krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Γεια σας παιδια.Βλεποντας τον πολυ αναλυτικο οδηγο http://www.insomnia.gr/topic/270015-vga-overcloking-guide-riva-tuner-edition/ σκεφτηκα να κανω και γω ενα οverclocking στη καρτα γραφικων μου (ati radeon 5450 HD 512mb) η οποια δεν ειναι και τοσο καλη, μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο.Ομως αρχικα πριν ακομη την πειραξω μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες και θα ηθελα να με διαφωτισετε γιατι οπως ειπα ειναι και πρωτη φορα.Αρχικα οταν ανοιγω το Ati tool εμφανιζει ενα μηνυματακι : http://imageshack.us/photo/my-images/850/informatione.jpg/ τι ακριβως ειναι? εχει να κανει με τα driverS? οπως και αυτο εδω με το riva tuner : http://imageshack.us/photo/my-images/153/information2.jpg/. Να συνεχισω κανονικα και να το αγνοησω? Επισης αν συνεχισω κανονικα και το αγνοησω στο επομενο βημα που λεει "ξεκινάμε ανοίγοντας το monitor του Riva tuner για να βλέπουμε θερμοκρασίες" εμενα στο riva tuner δεν μου εμφανιζει καμια επιλογη hardware monitoring... αλλα ειναι καπως ετσι : http://imageshack.us/photo/my-images/194/hardwaremonitoringe.jpg/ . Θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας ωστε να συνεχισω και να κανω αυτο το πολυποθητο o/c.
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ο οδηγός αν και ειναι ενας αρκετά καλός μπουσουλας είναι πλέον αρκετά παλιός.... Για το oc της κάρτας σου χρησιμοποιησε το msi afterburner. Το οποίο ειναι πιο απλο και δεν θα σε δυσκολέψει ιδιέτερα!!! Αν και κατά την άποψη μου δεν έχεις να κερδίσεις κατι κλοκαροντας τόσο αδύναμη κάρτα εκτός και αν το κάνεις καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μηπως υπαρχει τουλαχιστον καποιος οδηγος για αυτο? ή μπορεις να με βοηθησεις? γιατι οπως ειπα ειναι η πρωτη φορα που θα κανω o/c.Να ξερω τι ανεβασω και ποσο και ποτε πρεπει να σταματησω ...
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Η βασικες αρχές του έιναι ακριβως οι ιδιες με το riva tuner μιας και πανω σε αυτό βασιζεται!!! Θα καταλάβεις μολις το τρέξεις!!! Δεν είναι τπτ εχει δυο μπαρες μία για το core clock και μία για το memory clock!!! Ξεκινάς με το core clock ανεβάζοντα κατά 5 - 10 mhz την φορά!! και τεστάρεις για σταθερότητα με το furmark! Οταν φτάσεις στο μέγιστο που αντέχει ο πυρήνας τον βάζεις για σιγουριά 5 - 10 mhz παρακάτω απο το μέγιστο και μετα πιάνεις τις μνημες με ακριβώς την ιδια διαδικασια!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ωραια ευχαριστω.Θα ηθελα μονο να μου εξηγησεις λιγο πως ακριβως τεσταρω με το furmark ? (παταω burn in test? ) Ή αν μπορω με το ati tool Οπως λεει και οδηγος ? απλα το atitool μου βγαζει ενα μηνυματακι το εχω στο πρωτο ποστ.
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 burn in test με το furmark !! Αστο στην ακρη το ati tool εινια πολυ παλιο!!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ok και αν υπαρχει καποιο προβλημα τι θα μου δειξει το furmark ?Και κατι αλλο αφου ξερουμε το μοντελο της καρτας γραφικων δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο περιπου μπορω να τα ανεβασω?
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ok και αν υπαρχει καποιο προβλημα τι θα μου δειξει το furmark ?Και κατι αλλο αφου ξερουμε το μοντελο της καρτας γραφικων δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο περιπου μπορω να τα ανεβασω? 1) Η θα κολλήσει εντελός το σύστημα σου ή θα αρχίσει να σου βγάζει artifacts!! 2) Οχι δεν μπορούμε .. καθε chipaki είναι ξεχωριστό σε αυτό τον τομέα!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ok μολις αρχισα και το ανεβαζω το τo clock ποση ωρα πρεπει να περιμενω για να δω αν υπαρξει προβλημα.Ως τωρα το ανεβασα γυρω στα 15 mhz και δεν εχω δει κατι τετοιο.... οταν δω artifacts δηλαδη θα σταματησω?και θα το κατεβασω 10-15 mhz? ( μην αγχωνεσε να απαντησεις δεν πιστευω να κανω βλακια )
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ναι... Ελπιζω να πατάς apply οποτε αλλαζεις κατι στο afterburner.... 7 - 10 λεπτά ζορισμα στην κάθε συχνοτητα είναι καλα!! Προσεχε και τις θερμοκρασίες σου!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ναι... Ελπιζω να πατάς apply οποτε αλλαζεις κατι στο afterburner.... 7 - 10 λεπτά ζορισμα στην κάθε συχνοτητα είναι καλα!! Προσεχε και τις θερμοκρασίες σου!! φυσικα παταω apply . Να σε ρωτησω η θερμοκρασια ... που πρεπει να κυμαινεται?
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μετά απο αυτά τα 10 λεπτά στρες καλό είναι να μην ξεπερνας τους 80 - 85 βαθμούς τώρα που είναι καλοκαιρι...
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ενταξει εχει ακομη,... ειναι γυρω στους 55 ...και αρχικα ηταν 45 Εκανα το o/c (θα προσπαθησω και καλυτερο αν γινεται... ) αλλα θελω να σε ρωτησω αυτο θα ειναι μονιμο? π.χ αν κανω φορματ θα μεινει ή τι μπορω να κανω ωστε να γινει μονιμο.
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Εχει μια επιλογή κατω αριστερά το afterburner ''apply settings at start up'. Αν το επιλέξεις καθε φορά ποθ ξεκινάει ο υπολογιστής θα κλοκάρεται και η κάρτα!! Μετα από format απο την στιγμή που θα παει περιπατο το afterburner θα παει περίπατο και το oc. Απλα ξαναβάζεις το afterburner και τις ρυθμίσεις που είχες κάνει. Το μονιμο oc σε μια καρτα γραφικών είναι αρκετα περιπλοκη διαδικασία και δεν θα στο πρότεινα!!! Δεν είναι τοσο απλα τα πράγματα οπως με του επεξεργαστές και το bios!!
krinos21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 ααα τοτε Ok. Παντως σε ευχαριστω για τη βοηθεια φιλε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.