ntg1980 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έχω ένα (ακόμη) θέμα με το MSE. Δε το χρησιμοποιώ στο δικό μου PC (ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!!), αλλά το έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή στη δουλειά μου. Κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση, μου πετάει μήνυμα πως δεν έχω σκανάρει τον υπολογιστή μου για πολύ καιρό και γίνεται πορτοκαλί το εικονίδιο. Το θέμα είναι πως το έχω προγραμματίσει σε πλήρη σάρωση του υπολογιστή κάθε μέρα τα ξημερώματα και αυτό γίνεται κάθε μέρα, όπως και τα updates! Πρέπει να επιλέξω χειροκίνητα τη σάρωση (ακόμη κι αν αυτή έγινε αυτόματα πριν μία ώρα) ώστε να πρασινίσει. Αρχικά είπα πως είναι σφάλμα εγκατάστασης, αλλά... σφάλμα και στους 3 υπολογιστές στη δουλειά μου? Διότι και στους 3 συμβαίνει το ίδιο ταυτόχρονα εδώ και 2 εβδομάδες! Έχουν Windows XP/Pro x32 Greek. Στον έναν από αυτούς για μία ακόμη φορά αναγκάστηκα να κατεβάσω άλλο antivirus πρόγραμμα για να αφαιρεθεί ιός που έβρισκε μεν το MSE, αλλά δεν ήταν σε θέση να τον αφαιρέσει (πολύ κλασική περίπτωση για το MSE)! Στον τέταρτο που έχει Windows 7/Pro x32 Greek (και τον χρησιμοποιούν οι πελάτες), αναγκάστηκα να προχωρήσω σε format, επειδή μπήκε ένας ιός στον υπολογιστή που έθεσε εκτός λειτουργίας το MSE, πετώντας μήνυμα ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ MSE "Microsoft Security Essentials Enhanced Protection Mode"! Κάνοντας ένα γρήγορο google search, είδα πως αυτό είναι Malmware που θέτει εκτός λειτουργίας το MSE και μάλιστα δεν είσαι πλέον θέση να βρεις το MSE ούτε καν στη προσθαφαίρεση προγραμμάτων, επειδή έχει εξαφανιστεί (αξίζει να σημειωθεί πως κάνω πλήρη σάρωση μετά από update μια φορά την εβδομάδα όλους αυτούς τους υπολογιστές με το Malmwarebytes & κάθε μέρα κάνουν πλήρη σάρωση με το MSE)! Στη προσπάθεια να λύσω το πρόβλημα, κατέβασα ξανά το MSE και μπλόκαρε όλο το σύστημα, κάνοντας restart και μπαίνοντας πλέον στα Windows 7 μόνο σε Safe Mode. Τι κατάσταση είναι αυτή? Έχω το Norton Internet Security 2011 στο δικό μου PC (Windows 7 Ultimate x64 Greek) και το Norton 360 Netbook Edition στο Netbook μου (Windows 7 Starter x32 Greek) και δεν αντιμετώπισα ουδέποτε τέτοιες... ας μη τις χαρακτηρίσω διαφορετικά... βλακείες! Από τότε που αποφασίσαμε να βάλουμε MSE στους υπολογιστές της δουλειάς μου (κάτι για το οποίο ήμουν εξαρχής αντίθετος λόγω προσωπικής κακής εμπειρίας), αντιμετωπίζουμε μόνο μα μόνο προβλήματα, μάλιστα σε σημείο που μας μπλόκαρε το Outlook σε έναν από αυτούς και πάλι από ιό πριν λίγο καιρό! Προστατεύει αυτό το πράγμα που ονόμασε η Microsoft Antivirus? Κι αν ναι, γιατί εγώ με το Norton δεν έχω προβλήματα σε 2 υπολογιστές (δε θα αναφέρω καν τις υπολοιπόμενες 4 άδειες χρήσεις ανά πρόγραμμα που έδωσα αλλού, κι ούτε εκεί έχουν πρόβλημα) και με το MSE έχω τόσα προβλήματα?
Cham Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Φίλε αν του κάνεις ενα quick scan που σου ζητάει απελπισμένα τόσες μέρες θα λύσεις το πρόβλημα σου. Καλά μας τα λες για το Norton άλλα σου διαφεύγει το γεγονός ότι είναι x10 πιο βαρύ.
ntg1980 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Φίλε αν του κάνεις ενα quick scan που σου ζητάει απελπισμένα τόσες μέρες θα λύσεις το πρόβλημα σου. Καλά μας τα λες για το Norton άλλα σου διαφεύγει το γεγονός ότι είναι x10 πιο βαρύ. Κι εσύ φίλε μου αν διαβάσεις σωστά όσα έγραψα, θα δεις πως γράφω οτι το MSE είτε σκανάρω, είτε όχι, μετά από κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή μου εμφανίζει μήνυμα πως δεν έχω σκανάρει τον υπολογιστή εδώ και πολύ καιρό! Μάλιστα η ειρωνία είναι πως αυτό το γράφει λίγο πιο πάνω από'κει που εμφανίζει πως η τελευταία σάρωση έγινε 10 λεπτά πριν! Ό,τι αφορά το Norton, καθότι το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια, είναι απίστευτα ελαφρύ πλέον και δε θυμίζει σε τίποτα τα χάλια που είχε πριν 4-5 χρόνια! Για του λόγου το αληθές... http://www.amazon.com/Norton-Internet-Security-2011-User/dp/B0040GFFGO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1312115714&sr=8-1 238 + 90 χρήστες έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου και μόλις 45 έχουν αντίθετη! Οπότε εφόσον χρησιμοποιώ το Norton άνευ προβλημάτων, σου διαφεύγει εσένα που δε το χρησιμοποιείς πως μπορώ να έχω μια διαφορετική και τεκμιριωμένη άποψη!
kostas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Καλησπερα,για να ξερεις εσυ και ολοι οι αλλοι: απο λογισμικο, ολα αυτα τα προγραμματα,ειναι πηγες προβληματων , και απο διαφορες συσκευες [hardware] οταν κατι δεν παει καλα πρωτο υποπτο ειναι το τροφοδοτικο.
Super12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Καλησπερα,για να ξερεις εσυ και ολοι οι αλλοι: απο λογισμικο, ολα αυτα τα προγραμματα,ειναι πηγες προβληματων , και απο διαφορες συσκευες [hardware] οταν κατι δεν παει καλα πρωτο υποπτο ειναι το τροφοδοτικο. What? Φταίει το τροφοδοτικό για αυτό του λέει να κάνει scan με το antivirus?(Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε) --- Γενικά καλό ειναι να βάλεις κάποιο δοκιμασμενο antivirus (υπάρχουν αρκετά αξιόλογα και μερικά απο αυτά καλά και δωρεάν)
ntg1980 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Θα το ψάξω. Στην ανάγκη θα αγοράσω κάποιο και ας το πληρώσει η επιχείρηση. Δε μπορώ όλη την ώρα να ασχολούμαι με έναν από τους υπολογιστές εξαιτίας του MSE! Βρίσκει ιούς και δε μπορεί να τους αφαιρέσει, ζητάει σάρωση ενώ αυτή έχει γίνει, μπλοκάρεται και εξαφανίζεται από malmware μ'αποτέλεσμα να κολλάει όλο το σύστημα... Άλλωστε τι έβγαλε η microsoft σωστό που να λειτουργεί χωρίς bugs? Έναν Windows Media Player & έναν Internet Explorer προσπαθεί να στρώσει εδώ και δεκαετίες (κι ακόμη να τα καταφέρει...), το antivirus θα έκανε τη διαφορά? Περί τροφοδοτικού ουδέν σχόλιον....................
guardianx71 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Καλά το παρεξηγήσατε το παιδί. Δεν το διατύπωσε σωστά , αλλά αναφέρθηκε σε 2 διαφορετικές καταστάσεις (αν και η δευτερη δεν έχει σχεσή με το παρόν πρόβλημα) με 2 γενικεύσεις : 1) όλα τα προγράμματα έχουν - δημιουργούν προβλήματα και 2) σε θέματα hardware πρώτα απόλα τσεκάρουμε το τροφοδοτικό (αν και προσωπικά θα έλεγα "τροφοδοτικό - μνήμη - δίσκος").
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.