνο όνειρο δεν ήταν τότε το να μπεις στο δημόσιο γιατί πολύ απλά υπήρχε ο ιδιωτικός που πλήρωνε πολύ καλύτερα . Και δεν είναι ο μόνος της γενιάς του που μου τα λέει αυτά.

Πώς φτάσαμε στο σημείο ο ιδιωτικός τομέας να πληρώνει τόσο σκατά ; Γιατί αφήσαμε τα πάντα ανεξέλεγκτα , μηδέν έλεγχος , γιατί δώσαμε το δικαίωμα στους επιχειρηματίες παρέα με κάποιους δημοσίους που βρίσκονταν στην κατάλληλη θέση να πλουτίζουν σε βάρος του ιδιωτικού υπαλλήλου ( βλέπε κλέψιμο σε μισθούς , κλέψιμο σε ένσημα , απλήρωτες υπερωρίες κ.λ.π. ) και σε βάρος του κράτους ( βλέπε φοροδιαφυγή ,εισφοροδιαφυγή κ.λ.π.);

Έχουμε φτάσει στο σημείο ενώ δεν έχουμε στοιχεία και κανένα δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων των πολιτικών ( κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις για 30 χρόνια έχοντας βγει με παραπλανητικές και δημαγωγικές υποσχέσεις , χωρίς να δίνει το δικαίωμα για δημοψήφισμα , χωρίς να δίνει στοιχεία ) να λέμε κόψε και άλλο και να μελετάμε πώς θα πληρώσουμε το λογαριασμό του χρέους που ούτε καν ξέρουμε από τι αποτελείται αυτό το ρημαδιασμένο .

Από κει και πέρα ό,τι και να λέμε είτε συμφωνούμε είτε δε συμφωνούμε ούτε στοιχεία επαρκή έχουμε ούτε νοιάζονται για την άποψη μας . Οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς.

Δημοσ.

Απ ' ό,τι μου έχει ο πατέρας μου θεωρούσαν ξεφτίλα το να δουλεύεις στο δημόσιο τα παλιά τα χρόνια ( προ Αντρέα ). Του είχανε πει όταν ήταν μικρός για κάποια θέση στο δημόσιο και του λένε τα λεφτά και νόμιζε ότι τα λεφτά αυτα ήταν ανά εβδομάδα και του λένε " για ολόκληρο το μήνα είναι αυτά τα λεφτά " ... Γενικά μόνο όνειρο δεν ήταν τότε το να μπεις στο δημόσιο γιατί πολύ απλά υπήρχε ο ιδιωτικός που πλήρωνε πολύ καλύτερα . Και δεν είναι ο μόνος της γενιάς του που μου τα λέει αυτά.

Με το επιχείρημα αυτό λοιπόν, θέλω να δείξω πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μονιμότητας για κάποιους. Προτίμησαν να μπουν στο δημόσιο για λίγα και σίγουρα λεφτά, παρά να ιδιωτεύσουν. Η κατάσταση αυτή άρχισε να αλλάζει στα τέλη του 80. Τώρα εντάξει κάποιοι έχουν βάσιμες αμφιβολίες γι' αυτό. Τους διαστρεβλώνουμε την αλήθεια.

Να και ένα εμπεριστατωμένο άρθρο που μιλάει με επίσημα στοιχεία για το πόσο πιο σημαντική είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, από το να μαζεύουμε φραγκοδίφραγκα με μειώσεις μισθών.

http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23294&blid=95

Δημοσ.

Physics_Rulez : όχι φίλε μου δεν πάει έτσι η σειρά.

Πρώτα θα δει ο πολίτης ότι τα λεφτά του δε πηγαίνουν σε τεμπελχανάδες και μετά θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Αφού σιγουρευτεί δηλαδή ότι τα λεφτά του γυρνάνε σε αυτόν και δε πηγαίνουν σε άτομα που βάζουν σφραγίδες και ανταλλάσσουν χαρτιά μεταξύ τους (τεχνικά μπορεί να μηχανογραφηθεί η χώρα το πολύ σε ένα μήνα αν θελήσουν) τότε μόνο θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Αλλιώς θα βρίσκει συνέχεια τρόπους να μην πληρώνει και αν πιεστεί πολύ φεύγει και από τη χώρα και καλά κάνει για εμένα και για ηθικούς λόγους(για να μην είναι το παγκόσμιο κορόιδο-χορηγός στρατιών ΔΥ).

Δημοσ.

(τεχνικά μπορεί να μηχανογραφηθεί η χώρα το πολύ σε ένα μήνα αν θελήσουν)

στο τεχνικο κομματι ισως

αλλα στο να κανουνουν το χαρτομανι σε 01010101010010101010101

ουτε καν...

Δημοσ.

Πρώτα θα δει ο πολίτης ότι τα λεφτά του δε πηγαίνουν σε τεμπελχανάδες και μετά θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Αφού σιγουρευτεί δηλαδή ότι τα λεφτά του γυρνάνε σε αυτόν και δε πηγαίνουν σε άτομα που βάζουν σφραγίδες και ανταλλάσσουν χαρτιά μεταξύ τους (τεχνικά μπορεί να μηχανογραφηθεί η χώρα το πολύ σε ένα μήνα αν θελήσουν) τότε μόνο θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Αυτό που γράφεις είναι μια απο τις πολλές συνθήκες που πρέπει να εκπληρωθούν για να πληρώσει κάποιος φόρους και βέβαια αυτή που πλασάρεται ώς μόνη απο τους δημοσιογράφους και χωνεύεται εύκολα απο τον κόσμο. Δεν μας είπες για τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν εισφορές, φοροαποφεύγουν, φοροδιαφεύγουν, οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τρέχουν στις μυκόνους και κάνουν ζωάρα στο Ναμμος το οποίο δεν κόβει ούτε μια απόδειξη ενώ οι πελάτες τους αφήνουν χιλιάδες € καθημερινά. Δεν μας είπες για τα πολιτικά κόμματα που αποδείχτηκε οτι πήραν λεφτα απο υπερτιμολογημένες συμβάσεις της Siemens (φαντάζεσαι υποθέτω και πόσα δεν έχουν αποκαλυφθεί) και δεν τα επέστρεψαν στο κράτος. Δεν μας είπες γενικότερα για τις μίζες που πέφτουν στις συμβάσεις. Δεν δεν δεν....Εκτός αν οι επιχειρησεις δεν πληρώνουν τους φόρους τους επειδη παίρνει πολλά ο δημόσιος υπάλληλος!!!

Και βέβαια το πιο βασικό, δεν μας είπες οτι ο ΔΥ είναι ο μόνος που σίγουρα δεν μπορει να φοροδιαφύγει καθώς η μισθοδοσία του φαίνεται στον πραγματικό της μέγεθος 100%. Άρα ποιος φοροδιαφέυγει? Προφανώς ο ιδιωτικός τομέα μιλώντας βέβαια για τις επιχειρήσεις και όχι για τους υπαλληλάκους. Στη περιπτωση των ελ.επαγγελματιών βέβαια κλέβει και ο "υπαλληλάκος". Ποιος καλέιται να πληρώσει το κένο στη φορολογία? Μα φυσικά ο υπαλληλάκος.

Ας ξεκινήσουν λοιπόν απο τα του οίκου τους, ας διώξουν τα δικά τους παιδιά απο το δημόσιο και ας πληρώσουν επιτέλους οι επιχειρηματίες και βλέπουμε.

Δημοσ.

Αλλιώς θα βρίσκει συνέχεια τρόπους να μην πληρώνει και αν πιεστεί πολύ φεύγει και από τη χώρα και καλά κάνει για εμένα και για ηθικούς λόγους(για να μην είναι το παγκόσμιο κορόιδο-χορηγός στρατιών ΔΥ).

Τώρα τι λογική είναι αυτή ρε skiabox με συγχωρείς δηλαδή αλλά δεν απαντάω καν.

Την κολοκυθιά θα παίξουμε για το αν θα πληρώνουμε φόρους ή όχι; Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πουν: "Ας πληρώσει πρώτα ο άλλος φόρο και μετά δουλεύω κι εγώ;"

Γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Ορίστε. Είσαι το τρανταχτό παράδειγμα. Σου μιλάω με αριθμούς για τα δις της φοροδιαφυγής και δε λες να καταλάβεις. Για κάποιο λόγο σε ενδιαφέρουν μόνο τα δις του δημοσίου.

...και φυσικά με τη λογική που έχεις δεν πληρώνεις φόρους ούτε για τον ιδιωτικό υπάλληλο ο οποίος και δουλεύει και πληρώνει φόρους. Αυτή φυσικά είναι η πραγματικότητα, η επιχείρηση έχει τον υπάλληλο γραμμένο και έμμεσα και άμεσα.

Δημοσ.

Τραπεζικων ΔΥ?

Ποιους εννοεις?

Σωστα μαντεψες. Αναφερομαι σε γνωστο μου ατομο που προβληματιζεται που απο το νεο ετος (32 ετων) θα ειναι ανασφαλιστο!!!(αν και δουλευει για 10 χρονια αλλα μαυρα φυσικα!)

Τώρα τι λογική είναι αυτή ρε skiabox με συγχωρείς δηλαδή αλλά δεν απαντάω καν.

Την κολοκυθιά θα παίξουμε για το αν θα πληρώνουμε φόρους ή όχι; Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πουν: "Ας πληρώσει πρώτα ο άλλος φόρο και μετά δουλεύω κι εγώ;"

Γιατι να παιξουμε την κολοκυθια. Μειωνεις του δημοσιο 20% και κανεις δουλεια με το υπολοιπο. Συνεχιζεται η φοροδιαφυγη, το μειωνεις αλλο ενα 20%, δασκαλοι, εφοριακοι, μηχανικοι, γιατροι απολυση και αμα συνεχιζει η φοροδιαφυγη ας κλεισει το μαγαζι εντελως. Δηλαδη που ειναι το παραλογο ενα κρατος που εχει 20δις εσοδα απο φορους, να εχει μονο τοσους υπαλληλους ωστε με τα 20δις να τους πληρωνει. Το δημοσιο υπαρχει για να εξυπηρετει την χωρα, οχι το αναποδο.

Μισα στα ειπε ο πατερας σου, Πλατεία Κλαυθμώνος ξερεις γιατι πηρε το ονομα της? Απο το 1831 παλευει ο ελληνας να μπει στο δημοσιο. Βεβαια το 70' υπηρχε αναπτηξη και οντος με τους πτυχιουχους να ειναι ελαχιστοι σε σχεση με σημερα ειναι λογικο πολλοι να μην προτιμουσαν το δημοσιο. Ξερω πχ. οτι τοτε οποιος ειχε πτυχιο μηχανικου διοριζονταν ευκολα, αλλα οι περισσοτεροι προτιμησαν ιδιωτικο τομεα και δικαιωθηκαν. Κυριως αυτοι χωρις σπουδες οι απλα οι τεμπεληδες κυνηγουσαν με το δικανο το δημοσιο. Και οχι μονο υπηρεσιες, εγιναν παπαδες , μπατσοι κτλ και σημερα ειναι προισταμενοι...

Και στο διαταυτα, οταν εχεις δραχμες δωσε οτι αυξησεις θες στους Δ.Υ, θα στις υποτιμησουν οι ξενοι, θα τυπωσεις καινουριες και θα γινει η δουλεια. Οταν εχεις ομως ευρω, δεν δινεις 1.500-2.500++++ μισθο σε καποιον για να καθεται. Με τοσα οι αλλοι βαλκανιοι βγαζουν εξαμηνο, τοσο μαγκες ειμαστε εδω?

Δημοσ.

Γιατι να παιξουμε την κολοκυθια. Μειωνεις του δημοσιο 20% και κανεις δουλεια με το υπολοιπο. Συνεχιζεται η φοροδιαφυγη, το μειωνεις αλλο ενα 20%, δασκαλοι, εφοριακοι, μηχανικοι, γιατροι απολυση και αμα συνεχιζει η φοροδιαφυγη ας κλεισει το μαγαζι εντελως. Δηλαδη που ειναι το παραλογο ενα κρατος που εχει 20δις εσοδα απο φορους, να εχει μονο τοσους υπαλληλους ωστε με τα 20δις να τους πληρωνει.

Ελπίζω να τρολλάρεις ή να γιόρτασες χθες τα δωδέκατα γενέθλιά σου και να μην τα γράφεις στα σοβαρά.

Δημοσ.

Αν μια πολιτικη θεση για μικρο δημοσιο και μεταφορα περισσοτερων αρμοδιοτητων στον ιδιωτικο τομεα σου μοιαζει για τρολλαρισμα τοτε το προβλημα ειναι δικο σου. Μπορει και να υπαρξει η ελλαδα και με 50% των σημερινων Δ.Υ, δεν βασιζεται ο πολιτισμος μας στο μεγεθος του δημοσιου τομεα. Το ''δωρεαν'' που μπορεις να μου πεταξεις για παιδεια-υγεια κτλ το εχουμε πληρωσει χρυσαφι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...