Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία CPU

costas90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον q9550 και ψύκτρα την akasa nero s. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή όταν είναι idle είναι γύρω στους 44ο C. Είναι φυσιολογικό που είναι τόσο ψηλά;

Δημοσ.

δεν θεωρω οτι αυτη η θερμοκρασια ειναι υψηλη.. αλλωστε καλοκαιρακι εχουμε :P

Απλά αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί ήταν και οι θερμοκρασίες με την αρχική ψύκτρα της intel μέχρι που μου χάλασε και έφτανε τους 90 βαθμούς.

Δημοσ.

Απλά αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί ήταν και οι θερμοκρασίες με την αρχική ψύκτρα της intel μέχρι που μου χάλασε και έφτανε τους 90 βαθμούς.

:P μια χαρα ειναι θερμοκρασια...απο οτι ειδα ειναι ενας core 2 quad 4 πυρηνος.Τι να σου πω...τους 90 βαθμους θα τουςεπιανε με φυσιολογικη χρυση εαν δεν ειχε καν ψυχτρα...xd παντως 90 βαθμοι δεν ειναι καλο...ζοριζεις τα νανοστοιχια του επεξεργαστη...ισως τοτε να μην ειχε θερμοαγωγιμη παστα ή να ειχε χαλασει με τον καιρο...

επειδη η ψυχτρα της intel π δινει στην συσκευασια box ειναι μικρη και πρεπει να κουμπωσουν και τα 4 ποδαρακια καποιο να μην ειχε μπει καλα και να μην ακουμπαγε σωστα πανω στο cpu.Καθε φορα που την εβγαζα εγω παντα με παιδευε να την ξαναβαλω :S

Δημοσ.

:P μια χαρα ειναι θερμοκρασια...απο οτι ειδα ειναι ενας core 2 quad 4 πυρηνος.Τι να σου πω...τους 90 βαθμους θα τουςεπιανε με φυσιολογικη χρυση εαν δεν ειχε καν ψυχτρα...xd παντως 90 βαθμοι δεν ειναι καλο...ζοριζεις τα νανοστοιχια του επεξεργαστη...ισως τοτε να μην ειχε θερμοαγωγιμη παστα ή να ειχε χαλασει με τον καιρο...

επειδη η ψυχτρα της intel π δινει στην συσκευασια box ειναι μικρη και πρεπει να κουμπωσουν και τα 4 ποδαρακια καποιο να μην ειχε μπει καλα και να μην ακουμπαγε σωστα πανω στο cpu.Καθε φορα που την εβγαζα εγω παντα με παιδευε να την ξαναβαλω :S

Είχε χαλάσει γι αυτό επιανε 90 βαθμούς και εσβηνε. Απλά περίμενα με την ψύκτρα αυτή να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία(δηλαδή κάπου ανάμεσα στους 30-40).

Offtopic: Προσφέρεται αυτή η ψύκτρα(akasa nero s) για overclocking?

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες ειδικά για τώρα το καλοκαίρι .

Εάν εχεις μέσα στο δωμάτιο 35 βαθμούς με τίποτα δεν μπορείς να έχεις κάτω από 40 βαθμούς

Δημοσ.

Καλοκαιράκι idle και 44 βαθμοί ειναι μια χαρά

Τον έχεις κανει καθόλου overclock ?

Όχι δεν τον έχω κάνει. Απλά το είχα δοκιμάσει μια μέρα αυξάνοντας το FSB και το multiplier φτάνοντάς τον στα 3.2 ghz. Εκεί οι θερμοκρασίες ήταν λίγο πιο πάνω απ' ότι συνήθως. Βέβαια, όταν έτρεξα stress test ο ένας πυρήνας έφτανε κοντά στους 74 ενώ και οι άλλοι ήταν πάνω από 60. Γενικά αυτή η ψύκτρα που έχω βάλει μπορεί να αντέξει overclock;

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η ψήκτρα και σηκώνει και Overclock .

Βεβαία καλοκαιριάτικα μην περιμένεις να τον φτάσεις και πολύ ψηλά

3.2-3.4ghz δεν μπορεί να φτάσει;

Δημοσ.

Εμπειρικά (και μπακάλικα) με έναν C2Q9550 σε ένα midi κουτί και μέτριο airflow υπολογίζεις θερμοκρασία δωματίου +10C για το idle.

Δημοσ.

Εμπειρικά (και μπακάλικα) με έναν C2Q9550 σε ένα midi κουτί και μέτριο airflow υπολογίζεις θερμοκρασία δωματίου +10C για το idle.

Οκ. Απλώς περίμενα να έχω καλύτερα αποτελέσματα με την ψύκτρα που του έχω βάλει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...